Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Így van, várj tavaszig, akkor talán jobb áron megszabadulhatsz tõle, s vehetsz egy Trance-t. ;)

hát nem hiszem, hogy tavasszal javulna a helyzet. szoktam nézni az aprót, néha már nevetséges áron mennek bringák, és még így sem kell senkinek.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

neeem, még mindig nem :D

Így van, várj tavaszig, akkor talán jobb áron megszabadulhatsz tõle, s vehetsz egy Trance-t. ;)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

"alig használt anthem váz eladó, stílusváltás miatt" :) :D

neeem, még mindig nem :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
"alig használt anthem váz eladó, stílusváltás miatt" :) :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha nem csinálod sûrûn akkor egy darabig nem lesz baja. Ha meg lesz azt észre veszed. Azért javasoltam a kisebb sag-et, mert nem sok tartalékkal rendelkezik a tag. Mondjuk ha ugratsz (nem tudom nálad az mit jelent, de egy ilyen vázzal remélhetõleg nem nagyot:) azon a kisebb sag sem segít.
Tény, hogy az Anthem-nek nincs nagy férõhelye hátul. De pl. maxxis crossmark 2.0 elfér és meglepõen ballonos. De ez valóban csak vajákolás:-)

kicsiket szoktam csak ugratni, nem is tudnék nagyobbakat. a crossmarkot nem szerettem, jobban érzem magam bütykösebb gumikon.

2.25 swalbik simán elférnek benne

most két rocket ron lesz az új felniken.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
2.25 swalbik simán elférnek benne
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ha nem csinálod sûrûn akkor egy darabig nem lesz baja. Ha meg lesz azt észre veszed. Azért javasoltam a kisebb sag-et, mert nem sok tartalékkal rendelkezik a tag. Mondjuk ha ugratsz (nem tudom nálad az mit jelent, de egy ilyen vázzal remélhetõleg nem nagyot:) azon a kisebb sag sem segít.
Tény, hogy az Anthem-nek nincs nagy férõhelye hátul. De pl. maxxis crossmark 2.0 elfér és meglepõen ballonos. De ez valóban csak vajákolás:-)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ne gondolj olyan nagy súlybeli ugrásra. Az én Speci Endurom, nem kicsi gumikkal, Lyrik villával 14 kg. Na az nem egy élmény felfelé:-)
Ha 11kg körüli az Anthem akkor elég jó cuccok lehetnek rajta. Ha azt átrakod egy Trance X-re akkor alig lesz nehezebb a géped (max 300-400 g)
, de komfortosabb lesz a tekerés. Ha tudsz idei modellt vagy jövõ évit vegyél, mert érezhetõen fejlõdik a gép. A régiek is jó gépek voltak, de idénre nagyon jó lett a Trance X. Szemnek annyira nem szép képrõl mint a 2008-2010-es, de élõben már szép.
Én is 82-84 között ingázom. Az javaslom ereszd ki a rugóstagból a levegõt, nyomd össze a tagot finoman. Ekkor megkapod a max utat. Szerintem ilyen súly mellett inkább 20-25 % sag-et használj. És ha ilyen könnyû a gép akkor ha nem maratonon indulsz és nem számít a gumi milyensége felrakhatsz egy kicsit ballonosabb gumit, amit nem fújsz nagyon keményre (max 2-2.3 bar). Így is nyersz a jelenlegi felállásban egy kis komfortot és tapadást.

