Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2009. július 09. - 12:21
a boltba! Azt mondták a szervizesek, hogy szét kell kapni!
F@sza! Gázló ezzel a géppel ugrott!
Írta 2009. július 08. - 21:44
Írta 2009. július 08. - 21:40
Sziasztok!
Kérdésem a következõ lenne:
RP2-es tag csillapítás állítóját csak 2 kattanásnyira
tudom elforgatni. Mit csinálok rosszul? Van valami
kibiztosító, amit még oldani kellene, hogy szabadon
tudjam állítani a csillapítást?
Válaszokat köszöni egy kezdõ fullys!
Üdv a fully-s táborban!
Ha a propedal adjust-ra gondolsz (3 pozícióval), az csak az RP23-ason van.
Bõvebben itt, a FLOAT RP2 alatt: Fox doksi 2008 (.pdf, ~4Mb)
Edit: mire elküldtem ezt a postot, látom már te is megírtad.
A piros korong viszont jóval több tekerést kellene, hogy engedjen, szerintem. Nekem legalább 6-7-et kattan, bár már jó rég nem nyúltam hozzá; lehet, azóta kevesebbet.
Írta 2009. július 08. - 21:31
hát, Empty uram, csekély értelmemmel nem tudom
eldönteni, hogy a piros kis korongot(visszaút) a kék b@sz mögött szeretnéd
tekergetni, vagy a nevezett kék propedálos cuccot.. mert az utóbbinak csak 3
állása van, melyek között pontosan két kattanást számolok minden alkalommal:)
(nagyon kíváncsi vagyok a várva-várt fullidra, hamár ennyit olvastam róla:))
Üdv!
A piros kis korongon szeretnék nemcsak kettõ kattanásnyit tekerni!
Ha már mindenhol azt olvasom a leírásokba, hogy többet is lehetne!
Meg akkor már csillapíthatna is!
Amúgy meg nekem RP2 van a gépben! Az tudom, hogy csak 2
állású!
Legyél csak kíváncsi!
Írta 2009. július 08. - 21:22
Sziasztok!
hát, Empty uram, csekély értelmemmel nem tudom eldönteni, hogy a piros kis korongot(visszaút) a kék b@sz mögött szeretnéd tekergetni, vagy a nevezett kék propedálos cuccot.. mert az utóbbinak csak 3 állása van, melyek között pontosan két kattanást számolok minden alkalommal:)
(nagyon kíváncsi vagyok a várva-várt fullidra, hamár ennyit olvastam róla:))
Írta 2009. július 08. - 21:16
Írta 2009. június 26. - 21:14
Tegnap visszakaptam a szervizelt RP3 rugóstagom. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, mert a probléma kisebb része - a tag összeülése - ugyan megoldódott, de a rossz mozgás megmaradt. Kishercegtõl kaptam egy cseretagot - ezúton is köszönöm -, ami nagyon jól mûködött. A szervizelt tag viszont ugyanannyi nyomás mellett nagyobb beülést produkál, kevesebbnek érzem a rugóutat, hamar felkeményedik és a rugózás végét koppanással vagy csattanással jelzi. Ugyanezt a koppanást produkálja, ha csak simán a bringa mellett álva felemelem a hátulját 30-40 centire és elengedem. Ez a fura hangeffekt mindhárom állásnál (nyitott, propedal, zárt) és csillapítási fokozatnál jelentkezik. Most olyan "félutas-féligmerevfullynak" érzem a bringát, szóval nem jó....
A tagra elvileg teljes nagygenerált kértem. A Talassal együtt volt szervízben, így nem is volt olcsó a dolog.
Vajon mi lehet a probléma?
Köszönöm:
Grande
Írta 2009. június 13. - 17:49
Van nekem egy 2007es Marzocchi Roco Worldcup tagom, és elkezdett kotyogni a perselynél, ahol rögzítem a vázamba (SantaCruz Bullit 2005).
Nos cserélnem kellene azt a teflonos mûanyagos bevonatú perselyt. Ez minden tagnál más méretû? Vagy ez egy szabvány?
Mert a csapméret mindnél ugyan akkora, de a külsõ átmérõje a perselynek? Az is?
