Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
A Manitou rugó simán ráment a DHX-re, a túlfolyótól is bõven elfér. A 600-as is tényleg alig keményebb, mint az 500-as. Úgy tünik, nagyjából igaz, hogy ahány %-kal keményebb rugó, anny %-kal csökken a sag. Nekem most 28-30% a sag, de a tag manual-ja 25%-ot ir elõ. Úgy tudom, DH-ra sokan inkább nagyobb sagot használnak. Aki szokott letörést ugrani, az meg tart egy keményebb rugót is?

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Kösz, akkor 600-as kelleni fog. Tegnap próbálgattam amúgy, 40 centis padkáról már bekoppant...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
50 alig érezhetõ. 100 már talán.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Kösz!

csak átmeneti megoldásnak szánom (mivel occsó), hátha legalább azt sikerül kideriteni, hogy milyen keménységü rugó kéne. Egy fokozattal (50 lbs/akármi-vel) keményebb rugó sokat változtat, vagy éppen csak valamit? Azaz egy 600-as sokkal keményebb, mint egy 500-as?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Elvileg jó rá, csak egy a bibi, biliacélból készül a rugó, tehát nehéz és hamarabb behal, bár ez csak ilyen lehetséges veszély, de a lényeg hogy fölöslegesen nehéz, csak ugye occó.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
DHX-re sem jó a Manitou rugó? A Vanillára való rugó szük volt rá.
A tavaly júliusi Bikemagban volt egy rugós cikk, aszerint a Manitou 54/36mm (külso/belso átm.), a Fox 52/35; igy szerintem el kéne férnie a DHX-en a M rugónak. Elvileg 1 mm-rel kerülne közelebb a túlfolyóhoz a rugó a szélessége folytán, még ha kicsit elcsúszik is kb max 2-vel. Vagy már igy is hozzáérhet?
Feltöltött kép

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mondjuk ott vmi gixer lehet, mert az enyém hibátlan volt:) mozgásilag ár-érték arányos, de erõs:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A Metel rugója gyárilag lötyög a tagon jó 1 centit. Mondjuk ott nincs túlfolyó, de azért beteg. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a tulfolyó karcos lesz, de a tányér elbírja
de azért foxra inkáb foxot, persze, ki tudja mennyi ideig tolerálja az a két kis fémdarab a nem megfelelõ rugót

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a manitou rugók egy picit keményebbek, mint a foxok, és nem is mennek fel a róka tagra, hisz nagyobb egy hangyafülnyit a külsõ és belsõ átmérõ is, így lötyög is és a tulfolyót is lekapja.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
A gyári keménység-adatok mindig stimmelnek? Azaz egy Fox 600-as és egy Manitou 600-as rugó tényleg ugyanolyan kemény?
500-as Fox nagyon puha lett nekem (05 Coilerbe, ~85kg cuccal), ~40% sag. 500 és 550 közt érzésre nagy különbség van? Elvileg 10%-kal keményebb, az azt jelenti, hogy 10%-kal kisebb mértékben fog összenyomódni?

vendég_gunit_*

vendég_gunit_*
  • vendég
Hali,tudna valaki segíteni, aki ismeri a caprine treat vázat,belelehetne tenni 1
222mm-es szemtávú manitou metel rp tagot?Én ugy tudom 200mm-ig jo bele,viszont ha a fém csuszkát teljesen ki lehetne tolni a széléig(az utsó lyukba) akkor ugy néz ki talán belemenne a 222mm-es.Persze ez csak elméletbe,aki tudna nekem segíteni írja már meg légyszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
abból viszont a radium rl
ha rs akkor a mc3,3 viszont az drágább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

wick-thor

wick-thor

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Üdv!
Hátsó rugóstagok közül melyiket ajánlanátok CC-re? Rock Shox Ario 2.1 vagy Manitou Radium RL? Egyárban vannak szinte...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
off, de ezt nem birom kihagyni

2003 õszén kaptam meg a tagockát. Elõtte levõ nyáron vadásztam, mint vmi kis piros szemû mellényhámos görényfi, de mindig lepattantam az éledezõ vadkapitalista karvalytõke várának vasalt tölgyfaajtajáról.

ha no lennel felesegul vennelek, hogy minden nap halljak egy ilyet :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
2003 õszén kaptam meg a tagockát. Elõtte levõ nyáron vadásztam, mint vmi kis piros szemû mellényhámos görényfi, de mindig lepattantam az éledezõ vadkapitalista karvalytõke várának vasalt tölgyfaajtajáról.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
2004-ben írtátok a cikket, akkor biztos volt a fakkernak valami(jó tudom ez magában vicc)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A g*cik... :D Pedig mennyit kerestem 2003-ban Fox tagokat itthon, és mindig aszonták, hogy épp nincs, így maradt az SW. :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
blabla:D
Jorus: Vanilla RC, Vanilla DH

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
az elsõ cikk arról szólt, hogy milyen szeretne lenni a tag, gyártó ígéretei, elsõ méterek utáni tapasztalatok...
a második pedig egy szezon elteltével.

egyéb kérdés? ;)