Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a kis szerviz az csak legkamra kipucolas, es ujrakenes
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
es a "kis" szerviz celja?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A kenés pótlásához szét kell szedni a tagot, és típusonként változó, hogy hova, mennyit és miként. A "nagy" karbantartás indoka: tisztítás, olajcsere, tömítések és egyéb, mozgó alkatrészek ellenõrzése, illetve egyéb, modellektõl függõ speciális karbantartás.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Persze hogy van benne kenés.;) Egy normálisan karbantartott és mûködõ villánál is ugyan ez történik.

de a rugos tagnal hol van olaj a rendszerben? ezt a kenest hogyan potolom? ill miert ajanlanak 150 orankent szetszedest (tomitesek miatt)?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Persze hogy van benne kenés.;) Egy normálisan karbantartott és mûködõ villánál is ugyan ez történik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a levegos tagok hogy mukodnek? van benne vmi kenes, ami a csuszoszarat keni folyamatosan? hasznalat utan altalaban szilikonos ronggyal szoktam letisztitani, de nem ugy tunik, hogy a szilikon lenne rajta tartos :) amugy alig van benne 200km, de mintha nagyobb utesnel kopogna (nem felutom). amikor uj volt, nem emlexem ilyesmire - igaz akkor joval huvosebb volt, es ez is befolyasolhatja.

nah most direkt figyeltem a dolgot :) nem kentem ra semmit, csak tiszta ronggyal letoroltem, de vmi olajos dolog osszegyult az indikatorgyurunel cirka 50km utan. hogy mukodik ez? kap belulrol vmi kenest, vagy vmi olyan folyik, aminek nem kene?

egy egyszeru xfusion o2.

csak azert aggaszt, mert tenyleg elkezdett vmi zorogni hatul razos terepen (pl macskakovon, traktornyomon), ami eddig nem remlik. a csuklopontokat ellenoriztem ott nem latok semmi kotyogast, nagyon massziv.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Van 5leted? :) Olcsóbb szerintem egy titán rugó,mint egy új levegõs Roco. Vagy tévedek?

most nem azért de õszintén, Te megérzed azt a cca 150 max 200 grammot, ilyen súlynál mint az a bringa ? mert én kizártnak tartom.

ha sokat akarsz költeni és érezhetõen könnyíteni akkor dobj neki egy crossmax sx szettet. azt még elhiszem hogy érezhetõ lesz :)

de hogy legyen még egy haszontalan válaszom , én egyszer találtam vhol de már nem mûködik a link----
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na muti a bringád a nyomulós topikban. mondd,h könnyíteni akarsz x ftból, és majd kapni fogsz jó tanácsokat tuti.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Van 5leted? :) Olcsóbb szerintem egy titán rugó,mint egy új levegõs Roco. Vagy tévedek?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
forest, sztem ne a titánrugóval kezdd a könnyítést. nem fogsz vele többet, mint 150 gramm. az árán meg vehetsz egyéb, funkcionális dolgokat, amikkel több súlyt spórolsz.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Nem tudja valaki,hogy honnan lehetne titán rugót szerezni a ROCO-hoz megfizethetõ áron? :)

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Segítség kellene! Tudna valaki túlfolyós rugóstagról anyagot adni/szerezni? Altekként alkalmaznám, ami kellene, fõként a méretezési dolgok, valamint mûszaki rajz vagy robbantott vagy összeállítási ábra.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Az enyémmel is ugyanez volt a gond, de tök könnyen meg lehetett indítani. Viszont tényleg olyan nagyot szólt, mint a videóban :)

Egyébként ez a 'levegõ átszivárgása a negatív kamrába' dolog a többi levegõs tagnál is elõfordul, vagy csak a Fox-ra jellemzõ?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ez így elég könnyûnek tûnik, ha már elõre lecsavarták. Ha még nem volt szétszedve akkor inkább így néz ki a dolog.
YouTube - Stuck Down Fix

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azt hittem bonyolultabb szetszedni egy ilyet (sose csinaltam).
YouTube - Float RP23 Rebuild

milyen gyakran illene?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szilikonos tisztító- és ápolószerekbõl van annyi, mint a szemét. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket mire és hogy alkalmazzák. Pontosan utána kell nézni, hogy adott termék milyen tulajdonságokkal bír, mert korábban a nagy népszerûségnek örvendõ, szilikonos autóápolási termékek (mûszerfal-, gumiápoló, stb.) között sok volt, ami a szép csillogáson kívül csak kárt okozott, mert "megtámadta és elöregítette a klf. gumi és/vagy mûa. részeket. Ezért jobb az óvatosság, ha ilyen terméket szeretnél használni.

akkor konkretan milyen konnyen beszerezheto cuccot ajanlanal?

eddig prevent szilikont hasznaltam.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
200*50es fox float rp23-ból lehet csinálni 200*57est?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szilikonos tisztító- és ápolószerekbõl van annyi, mint a szemét. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket mire és hogy alkalmazzák. Pontosan utána kell nézni, hogy adott termék milyen tulajdonságokkal bír, mert korábban a nagy népszerûségnek örvendõ, szilikonos autóápolási termékek (mûszerfal-, gumiápoló, stb.) között sok volt, ami a szép csillogáson kívül csak kárt okozott, mert "megtámadta és elöregítette a klf. gumi és/vagy mûa. részeket. Ezért jobb az óvatosság, ha ilyen terméket szeretnél használni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szimpla szilikon. en azt hittem azzal apolni szoktak a gumit :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A tagot nem kell buzerálni szilikonos dolgokkal, mert öregíti a gumi alkatrészeket. Egyszerû mosószeres vízzel kell tisztítani. Utána van aki teló olajat ken rá vékonyan, vagy kimondottan erre a célra fejlesztett folyadékot (pld. Stanchion Lube by Finish Line). Egyébként kenegetés nélkül is teszi a dolgát, nem lesz semmi baja.