Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Sokkal egyszerûbb megoldást találtam, egyszerûen kitekertem a szelepet(lassan és támasztva hogy a nyomás fokozatosan csökkenjen) és így már simán egy fogóval a szelepsapkát megfogtam és egy 10es kulccsal kitekertem belõle a szelepet. Kérdés hogy mennyire kell belehúzni a szelepet?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

reszeld el azt a 9-es kulcsot. reméljük sikerül

hmm, ez jóötlet. köszi

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
reszeld el azt a 9-es kulcsot. reméljük sikerül

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ha van otthon valami csõrös fogód,próbálj meg ellent fogni vele!
ahogy látom az aláírásodban,talán van ott még annyi hely hogy a fogó oda férjen!

ez megvolt de nem lehet, elfordul pedig nem is én fogtam ellen hanem felnõtt. De elfordul. A szelep alján amúgy van valami 6lapfej de 9es kicsi rá 10es meg nagy.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
ha van otthon valami csõrös fogód,próbálj meg ellent fogni vele!
ahogy látom az aláírásodban,talán van ott még annyi hely hogy a fogó oda férjen!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Ha úgy rászorult a szelepsapka a tagra, hogy tekeredik vele a szelep(levegõt is kieresztette ahogy érzem) is akkor azt hogy lehet megoldani?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Hali!
Valamint ezt is (bár ez a megoldás kétségkívül innovatív, kicsit gányoltnak tûnik):
http://www.farkin.ne...ad.php?t=149325

az a kemény, sufnituning, de amúgy ötletes....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

A kérdésem az lenne. hogy ezeken a megoldásokon kívül melyik gyártónak van kormányról lezárható rugóstagja, vagy létezik-e ulyan ultimate kit, amivel minden tagot át lehet alakítani?

fox float rl-hez van kit a kormányvezérléshez.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Csak nekem fordult meg az a fejemben, hogy ha már a villáknál mindenki olyan szépen megoldja a kormányról való lezárást, ezt miért nem akarják bevezetni a hátsó rugóstagokon is?

Eddig csak két kormányról is lezárható hátsó rugóstagot találtam:
  • Rockshox Ario 2.R
  • DT Swiss (Merida 96-hoz adott modellje)
Valamint ezt is (bár ez a megoldás kétségkívül innovatív, kicsit gányoltnak tûnik):
http://www.farkin.ne...ad.php?t=149325

A kérdésem az lenne. hogy ezeken a megoldásokon kívül melyik gyártónak van kormányról lezárható rugóstagja, vagy létezik-e ulyan ultimate kit, amivel minden tagot át lehet alakítani?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
csak a visszaut van kettébontva
0-25%
25-100%

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
a befele és a visszaútnál is lehet állítani a mozgást a rugóút elsõ és második felében?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Hát azért a simán visszautalják a pénzt ha az ebayen vetted a cuccot, azért nem teljesen fedi a valóságot.

mivel egy negatív feedbackkel EZER vevõt veszt el, ezért inkább megoldja a problémáját annak az egy vevõnek ha az plus költségébe kerül is.
decemberben rendeltem pár cuccot. nem érkezett meg. mivel nyomkövetni nem tudták a csomagot, jobb híjján elhitték a dolgot és küldték azonnal a pénzt.
az meg hogy nincs retorzió, szerintem hülyeség. a hondás fickót is lekapcsolta hamar a rendõrség. megvan mindenkinek a címe telefonszáma miegymás.
na részemrõl befejeztem.

on:
facán mûködik nekem a swinger 3 way air-em .)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Cane Creek Double Barrel - az egyik etalon rugóstag bringába

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Cane Creek double barrel by Öhlins

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
CCDB-t nem tudom mi, de majd ha lesz képed szétszedve, ott remélem látszik majd minek mi a szerepe

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Milyen vázba megy majd bele?
Hogy oldják meg az állítást?
Nagyon kíváncsi vagyok a tagra (meg a belsejére is), és nagyon tetszik.

van benne egy béléscsõ, mint a CCDB-ben

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

nahh megvan

Feltöltött kép

elsõ benyomások nagyon jók, könnyû, agyonállítható
begining és ending stroke tényleg láthatóan mûködik
ha a váz meglesz akkor fog kiderülni minden

Szerszám: sajna nem autószelepes a tag, igy ha fujni akarsz bele kell egy olyan basz hozzá

Milyen vázba megy majd bele?
Hogy oldják meg az állítást?
Nagyon kíváncsi vagyok a tagra (meg a belsejére is), és nagyon tetszik.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

ha majd szétszeded fotókat tolsz fel?

ha lesz szerszám akkor csinálok fotókat

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Hát azért a simán visszautalják a pénzt ha az ebayen vetted a cuccot, azért nem teljesen fedi a valóságot. Ha egy eladó nem együttmüködö akkor baj van. Ez az értékesítési forma a kölcsönösen jóindulatú piaci szereplõkre remek, de a makacskodókkal nincs sok mit tenni. Az ebay meg csak ejnyebejnyézhet. Szigorubb retorzió nincs. Futhatsz a pénzed után. Én belecsúsztam egy hülye eladóba. Már ittam vizet a pénzemre. Akkor olvastam el a teendõket vita esetén. Na aki így visszaszerzi a pénzét olyan embertõl aki nem akarja adni, annak gratulálok.
Ha magánembertõl vette a tagot az nem jó hír. Ha boltból az meg megmondja, hogy küld vissza, szervizeli. Aztán várhatsz pár hónapot mire kezedben lesz a tag. Közben posta költség stb. Így az ember nyel egyet és itthon megszervízelteti. Pl. Vargányával, aki a Manitou rugózó elemek nagy ismerõje.
Az SPV-s dolgokra, meg hatványozottan igaz, hogy kattognak, csattognak, ha baj van. Volt nekem is elég gondom, taggal, villával. Ennek folyományaként azóta sem vettem Manitou cuccot.

Pontosan... ebayes boltból vettem, hetekkel nyúlna az ügyintézés, postát én fizetném :(. Felküldtem bp-re javíttatni saját költségen mert itthon nem úgy máködik a worldwide gari...
Nekem 1 forgáspontos váz miatt ugye meg pont az indián esélyes, mert itt én állíthatom be a 'propedál' nyomást...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Hát azért a simán visszautalják a pénzt ha az ebayen vetted a cuccot, azért nem teljesen fedi a valóságot. Ha egy eladó nem együttmüködö akkor baj van. Ez az értékesítési forma a kölcsönösen jóindulatú piaci szereplõkre remek, de a makacskodókkal nincs sok mit tenni. Az ebay meg csak ejnyebejnyézhet. Szigorubb retorzió nincs. Futhatsz a pénzed után. Én belecsúsztam egy hülye eladóba. Már ittam vizet a pénzemre. Akkor olvastam el a teendõket vita esetén. Na aki így visszaszerzi a pénzét olyan embertõl aki nem akarja adni, annak gratulálok.
Ha magánembertõl vette a tagot az nem jó hír. Ha boltból az meg megmondja, hogy küld vissza, szervizeli. Aztán várhatsz pár hónapot mire kezedben lesz a tag. Közben posta költség stb. Így az ember nyel egyet és itthon megszervízelteti. Pl. Vargányával, aki a Manitou rugózó elemek nagy ismerõje.
Az SPV-s dolgokra, meg hatványozottan igaz, hogy kattognak, csattognak, ha baj van. Volt nekem is elég gondom, taggal, villával. Ennek folyományaként azóta sem vettem Manitou cuccot.