Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
ez nem kísérletezés, hanem lenne egy hasnált roco 240 es meg az xfactornál van zsír új 216 os roco, mind kettõ naon jó árban van. 222 es-t nem tok szerezni de a manitu gecit mindenkép ki akarom cserélni. Mellesleg a gyárilag a duncan-ekbe ami elvileg ugyan az mint az enyém 216 os tag van.
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha most 222-es van benne, akkor akkora való bele.
a nagyobb/kisebb tag tönkreteszi a geometriát, és/vagy túl sokat mozog.
ne kisérletezz, vegyél bele gyári méretût.

imi72: az x-factor már csinált rugóstag röviditést.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
hali!
szerintetek melyik lenne jobb a gépembe , egy 216 os vagy egy 240 es marzó roco?
a 240 es tag elvileg belemenne, lemértem csak nem tom h lenne-e értelme.
a bicó egy umf dh az aláírásomban megnézhetõ. A jelenlegi tagom 222 es, nem tok dûlõre jutni h melyik legyen, ezért kéne egy kis help.
Elõre is kössz a választ!
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Tudom, ezért írtam, hogy hasonló tudásúval kellene összevetni ;)

MÁS
Lehet olyat általánosságban megadni, hogy egy adott váz az eredeti rugóstag helyettesítésekor mennyi változtatást visel el? Konkrétan egy Speci FSR XR-rõl van szó (2006-os ha jól sejtem), aminek a rugóstagja 170valamennyi mm (X-fusion). Ez pl. helyettesíthetõ egy 190-es taggal (már ha fizikailag befér), vagy nagyon elcseszi a geometriát, mozgást?
Ill. ha ez nem megy, akkor van-e valamilyen trükk a beépítési hossz csökkentésére?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Khmmm...én is ezt mondom (ha nekem szántad :))

Neked, de úgy látom, rosszul értelmezted.
Teljesen eltérõ a két tag mozgási karakterisztikája, ezért nem hasonlíthatók össze.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sejtettem. Köszi a válaszokat. Akkor megpróbálom tag nélkül venni a vázat.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Khmmm...én is ezt mondom (ha nekem szántad :))

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
NRS gyári Giant tagja pld. nem hasonlítható össze egy RP23-al. Dante tudna róla mesélni, mert neki az került be az elöregedett gyári tag helyére. Két teljesen más dimenzió.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
RP23-nál biztos, hogy gyengébben muzsikál (ha csak önmagában nézzük), hiszen itt csak elõfeszítést és visszaút csillapítást lehet állítani. Hasonló tudású taggal kellene összevetni.
Barátnõ NRS-ében is gyári Giant tag van. Egyszer kicseréltem egy Fox Float R-re, gyakorlatilag semmi különbség nem volt (számomra).
A tagot valószínûleg itt is valamelyik ismert gyártó adja a Giant-nek.

Trance

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
köszi, gondolom túl sok ember nincs aki beszámolhatna a menettapasztalatokról vele, hasonlítva mondjuk egy fox taghoz (RP23), leszámítva azt a néhány hozzászólást amit így perpill találtam mtbr fórumon.Jól sejtem, hogy ez a tag úgy születik mint a többi ismert márka rugóstagja, csak a Giant felmatricázza?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

5.elem / swinger tagra mekkora átmérõû rugó jó!?

http://www.chainreac...px?ModelID=3154 ez!?

manitou jó, de a gyári sem volt drága anno, nekem 65 kilóhoz 325-ös volt, de néha keménynek éreztem. az 5th elementnél nagyon kényes dolog eltalálni a megfelelõ rugókeménységet, mert csak akor mûködik tökéletesen.

bögre: giant gyári tag, neve meglepõ módon giant maestro
anthemben 152mm szemtávval jön.

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok,
Valaki be tudja azonosítani, hogy milyen rugóstag látható a képen?
http://kepfeltolto.hu/i/?310573&t=img

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
én kérdésemre lentebb (Radium RL) nincs ötlete senkinek?:confused:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
5.elem / swinger tagra mekkora átmérõû rugó jó!?

http://www.chainreac...px?ModelID=3154 ez!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Üdv a hozzáértõknek!
A fenti tagról kérnék infót, hogy mennyire szervízigényes és az általános karbantartást / pl: olajcsere../ hol tudnám megcsináltatni?
Használtan vettem a bringát és lövésem sincs a tag szervizeltségérõl.
Új Lrs tagot hol tudnék vásárolni, ha úgy hozza a sors?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Az X-Fusion O2 RC tagról milyen tapasztalataitok vannak?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...(amugy kb karcmentes)
...

mért szerinted hogylehet összekarcolni egy tagot?
mellesleg vidd szervizbe, otthon úgyse lehet az ilyet megcsinálni

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha nem szeretnéd szervízbe vinni, akkor a méret alapján (meg persze, hogy milyen anyagot kell bírnia és milyen körülmények között): O-Ring Kft.
A Fox-hoz mondjuk én innen szereztem: Enduro Fork Seals

Trance

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
így specifikusan "rockshox, manitou, marzo" szimeringet rugóstaghoz nem igazán fogsz találni polcon.
Ha tudod a méretét, akkor szerezhetsz csapágyboltban, már ha szabvány,vagy a forgalmazót zargathatod bolton keresztül ilyenért .

marcix

marcix

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Tudja valaki, hol lehet szimmeringet kapni rugóstagokhoz? Nem találtam sehol, semelyik márkához, bár lehet nem voltam elég körültekintõ.