Azért lenne ez fontos, mivel Marzocchihoz nehezebb perselyt kapni itthon mint manitou-hoz...
azt meg tudok
Ha pedig egy a méret (a belsõ átmérõ és a szélesség biztosan egyezik a külsõ nem) akkor jó lenne a manitou persely is...
KÖszi elõre is minden infót.
Írta 2009. június 11. - 23:16
Írta 2009. június 11. - 23:13
amúgy 50 mm a tagod stroke-jaEgy 2008-as Fox Float RP23-as "beülését" szeretném finomhangolni. A 2008-as Fox manual-t letöltöttem, ahol szépen levezetik, mit és hogyan. Kérdésem fõleg azért teszem fel, nehogy hülyeséget csináljak.
Alapvetõen a problémám az, hogy nem tudom, mennyi a rugóstag teljes útja és ez nekem nem derült ki sehonnan - vagyis, ezt le kell mérnem.
Ahogy én gondolom (és ami egyáltalán nem biztos, hogy jó): leeresztem viszonylag puhára, és megmérem a teljes rugóutat, majd felfújom és teszem azt egészen addig, amig a SAG, vagyis a beülés a service manual szerinti szint nem lesz.
...meg szóljatok rám, ha esetleg keverem a szezont a fazonnal!
fox honlapján egyébként fent van miluen szemtávú/stroke-u tagok léteznek . a Te vázadban meg standard 190-es tag van (mm-be átosztva. zollban most nem tudom fejbõl, rég volt reggel 4 óra ) annak meg 50 mm a stroke-ja (pontosabban 50,8 mert ugye 2")
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 11. - 22:45
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. június 11. - 22:31
Alapvetõen a problémám az, hogy nem tudom, mennyi a rugóstag teljes útja és ez nekem nem derült ki sehonnan - vagyis, ezt le kell mérnem.
Ahogy én gondolom (és ami egyáltalán nem biztos, hogy jó): leeresztem viszonylag puhára, és megmérem a teljes rugóutat, majd felfújom és teszem azt egészen addig, amig a SAG, vagyis a beülés a service manual szerinti szint nem lesz.
...meg szóljatok rám, ha esetleg keverem a szezont a fazonnal!
Írta 2009. június 07. - 20:20
mi a baj vele? mer ha szimering kell, akkor szólj, a héten csináltatok az enyémbe is.
Nem tom,hogy pontosan mi a baja. Sala mestert kérdezd. Nála van a kicsike 1000 darabban. De õ is gyártatott hozzá valamit nemrég.
Írta 2009. június 07. - 19:49
a TF és egyéb csoda tune cuccoknál matricázáson és csillapítófej /meg gondolom újra shimmelik/ cserén kívül csinálnak még valamit?
Írta 2009. június 07. - 19:14
Meddig kell még rugóstag nélkül lennem vajon? Ha Sala nem tudja megcsinálni,akkor eldöntöttem,hogy visszarakom és addig használom,míg teljesen tönkre nem verem! Nem igaz,h ez is csak két évet bírt volna.
De még reménykedek. Hátha Sala mester talál megoldást!
mi a baj vele? mer ha szimering kell, akkor szólj, a héten csináltatok az enyémbe is.
Írta 2009. június 07. - 18:14
ezt kifejtenéd egy kicsit bõvebben? -már ha nem mûhelytitok -
az Úszó magassága határozza meg a tag progresszivitását, ezt hangoltam úgy, hogy a rugóút vége elég kemény legyen
fuck me, i'm famous!
Írta 2009. június 07. - 17:08
ezt kifejtenéd egy kicsit bõvebben? -már ha nem mûhelytitok -játszottam kicsit az úszó magasságával.
Írta 2009. június 07. - 16:12
Meddig kell még rugóstag nélkül lennem vajon? Ha Sala nem tudja megcsinálni,akkor eldöntöttem,hogy visszarakom és addig használom,míg teljesen tönkre nem verem! Nem igaz,h ez is csak két évet bírt volna.
Jó lesz , nyugi
fuck me, i'm famous!
Írta 2009. június 06. - 23:57