Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez mien váz? Ha ferdén van benne a tag, akkor a vázat vidd vissza, mert minden tag folyni fog elõbb-utóbb.

Hát a váz az tökéletes de sajnos a tagból akkor is folyik a cucc ha nincsen a vázba.Egy vadi új Specialized vázat nem nagyon szeretnék kidobni,Viszont egy használt tagot lehet!Vhogy ezek a távtartók nem stimmelnek rendesen.Lehet még kéne reszelni belõle meg gumi alátétezni!Vagy nem tom,majd kiokoskodok vmit!

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

akkor kuka, de ne a tagot, hanem a vázat, mielõtt tönkreteszi a tagot.
nem lesz az úgy jó hosszútávon.

Metelnek meg semmi baja, teljesen jó tag.

volt ilyenem, és tökéletes volt.
lehet nem volt elég úszása a tagnak a tengelyén? (azaz ha meg is téped a csavart a rögzítésnél, a tag egy picit tudjon oldalirányba mozogni(keveset)

nekem így bejött a dolog, és bírta a metel hibátlanul!

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hát a váz az tökéletes de sajnos a tagból akkor is folyik a cucc ha nincsen a vázba.Egy vadi új Specialized vázat nem nagyon szeretnék kidobni,Viszont egy használt tagot lehet!Vhogy ezek a távtartók nem stimmelnek rendesen.Lehet még kéne reszelni belõle meg gumi alátétezni!Vagy nem tom,majd kiokoskodok vmit!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Viszont észre vettem h feszül a helyén a tag,nem párhuzamos a a vázzal.Szvsz ez is elég ahhoz h szivárogjon a zolaj.Szóval átvariáltam a dolgokat és 1picit enyhült a dolog de nem szünt meg sajna.Viszont ha hajdu senincsen és garise akkor ilyenkor mi van?:scratchheKuka?

akkor kuka, de ne a tagot, hanem a vázat, mielõtt tönkreteszi a tagot.
nem lesz az úgy jó hosszútávon.

Metelnek meg semmi baja, teljesen jó tag.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
már nincs neki, de az övé se volt vmi fényes
ill neki RP van, de az túlfolyós, azt meg lehet csinálni szépen, volt róla cikk a bikemagban

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Estére okosabb leszek gari ügyben ha minden igaz.Viszont észre vettem h feszül a helyén a tag,nem párhuzamos a a vázzal.Szvsz ez is elég ahhoz h szivárogjon a zolaj.Szóval átvariáltam a dolgokat és 1picit enyhült a dolog de nem szünt meg sajna.Viszont ha hajdu senincsen és garise akkor ilyenkor mi van?:scratchheKuka? Thez ha jók az értesüléseim te is +vagy"áldva"egy metel taggal?Sala vmit említett nekem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
még garis... visszaaboltba vele.;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
+ már nincs hajdu se ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Szóval õ sem ment vele sokat ez az állapotán is látszott.Sõt most is látszik mert még mindíg úgy néz ki mint egy bolti 0km-es.Szóval azt hallottam, hogy a Hajdu-ba megszervízelik.Csak kérdés, h mennyiért és mennyi idõ alatt?

ha nem sokat használta, akkor gondolom nenmrég vette.
ha nemrég vette, akkor garanciás.. avagy külföldrõl lett a dolog?

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hali!
Segítség kéne, nem régen vettem egy Manitou metel R r.tagot és a nyomórúd olajos de már a rugóra is csepereg.Szóval szivárog az oil!:cry:
Pedig kb 10km-et mentem vele.Akitõl vettem azt mondta csak kipróbálta de neki levegõs tag kell,meg a vázba is beleér neki azért adja el.Szóval õ sem ment vele sokat ez az állapotán is látszott.Sõt most is látszik mert még mindíg úgy néz ki mint egy bolti 0km-es.Szóval azt hallottam, hogy a Hajdu-ba megszervízelik.Csak kérdés, h mennyiért és mennyi idõ alatt?Sajna a Hajdu-val szemben negatív elõítéleteim vannak.Más nincsen aki itthon szervizelné?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

BIKERTIGGERNEK !

Nekem egy Kona Dawg-ban van FLOAT R, és én 63kg vagyok.
Nekem kb. 110 PSI körüli érték jött be.
Egyébként a Fox MANUAL szerint a beülést kell belõni ami a rugóstag hosszától függ, hogy hány mm, %-ban k. 25%-nak kell lennie elméletben.
Azt is írják, hogy ha túl kemény, vagy túl puha 5PSI-s lépésekben eresszünk belõle vagy fújjunk rá ízlésünknek megfelelõre állítva.
Egyébként a 200PSI sztem. nagyon sok.