nekem képeken is tetszik az idei trance x. de nagyon sok pénz, fene tudja milyen évünk lesz jövõre. nem sok jót jósolok :( 3-400g súlytöbbletet még elviselnék. a ballonos gumikkal az a gond, hogy sajna nem nagyon férnek el az anthemben, fõleg hátul szûkös a hely. 2.7 bar alatt meg általában felütöm. a 20% saget is próbáltam, nekem 30% jobban bejött. van a tagon az a kis gumigyûrû, az néha leesik róla, annyira összenyomódik ugratáskor. ez mennyire árt neki?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ne gondolj olyan nagy súlybeli ugrásra. Az én Speci Endurom, nem kicsi gumikkal, Lyrik villával 14 kg. Na az nem egy élmény felfelé:-)
Ha 11kg körüli az Anthem akkor elég jó cuccok lehetnek rajta. Ha azt átrakod egy Trance X-re akkor alig lesz nehezebb a géped (max 300-400 g)
, de komfortosabb lesz a tekerés. Ha tudsz idei modellt vagy jövõ évit vegyél, mert érezhetõen fejlõdik a gép. A régiek is jó gépek voltak, de idénre nagyon jó lett a Trance X. Szemnek annyira nem szép képrõl mint a 2008-2010-es, de élõben már szép.
Én is 82-84 között ingázom. Az javaslom ereszd ki a rugóstagból a levegõt, nyomd össze a tagot finoman. Ekkor megkapod a max utat. Szerintem ilyen súly mellett inkább 20-25 % sag-et használj. És ha ilyen könnyû a gép akkor ha nem maratonon indulsz és nem számít a gumi milyensége felrakhatsz egy kicsit ballonosabb gumit, amit nem fújsz nagyon keményre (max 2-2.3 bar). Így is nyersz a jelenlegi felállásban egy kis komfortot és tapadást.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sly: Az Anthem nem repülõszõnyeg. Egy feszes verseny gép, ami pont annyit mozog, hogy segítsen fel és le. Ennyi. Egyébként a makadám/ rázatós köves út sok hosszabb utas gépen is kifog:-)
Ráadásul a 30% sag az elég allmountain- os. Nem tudom hány kilós vagy, de ha 75 felett akkor ha gyorsan jönnek egymás után az ütések könnyen elfogyhat az út, mert a vége felé már keményedik a tag, így nem nagyon reagál a sûrû kis ütésekre. (ha jól emlékszem 3.1 cm a látható becsúszó, marad kb 2cm út a rugóstagban ha rajta ülsz, az azért nem túl sok:)
Azért a nyeregcsõhöz annyira ne "ragaszkodjatok". Inkább csak sorvezetõnek használjátok. Ha szorítjátok a nyerget könnyen beleragadtok a keróba. Nézzetek kerós videókat.
Mondjuk ezt a faszit: Dirt School - Mountain Bike Courses

értem, köszi. erre voltam kíváncsi. amúgy asszem 3.6centit mértem látható becsúszónak. és 85kg vagyok.

Sly ha azt várod egy ösztelóstól amit sejteni vélek az irásaidból akkor neked minimum egy all muontain gép kell az anthem az haladás ra , sebességre helyezi a hansúlyt és nem a kényelemre ha arra vágysz akkor inkább trail gépet építs.

igen, valóban azt várom amire gondolsz :) szeretem az anthemet, csak azt hittem, hogy ennél puhább, de egyáltalán nem baj, ha nem, csak biztos akartam lenni, hogy nem én rontok el valamit a beállításnál. nagyon sokat gondolkodom egy all mountain gépen, giant trance vagy ilyesmi, de nem igazán hiszek abban, hogy hazai terepen rendesen ki tudnám használni. pláne úgy, hogy én csak havonta egyszer jutok vele hegyre. meg aztán itt egy kb 11kg-os bringa, nem tudom lecseréljem-e egy 13-14 kilósra. karbon all mountain meg brutális összeg. eredetileg is 120mm körüli rugóutat szerettem volna, de a merida nem tetszett és úgy gondoltam a fullyval ismerkedést kezdjük 90mm rugóúttal, meg nem is akartam annyit költeni rá, mert abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán bejön nekem az össztelós. de bejött. aztán esetleg ha jövõre jól alakulnak a dolgok, akkor majd õsszel jöhet egy trance, még nem tudom. elõször ki akarok próbálni egyet az alpinbike-nál.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sly ha azt várod egy ösztelóstól amit sejteni vélek az irásaidból akkor neked minimum egy all muontain gép kell az anthem az haladás ra , sebességre helyezi a hansúlyt és nem a kényelemre ha arra vágysz akkor inkább trail gépet építs.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a nyerges dolgot en a hosszu nagysebessegu (lankasabb) lejtokre irtam, nem a technikas, meredekebb reszekre.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Sly: Az Anthem nem repülõszõnyeg. Egy feszes verseny gép, ami pont annyit mozog, hogy segítsen fel és le. Ennyi. Egyébként a makadám/ rázatós köves út sok hosszabb utas gépen is kifog:-)
Ráadásul a 30% sag az elég allmountain- os. Nem tudom hány kilós vagy, de ha 75 felett akkor ha gyorsan jönnek egymás után az ütések könnyen elfogyhat az út, mert a vége felé már keményedik a tag, így nem nagyon reagál a sûrû kis ütésekre. (ha jól emlékszem 3.1 cm a látható becsúszó, marad kb 2cm út a rugóstagban ha rajta ülsz, az azért nem túl sok:)
Azért a nyeregcsõhöz annyira ne "ragaszkodjatok". Inkább csak sorvezetõnek használjátok. Ha szorítjátok a nyerget könnyen beleragadtok a keróba. Nézzetek kerós videókat.
Mondjuk ezt a faszit: http://www.dirtschool.co.uk/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
persze :) ez ht geppel rodeo lenne ulve, de hepehupasabb reszeken tekeresnel sem art "technikasan" menni. kivancsisagkepp eleresztettem egy tormelekes lejton, az ember vegtagjai meg egy szimpla telo csodakra kepesek, egyatalan nem arra szamitottam, hogy ilyen kontrollalhato marad.

