Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Lehet kipróbálom mielõtt eladom. :)

hát mondjuk igen :) ;)

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
:D

Akkor gondolom a Marzo is hasonlo árfekvésû lehet.
Na még megálmodom mi legyen vele. Lehet kipróbálom mielõtt eladom. :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
6.000 :)

manitou titánrugó egyébként újonnan 25.000
tehát így kalkulálj.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

milyen hosszú? mármint a stroke.

Azt írja, hogy 2,75-3 as tagokkal használható.
A rugó maga 163mm hosszú, ha jól számoltam.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
5ezret adok érte kp :D
mekkora? csak hogy rálicitálhassak Rocsira :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
milyen hosszú? mármint a stroke.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Kösz a választ LCS.
Nos. Azt hiszem nekem a lineáris mozgás jobban bejön. Nem tudom azonban hogy a titán mennyivel progresszívebb. Most a Boost Valave is totál nyitva van a tagon. Igy is nagyon ritkán használja ki az utat. Csak otromba nagy urások végén, fõleg ha nem sikerül pontosan. :D

Nemtom mi legyen. Lett most egy 550-es marzo titán rugóm, de lehet akkor eladom a fenébe. Mennyiért lehet egyáltalán eladni egy ilyet?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szia jezso:
nem hülye kérdés :). nekem az azonos keménységû, de ritkább menetemelkedésû titán progresszívabb volt az SX-ben. ezért használtam abban Fox acélt, aminek gyönyörû lineáris karaktarisztikája volt.
a demoban, úgy hogy elöl a progresszív Travis van, most ua. a titán nagyon fasza.

milyet szeretsz progresszívabb, vagy kineáris?

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
A kérdésem az, hogy ha Titánra cserélem az acél rugót, akkor abból is ugyanolyan keménységû kell mint az acélból, esetleg puhább/keményebb?
Jelenleg 500-as acélt használok.

Lehet hülye kérdés, csak felmerült bennem, miután a két alapanyag sok tekintetben különbözik egymástól, és ennek akár ez is egy folyománya lehet.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Ha van valakinek tapasztalata bárelyik DHX Air-rel kacsolatban, kérem ossza meg velem!

Elsõsorben az érdekelne, hogy milyen a mozgás karakterisztikája a sima rugós DHX-ekhez képest. Gondolom progresszívabb azért, de mennyivel, vagy nem? Nyomkodtam már egy bringában lévõt, de új volt, és nem volt lehetõség kipróbálni.

Köszi!

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

köszönöm szépen a választ megnézem ma mennyi van benne mert nagyon szépen mozog de félek hogy nagy ugrásoknál lekoppan vagy esetleg baja lesz :) jó tudom ez egy jó rugóstag de akkor is féltem
köszönöm mégegyszer a gyors választ
ui: sajna a kérdésedre nemtudom a választ de biztosan van itt szakember aki már csinált ilyet

mégegyszer köszönöm

bye bye

Nincs mit. Remélem tudtam segíteni! pá

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
köszönöm szépen a választ megnézem ma mennyi van benne mert nagyon szépen mozog de félek hogy nagy ugrásoknál lekoppan vagy esetleg baja lesz :) jó tudom ez egy jó rugóstag de akkor is féltem
köszönöm mégegyszer a gyors választ
ui: sajna a kérdésedre nemtudom a választ de biztosan van itt szakember aki már csinált ilyet

mégegyszer köszönöm

bye bye
Honlapom -> www.pepemovies.hu

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Nekem amúgy az lenne a kérdésem, hogy túlfolyós tagban (DHX4.0) mire kell figyelni olyajcserénél? Honnan tudom az megfelelõ olajszintet, hogy meddig töltsem, ill. hogy töltsem fel? Hogy tudom légmentesen feltölteni? Még nem szedtem szét, azért kérdezek.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

hello mindenki

keresgéltem de nagyon nem találtam, esetleg hátha itt valaki tud ebbens egyíteni. Egy fox dhx 5.0 hoz kellene egy olyan táblázat hogy mekkora súlyhoz mennyi levegõt kell belefújni a tagba.
Elõre is nagyon köszönöm a segítséget
minden jót bye

Én úgy tudom, hogy 75-200 PSI a légnyomástartomány, amivel lehet használni. Ha DH-sabb lineális mozgást akarsz (ilyenkor szép egyenletes a bemozgás), akkor az alacsonyabb nyomás a jó, ha progresszívebb mozgást szeretnél, akkor pedig a nagy nyomás az ajánlott. Persze súlytól is függ, de szerintem ha a súlyodhoz, és nem a stílusodhoz akarod belõni, inkább a rúgó elõfeszítésén állítgass.
De nem vagyok szakavatott, lehet valaki jobban tudja.

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
hello mindenki

keresgéltem de nagyon nem találtam, esetleg hátha itt valaki tud ebbens egyíteni. Egy fox dhx 5.0 hoz kellene egy olyan táblázat hogy mekkora súlyhoz mennyi levegõt kell belefújni a tagba.
Elõre is nagyon köszönöm a segítséget
minden jót bye
Honlapom -> www.pepemovies.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szvsz (használtam mindkettõt, és mindkettõt Maestro vázban)
érzékelhetõ, sõt
bár az rp23-at én nem a lock közeli állásban próbáltam, mert pont arra voltam kíváncsi, hogy mennyivel érzékenyebb a fix propedalos Floar R-hez képest
és a sima Float így teljesítménycentrikusabb, azaz tényleg nem pogózik, csak akkor mozog, amikor kell, cserébe az érzékenysége kevésbé jó, fõleg kisebb egyenletlenségek esetén
az rp meg vízágy, mindent megérez, és vmennyivel kényelmesebb is, cserébe gyakorlatilag mindenféle tekerés mellett érezni a pogózást
hosszú távon persze mindkettõ tökéletesen megszokható, szóval kb mind1 :)

csak pont azért van az a kis kék kar az rp23-on:

konában a float pont szénné pogozza magát viszont fosul mozog

az rp23 meg zárva szinte nem mozog, nyitva meg sokkal érzékenyebb mint a float..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

rugóstag cserét szeretnék:fox rp 23 háromállású kapcsolója és a flot r gyári beállítású propedálja közötti különbség érdekelne.. ez érzékelhetõ? cube ams-ben lenne a tag
ha valaki használta mindkettõt,megköszönném a segítségét..

Szvsz (használtam mindkettõt, és mindkettõt Maestro vázban)
érzékelhetõ, sõt
bár az rp23-at én nem a lock közeli állásban próbáltam, mert pont arra voltam kíváncsi, hogy mennyivel érzékenyebb a fix propedalos Floar R-hez képest
és a sima Float így teljesítménycentrikusabb, azaz tényleg nem pogózik, csak akkor mozog, amikor kell, cserébe az érzékenysége kevésbé jó, fõleg kisebb egyenletlenségek esetén
az rp meg vízágy, mindent megérez, és vmennyivel kényelmesebb is, cserébe gyakorlatilag mindenféle tekerés mellett érezni a pogózást
hosszú távon persze mindkettõ tökéletesen megszokható, szóval kb mind1 :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
vagy vegyél egy rendes tagot; roco-t :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
maradj a van -r nél

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akad olyan elvetemült, aki FR/DH gépbe belerakta, de az nem gyári, hanem tuningolt. Nagyobb levegõtartály és egyéb finomságok: http://www.pushindus...Fox Rear Shocks