Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
A befelé út leginkább lassítja a mozgást szóval a sag nagyon minimálsi mértékben fog változni.olyan veszélyei vannak hogyha nagyon betekered a befeléutat akkor nem fogja rendesen venni az akadályokat.
akkor érdemes keményíteni a tagon ha letörést ugrálsz mert ott fontos hogy ha esetleg nem túl szépen teszed le akkor ne pattogjon el a bringa.
Ha ugrálni akarsz betekersz pár fordulatot és teszel rá egy adag visszaút csillit is.
Ha downhillre kell akkor befeléút teljesen kitekerve és annyi csilli amennyit te szeretsz de még nem kpog egyfolytában.
De a legfontosabb hogy a rugó legyen megfelelõ és a sag meg 30% ezután már csak ki kell találni hogy hatékony mindent kimozgó tagot állítasz be vagy lassú letörésugrót.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
És még egy kicsit a kompresszió állításról. Ha én nagyon betekerem a kompressziót, akkor a sag-nak változnia kell? Vagy ez csak a benyomódás sebességét alakítja? Tényleg veszélyekkel jár a betekert befeléút csillapítás, ahogy endroo is mondta, kiszuszákolja az olajat? Ha pl 30% a SAG akkor mekkora ugrástól koppan le a tag? Vagy ez rengeteg tényezõtõl függ, és nem meghatározható?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Tekerés közben változik a sag mert mozog a váz ülve kell 30 százaléknak lennie akkor jó.
Nekem most 45 % a sag de nem kaptam keményebb rugót.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ráülsz, lábaid a pedálokon. és mérjetek szemtávolságot, az a legpontosabb és a legkönnyebb, ne a becsúszónál vacakoljatok.

Aktuális civil

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Kislust: nekem is fox v rc-m van és ezt is nehéz összenyomni rugó nélkül. Ez azért éehet, ha jól sejtem, mert nitrogén van benn túlnyomáson. Neked mennyire érezhetõ a kompresszió? Nagy az átmenet teljesen ki és be tekert állapot között? A SAG-ot amit megadnak, az ülve kell lemérni? Mert ha kb 30% a sag, akkor tekerés közben akár 50 % is lehet.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
off mhm én voltam, csak jol titkoltam :D on
no, nekem van egy 200as tagra való 350es rugóm... ha érdekel. 2,4es strokeal
majd emilben ezt is inkább

palmi biztos sokat gyúrt, vagy az én tagom is szar, mert ezt se könnyû nyomogatni kézzel ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
200-as
csak van egy em,lékképem, egyszer nyáron összefutottam Palmival, aki épp a faktorból jött, a kezében volt egy tag..miközben dumáltunk, õ vígan nyomkodta azt..bár lehet, hogy nem volt feltöltve olajjal, vagy nemtudom..
mindenesetre meglepõdtem...
off
(te hívtál tegnap..?:) a leveleimet csak holnap látom, most ideiglenesen otthonról modemmel nyomom)
on
Van állásom...:bananadan

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem hiszem. gondold azt, hogy kb 3,5szer nehezebb összenyomnod szabad kézzel, mint benn a vázban.
mekkora tag?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
rugó nélkül elvileg könnyû összenyomni a tagot?
össze tudom nyomni, de valahogy könnyebbre számítottam, elég nagy erõ kell hozzá...nem lehet, hogy ezért kemény nekem ez a tag..és nem a rugó miatt?

kislust

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Lust, ha jól sejtem akkor a Manitou rugó külsõ átmérõje nagyobb mint a fox-é, ezálltal a túlfolyóhoz lehet, hogy hozzáér.
A Risse tagom rugója hozzáér, ránézésre hasonló méretû a manitou, 5th element rugó is.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Kislust: van otthon két rugom, szép pirosak, megnézem az erõsségüket, ha mondasz egy belsõ átmérõt /privi, mail.../ akkor megnézem hogy jó-e. ha igen akkor odaadom neked.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
de ugye nem kell fox rugót vennem ezer pénzért..jól emlékszem, hogy jó a manitou is? a speedmetalban elvileg van 3400ért...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én egyszer kaptam rugót még az SW DH-ba a Faktorban. Már akkoris nagyon szerettek, de azért kiszolgáltak. :) Igaz nem volt épp jó méretû, de rugóerõben oan kellett. A másikat asszem eljándékoztam.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Lehet, vagy ha nem tudnak hozni, és igen el lehet adni én már vettem pár rugót pályafutásom során szóval bizton állíthatom;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
tudom, hogy telefon, de kb mire számítsak: lehet ilyesmit szerény kishazánkban kapni? valamint el lehet adni egy ilyen rugót?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Inkább 50-el legyen puhább.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Mennyi a sag? Ha 25-30% akkor tökéletes a rugó...Ebbõl lehet legjobban megállapítani a jó keménységet. A kalkulátor is ebbõl számolja szerintem vissza, ellenõrzésnek mindenképpen jó!
Lehet, hogy a himbarendszer teszi ilyenné a karakterisztikáját. Mondjuk nem lineáris és ezért érzed ilyennek. Attól még menet közben jó lehet.

nos ha jó mértem (lehet, hogy nem, metr egyedül voltam), akkor alapállapotban van ~6cm becsúszó, mikor ráülök ~5
ezek szerint ez a rugó keményke...egy 50-el puhább jó lenne? vagy 350-es? az nem túl puha már?

kislust

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Hy

Tapasztalatokat és véleményeket szeretnék az Xfusion Glyde RL tagról!!
Akinek ilyen van, vagy kipróbálta az írjon a tapasztalatokról!

köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kiindulásnak jó az, hogy ha lemész egy padkán, és egyszer rugózik utána, akkor kb jó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
jaja, ezt csak te állíthatod be magadnak. Én úgy éreztem amikor próbáltam hogy nagyon kemény a rugó, de amikor rugózik akkor nem sok csillapítás van benne, az én súlyom alatt is pogózott. Esetleg a nyomással is lehetne játszani, bár nem tudom hogy a fox levegõs-e?! Bár elõször tekerd beljebb az csillapítás tekerõjét mert ha teljesen ki van tekerve akkor nincs sok csili.