Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mi lehet a gond a dhx 3ammal?
tegnap vettem egyet használtan(amugy kb karcmentes)
ráülök normálisan csillapít nagyjából meg minden
viszont vmikor átmegyek egy nagyobb akadályon vagy úthibán legyen az pl padka vagy ilyesmi és akkor "beütõdik" és vmilyen kopogást észleltem de ez tuti nem a tag lekoppanása.
olyan érzés mintha kotyogna vmi a váznál vagy a tag rögzítésnél de többször is megnéztem semmi nem kotyog normál helyzetben és minden csavar meg van húzva. sztem a taggal lehet vmi mert a régebbi vanillám nem csinálta ezt..
mi lehet a baj?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hy ! Sala! az "alma" nevû felhasználót kire értetted ?
mer lejjebb nem olvastam ilyen nevû felhasználót.
ha rám akkor írom privitFeltöltött kép

rád ;9

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

alma: hozzám pl hozhatod
többit privátban

Hy ! Sala! az "alma" nevû felhasználót kire értetted ?
mer lejjebb nem olvastam ilyen nevû felhasználót.
ha rám akkor írom privitFeltöltött kép
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Szépjónapot,

nekem egy 190-es Radium RL tag van a gépemben. Viszonylag finom a mozgása, viszont az a probléma vele, hogy az utolsó egy centit nem mozogja ki gyakorlatilag soha (még ha megugrom a maximum letörést, amit ezzel a géppel be merek vállalni, kb 1.2 méter), akkor se. Elöl a Black Super összeül 120 mm-t, de hátul mindig kimarad az útjának a 20%-a így... Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy rugóstag-csere köllene? Nincs benne túl nagy nyomás, pontosan nemtom mennyi lehet, olyan 90 psi, 65 kiló körül mozgok, a beülése már így is elég nagy, kb 2 centi... Magyarul igencsak szarul osztja be az útját... Dzsuva nem jut rá egyáltalán, pici sárvédõ megoldja a dolgot (Stumpjumper), minden tekerés után elöl-hátul kosz le van szedve, kevés teflonspray+átmozgatás törölgetés stb... Mi lenne a megoldás, meg lehet csinálni, hogy végigmozogja az 50 mm-t? RS tagokról rengeteg jót hallottam, stimmel ez az atomhiperszuperfinom mozgás?

Köszi üdv

lev

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hi! Valaki tudna segíteni, hogy DHX-be milyen olaj kell? 5w 10w esetleg 2,5es is ok? Köszi

te döntöd el, attól függ milyen mozgást szeretnél.

alma: hozzám pl hozhatod
többit privátban

fuck me, i'm famous!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hali.. tudna valaki pesten egy ojan bringásboltot mondani ahol normálisan megtudnak csinálni egy o gyûrû / olaj cserét egy dhx 5 ben? jahh és kb mijen árban van egy ilyen szerviz.. ? válaszokat elöre is köszi
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Hi! Valaki tudna segíteni, hogy DHX-be milyen olaj kell? 5w 10w esetleg 2,5es is ok? Köszi

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
És ez a technológia elõször az én tagomon lett tesztelve, és sikerült szétszedni/öszerakni! :)
Jani

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

sala komám!

ereszt a roco-m. mégpedig ott, ahol a testet betekerik a túlfolyós részbe. arra van megoldásod, hogy hogyan lehet ezeket összehúzni jobban? mert ugye a test (amiben a dugattyú jön-megy) az olyan papírfalú, hogy sehova sem lehet befogni, mert osszelapul egybõl.

na tesó
mérd meg sublerrel
elvileg ugyanakkora mint a fox. csak hogy jól értem-e itt ereszt?:

Feltöltött kép

ha igen akkor fogj egy OS stucnit annak a kormány befogó része ugyanolyan átmérõlyû mint amin a rugót feszitõ menet van azaz a tag háza.

meghúz mivel menetesen rögzül

örül

fuck me, i'm famous!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
sala komám!

ereszt a roco-m. mégpedig ott, ahol a testet betekerik a túlfolyós részbe. arra van megoldásod, hogy hogyan lehet ezeket összehúzni jobban? mert ugye a test (amiben a dugattyú jön-megy) az olyan papírfalú, hogy sehova sem lehet befogni, mert osszelapul egybõl.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Köszönöm Sala, és persze a kisfiadnak is, hogy rekord idõ alatt szervízeltétek a tagomat! Nagyon jó lett! :)

használd egészséggel!

fuck me, i'm famous!

