Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

nem kell kiállva tekerni. :D

ha nem mozogna, azért az sz@r lenne. akkor minek össztelós?

Nagyon ritkán állok ki a nyeregbõl és akkor is rövid ideig. Igazából nekem nem az a baj, hogy mozog, mert mozogjon csak nyugodtan, de legyen a kar állásának szerepe. Ráadásul volt pár hétig nálam egy kölcsön RP3, ami teljesen szabályosan tette a dolgát (szóval biztos, hogy az enyémmel van gond...pedig elvileg újonnan vettem :().

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csak sztem Te nem tudod elképyelni hogz egy rp3-as a maga 0 propedaljával milyen mocsok mód pogozik kona vázban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

na igen, én is ebben bízom, mert pp+ állásban is bemozog kiállva tekeréskor és az idegesít.

imi72[/B]]...mondjuk mindegy, a mostani RP3-nak adok még esélyt az új szimeringekkel, de a PP-kar tevékenységével nem vagyok én sem megelégedve.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szeretni fogtok a kérdésért :D
Asszony biyiglijén (ócsó' könnyû fully) a tag mikor megvettük akkor sem volt a toppon mert amivel a rugót állítanám anya/tárcsa hiányzott, így a váznak támaszkodik éshát...

Tagcsere érik, ócsó', nem árt ha visszaútcsillis, puha vagy puha rugót kapjak bele...

Néztem használtba RST 56-ot, 750es rugó van benne elvileg (ezt honnan tudom meg hogy milyen kemény?), srác azt írja hogy a 70kg-hoz neki kevés. 8K-ért adja, határeset, alkudok kicsit :)

RST22A újonnan drága, A nélkülit nem látok... más tippem nagyon nincs, olcsó tagot nem nagyon látok :( Tippetek; 56-os tag jó lenne nekünk?
:prosze:
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
dt-rõl nem találtam semmit, az aktuális tulaj meg nem is használta a lockot, szóval õ sem tud róla semmit... fasza:D
ami még szóbajöhetne, a float rl, de azon megint csak szívás lenne szelepügyben... wáááááááá
rp23-ra meg nóóó kess...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

a mostanában elkövetett levegõs RS tagok mozgáskultúrája alapján engem nem izgatna..amilyen jó telókat gyártanak a rugóstagjaik annyira fosok

Értem :)
...mondjuk mindegy, a mostani RP3-nak adok még esélyt az új szimeringekkel, de a PP-kar tevékenységével nem vagyok én sem megelégedve.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ebbõl a szempontból a fantáziámat megmozgatták a RS Monarch rugóstagok is, amelyekben van floodgate

a mostanában elkövetett levegõs RS tagok mozgáskultúrája alapján engem nem izgatna..amilyen jó telókat gyártanak a rugóstagjaik annyira fosok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

na igen, én is ebben bízom, mert pp+ állásban is bemozog kiállva tekeréskor és az idegesít. ja a dt-n is van gondolom ilyen biztonsági oldás, hogy ne lehessen szétcsapni, mint pl a manitou skarebeket. mert a propedalnak megvan az az elõnye, hogy ha elfelejtesz oldani, akkor is mozog.

Ebbõl a szempontból a fantáziámat megmozgatták a RS Monarch rugóstagok is, amelyekben van floodgate

Trance

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
na igen, én is ebben bízom, mert pp+ állásban is bemozog kiállva tekeréskor és az idegesít. ja a dt-n is van gondolom ilyen biztonsági oldás, hogy ne lehessen szétcsapni, mint pl a manitou skarebeket. mert a propedalnak megvan az az elõnye, hogy ha elfelejtesz oldani, akkor is mozog.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

no akkor konkretizáljuk a kérdést: megéri nekem egy fox float rp3-as tagot 1:1-be elcserélni egy 2007 októberi dt swiss ssd 210 l-re?
crc-n van hozzá szimmering meg egyéb gyûrûk javítókit, 20 fontért (kb 6,5e), szóval ilyen szempontból sem para

Én simán elcserélném. Árban hasonló és talán a lock is tényleg lock.

Trance

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
no akkor konkretizáljuk a kérdést: megéri nekem egy fox float rp3-as tagot 1:1-be elcserélni egy 2007 októberi dt swiss ssd 210 l-re?
crc-n van hozzá szimmering meg egyéb gyûrûk javítókit, 20 fontért (kb 6,5e), szóval ilyen szempontból sem para

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A gáz sok mindent befolyásol, csillapítást, kompressziót például. De az, hogy a tag milyen pozícióban áll az nem.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Mivel zárt rendszerekrõl van szó, mindegy, hogy hogy áll a tag.

