Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Nekem egy Monarch 3.1-esem van.Ezen visszaút csillapítást lehet állítani és egy tekerõvel a kompressziós csillapítást több fokozatban.Mondjuk ehelyett jobb lenne egy 3 fokozatú állítás.Jó pár éves,de nagyon meg vagyok vele elégedve,szépen mozog.Magam szervizelem,halál egyszerû felépítésû.IFP kamra felfújásához kell egy adapter mindössze,ami speciális.
Magellan-os

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Nekem tavalyi Monarch rt3 van, egy Fox triad levegõs tag helyére került. Most már elégedett vagyok vele. Az elején nem árt utána nézni, hogy az ember vázába milyen kompressziós csillapítású tag illik, aztán ez alapján célszerû kiválasztani hogy "L", "M", "H" kompressziós csillapítású tagot szeretnél (neten van hozzá segédlet). Ha nem sikerül kiválasztani, akkor marad az átlapkázás, mint ahogyan én is el kellett, hogy járjak. A szerelése könnyen megoldható, nem kellenek hozzá spec. szerszámok, kivéve az IFP kamrához tartozó szelep adaptert. Egyszerû felépítésû, Németországból mindent lehet kapni hozzá. A tag mozgása egyébként sima, szépen mozog, nem igazán lehet felkoppantani normál beállítások mellett. A 3 állású tekerentyûje is mûködik(érzésre propedal szerû dolog), a 3 állás között van érezhetõ különbség, leginkább csak full nyitott állapotban ill. "zárt" állapotban használom, a középsõ állásnak nem sok értelmét látom. A zárt állás nem lockout, de határozottan megdobja a kompressziót, tehát érzéketlenebb lesz a pedál felõl, és a föld felõl jövõ behatásokkal szemben a tag. A 2013-as tagok esetében elvileg tovább növelték a nyitott és zárt állapotok közötti különbséget. Összességében azt tudom mondani, hogy az árát megéri, fõleg, ha akciósan jutsz hozzá :), és helyes beállítás, némi finom hangolás után mozgásban nem tartom rosszabbnak a Foxnál.

mi a véleményed róluk?
szemezek egy ideje a monarch rt3-al
a rugósoktól kicsit tartózkodom a tömeg miatt 0,4kg csak nem kevés
persze egy titán rugós biztos könnyû de nem akarok annyit költeni rá

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi a véleményed róluk?
szemezek egy ideje a monarch rt3-al
a rugósoktól kicsit tartózkodom a tömeg miatt 0,4kg csak nem kevés
persze egy titán rugós biztos könnyû de nem akarok annyit költeni rá

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Monarch R Idegesítö,az biztos!
Magellan-os

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
@louis: melyik monarch-od van?

elegge passzentosnak kell lennie ezeknek az elemeknek, minden kis jatek sokszorozodik az atteteles lengokarokon.
illetve maga a kottyanas is idegesito es meg inkabb kikezdni az anyagot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

1/2"-os (12,7 mm) perselyhez a távtartót jó ha 12,68 mm-re faragja le az esztergályos, vagy legyen passzentosabb (nincs már itthon ép darab, így nem tudom lemérni)?

Használ valaki ilyet közületek?
Heavy Duty Mount Kits, 12.7mm - for Fox etc - TF Tuned Shox
Kicsit tartok a mûanyag perselytõl, de ha csak az használódna el (és nem gyakrabban, mint az alu távtartó), az átmenõ tengely pedig bírná, akkor talán kifizetõdõbb lenne.

Na,ez nekem is a bajom(rugóstag persely)!Csináltatott-e már vki perselyt mûanyagból,rézbõl,bármi másból?Mert a RS Monarch gyári perselye nem bírja sokáig.A perselybe csináltattam rozsdamentes acélból "tengelyt",de annak az átmérõjével,és a felületével nincs baj!Kenés is megvan rendszeresen!
Ötlet,tapasztalat vkinek?
Magellan-os

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ajánljatok valamilyen rugóstagot (lehet csak ideiglenesen lesz használva, beadtam szervizbe kitudja mikor lesz kész és addig is kéne vmi meg lehet helyette)
190mm szemtáv kb 50mm út.
felhasználás montizás

b@szki ékezettel irtam!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
kb sehol

viszont sks-bõl létezik, az ha nincs is raktáron, záros határidõn belül beszerezhetõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationAngyalföld
Sziasztok srácok,

valaki tudna segíteni, hogy Magyarországon hol árulnak ilyet??