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Köszönöm szépen, akkor nekiesek ésszel. Fizettséget máris utalom:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
satuba befog a forgáspontnál tartályokkal felfelé

olaj beletölt mindegy hogy a tartályba vagy a csillapitó részbe ugyis átfolyik

túlfolyó legyen csurig
uszó beletol ha van a közepén légtelenitõ csavar akkor levegõ kienged

uszó lenyom koppanásig
tolóldal megtölt csurig
nyomórud visszarak, felesleges olaj kijön.

meghúz

örül

5000 lesz

fuck me, i'm famous!

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Sziasztok, rugóstagom olajcserére valamint O gyûrû cserére szorul. szétszedni, olajcserélni, összerakni könnyû...nade a légtelenítésen van a hangsúly ugyebár. Ebben kérném segítségeteket, házilag megtudom-e oldani a szervizelését, ha igen azt hogyan tegyem? Egyébként egy Marzocchi Roco WC tagról van szó, ha ez számít, bár 1 kaptafa szerintem a rugóstagok ezen kategóriája.
Köszönöm!

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Köszönöm Sala, és persze a kisfiadnak is, hogy rekord idõ alatt szervízeltétek a tagomat! Nagyon jó lett! :)
Jani

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sala: Most vettem a tagot, használtan. De nem látok rajta szétszedés nyomokat. Arra gondoltam, hogy esetleg az a fém henger ami az olaj és a levegõ között van a tartályban, "elakad" és nem szorul teljesen az olajhoz, ezért van az út elején 1 kis holtjáték?
Továbbrais várok ötleteket, hogy milehet ez?:)

mint sokszor most is megemlítem, hogy a dhx tagok ÜZEMÓRÁSAK. 40 óra használat után nagygenerál. Ez a használat lehet boltbajárástól a dh kupákig bármi.

uszó nem szokott szorulni, szerintem levegõs a rendszer. Szétszed, olajcsere, kipucol, és örül.

fuck me, i'm famous!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Az enyém is ugyanezt csinálja már új kora óta..

no igen.. a csilli tekerõ nálam is mûvel furcsaságokat. egészen pontosan a propedal kapcsolóval. egy 2005ös rp3as tagról van szó, ahol a tekerentyût elforgatva viszi magával a pp karocskát is. szépen körbeforog vele, de a tag mûködésében nem veszek észre semmi abnormálisat. tehát visszaút csilli mûködik normálisan, pp is teszi a dolgát.
ötlet esetleg a jelenség kiküszöbölésére..?

köszi elõre is

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sala: Most vettem a tagot, használtan. De nem látok rajta szétszedés nyomokat. Arra gondoltam, hogy esetleg az a fém henger ami az olaj és a levegõ között van a tartályban, "elakad" és nem szorul teljesen az olajhoz, ezért van az út elején 1 kis holtjáték?
Továbbrais várok ötleteket, hogy milehet ez?:)
Jani

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
no igen.. a csilli tekerõ nálam is mûvel furcsaságokat. egészen pontosan a propedal kapcsolóval. egy 2005ös rp3as tagról van szó, ahol a tekerentyût elforgatva viszi magával a pp karocskát is. szépen körbeforog vele, de a tag mûködésében nem veszek észre semmi abnormálisat. tehát visszaút csilli mûködik normálisan, pp is teszi a dolgát.
ötlet esetleg a jelenség kiküszöbölésére..?

köszi elõre is

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem is a bonyolultságtól félek hanem az alkatrész supporttól...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám