Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi!

Kihez v. hova érdemes fordulni???

Pécsi vagyok! De elvinni v. küldeni nem gond!!!

L.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ha jól néztem, akkor ez levegõs tag. Nem tudsz benne olajat cserélni, mert nem tudod visszatölteni a nitrogént a csillapító részben.
Marad a szakszervíz.

grizzlygeza

grizzlygeza

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

DT Swiss XM 180-ban tevezek olajcserét!

Nekiálljunk itthon.....ha igen van-e valami instrukció (szétszerelés, olaj mennyisége, minõsége ???.....vagy bízzam szakemberre???

Köszi!!!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
@Sala

Te milyen olajat használsz a rugóstagokba? Márkára vagyok kíváncsi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

IFP, alu dugattyú, O gyürüvel, az választja el a levegõt a zárt olajtértõl

olajat felesleges méregetnet, dugattyú mélység beállit csurug feltölt olajjal, csillapitás beteker, felesleges olaj kijön

persze a szelep legyen betekerve :D
oszt hello

Ok, köszi.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
IFP, alu dugattyú, O gyürüvel, az választja el a levegõt a zárt olajtértõl

olajat felesleges méregetnet, dugattyú mélység beállit csurug feltölt olajjal, csillapitás beteker, felesleges olaj kijön

persze a szelep legyen betekerve :D
oszt hello

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

IFP magasságra figyelni!, Érdemes óvatosan szétszedni, h le tudd mérni a pontos mélységét.Sok múlik rajta!
A piros autószelep belsejét kihajtod, benne egy 4mm imbusz nyílás van, az egészet kihajtod, utána már gyerekjáték ;)

Köszi.
Nem tudom pontosan mi az az IFP csak sejtem, de majd figyelek nagyon szétszedésénél, hogy mi mitõl mennyire van és azt is lemérem mennyi olaj volt benne.
Egyébként érdekes ez a tag. Nem tudok rájönni, hogy miért gyengül a visszaútcsillapítás és az spv hûvös idõben. Az sem segít neki, ha több levegõt fújok a kamrába.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
arra céloztam, hogy nem kell gyártani hozzá befogó pofát, simán ráfogatsz egy stucnit, ami OS befogós, mivel egyezik a méret

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

tudod mekkora az átmérõje? 31,8

És mi pontosan ennyi? igen , az OS befogó, kormányszár ;)

Nem tudom h mi baj van ezzel a mérettel?!

Egyébként meg fejbõl nem vágom h mekkora az én tagomban ez az átmérõje!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tudod mekkora az átmérõje? 31,8

És mi pontosan ennyi? igen , az OS befogó, kormányszár ;)

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Én csináltam hozzá egy szerszámot:
Egy nagyobb darab mûanyagba fúrtam egy olyan átmerõjû furatot ami pont akkora mint a tagnak azon része, és az egyik oldalát befûrészeltem. Ezt rárakom és satuba befogom, és így faszán megfogja nekem azt a részt, és akkor szépen lehet bontani, és nem roppan össze.
Érdemes nagy felületen megfogni, h minél nagyobb erõt képes legyen felvenni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hallod, mennyi ilyet tudnék mesélni ;)

pl mit csinálsz ha nyitod ki a tagot a nyomórúdnál és nem a felsõ menet indul el, hanem a tövénél, az egész patronnal együtt? ;)

Ilyenem van: Feltöltött kép
Télen akkor szétkapom.

IFP magasságra figyelni!, Érdemes óvatosan szétszedni, h le tudd mérni a pontos mélységét.Sok múlik rajta!
A piros autószelep belsejét kihajtod, benne egy 4mm imbusz nyílás van, az egészet kihajtod, utána már gyerekjáték ;)

fuck me, i'm famous!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gege: nekem egyszerûbb megoldásom van rá, privátban elmondom :D

azoknál alevegõs tagoknál, ahol nincs külön túlfolyó/tágulási tartály és nincs rajta autó szelep(mármint a levegõs részt leszámítva) azok nitrogénesek.

mintha rémlene olyan, hogy autószelepes lenne, ami egy 4 es imbusszal kitekerhetõ a levegõ kamra szétszedés miatt

na megis van http://www.togoparts...-1125459717.gif

szóval a piros szelepet ki kel ltekerni, úgy tudod lerántani a légkamrát, természetsen ezt otthon is atomjaira lehet szedni.

Ilyenem van: Feltöltött kép
Télen akkor szétkapom.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

50ml-es fecskendõ alját levágod egyenesre, ezt rá szoktam szigetelõszallagozni a tulfolyóra felfelé nézve.
feltöltöm annyira olajjal, hogy a müanyag fecskendõbe is legyen. Mivel annak nagyobb a belsõ átmérõje ezért függõlegesen is bele tudom tenni az úszót az olajba, majd visszabillentve betolom a tartályba. Igy semmi levegõ nem marad alatta. Természetesen a nyomórúd oldalon is kell legyen kevés olaj. KOppig letolom az úszót, leszedem a felette lévõ olajat és a müanyag toldást. Onnantól meg sima tag légtelenítés :D

Leleményes :)
Köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
50ml-es fecskendõ alját levágod egyenesre, ezt rá szoktam szigetelõszallagozni a tulfolyóra felfelé nézve.
feltöltöm annyira olajjal, hogy a müanyag fecskendõbe is legyen. Mivel annak nagyobb a belsõ átmérõje ezért függõlegesen is bele tudom tenni az úszót az olajba, majd visszabillentve betolom a tartályba. Igy semmi levegõ nem marad alatta. Természetesen a nyomórúd oldalon is kell legyen kevés olaj. KOppig letolom az úszót, leszedem a felette lévõ olajat és a müanyag toldást. Onnantól meg sima tag légtelenítés :D

fuck me, i'm famous!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

egyszeru - ha hatul jo a sag, akkor telobol engedj ki 5-10 psit, ha tul sok a sag, akkor meg a hatulra fujjal. de utolag mindig ellenorizd mindkettot, mert egyszerre kell jonak lennie, es becsapos lehet, ha az egyik "elviszi" a suly nagy reszet. szvsz hulyeseg szamolasos modszer (telonkent valtozik, hogy mi az optimalis), max arra jo, hogy adj neki egy inicializalo nyomast... allitsd be annyira, amennyit ajanlanak, aztan utana meg nezd a saget. az a biztos.

na most lemértem, elõl majdnem pontosan 20%, hátul 18%. egész jónak tûnik. vasárnap majd terepen kipróbálom meg rendesen beállítom, majd megírom hogy sikerült. egyelõre szerintem kimerítettük a témát, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

azoknál alevegõs tagoknál, ahol nincs külön túlfolyó/tágulási tartály és nincs rajta autó szelep(mármint a levegõs részt leszámítva) azok nitrogénesek.

mintha rémlene olyan, hogy autószelepes lenne, ami egy 4 es imbusszal kitekerhetõ a levegõ kamra szétszedés miatt

na megis van Feltöltött kép

szóval a piros szelepet ki kel ltekerni, úgy tudod lerántani a légkamrát, természetsen ezt otthon is atomjaira lehet szedni.

Várom sok szeretettel :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

na megis van Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Az spv-s tagokban is van nitrogén?

SZVSZ nincsen. szerintem!!!

De milyen tagod van egész pontosan?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

látod ezen elsiklottam

a levegõs részt mindegyiknél ugyanugy kell bontani, belsõ csillapítást ne bojgasd, a 16 báros nitrogén miatt nem szerencsés...

Az spv-s tagokban is van nitrogén?