Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

elõfordulhat, hogy mivel ninc snyomás ami az uszót feszítse, elbillenhet, és akkor fellevegõsödik a rendszer
minimum 50psi legyen benne mindig
minnél több levegõ van benne, PP annál erõsebb, és az összenyomódás is lassul

milyen tünetek jelentkeznek, ha fellevegõsödik?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

dhx air-nél ha a kisebb kamrában 0, azaz ZÉRÓ nyomás uralkodik, akkor mivan?
ma egy fórumos kolléga a rövidke tesztkör után kifogásolta a propedál erõsségét, én ostoba pedig azt gondoltam, h. ebben ennyi.. most itthon kivettem a tagot(csak és kizárólag így érhetõ el a szelep..), pumpa rácsavar, nyomás nincs.. belepumpáltam 150et(125-200közé lõtték), érezhetõ a különbség..
4alkalommal ment így terepen a gép, érhette bármiféle károsodás a tagot? a gumigyûrû tanúsága szerint nem koppant egyszer sem.

elõfordulhat, hogy mivel ninc snyomás ami az uszót feszítse, elbillenhet, és akkor fellevegõsödik a rendszer
minimum 50psi legyen benne mindig
minnél több levegõ van benne, PP annál erõsebb, és az összenyomódás is lassul

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
eddig tartja a cuccot..
viszont ezzel a kis "bakival" együtt sem volt zavaró pogózás felfelé. úgy tûnik mûködik a rendszer:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha nem érzel semmi rendelleneset és nem ereszt sehol akkor nem :)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
dhx air-nél ha a kisebb kamrában 0, azaz ZÉRÓ nyomás uralkodik, akkor mivan?
ma egy fórumos kolléga a rövidke tesztkör után kifogásolta a propedál erõsségét, én ostoba pedig azt gondoltam, h. ebben ennyi.. most itthon kivettem a tagot(csak és kizárólag így érhetõ el a szelep..), pumpa rácsavar, nyomás nincs.. belepumpáltam 150et(125-200közé lõtték), érezhetõ a különbség..
4alkalommal ment így terepen a gép, érhette bármiféle károsodás a tagot? a gumigyûrû tanúsága szerint nem koppant egyszer sem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi :) ehhez a geohoz inkabb nem nyulnek, a rugout kevesbe erdekel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

egy hasznalt fox (pl rp23) levegos rugostagnal milyen buktatok lehetnek? mire kellene figyelni?
a masik - ha 200/57es helyett kisebbet veszek, mi valtozik? aranyosan a rugout, vagy vmi mas is? mittomen 200/50, 190/50, 190/57 eseten.

miert nincsenek a rockshox rugostagok elterjedve (fura a telok popularitasa mellett)? nem jok? ariobol lattam tavosat, ami hasznos lenne.

azonos szemtáv mellett csak a rugóút
eltérõ szemtávval a geo is

nekem volt rs tagom, nem mozgott szépen

ettõl független sztem inkább gazdasági/marketing okai vannak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy hasznalt fox (pl rp23) levegos rugostagnal milyen buktatok lehetnek? mire kellene figyelni?
a masik - ha 200/57es helyett kisebbet veszek, mi valtozik? aranyosan a rugout, vagy vmi mas is? mittomen 200/50, 190/50, 190/57 eseten.

miert nincsenek a rockshox rugostagok elterjedve (fura a telok popularitasa mellett)? nem jok? ariobol lattam tavosat, ami hasznos lenne.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szerintem puha lesz a 400-as, de majd jönnek más okosok, és megmondják a frankót.:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Apróban van egy 400*2.0 os 15 ezret kér érte a srác. Azt írja,h 217 gramm. Szerintem korrekt az ajánlat,csak aggódok,hogy egy kicsit puha lesz. Bár a tag keménységét a levegõráfúlyással tudom növelni,hogy kompenzáljam nemde?
Amúgy a az elsõ ketõt,amit le is írtam,hogy mi azt tudom,hogy számít! :D Az utána lévõre vonatkozott volna a kérdésem a k87.1-re,csak nem bírok fogalmazni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

M500*2.0 k87,1
Miért? Ez mit számít? Az 500 a keménység a 2.0 meg a 2col rugózás. Az utána lévõrõl meg lövésem sincs.

Persze hogy számit. E nélkül honnan tudjuk milyen rugó kell neked?;)

Diverse titán rugó 500x2,00 - 206gr (149,95$ az USA-ban)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
M500*2.0 k87,1
Miért? Ez mit számít? Az 500 a keménység a 2.0 meg a 2col rugózás. Az utána lévõrõl meg lövésem sincs.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A rugóra mi van ráírva?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Rugót lemértem. 126 mm hosszú,53-as külsõ átmérõ,35-ös belsõ és 470 gramm.
Amekkora f@sz meg vagyok összerakásnál ugye le kell szednem a visszaútsill állítócsavarját. Ahogy meg raktam vissza véletlen túl húztam és most szivárog az olaj. Gratulálok magamnak. :(
Úgy néz ki vihetem Salához. :(

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Azt látjuk:D Pogózni nem a tag, hanem a váz szokott, mert olyan felfüggesztési rendszere van, ami ezt eredményezi.;) A tag ezt némileg orvosolni tudja, de nem az általad megcélzott árkategóriában.

Ezzel azért tisztában vagyok;), de valóban hülyén fogalmaztam, ebben igazad van...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Segítséget kérek: szükségem lenne egy pogómentes 165mm-es rugóstagra, de nem vagyok otthon a témban.

Azt látjuk:D Pogózni nem a tag, hanem a váz szokott, mert olyan felfüggesztési rendszere van, ami ezt eredményezi.;) A tag ezt némileg orvosolni tudja, de nem az általad megcélzott árkategóriában.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget kérek: szükségem lenne egy pogómentes 165mm-es rugóstagra, de nem vagyok otthon a témban. Lényeges szempont, hogy legyen megfizethetõ, valahol 10 ezer körül, de mindeképpen 15 alatt. Nyilván ennyiért nem kell a leghiperszuperebb és legkönnyebb cucc, csak valami egyszerû tag, ami pogózásmentesen jól végzi a dolgát. Ebbe a fekvõbiciklibe fog menni, tehát nem lesz kitéve extrém igénybevételnek, a feladata aszfaltsimítás.

Köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat bakker... megvan, hogy mi zorgott, semmi koze a rugostaghoz. a fogaskoszoru lazult le. :mad: kb egy hete azt fuleltem, hogy mi a rosseb zorog a bringan. a dolgot befolyasolta termeszetesen, hogy melyik attetelben vagyok, de kinomban mar mindent rangattam rajta, hogy mi lehet.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csak úgy kíváncsiságból töltsd már ki a mellékelt adatlapot, hogy lássuk, mibõl van az a sok súly!

Az ott szereplõbõl még le fogok dobni közel 400grammot a közeljövõben.

[ATTACH]2144[/ATTACH]

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

most nem azért de õszintén, Te megérzed azt a cca 150 max 200 grammot, ilyen súlynál mint az a bringa ? mert én kizártnak tartom.

ha sokat akarsz költeni és érezhetõen könnyíteni akkor dobj neki egy crossmax sx szettet. azt még elhiszem hogy érezhetõ lesz :)

de hogy legyen még egy haszontalan válaszom , én egyszer találtam vhol de már nem mûködik a link----

Pont ez az,hogy nem akarok sokat költeni. Ezért kérdeztem,h megfizethetõ áron hol kapni.
Mellesleg szerintem 200 gramm már sokat dobna. Úgy már csak 17,6 kg lenne a gép. :D