Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
190-es szemtáv.Most nekem Monarc van,csak hát volt 1 kis malõröm az utolsó tisztításnál és nem biztos hogy tartós lesz,miután valamelyest javítva lett.Monarc légkamra is érdekelne...
Fox?Hmmm!Nitrogén!Mindig küldeni/vinni szervízbe.Meg nem is akarok most több 10e. jó magyar forintot költeni erre(sem).
Magellan-os

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sala!
Suntour Durolux RCA rugóstagról mi a véleményed?Mûködés,mozgás,szervizelhetõség,alk.rész beszerzés?

Nem szivesen mondok ilyet, de inkább hagyd. Mekkora szemtávval kellene? lehet lesz egy elado felujiott fasza fox.

SR Suntour nem szervizel, se rajzok, se dokumentáció, se semmi. Azt irták utoljára, hogy annyira olcsó, h nem érdemes szervizelni, cserélik ujra.

Alex 007: köszi a bizalmat. Hála az égnek belenyúltunk egy olyan szegmensbe, amit sok bolt nem tud/mer bevállalni,így elég jól szalad a szekér. Tárcsafék/villa/tag ez fõ profil, ezen kivûl meg minden más is természetesen. HIvatalos Dt Swiss szervíz akár NUde tagok javítása is, Manitou, Hayes group , és fél hivatalos Fox szervíz. MOst tárgyalunk hogy hivatalos Marzo szerviz lehessünk, egyelõre az alkatrészellátás van megolda, sajnos jelenleg nincs hazai forgalmazója de remélem ez sokáig nem lesz így ;)

Amugy Brain nagy szopó, tudnék mesélni :)

A

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sala!
Suntour Durolux RCA rugóstagról mi a véleményed?Mûködés,mozgás,szervizelhetõség,alk.rész beszerzés?

Szervizelhetõség csak és kizárólag a Neuzeren keresztül, akik kiküldik a németeknek.
Kurva sokat kell várni ,és gondolom egy vagyon is :S

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Sala!
Magellan-os

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Végre valaki foglalkozik ezzel.

jaja. én is örültem neki. nem volt hosszú átfutása sem. remélem jól fog nekik menni és a vevõkkel még többet tudnak majd foglalkozni, mert a legtöbb Bpi szervízben a komolyabb dolgokat nem szívesen javítják és nem is nagyon tudják...

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hátha másnak is hasznos infó: sikerült szervizeltetnem a Specialized Epic Brain-es rugóstagomat. Sala (Doctor Bike) szervízében megoldották, szerzetek hozzá tömítéseket, stb. Ha másnak is hasonló gondja van érdemes lehet megkeresni õket.

Végre valaki foglalkozik ezzel.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Hátha másnak is hasznos infó: sikerült szervizeltetnem a Specialized Epic Brain-es rugóstagomat. Sala (Doctor Bike) szervízében megoldották, szerzetek hozzá tömítéseket, stb. Ha másnak is hasonló gondja van érdemes lehet megkeresni õket.

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Marzocchi Roco TST-R 240-es

Szükségem lenne egy kis segítségre a fenti taghoz. A problémám, hogy a csillapításállító "kar(pöcök)"-nál folyatja az olajat. A gyári gumi tömítõgyûrû ki lett cserélve. 11 bar nyomással használom. Mi lehet a baj vele???

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

a Sala a szerelõjük, kell több tapasztalat?

én õt még nem ismerem, de akkor ezek szerint ajánlod az õ szervizüket?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a Sala a szerelõjük, kell több tapasztalat?

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Egy ilyen Specialized Epic brain-es rugóstagot szeretnék szervizeltetni: http://autobus.cycli...k_and_Brain.jpg

Van valakinek tapasztalata a Doctor Bike szervizével kapcsolatban? Nekik ha jól tudom van ilyen nitrogén töltõ rendszerük és felújító készletekhez is hozzáférnek. Ez lenne az egyik opció.

