Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Miért, milyen tagokat tudtál akkoriban venni itthon?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
DH-s szemszögbõl utólag volt "lehúzva", elõször leírtátok mindannyian, hogy mekkora jóság mert DH!-ra és minden másra is tökéletes, sõt Jorus azt írta hogy a kishazánkban kapható legjobb tag:D Bár õ a 4way-t tesztelte de ez arra sem igaz.
Na mindegy, nekem mindegy, csak hátha nagyobb flém lesz belõle:D
Még valami, 6way-t próbáltatok demo9-ben?;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én emlékszem, arra írtam, hogy nem történt szemlélet-változás fél év elteltével.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
mer eddig az összes próbált 4way fasza volt, a 6way meg nem.
emléxel mikor a prodigybe tettük mindkettõt... érthetetlen volt a különbség.

kala: mutimá hol volt istenítve....én inkább úgy emlékszem nem kis ribillió volt belõle, hogy lehúztuk _DH-s SZEMSZÖGBÕL_!!!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én utólag is meg vagyok elégedve a 4Way-jel, LCs meg már akkor is fikázta a 6-ot, szal...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

trend nem trend egyszerü emberi bénaság, J-nek akkor úgylátszik jó, de amiket eddig próbáltam és láttam, elég siralmasan voltak beállítva... hogy ez a tagon vagy a tulajon múlik, nemtudom.

és mindezt úgy hogy annó mikor nagy divat volt, akkorsem volt képes senki beállítani. tényleg ilyen nehéz lenne?

Nem egyszerû, az biztos, a sok állítási lehetõség egyben a hátránya is.
Mindazonáltal naggyon faszára össze lehet hozni a setupját, csak játszani kell vele.
És szerelhetõ is (1-2 sufni helyen), az enyém nagyon trágya állapotban érkezett, minden baja volt (eresztette a levegõt, darabosan mozgott) és teljesen fel lett újítva.
Az viszont igaz, h legtöbbször a piac új, ismeretlen versenyzõit felkapják és sztárolják...Anno az SPV-s tagokról is ódák voltak a Bikemagban, aztán fél év után elpártolt tõlük mindenki...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

akkor már miért nem dhx air?

még az is lehet.....csak mikor kérdeztem a faktorban, az volt a válasz , hogy talán lesz....de mikor??????

bár még mindig a RS az egyes számú jelölt....úgyhogy ez csak végsõ alternatíva, csak nem voltam tisztában az alapvetõ mûködésével.....

meg még a manitou swinger air 4way en gondolkoztam, de arról meg csak azt az egy árva bikemagos tesztet olvastam /Begbie?/, az alapján meg nem tudom...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Szerintem is inkabb DHX Air, bar nem olcso mulatsag, de meg mindig jobban jarsz mint a DHX 5.0 + Ti rugoval. Raadasul pont olyan meretu es kemenysegu ti rugot nem egyszeru talalni ami epp kell.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
az nekem is remek lenne vagy egy luftos swinger?!

nekem csak annyi bajom az 5elemmel hogy majd anyiba van a szervízelése amiböl egy tagot lehet venni.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
akkor már miért nem dhx air?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Allithato kezzel, ha teljesen betekered, akkor szinte merevvazad lesz ;)

kösz.....ha nemsikerül azt a q..a RS tagot szerezni akkor lehet egy dhx5 lesz....titánrúgóval még mindig 13kg alatt lesz a bringa.....csak hogy grammozzak...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Allithato kezzel, ha teljesen betekered, akkor szinte merevvazad lesz ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
2 kérdés Urak/elsõ láma/...1, a dhx5-ön a propedal az állítható valami "tekerentyûvel" vagy csak szerszám/levegõ ?
2, illetve /ha igen/ mennyire lehet "mozgásképtelenné tenni" aktivizált propedallal ?

köcce

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igen, és sokan azt várják, hogy egy propedalos tag egy eldugott, poros pergamenen fellelhetõ leírás alapján belõhetõ full lineárissá, és így eszményi DH taggá válik. Pedig nem. 5th, Swinger, és egyéb propedál motyevinák szentem jók endúrózni, tekerõs eferre, bekkántrizni, ólmántinezni, de DH-ra nem a karakterisztikájuk miatt. Szentem.

Ja, akkor volt best-buy, amikor robnak volt. :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Regen sem best buy volt, csak egesz egyszeruen ez volt az elso agyon allithato / varialhato tag, amcsiban oriasi divat lett, aztan mivel nagyon sokan itthon is az amcsikat majmoljak, ezert itthon is nagy divat lett es minden masodik hulyegyerek alma. Az elso evben / evekben meg nem derult ki hogy szar, mert nem volt senkinek. Aztan egyre tobb lett, kiderult hogy a valosagban mar nem annyira jo, aztan jott a tobbi gyarto hasonlo ( hasonloan szar ) agyonallithato tagja, es szepen lassan kiderult azert a Swinger 6 -rol is hogy egy kalap fos.

A Fox talan az egyetlen gyarto aki eddig szinte mindig kifogastalan tagot gyartott. Kivetel ez alol talan az utolso szerias, propedalos Vanilla RC, az annyira talan nem jo, de a regi vanilla rc es a DHX megbizhato, jo tagok.

A masik dolog, hogy sokan ugy hasznaljak, hogy megveszik, aztan 2-3 ev mulva csodalkoznak meg haborognak hogy szetkopte az olajat, kattog/csattog. Hiaba zart rendszer, karbantartast ez is igenyel, evente / felevente, ki mennyire hasznalja. Ezt sokan elfelejtik.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen ezért mondtam az évjárat dolgot, mert nem vagyok biztos benne, hogy az 5th-né mindig a bénaság játszott.

hát nem tom hol volt best buy, én nem vennék :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
hát, gondolom ki kell fogni

ami nálam volt egy ideig azt nem lehetett beállítani jól

a leggyorsabb állásban is tetû lassan jött vissza...valószínûleg a sûrûbb olaj miatt
nem volt jó, nagyon nem
(amúgy ez jodáé volt, aztán tamshoz került, aztán hozzám is egy idõre...szal sokan próbáltátok)
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
trend nem trend egyszerü emberi bénaság, J-nek akkor úgylátszik jó, de amiket eddig próbáltam és láttam, elég siralmasan voltak beállítva... hogy ez a tagon vagy a tulajon múlik, nemtudom.

és mindezt úgy hogy annó mikor nagy divat volt, akkorsem volt képes senki beállítani. tényleg ilyen nehéz lenne?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez vili, én csak azt nem értettem, hogy eddig az 5th király tag volt, best-buy, és kemény. Most ugyanaz a tag (értsd: ugyanaz az évjárat) nem beállítható, szétesik, folyik, low-end.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sztem nem feltétlenül trendek, hanem a fox vanilla / dhx kivételével egyik tagról sem mondhetó el, hogy minden évjárata kiegyensúlyozottan jól teljesített volna minden vázban.
és az 5th-tel is ez a "gond"....de a Rádiummal, a Swingerrel és számtalan másikkal is.
ezt csak tovább rontotta, hogy minden új technológiával fossák tele a tagokat feleslegesen, amit viszont nagyon kevesen tudnak jól beállítani...aztán meg megy a szarozás.