Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
hello

meg tudnátok nekem mondani hogy a DHX5 rugóstagba mennyi levegõt lehet belefujni?? asszem 60 és 160 között nem???
még egy kérdés big hit vázgeometriánál pro pedál bekapcsolásánál el lehet érni azt hogy tekeresnél semmit ne mozogjon csak a rázkódásokat nyelje el? Mert úgy hallottam hogy egy fsr rendszernél pro pedal funkcióval is rugózik tekerésnél, vagy hülyeséget kérdezek? :D

esetleg kinek van 600 nál nagyobb fox rugója?
Honlapom -> www.pepemovies.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hátõõõ

megnézhetem de nem igérek semmit

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
400as manitut rendeltem..remeélem jó lesz..

õõ nekemlehet hogy valami szerény ám nem sértõ összegért kellene a májsztró tag!!

salamester..téyleg nem elhet az 5.elemmel mit csinálni? :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

hát akkor a 216-os roco lesz a tied. a 240-es "szétnyitja" a vázat, a fejcsõszög meredekebb lesz, a monoblokk magasabbra kerül.

Rendes váznál igen, de ezeken a duncan-eken szinte az összes forgáspontot odébb(feljebb-lejjebb,elõrébb-hátrébb) lehet tenni, úgyhogy a 240es taggal is rendesen állna csak a rugóút növekedése miatt szerintem használhatatlan lenne(240essel ~26körül mozog asszem, holott 20-21 bõven elég, pláne kishazánkba) Úgyhogy szerintem is 216os(ha jól tudom 21-22körül fog mozogni vele)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

még annyi, hogy van-e tippetek, hogy mekkora rugó lenne megflelõ nekem?
tudom az lenne a legjobb, hogy többfélét kipróbálni, de erre nem hiszem, hogy lesz lehetõségem
viszonyításképp: 450-essal használtam, az puhának tûnt, kipróbáltam 650-essel, az már kemény volt, szóval vlahol a kettõ között
adataim: 73kg, váz: újabbik bighit, tag: dhx 4.0, és DH-ra akarom belõni

más: gyárilag 7-es olaj van ezekbe a tagokba, ugye? mert most akarok olajat cserélni
köszi

nekem ugyan ez a bighit van dhx5 el én is dhra használom én csak 60kilo vagyok és nekem is kevés volt a 450 es fox rugo.. most a 60 kilommal 550 essel használom és most tökéletes.. sztem próbálj egy 600 as rugót!kevesebb levegõvel...Feltöltött kép
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
még annyi, hogy van-e tippetek, hogy mekkora rugó lenne megflelõ nekem?
tudom az lenne a legjobb, hogy többfélét kipróbálni, de erre nem hiszem, hogy lesz lehetõségem
viszonyításképp: 450-essal használtam, az puhának tûnt, kipróbáltam 650-essel, az már kemény volt, szóval vlahol a kettõ között
adataim: 73kg, váz: újabbik bighit, tag: dhx 4.0, és DH-ra akarom belõni

más: gyárilag 7-es olaj van ezekbe a tagokba, ugye? mert most akarok olajat cserélni
köszi

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Köszi Sala!
én is így gondoltam, akkor nem aggódom ezen, bár durvább felkoppanásnál azért a váz kap rendesen, de akkor evidens, hogy ezzal számoltak a tervezésnél
max nyomással is próbáltam, de anniyra sokkal nem lett jobb a helyzet, amúgy a belállításokra mindig nagyon figylek

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
helyes! van r el kevertem össze

szóval 3.0-4.0 ugyanaz, több levegõt bele

40 már nagyon kevés!
minimum a 70

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

én azárt elõbb tisztáznám , milyen tagról is van szó ;)

de ha már elõre okoskodunk akkor:

ha dhx3.0, kevés nitrogén, ujratölteni
ha 4.0 akkor több levegõ a tartályba
ha 5.0, több levegõ vagy kisebb kamra

és mégegy jótanács: csak azért ne használjuk levegõ nélkül , mert jajj de szépen szuszog. Ha nincs nyomás ami feszítse az uszót akkor az elfordulhat igy megszünik zártnak lenni a csillapitás, rosszabb esetben angyszervíz...

min 70 psi!