A csillapításba nyomott gáz nem befolyásol semmit? Vagy annak a mennyisége nem olyan jelentõs (úgy értem, hogy akkor nincs benne egy nagy "buborék")?

Trance

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mivel zárt rendszerekrõl van szó, mindegy, hogy hogy áll a tag.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

már én is gondolkodtam rajta, a csúnyasága aggasztana a legkevésbé, inkább az , hogy úgy sérülékenyebb perec esetén a becsúszó (messzebb van a váztól, ami védené), meg ezeket nem úgy tervezik, hogy ilyen irányban álljanak? ez mondjuk biztos téves feltevés. de el tudom képzelni, hogy a csillapítás nem mûködne olyan jól, mint most.

ja, meg nem rajongok az ötletért, hogy a propedal baszogatásakor bedarálja a kezem a hajtómû:D

Már láttam így bringát (Giant NRS), de persze csak képen és nem tudom, hogy mûködés szempontjából mit jelentett. A csillapításról eddig még nem sikerült robbantott rajzot találni, úgyhogy az sajnos nekem se tiszta, hogy az olaj elhelyezkedésének milyen szerepe van :(

Trance

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
már én is gondolkodtam rajta, a csúnyasága aggasztana a legkevésbé, inkább az , hogy úgy sérülékenyebb perec esetén a becsúszó (messzebb van a váztól, ami védené), meg ezeket nem úgy tervezik, hogy ilyen irányban álljanak? ez mondjuk biztos téves feltevés. de el tudom képzelni, hogy a csillapítás nem mûködne olyan jól, mint most.

ja, meg nem rajongok az ötletért, hogy a propedal baszogatásakor bedarálja a kezem a hajtómû:D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

rajtam segítene, de a pénztárcámon nem:D nem áll szándékomban plusz pénzt költeni a bringára, nincs is mibõl, a bear-re ráment minden pénzem. meg ezeknek legalább tuti jól jön ki a szelepe... amúgy az a gond, hogy pont a himbakar alatt van a szelep, szóval az elhelyezéssel van gondom, nem a szöggel. szóval a 2007es rp23 se lenne jó, csak az idei... azt meg gondolom nem nagyon akarják majd cserélgetni egy rp3-ra. nem mintha agyon lenne használva. (kb 300km)

...és ha fejjel lefelé szerelnéd be? Tudom, hogy ronda, de talán használható lenne.

Trance

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
igen, csak most sincs beállítva rendesen, mert lusta voltam 5x-re is szétszedni a közepét. meg jobb lenne egy olyan tag, amit teljesen le lehet zárni, mert kiállva tekeréskor propedal+ állásban is bemozog. és szerintem nem nyerõ két ötös imbuszt meg egy telópumpát magammal vinni mindenhova, hogy végre normálisan beállíthassam:)amúgy már komolyan elgondolkoztam rajta, hogy megfordítom a tagot vízszintesen, és szarok a propedal kapcsolgatására... de jobb lenne egy olyan verzió, amiben mindent tudok használni.

DT tagból melyik a jobb? 190 v 210? mert tudásban nem nagyon láttam különbséget

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

rajtam segítene, de a pénztárcámon nem:D nem áll szándékomban plusz pénzt költeni a bringára, nincs is mibõl, a bear-re ráment minden pénzem. meg ezeknek legalább tuti jól jön ki a szelepe... amúgy az a gond, hogy pont a himbakar alatt van a szelep, szóval az elhelyezéssel van gondom, nem a szöggel. szóval a 2007es rp23 se lenne jó, csak az idei... azt meg gondolom nem nagyon akarják majd cserélgetni egy rp3-ra. nem mintha agyon lenne használva. (kb 300km)

RS-t ne vegyél elég szarul mozog

dt-k biztos q.jók csak ha netán javítani kell vagy alkatrész kell hozzá az lesz gáz.

mellesleg minek annyit fujogatni az rp3-at, hogy probléma legyen a szelep ?
én kb évente egyszer szoktam fújni az enyémet.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
áhoj!

a címben lévõ taggal a következõ a probléma:visszaútcsilinél engedi az olajat...mennyire bonyolult egy ilyen tagot szédszedni,összerakni,olajjal feltölteni?helyi bringaboltos megtudja oldani,vagy x-factor,vagy Hajdu(ha jól tudom itt javítanak fox tagot,javítsatok ki ha nem);robbantott ábra,szerelési útmutató is jöhet(google-lal nemtaláltam semmi érdemlegeset)

üdv!