en is tamasztani szoktam a combommal a nyerget, nagyobb stabilitast es tobb visszajelzest ad. amikor allithato nyeregcsovem volt, hosszabb lankasabb lejtokon is addig eresztettem le a nyerget, amig tamasztani tudtam. par centi baromi sokat szamitott a sulypontnal, frankon be lehetett ulni a cockpit moge. csak akkor eresztettem le teljesen, ha tenyleg fekudni kellett a bringan, ezert is fontos, hogy fokozatmentesen legyen allithato. meg amikor endurom volt, ott csak szimplan bilinccsel engedtem le a nyerget csutkan, es nagyon rossz volt, amikor "eltunt" alolam a bringa. ez biztos beidegzodes, de ki mire hasznalja.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

a felfuggesztesnek nem az a feladata, hogy lesimitsa az utat, hanem hogy a foldon tartsa a kerekeket. a gumik csillapitjak a kisebb es suru egyenetlensegeket. de a legfontosabb "felfuggesztes" a kezed es a labad.

a kulonbseg szerintem ott van, hogy folyamatosan tudsz vele tekerni a hepehupas reszen is, nem esel ki a ritmusbol, a nagyobb, hirtelen uteseket tompitja, megbocsajtobb a hibakkal szemben lefele, jobban tudsz az iranyitasra koncentralni.

a te szempontod alapjan egy 29er ht gep lehet jobban csillapit - legalabbis vannak olyan reszek, ahol "simabban" jovok a mostani merevvel, mint a korabbi 140es fullyval. viszont itt nem lehet belemenni nagyobb godrokbe buntetlenul, mert szo szerint visszaut, de kiallva sokkal kisebb a kulonseg, mint gondoltam volna.

értem, köszi a választ. Te amúgy kiállva lejtõzöl? én szinte mindig kiállok, és a nyerget a combjaim közé szorítom, és így egy kicsit lenyomom a hátulját, hogy tapadjon. nemtom ez mennyire értelmes dolog, magam találtam ki :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

sziasztok. fox rp2 rugóstagnak tulajdonképpen mi az amit illik kimozogni? nagyon sûrûn kövezett lejtõn majdnem ugyanúgy rázott az anthem, mint a merev. a múltkor sokat segítettetek a beállításban, szerintem jó is lett, szinte mindenütt teljesen kényelmes. elõl-hátul 30% a sag. szóval ezeken a macskakõszerû dózerutakon ez a rázás természetes, vagy van még mit finomítani?

a felfuggesztesnek nem az a feladata, hogy lesimitsa az utat, hanem hogy a foldon tartsa a kerekeket. a gumik csillapitjak a kisebb es suru egyenetlensegeket. de a legfontosabb "felfuggesztes" a kezed es a labad.

a kulonbseg szerintem ott van, hogy folyamatosan tudsz vele tekerni a hepehupas reszen is, nem esel ki a ritmusbol, a nagyobb, hirtelen uteseket tompitja, megbocsajtobb a hibakkal szemben lefele, jobban tudsz az iranyitasra koncentralni.

a te szempontod alapjan egy 29er ht gep lehet jobban csillapit - legalabbis vannak olyan reszek, ahol "simabban" jovok a mostani merevvel, mint a korabbi 140es fullyval. viszont itt nem lehet belemenni nagyobb godrokbe buntetlenul, mert szo szerint visszaut, de kiallva sokkal kisebb a kulonseg, mint gondoltam volna.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok. fox rp2 rugóstagnak tulajdonképpen mi az amit illik kimozogni? nagyon sûrûn kövezett lejtõn majdnem ugyanúgy rázott az anthem, mint a merev. a múltkor sokat segítettetek a beállításban, szerintem jó is lett, szinte mindenütt teljesen kényelmes. elõl-hátul 30% a sag. szóval ezeken a macskakõszerû dózerutakon ez a rázás természetes, vagy van még mit finomítani?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tesztbringámban marzo volt, nem mondanám, hogy sokkal rosszabb volt,mint a Fox dhx air...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Fox

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
dhx rohadt jó, alaktrész syerviy is kb megoldott

marzóról majd nyilatkozik forest kolléga
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való