Kérdésem: Te nem tapasztaltál kopogó hangot a rugóstag irányából, hirtelen összenyomódásokkor ? Pl.: rázós, köves terep, vagy akár egy 10-15 cm-es padkáról leguruláskor.

azt végig próbáltam kösz...
az én súlyomhoz (95-100 kg között) a manual (ha jól értelmezem) 110 Psi -t ír...gyárilag volt benne 150, azzal volt a SAG majd 50 %....190 Psi-nél van 25 % körül, ott nem pogozik, visznot nem is mozog...és a 3 állás között (ja RP3) nincs szignifikáns különbség..

padkánál nem hallok semmi gázost, rázos terepen meg azért nem mert csörög zörög a váz, (a coilernek nem asszimetrikus a láncvillája mint a dawgnak, üti veri a lánc) sza az elnyomná ha zörögne a tag ....úgyhogy szerintem nézesd meg a tagot..

szal mivel jövõre dawg vázam lesz (tag nélkül veszem) szépen belepróbálom a rs tagot, ha nagyon nem jön be akkor megy a piacra és ugrik bele a fox rp3 a coilerbõl....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TIBIKER

TIBIKER

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
BIKERTIGGERNEK !

Nekem egy Kona Dawg-ban van FLOAT R, és én 63kg vagyok.
Nekem kb. 110 PSI körüli érték jött be.
Egyébként a Fox MANUAL szerint a beülést kell belõni ami a rugóstag hosszától függ, hogy hány mm, %-ban k. 25%-nak kell lennie elméletben.
Azt is írják, hogy ha túl kemény, vagy túl puha 5PSI-s lépésekben eresszünk belõle vagy fújjunk rá ízlésünknek megfelelõre állítva.
Egyébként a 200PSI sztem. nagyon sok.

Kérdésem: Te nem tapasztaltál kopogó hangot a rugóstag irányából, hirtelen összenyomódásokkor ? Pl.: rázós, köves terep, vagy akár egy 10-15 cm-es padkáról leguruláskor.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

amúgy nekem az LRS-es DT tag kicsit úgy hat mint 1 távtartóval megtoldott sima rugóstag:)

az is...mint a speckoban a fox (csak ott kiegészítve a brain-nel)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
amúgy nekem az LRS-es DT tag kicsit úgy hat mint 1 távtartóval megtoldott sima rugóstag:)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Hát, ha egy 4700 eurós gépbe ilyet tesznek gondolom nem lehet rossz?! ;)

Egyébként ezt néztem ki magamnak: http://www.merida.co...ension&bikeId=8

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Kala: Nem olyan fontos. Inkább az érdekelt volna hogy a gyakorlatban milyen. Azt hittem voltak már iylen tagok más vázakban. Meridában eddig volt X-fusion LRS Glide, German:A, és Manitou LRS SPV. Jövõre pedig az XC-ben DT lesz, az AM-ekben meg Manitou. Azért érdekel, mert úgy hallottam az eddigi LRS tagokkal voltak problémak és ha a DT-k jók, lehet hogy jövõre veszek ilyen vázat.

Bikertigger: Köszi, errõl a cunturion-ról még nem hallottam, gondolom német oldalakon találok majd róla infót!

pl itt egy dt-tagos
http://www.centurion...=29&bike_mark=0

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kala: Nem olyan fontos. Inkább az érdekelt volna hogy a gyakorlatban milyen. Azt hittem voltak már iylen tagok más vázakban. Meridában eddig volt X-fusion LRS Glide, German:A, és Manitou LRS SPV. Jövõre pedig az XC-ben DT lesz, az AM-ekben meg Manitou. Azért érdekel, mert úgy hallottam az eddigi LRS tagokkal voltak problémak és ha a DT-k jók, lehet hogy jövõre veszek ilyen vázat.

Bikertigger: Köszi, errõl a cunturion-ról még nem hallottam, gondolom német oldalakon találok majd róla infót!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

pedig már 1-2 éve készülnek ezek az LRS vázakhoz
ha fontos,megkeresem a leírásukat,vmelyik újságban benne volt

"pedig már 1-2 éve készülnek ezek az LRS vázakhoz"[I]
csak nem a meridához hanem a német változatához a centurionhoz, abban dt tag volt a meridában meg german a, a jobbakban meg spv-s indián (meridának gyártva asszem) .tesztekben rendre veri is a centur a meridát dehát germán ujság lévén némi "hazaipáyalejtés" azért nem elképzelhetetlen

normál tagokat meg már réges rég gyárt a dt, és tesztek szerint állítólag igen jók is

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
pedig már 1-2 éve készülnek ezek az LRS vázakhoz
ha fontos,megkeresem a leírásukat,vmelyik újságban benne volt

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
én mégcsak nemis hallottam hogy a dt csinálna tagot, úgyhogy elképzelhetõ hogy újdonság