A másik bizonytalanabb. A forgalmazónak ha mázlim van, lehet raktáron felújított ilyen tagja. Ha nem akkor elég sok idõ is lehet.

Mit ajánlotok kihez forduljak esetleg más lehetõség? Köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem érem fel ésszel hogy miért szednek szét emberek olyan dolgokat amikrõl lövésük sincs.
Van mechanikai érzékem meg szerelõ is volnék, mégsem teszek ilyet ha mégis ilyenre vetemedek mert nincs jobb megoldás minimum hogy utána olvasok vagy megkérdezek olyat aki már látott ilyet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

illeskese

illeskese

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Köszi, keresem

Ujjujjuj, most olvasom... hát akkor én is megkeresem õt, és tanulok a hibámból. Azóta a tiédrõl van valami jó hír?

illeskese

illeskese

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Van egy Suntour Epicon LOD hátsó rugóstagom, ilyen: Teszt: Suntour Epicon LOD rugóstag $ vásárlás, árak
Szétszedtem és kipucoltam a tömítést, újrazsíroztam. Az alsó részénél (a képen jobb oldalt) a felfogató lyuknál van egy kis imbusz csavar. Nos, én azt kivettem, azt hittem úgy lehet leszedni. Nem kellett volna. Utána olvastam, hogy ezekben van nitrogén gáz és olaj is belül, és több mint valószínû, hogy a nitrogént leengedtem.
Összerakás után pumpáltam bele, és mûködött is, csak a visszaút csillapítása nem, pogózott. Tekerés közben elszökött a levegõ hirtelen, kinyomta felül a tömítést. Így (összenyomva, leeresztve) kénytelen voltam menni vele vagy 100 métert. Aztán megcsináltam (levettem felül a gyûrût, ami a felfújó részét szorítja le a tömítéssel), de azóta felpumpálás után csak 1-2 centire nyomta ki a dugattyút és csak keményen pattogott. Hazajövetel (kb. 10 km) után szétszedtem, de nem tudtam széthúzni. A csillapítótartályba próbáltam levegõt fújni, akkor megint 1-2 centire kijjebb jött, de utána visszaugrott, mintha vákuum lenne benne (pedig kivettem megint a kis imbuszcsavart). Mihez kezdjek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát szvsz pár ezer forint új korában is tizen ezer volt, de inkább annyiért amennyit adnak érte.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Véleményetek szerint egy RST 56 típusú rúgóstag gyári állapotban mennyit érhet?
185mm-es a szemtávolsága.

Soha nem volt beszerelve. Megvettem, de sosem volt mibe berakni, és mivel inkább SS vonalon haladok tovább, nem is fogom beépíteni szerintem soha, így eladnám.

Köszi!

Képek róla: egész & állító

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

120 mm a vázad rugóútja nem a tagé.
az 50 mm
a sag kb 25% ra állítva lesz jó.

Ahha! Sose értettem, hogy lehet 120mm-es rugóútja egy olyan cuccnak ami 100mm sincs. :) Igy már tiszta.
Köszi az infót!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"120mm-es FOX RP23-nak hány centit kell moccanni beülésnél? Úgy érzem fújnom kéne bele, mert tegnap egyszer felütött. Mondjuk a téli bundát még le kéne dobnom (+4kg).
Amúgy Sala zsiványos munkát végzett tavaly, mert azóta is hibátlan. "

120 mm a vázad rugóútja nem a tagé.
az 50 mm
a sag kb 25% ra állítva lesz jó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
DT Swiss / Scott Nude TC
Feltöltött kép

Keresek robbantott ábrát vagy bármi nemû szerviz segédletet.
Netet már 1 napja böngészem de sajnos semmire nem jutottam.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
120mm-es FOX RP23-nak hány centit kell moccanni beülésnél? Úgy érzem fújnom kéne bele, mert tegnap egyszer felütött. Mondjuk a téli bundát még le kéne dobnom (+4kg). :D
Amúgy Sala zsiványos munkát végzett tavaly, mert azóta is hibátlan.