Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Mennyibe fáj egy olajcsere??
Mibõl veszem észre, hogy a fociszelep leengedett? Hogy csinálom meg? Mint Ti a metelt?

olajcsere:

olajcsere szezonban nem árt úgy 3-4 havonta, vagy 3 verseny után, külföldön minden utazás után :D......... mindezt persze csak akkor, ha sokáig jól mûködõ tagot akarsz....tisztára mintha autód lenne, ennyi

Hogy leengedett, abból veszed észre, hogy sokkal kevésbé lesz progresszív a tag- könnyebben leütheted. Meg abból is esetleg, hogy a rugóút elsõ 1cm-én kicsit kottyanhat a tag.
Megcsinálni úgy is lehet, ahogy én, de csak saját felelõsségre, mert a nitrogénnek -ami gyárilag van benne- más a hõtágulási együtthatója és az a szabályos töltõ anyag.
Úgyhogy ha csak teheted elõbb garis szervíz, ha nincs gari, akkor is szervíz, az a biztos. Rugóstagot szerelni macerás.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Amen.

részemrõl is ;)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás

nem, gond nem volt vele. csak annyi, amennyi minden fox-szal is egy idõ után, hogy elenged a fociszelep. de az megoldva. ja meg olajcsere 2X, de ezt egyébként ezt mindenkinek be kéne tartania, mert az olaj az habosodik, nincs mese.

Mennyibe fáj egy olajcsere??
Mibõl veszem észre, hogy a fociszelep leengedett? Hogy csinálom meg? Mint Ti a metelt?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Amen.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

pl amit pont thy irt, és splice volt talán
amirõl itt meg kitalálták hogy mégse olajos hanem zsíros kenésû, lejön a fekete a becsúszóról
az a bikemagban egy remek enduro volla volt

1. Azt Thommey egy szóval se írta, hogy olajos kenésû!
2. Az, hogy jó vagy nem, Thy hadd tudja már jobban, mint itt akárki, aki ki sem próbálta.

Mindig ez megy itt. Kitaláltok elképesztõ dolgokat, próba nélkül. Nem értem mire jó ez.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Na gyorsan átlapoztam a 8. számot. (Épp ez került kezembe hirtelen kedvenc magazinomból) A 130 oldalból durván 38 oldal a fizetett hirdetés (cca. 29%), de szerintem a teszteknek legalább ekkora, ha ugyan nem nagyobb a marketingértéke - épp ezért terjedt el a "bujtatott" formája a különbözõ hirdetéseknek. A fogyasztók értelmesebb része ugyanis a nálunk fejlettebb országokban - nyilván jogosan - kételkedik a hirdetések szuperlatívuszaiban, így a kereskedõk-forgalmazók igyekeznek minél kifinomultabb technikákat bevetni.
A demagógia pedig a tömegekhez szóló, harsány, teljesítetlen ígéreteket tartalmazó, a primer érzelmekre és ösztönökre ható felszólalás - na ettõl azért én messze volta.
Félre ne érts: jó a magazin - különben nem venném meg mindig - de alapfogalmaim már vannak a piac és marketing mûködésérõl. Nem egy lovagi torna, ahol a becsület a legfõbb szempont.
Egyébként meg kösz a rugóstag-minõsítést.

Szívesen, máskor is.
A dolog marketing részén nem is akarok vitatkozni Veled, mert én is ebben a világban élek és ugyanúgy látom, mint Te. Ugyanúgy az a véleményem, hogy nem jó az a folyamat, ami manapság a fogyasztók irányítása céljából folyik.
De én úgy érzem, hogy a BikeMag messze áll attól a szinttõl, ami ma már sajnos átlagosnak mondható, gondolok itt a tv-reklámok valóságtartalmától, vagy akár a korábban említett motorrevû szintjétõl is. De van még számtalan negatív példa erre az autós-, vagy a szórakoztató elektronikai "szaklapok" területén is.
Úgy érzem ezeknél a Bikemag több szubjektív elemet tartalmaz, és többet írunk egy-egy cuccról, mint a német Bike vagy a MBA, a reklám pedig mindenképpen kevesebb, úgyhogy sztem nem állunk rosszul.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
pl amit pont thy irt, és splice volt talán
amirõl itt meg kitalálták hogy mégse olajos hanem zsíros kenésû, lejön a fekete a becsúszóról
az a bikemagban egy remek enduro volla volt

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

én személy szerint a bikemagban sosem olvastam hogy vmi nagyon rossz lenne
pedig vannak nagyon rossz dolgok
ennyi.

mondj egy ilyet kérlek! olyat ami nagyon rossz, és a Bikemag azt írta róla, hogy jó! konkrét példát!

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Na gyorsan átlapoztam a 8. számot. (Épp ez került kezembe hirtelen kedvenc magazinomból) A 130 oldalból durván 38 oldal a fizetett hirdetés (cca. 29%), de szerintem a teszteknek legalább ekkora, ha ugyan nem nagyobb a marketingértéke - épp ezért terjedt el a "bujtatott" formája a különbözõ hirdetéseknek. A fogyasztók értelmesebb része ugyanis a nálunk fejlettebb országokban - nyilván jogosan - kételkedik a hirdetések szuperlatívuszaiban, így a kereskedõk-forgalmazók igyekeznek minél kifinomultabb technikákat bevetni.
A demagógia pedig a tömegekhez szóló, harsány, teljesítetlen ígéreteket tartalmazó, a primer érzelmekre és ösztönökre ható felszólalás - na ettõl azért én messze volta.
Félre ne érts: jó a magazin - különben nem venném meg mindig - de alapfogalmaim már vannak a piac és marketing mûködésérõl. Nem egy lovagi torna, ahol a becsület a legfõbb szempont.
Egyébként meg kösz a rugóstag-minõsítést.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

És van aki fenn hordja az orrát?
Ennyit.

van, de ki az?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
én személy szerint a bikemagban sosem olvastam hogy vmi nagyon rossz lenne
pedig vannak nagyon rossz dolgok
ennyi.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

.
Vannak itt sokan, akik újságíróként dolgoztak évekig, meg nyomdászok, ezért minden egybõl jobban tudnak.....errõl ennyit.
.