40-50psi körül már nagyon kevés?

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

!

a hármas nem rendes autószelepes? én úgy tom simán levegõvel is lehet......
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én azárt elõbb tisztáznám , milyen tagról is van szó ;)

de ha már elõre okoskodunk akkor:

ha 4.0 akkor több levegõ a tartályba
ha 5.0, több levegõ vagy kisebb kamra

és mégegy jótanács: csak azért ne használjuk levegõ nélkül , mert jajj de szépen szuszog. Ha nincs nyomás ami feszítse az uszót akkor az elfordulhat igy megszünik zártnak lenni a csillapitás, rosszabb esetben angyszervíz...

min 70 psi!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem is volt ien még a stinkymbe h 550es rugóval mindnehol lekoppantottam elõfeszítés nélkül akár attól is ha ráültem.
aztán raktam bele 750es rugót a 60 kilom alá:D attól nem koppant csak elég szar lett a mozgása.
nekem ezt egy régi vanilla r-ben csinálta, valszeg az lehetett az oka h kiment az összes gáz belõle ami benne volt. meg most a dhx-em is ugyanezt csinálta levegõ nélkül, cska ott az a szerencse hogy lehet bele levegõt is fújni, amitõl teljesen normálisan müködik. tehát sztem a kevés levegõ az oka ennek, vagy ha nem fújható bele levegõ akkor valszeg kijött valahogy a gyárilag belefújt levegõ vagy gáz

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
milyen fox ?

egy dh pályán 3-5 ször "koppan" az nem gond

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
egy hátsó tagnál mennyire normális ill .nem, ha gyakran felkoppan
nem értem, mert próbáltam nagyon kemény rugóval is (650-essel, 73kg vagyok), azzal is sikerült néha falkoppantani, ráadásul az ideális beülést meg sem közelíti, kb. olyan 20%-körüli a SAG

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tud valaki linkelni táblázatot rp3-as taghoz, hogy hány kilóhoz mekkora kompresszió kell bele? pdf, doc akármi.
Ke
kerestem a neten, de semmi használhatót nem találtam.
köszi elõre is.

nem is fogsz, legalábbis használhatót. meg eleve vázfüggõ is

beülést kell állítani

Te vázadhoz olyan cca 25 % a jó (tehát olyan 12-14 mm) olyan 160 PSI körül próbálkozz elõször aztán ahhoz viszonyíva ráfujás vagy kieresztés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Tud valaki linkelni táblázatot rp3-as taghoz, hogy hány kilóhoz mekkora kompresszió kell bele? pdf, doc akármi.
Ke
kerestem a neten, de semmi használhatót nem találtam.
köszi elõre is.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
4-5mm rugout kulonbseg a tagon merve. nyilvan ez szorozva azzal a 3-3.5tel ami a vazad attetele. szoval legrosszabb esetben elvesztesz max 2centi rugoutat.

viszont ha sokkal jobban fog mozogni a vaz, akkor nem hiszem hogy emiatt bankodnod kellene.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Greg21

Greg21

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
hát akkor maradok ennél a variáviónál. akkor marad a 216 , amugy rugóút szempontjából mennyi a különbség a 3 méret között?
A Dög!!
Az udvariasság annyit ér mint matekban a 0, de mindenhol értéket k]épvisel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mellesleg a gyárilag a duncan-ekbe ami elvileg ugyan az mint az enyém 216 os tag van.

akkor mi a kérdés ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát akkor a 216-os roco lesz a tied. a 240-es "szétnyitja" a vázat, a fejcsõszög meredekebb lesz, a monoblokk magasabbra kerül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.