Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2008. november 29. - 20:24
tegnap vettem egyet használtan(amugy kb karcmentes)
ráülök normálisan csillapít nagyjából meg minden
viszont vmikor átmegyek egy nagyobb akadályon vagy úthibán legyen az pl padka vagy ilyesmi és akkor "beütõdik" és vmilyen kopogást észleltem de ez tuti nem a tag lekoppanása.
olyan érzés mintha kotyogna vmi a váznál vagy a tag rögzítésnél de többször is megnéztem semmi nem kotyog normál helyzetben és minden csavar meg van húzva. sztem a taggal lehet vmi mert a régebbi vanillám nem csinálta ezt..
mi lehet a baj?
Írta 2008. november 19. - 14:09
Hy ! Sala! az "alma" nevû felhasználót kire értetted ?
mer lejjebb nem olvastam ilyen nevû felhasználót.
ha rám akkor írom privit
rád ;9
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. november 19. - 14:07
alma: hozzám pl hozhatod
többit privátban
Hy ! Sala! az "alma" nevû felhasználót kire értetted ?
mer lejjebb nem olvastam ilyen nevû felhasználót.
ha rám akkor írom privit
Írta 2008. november 18. - 14:21
nekem egy 190-es Radium RL tag van a gépemben. Viszonylag finom a mozgása, viszont az a probléma vele, hogy az utolsó egy centit nem mozogja ki gyakorlatilag soha (még ha megugrom a maximum letörést, amit ezzel a géppel be merek vállalni, kb 1.2 méter), akkor se. Elöl a Black Super összeül 120 mm-t, de hátul mindig kimarad az útjának a 20%-a így... Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy rugóstag-csere köllene? Nincs benne túl nagy nyomás, pontosan nemtom mennyi lehet, olyan 90 psi, 65 kiló körül mozgok, a beülése már így is elég nagy, kb 2 centi... Magyarul igencsak szarul osztja be az útját... Dzsuva nem jut rá egyáltalán, pici sárvédõ megoldja a dolgot (Stumpjumper), minden tekerés után elöl-hátul kosz le van szedve, kevés teflonspray+átmozgatás törölgetés stb... Mi lenne a megoldás, meg lehet csinálni, hogy végigmozogja az 50 mm-t? RS tagokról rengeteg jót hallottam, stimmel ez az atomhiperszuperfinom mozgás?
Köszi üdv
lev
Írta 2008. november 17. - 18:07
Hi! Valaki tudna segíteni, hogy DHX-be milyen olaj kell? 5w 10w esetleg 2,5es is ok? Köszi
te döntöd el, attól függ milyen mozgást szeretnél.
alma: hozzám pl hozhatod
többit privátban
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. november 17. - 18:01
Írta 2008. november 13. - 15:12
Írta 2008. november 12. - 19:46
Írta 2008. november 12. - 14:54
sala komám!
ereszt a roco-m. mégpedig ott, ahol a testet betekerik a túlfolyós részbe. arra van megoldásod, hogy hogyan lehet ezeket összehúzni jobban? mert ugye a test (amiben a dugattyú jön-megy) az olyan papírfalú, hogy sehova sem lehet befogni, mert osszelapul egybõl.
na tesó
mérd meg sublerrel
elvileg ugyanakkora mint a fox. csak hogy jól értem-e itt ereszt?:
ha igen akkor fogj egy OS stucnit annak a kormány befogó része ugyanolyan átmérõlyû mint amin a rugót feszitõ menet van azaz a tag háza.
meghúz mivel menetesen rögzül
örül
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. november 12. - 14:48
ereszt a roco-m. mégpedig ott, ahol a testet betekerik a túlfolyós részbe. arra van megoldásod, hogy hogyan lehet ezeket összehúzni jobban? mert ugye a test (amiben a dugattyú jön-megy) az olyan papírfalú, hogy sehova sem lehet befogni, mert osszelapul egybõl.
Írta 2008. november 11. - 22:51
Köszönöm Sala, és persze a kisfiadnak is, hogy rekord idõ alatt szervízeltétek a tagomat! Nagyon jó lett!
használd egészséggel!
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. november 11. - 18:59
Írta 2008. november 11. - 17:59
olaj beletölt mindegy hogy a tartályba vagy a csillapitó részbe ugyis átfolyik
túlfolyó legyen csurig
uszó beletol ha van a közepén légtelenitõ csavar akkor levegõ kienged
uszó lenyom koppanásig
tolóldal megtölt csurig
nyomórud visszarak, felesleges olaj kijön.
meghúz
örül
5000 lesz
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. november 11. - 17:51
Köszönöm!
Írta 2008. november 10. - 20:39
Írta 2008. november 03. - 23:44
Sala: Most vettem a tagot, használtan. De nem látok rajta szétszedés nyomokat. Arra gondoltam, hogy esetleg az a fém henger ami az olaj és a levegõ között van a tartályban, "elakad" és nem szorul teljesen az olajhoz, ezért van az út elején 1 kis holtjáték?
Továbbrais várok ötleteket, hogy milehet ez?
mint sokszor most is megemlítem, hogy a dhx tagok ÜZEMÓRÁSAK. 40 óra használat után nagygenerál. Ez a használat lehet boltbajárástól a dh kupákig bármi.
uszó nem szokott szorulni, szerintem levegõs a rendszer. Szétszed, olajcsere, kipucol, és örül.
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. november 03. - 21:42
no igen.. a csilli tekerõ nálam is mûvel furcsaságokat. egészen pontosan a propedal kapcsolóval. egy 2005ös rp3as tagról van szó, ahol a tekerentyût elforgatva viszi magával a pp karocskát is. szépen körbeforog vele, de a tag mûködésében nem veszek észre semmi abnormálisat. tehát visszaút csilli mûködik normálisan, pp is teszi a dolgát.
ötlet esetleg a jelenség kiküszöbölésére..?
köszi elõre is
Írta 2008. november 03. - 19:29
Továbbrais várok ötleteket, hogy milehet ez?
Írta 2008. november 03. - 18:58
ötlet esetleg a jelenség kiküszöbölésére..?
köszi elõre is