Air Valve Adapter Tool | SRAM

Elõre is köszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Gondolom olcsóbb gyártani és drágábban lehet eladni mert hát "fejlesztés" ;)
Sala mester, van tapasztalatod ezeknek a mûanyag perselyeknek a tartósságáról?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

1/2"-os (12,7 mm) perselyhez a távtartót jó ha 12,68 mm-re faragja le az esztergályos, vagy legyen passzentosabb (nincs már itthon ép darab, így nem tudom lemérni)?

Kicsit tartok a mûanyag perselytõl, de ha csak az használódna el (és nem gyakrabban, mint az alu távtartó), az átmenõ tengely pedig bírná, akkor talán kifizetõdõbb lenne.

A fox szép lassan áttér az 5 részes hardwer kittekre

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sala!Mi van már veled?Force elment?Van most egy(2) Force váz az apróban 135-6?e. magyar forintért!Az nem túl olcsó?Papírokkal,taggal(Fox)!Ha volna most annyi fölösleges pézem...Hmmm!
Bocs,hogy Off voltam!

csak szólj és beugrok érte a mérey utcába ;)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Sala!Mi van már veled?Force elment?Van most egy(2) Force váz az apróban 135-6?e. magyar forintért!Az nem túl olcsó?Papírokkal,taggal(Fox)!Ha volna most annyi fölösleges pézem...Hmmm!
Bocs,hogy Off voltam!
Magellan-os

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Megnéztem, és végigmozogja az útját a légkamra nélkül is, tehát akkor elvileg marad a HV air can... már csak azt kell kitalálnom, hogy el fog-e férni a vázban a nagyobb átmérõjû kamra.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdv mindenkinek! Van egy 2012-es RS Monarch RT3-as tagom. Olyan problémám van vele, hogy 35-40%-os SAG mellett sem mozogja ki a teljes útját. (A csillapító fejen a kompressziós beállításokat átlapkázással módosítottam, így érzékenyebb lett a tag, viszont így sem használja ki a teljes útját, az említett 35-40%SAG mellett sem). Az IFP nyomás a gyárilag elõírt 250psi. Milyen lehetõségeim vannak a taggal kapcsolatban, hogy a SAG ~25% körül legyen, illetve ennél a SAG-nél jobban ki tudjam használni a tag útját?
- HV aircan?
- IFP nyomás csökkentése?
- egyéb más megoldás?

akkor sorban:

1. HV aircan
2. IFP kamra növelése egyúttal nyomás csökkentés is

elsõ körben megnyomkodnám aircan nélkül, hogy ugy egyáltalán végigmozogja-e
ha nem akkor egyértelmûen tul kicsi/progressziv a nitro can, vagy tul nagy benne a nyomás

fuck me, i'm famous!

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Üdv mindenkinek! Van egy 2012-es RS Monarch RT3-as tagom. Olyan problémám van vele, hogy 35-40%-os SAG mellett sem mozogja ki a teljes útját. (A csillapító fejen a kompressziós beállításokat átlapkázással módosítottam, így érzékenyebb lett a tag, viszont így sem használja ki a teljes útját, az említett 35-40%SAG mellett sem). Az IFP nyomás a gyárilag elõírt 250psi. Milyen lehetõségeim vannak a taggal kapcsolatban, hogy a SAG ~25% körül legyen, illetve ennél a SAG-nél jobban ki tudjam használni a tag útját?
- HV aircan?
- IFP nyomás csökkentése?
- egyéb más megoldás?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sikerült egy eséssel Scott nude tagomon eltörnöm azt a kis tárcsát amit a bovden húz és így állítja a rúgó utat. Segítsetek, hol találok ilyen alkatrészt?
Feltöltött kép

Nálam mivel én forgalmazom ;)
hétfõn meglesem van-e

fuck me, i'm famous!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sikerült egy eséssel Scott nude tagomon eltörnöm azt a kis tárcsát amit a bovden húz és így állítja a rúgó utat. Segítsetek, hol találok ilyen alkatrészt?
Feltöltött kép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Üdv!

Marzocchi Roco LO levegõs taggal van valakinek tapasztalata? Ezzel szemezek most.
Egy 120-at mozgó XC/AM vázhoz akarnék tagot venni. Ez is felmerült , mint alternatíva.
A többi játékos, Fox RP2, Fox RP23, RS Monarch RT3

Másik elképzelésem, hogy van egy Manitou Swinger 3way SPV tagom, csak a szemtáv hosszabb , mint kéne. Ezt nem lehetne összehúzni kissebbre ? Vagy felejtõs ?