És van aki fenn hordja az orrát?
Ennyit.

Ride everywhere.

.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Feltételezem továbbá, hogy a magazin célja a profit, aminek elsõdleges forrása a hirdetés, még ha az néha a szemérmes "szponzorált oldal" (KTM, ugyebár) formájában is jelentkezik...

FELTÉTELEZÉSED nem teljesen alaptalan. De ha megfigyeled az újság szerkezetét (nem csak a Bikemag-ét), észreveheted, hogy vannak az újságban reklámok, pl: Shopping Guide, egész-, féloldalas, vagy még kisebb hirdetések. Ezek a reklámok és csak objektív elemeket tartalmaznak, nem a mi véleményünket.
Ezzel szemben a teszteknek, mint pl: a bringa-, teló, gumitesztek és a Rádium teszt is - reklámértékük van ugyan, de az elsõdleges céljuk, hogy a szubjektív benyomásainkat tükrözze és ezt komolyan is vesszük. És ez nem egy esetben (sõt elég sokszor) homlokegyenest eltér a gyártó által nyomott vetítésnek.
A Rádium esetében csak alátámasztani tudtuk a gyártó ígéreteit.

Azt én sem várom el természetesen Tõled, hogy szentírásnak vedd a véleményünket, csak a kommentár volt kicsit.... sztem demagóg ;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hogy az a ¢°·^\^í£€²][ðÐ]@

az 5. elem rugója nem megy rá a swingerre
400as rugót meg nem lehet kapni sztem még mindig
drat

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
hehe... Nem sérelmezem, csak mint tudatos vásárló, minden beszerzés elõtt, ha az komolyabb összeg, szeretem alaposan körüljárni a dolgokat és egyetlen magazin tesztje sem szentírás számomra. (Azt meg nem is feltételeztem, hogy jóról "szart" írnátok.)
Mellesleg eredeti szakmáim betûszedõ-tipográfus és nyomdaipari fényképész, s mint mondtam, kiadóban dolgoztam, újságírókkal, szerkesztõkkel együtt.
Feltételezem továbbá, hogy a magazin célja a profit, aminek elsõdleges forrása a hirdetés, még ha az néha a szemérmes "szponzorált oldal" (KTM, ugyebár) formájában is jelentkezik...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Ha viccelõdsz, miért nem teszel oda egy :) -t?
Kit érdekel a Motorrevû? Ez egy másik újság és egy "kicsit" máshogy mûködnek a dolgok, lehet hogy én tényleg jobban látom belülrõl.... nekem nem egy srác mesélte.
Vannak itt sokan, akik újságíróként dolgoztak évekig, meg nyomdászok, ezért minden egybõl jobban tudnak.....errõl ennyit.

A Rádium-ról: A Manitou egyik csúcs tagja és jó. Jó dolgokról nem szoktuk azt írni, hogy szar, szart meg csak nagyon ritka esetben van "szerencsénk" tesztelni. Ez is magyarázza az általad sérelmezett jelenséget.
Úgyhogy vegyél nyugodtan Rádiumot, mert fasza.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Gratulálok! Humorérzék 0/0, "mindentrögtönhalálkomolyanveszek" hozzáállás 100%.
Félre a tréfát!
Évek óta ismerem egy srácot, aki a Motorrevünek tesztel. Nincs okom kételkedni abban amit állít: Ha egy forgalmazó, aki a lap egyik legjelentõsebb hirdetõje tesztre átad egy gépet, arról nem lehet megírni, ha nagyon szar.
Három évig lapkiadónál dolgoztam, van fogalmam arról, hogyan mennek a dolgok.
Te biztosan jobban tudod, de mindegy. A kérdésem nem ez volt.
Szóval rugóstag ON.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Nem mintha feltételezném, hogy a magazin egyik legjelentõsebb hirdetõjének termékérõl csak jót, vagy legalábbis túl rosszat nem lehetne írni (ilyen csúfságról csak a Motorrevünek író barátom számolt be...)

gratulálok! demagógia ismét ON

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Hamarosan cserélem a tagot a vason. Amit kinéztem helyette, a Manitou Radium RL. (oda-visszaút, lockout) Ez nekem bõvem elég. A bikemagban volt egy teszt, amiben csak jót olvashattam róla. Nem mintha feltételezném, hogy a magazin egyik legjelentõsebb hirdetõjének termékérõl csak jót, vagy legalábbis túl rosszat nem lehetne írni (ilyen csúfságról csak a Motorrevünek író barátom számolt be...) de ha valakinek volt már ilyen, próbálta már, stb. nagyon megköszönném, ha megírná.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hékás:D
amúgy 3 way: Adjustments: Preload, Rebound, SPV Platform Pressure
erre gondoltam.