Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!
FOX FLOAT RP23 illetve FOX FLOAT RL PRO PEDAL között mi a különbség? Ezek teljesen lockolhatók,vagyis merevvé lehet tenni õket,és akkor mint egy merev vázas kerékpárként mûködnek? S mik a számok amik a rugóstagok után vannak írva,mint pl 8,5 x 2,5 vagy 7,50 x 2,0 vagy 6,50 x 1,50 stb.
Van valami táblázat,ami megadja hogy egy pl 100-110 kilós embernél,mennyire kell felfújni a tagot? Túl lehet fújni egy tagot? Volt már olyan,hogy valaki alatt elszált a levegõstag? És mik a hibalehetõségek pl egy használt ilyen tagnál? És honnan lehet megállapítani egy ilyen levegõs tagnál,hogy mikori évjárat? (Csak mert az aprón hirdetnek 45ezerért és 50ezerért FOX FLOAT RP23-t,és ez mégsem 100ezer mint a boltban.)
A PRO PEDAL fogalma mi is pontosan? Ezt úgy értsem,hogy be lehet állítani pl az RP23nál,hogy milyen könnyen induljon meg a rugózás? Sorry,ha baromságot kérdeztem!

Elõre is Köszönöm a segítséget!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
akkor marad az RS

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ezzel csak az a baj, hogy ha gyengítem a pp-t, akkor ugye a lokk állásban is gyengébb lesz, és nekem már így is hiányzik az igazi lockout.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Karakterisztikába nem szól bele, csak a PP erõsségét tudod változtatni vele, soft, medium, hard

fuck me, i'm famous!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
egyrészt az azért elég nagy lutri, mert ahhoz nagyon kell érteni, másrészt az csak a karakterisztikát változtatja, nemde?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
átlemezelés?

fuck me, i'm famous!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a csillapításon általában a visszaút csillapítását értjük. a propedál és társai viszont a kompresszióval dolgozik. más taggal még nem próbáltam, ez a gyári, a vázhoz hangolva. de azért már pár bringán túl vagyok, hogy tudjam, mit akarok.

hat szkeptikus vagyok, hogy sokkal beljebb leszel a masikkal...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
itt írnak a tagról, és olyanok is, akik rp23ról váltottak (elégedettek):
RockShox Monarch RT3 Rear Shock Reviews

viszont a tavalyi monarch 4.2-t fikázzák rendesen:
RockShox Monarch 4.2 Rear Shock Reviews

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem volt rs tagom (monarch elõdje az mc) a dawg1-ben az rp3 után, nagyon gyorsan eladtam. utána lett dhx air, (2007-es az elsõ pp karos széria. ráadás 2" helyett 2,25" stroke-ú) az etalon a mai napig. tény hogy az rp2 (és a 23) nem mozog olyan szépen mint akár a dhx akár az rp3. az rp3 is rohadt jól mozgott, cserébe mászni nem lehetett vele.

a rs nem is mozgott szépen cserében viszont pont ugy nem volt zárt a zárt mint az rp3-nál
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

a csillapításon általában a visszaút csillapítását értjük. a propedál és társai viszont a kompresszióval dolgozik. más taggal még nem próbáltam, ez a gyári, a vázhoz hangolva. de azért már pár bringán túl vagyok, hogy tudjam, mit akarok.

Kíváncsi leszek, mit fogsz elérni majd a cserével.
Mert én is csak Salaval tudok egyet érteni.

Sok sikert h megtaláld amit keresel!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mas taggal probaltad ez a vazat? csak azert kerdem, mert a geo ezt eleg nagymertekben befolyasolja, hogy indul meg, milyen finoman mozog.
a csillapitasnak miert nincs koze hozza?

azt en sem ertem amugy, hogy sokan miert nem kapcsoljak ki lefele a propedalt. sokkal jobban raz (mar ha rendesen be van allitva a tag). nekem volt full lock, de szinte sose hasznaltam. altalaban ugy oldjak meg, hogy kimerevitik, de csillapitas nelkul, es pattogossa valik a bringa, ha rossz utemben tekered. sose lesz olyan, mint egy merev. az ossztelos egyik legnagyobb erenye, hogy nem pattog el tekeresnel a hepehupas reszen.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a csillapításnak a jelen problémához nincs köze.

errõl a bringáról van szó:

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem hasznalsz semmilyen csillapitast? amugy milyen vazban?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
persze, hallottam már ezt a fox villákról is... aztán kurvára messze vannak attól. nekem az rp23 lomha. fölfelé jó, de lefelé szar. lefelé nekem nem kell semmilyen propedál és társai. a fox pedig full nyitott állásban sem elég nyitott. a lokk viszont nem lokk. ezt elvileg megoldja a monarch, mert ott van 3 állás. és a nemzetközi fórumokon olvasgatva, nem sokan bánták meg ezt a váltást.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ezt komolyan kérdezed? a legjobb AM-Trail-XC tagot lecserélnéd egy sokkal rosszabb tagra?

rp23 minden tekintetben etalon tag

fuck me, i'm famous!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
rs monarch rt3 tagról van tapasztalat? rp23at cserélném le.

adokveszek

adokveszek

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kérném olyan ember segítségét aki csinált már vagy ért hozzá egy manitou metel rp rugóstagot akarok átalakítani úgy hogy lehessen levegõt is fújni rá. Ha valaki tud segíteni akkor ide írjon : asdfghj75@freemail.hu

Elõre is köszönöm!!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy vega dh vázam van és egy manitou rugóstagom van benne 450es rugóval de olyan puha ha rá ülök akkor kb félig vagy tovább összemegy. Milyen keménységü rugót vegyek bele kb? 80kg vagyok és nemtudok levegõt ráfújni a tagra.

számold ki
TF Tuned Shox - Spring Calculator

adokveszek

adokveszek

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy vega dh vázam van és egy manitou rugóstagom van benne 450es rugóval de olyan puha ha rá ülök akkor kb félig vagy tovább összemegy. Milyen keménységü rugót vegyek bele kb? 80kg vagyok és nemtudok levegõt ráfújni a tagra.