Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

málna: akkor üzenem hogy van és neked is az volt és most is az van :D

félreértés történt. én csak annyit mondtam, hogy a sima, közönséges, 3500ftos manitou rugó nem progresszív. progresszív rugó hogyne lenne?

egyébként tiszta logika. ha változik a menetsûrûség progresszív, ha nem, akkor nem. miért iljics, azt gondoltad, hogy az egyik végén "keményebb" anyagból van, vagy mégis hogy? ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dig, lemered nekem pontosan mennyi a DHX -ed rugo nelkul, es mennyi kulon a rugo?
Leccileccilecci :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
stinkybe vanilla rc-t.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
málna: akkor üzenem hogy van és neked is az volt és most is az van :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

iljics: ha egyszer kiesz a fene, akkor mutatok neked élõben progresszív rugót :) mert VAN.

Én tudom, hogy van, de ki lettem okítva, hogy nincs ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az biztos hogy a stinky nem lineáris és ezt nem vmilyen program alapján mondom ;)

iljics: ha egyszer kiesz a fene, akkor mutatok neked élõben progresszív rugót :) mert VAN.

Feltöltött kép

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

Jobban állítható, trendi, ProPedal-os, kutyafüle, valamit ki kellett találniuk a Swinger invázió ellen.

Szerintem sima RC-vel is tökéletes lesz a Stinky Dee-luxe !

na jó akkor az fogja eldönteni mennyi pénzem lesz

köszi az info-kat

69.

==================================================

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Jobban állítható, trendi, ProPedal-os, kutyafüle, valamit ki kellett találniuk a Swinger invázió ellen.

Szerintem sima RC-vel is tökéletes lesz a Stinky Dee-luxe !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
és a dhx jobb annyival amennyivel drágább?

mert egy vanilla rc olyan 45 körül lenne a dhx meg 80 nem?

69.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Azt a programot jó lenne már elfelejteni és a józan észre hallgatni meg fõleg a tapasztalatokra.

Vanilla RC és DHX 5.0 egyformán jó lesz a Stinky-be, amelyiket a pénztárcád engedi.

Különben is, Málna megmondta, hogy olyan, hogy progresszív rugó nincs, azóta én ehhez tartom magam !

Mer' egy állat vagyok !

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

a stinky a felfüggesztés kialakításából adódóan már eleve állati progresszív tehát ha erre még rádobsz egy direkt progresszívre tervezett tagot, akkor az minden lesz csak jó nem. stinkybe olyan tagot tegyél ami egyáltalán nem vagy csak kicsit "inteligens"

tehát akkor milyen tagot vegyek ?

vanilla rc vagy dhx 5.0 ?

69.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
A stinkyhez: megint a linkage... a program szerint a stinky minden csak nem progresszív......
Mondjuk a V10 sem...
Nekem meg az állítólag progresszív umf, meg elég lineáris a vaniliával.
Mennyibe kerülne egy progresszív rugó a vaniliához? A mostani 650-es.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az a baj hogy hogy a DHX is nagyon az, de a csúcs verzióknál ki lehet kapcsolni ugye..
Míg pl a sima stinky-t 3.0-val szerelik és azon nem lehet állítani.
Én próbálgattam és túúúúl "freeride"-os nekem (jó kemény) persze lehet hogy ez cél.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a stinky a felfüggesztés kialakításából adódóan már eleve állati progresszív tehát ha erre még rádobsz egy direkt progresszívre tervezett tagot, akkor az minden lesz csak jó nem. stinkybe olyan tagot tegyél ami egyáltalán nem vagy csak kicsit "inteligens"

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Iljics ha már errõl van szó ha írok privit válaszolsz?:D

69.

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
200 $-ért tudok egy romicot csak még egyelõre nincs rá annyim se majd ha eladom a régi vázam és villám akkor veszek tagot..
csak remélem hogy lejön a stinky :(

69.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
DHX-szet csak drágán lehet szerezni. :(

Azért nem jó a 5th (és a Manitou se) mert nem úgy van a vázban ahogy kéne és nem úgy nyomja a váz. Csekkold a Foes gépeket, onnan indult ki az egész. Etalon megoldás még a Yeti AS-X, Intesne Uzzi VPX, SC VPP rendszerei, Turner DHR, szóval általánosságban a tagnak min. 216-osnak kell lennie és a váznak egyforgáspontosan, mégpedig úgy, hogy valami "mini link"-en keresztül csatakozzon a tag a vázhoz.

Ha nem ilyen vázba kerül akkor jönek az "SPV parák" amirõl LCS is írt a zújságba a Giant kapcsán, nem lesz elég érzékeny a rendszer, koppan a szelep, ilyesmik.

Tehát én mindenkinek azt szoktam mondai, hogy ha nem egyforgáspontos a váz, akkor DHX vagy "régi" Vanilla RC ha egyforgáspontos / VPP (összességében az is 1 forgáspont, nem ;) ) akkor mehet bele bátran a Curnutt-tól licence-elt platform technológia.

Viszont a Romic DoubleD tagja elvileg jó bármibe, nagyon okos (és drága) az a tag !

Mer' egy állat vagyok !

Bogár ··

Bogár ··

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
és miért nem szereti a váz az elementet?
dhx et olcsóbban nemtok szerezni?
nagyon teccik az element amugy sajnálom hogy nem lehet:(

69.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Aki nem érti meg, hogy hogy müködik és nem olvassa el a manulat az nem tud mit kezdeni vele, ennyi. A többiek meg vidáman és elégedetten használják.

Mer' egy állat vagyok !

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én kapásból négyet ismerek;)
És itt nem a beállításon múlik..mert a váz nem szereti azt a fajta tagot.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.