Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
te hallod, ne fényezd mán azt a lyetit!!!

rosszul mértél valamit az 190mm a szemtávoltásg(alsó-fölsõ rugóstag csatlakozási pont,ahová a csavar emgy)

jó levegõs attol még nem ereszthet-elvileg-mert 90killa vagy...
de ha nem mész el hónapokra akkor meg nem mindegy?otthon megnézed aztán ráfujsz.
egyébként meg a nyomás ellenõrzést minden gyártó a manualban csekkoltatja minden rájd elõtt!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Szerintem a mai levegõs tagok (ismét csak jó vázzal) elbírnak 90 kilót simán.
Bár egy jó rugós platform tag egy jó vázban,... na jó, abbahagyom. :D

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

a 188 mm hely az mit jelent? Mi és mi között van 188 mm? Ennélkül erre nehéz válaszolni.

Biketrigger: én amikor ülök a bringán, meg sem moccan tekerésre, állásnál meg alig zavaróan, kevésbé, mint az eleje, pedig 19 centit mozog...
Ha full merev kell, ne vegyél öszztelóst!

hm, a a lokolható rúgóst egyébként csak azért kérdeztem mert volt egy vélemény, hogy bruttó 90 kilóval nem biztos kéne erõltetnem a levegõs tagot......de teljesen jól el tudnék lenni egy lokos/levegõs taggal ha beszerezhetõ lenne itthon a +felelõ méretben....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
a 188 mm hely az mit jelent? Mi és mi között van 188 mm? Ennélkül erre nehéz válaszolni.

Biketrigger: én amikor ülök a bringán, meg sem moccan tekerésre, állásnál meg alig zavaróan, kevésbé, mint az eleje, pedig 19 centit mozog...
Ha full merev kell, ne vegyél öszztelóst!

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem sincs 188-as tag...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Egészséges dolog egy 190es tagot betenni oda, ahol csak 188mm hely van? Esetleg léteznek 185ös levegõs tagok?

sztem csak 190-es, 165ös, 152-es/meg persze nagyobbak/.....úgyhogy oda be kék menni a 190esnek...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Egészséges dolog egy 190es tagot betenni oda, ahol csak 188mm hely van? Esetleg léteznek 185ös levegõs tagok?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hmm jellemzõ

nekem is volt egy ilyen köröm hogy miböl van 190/200as levegõs tag,hasonló eredményel jártam....

kb bármeik jó lenne arra amire keresel

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

aham az mondjuk megint más...

manitout nem akarsz?van valami radium rl vagy mi belõle árban tök korrekt,asszem az lockos.

az is benne van a 3 ban /rs pearl 3,3, dt 190, radium rl/ csak természetesen a velo nam tart 200/50-est.....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
aham az mondjuk megint más...

manitout nem akarsz?van valami radium rl vagy mi belõle árban tök korrekt,asszem az lockos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

értem akkor nekem a triad lehetett,de mondom azt lock álllásban nem használtam és még kistányéron se himbálozott,pedig nem volt aláb belõve,egy jóval könyebb embernél volt elõttem....

pedig a dhxel jól jártál volna,jelenleg talán a legjobb rugós rugós tag,elérhetõ áron.úgy tudom hogy a propedál azért eléggé rendesen állítható rajta.

viszont az is igaz hogy nem kell egy fr géptõl olyan mászóképességet várni mint egy üveg merevségû mereváztol,vagy egy zárható levegõs cc ösztelóstol
szerintem ezt csináld meg egy jó fr gépnek,a merev meg marad teljesítméyn centrikus mászógépnek!

off
nem fr gép, massziv cc-maraton all mountain gép.....ha az adatlapról nézed, már nem a coiler van, hanem egy dawg.....szal lokkos levegõs tag lesz benne..

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
értem akkor nekem a triad lehetett,de mondom azt lock álllásban nem használtam és még kistányéron se himbálozott,pedig nem volt aláb belõve,egy jóval könyebb embernél volt elõttem....

pedig a dhxel jól jártál volna,jelenleg talán a legjobb rugós rugós tag,elérhetõ áron.úgy tudom hogy a propedál azért eléggé rendesen állítható rajta.

viszont az is igaz hogy nem kell egy fr géptõl olyan mászóképességet várni mint egy üveg merevségû mereváztol,vagy egy zárható levegõs cc ösztelóstol
szerintem ezt csináld meg egy jó fr gépnek,a merev meg marad teljesítméyn centrikus mászógépnek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

én még erre reagáltam
azt hittem ez a helyzet még most is...

ugy emlékszem a speciben ez a tag volt amiröl én beszéltem.
de lehet ez valami másik széri,mert neten nem találtam meg

ja az csak egy gondolat volt, hogy váltok rugósra, csak abból is olyan kéne ami lokkos.....de most már kivárom mig tudok szerezni valamit az emlitett 3 levegösbõl....idén ahogy látom úgyis a merevseggût fogom többet használni

spécinek csinált a fox triad nevû tagot is, ami nagyjából az volt mint az rp3, csak a 3. állása lock volt...
a septune-t is csak a specikbe szerelik, de ahogy értelmeztem az is olyan mint az rp3, csak 7 állása van, de ugyanúgy nincs fix lokja

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

rúgostagtúdósok.....meg lehet vajon, valami durva sufnituninggal csinálni pl egy fox dhx5 bõl, vagy valami normális rúgóstagból hogy a propedal na ilyen 15 fokú baszakodás legyen hanem egy mozdulattal, lock ?
bocs a láma kérdésért de kb ténylg fingom nincs a r.tagok lelkivilágáról...
garanciavesztés nem érdekes, meg ha forgácsoló munka kell az sem, csak az elv érdekel......

én még erre reagáltam
azt hittem ez a helyzet még most is...

ugy emlékszem a speciben ez a tag volt amiröl én beszéltem.
de lehet ez valami másik széri,mert neten nem találtam meg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

hm...ez kissé nehezen elképzelhetõ,vagy nem megfelelõ a rugó....
nekem a sptune egy fsr xc pro ban jóval kevesebb nyomáson mint nekem kellet volna félig lock állásban sem pogozott nem ám lockolva...
jobban utána kéne járni a "specko tulajok" véleményének,szerintem.
mert valamit nagyon nem jól csinálnak ha pogozik

hm, a rugó az rp3nál levegõ......és tudtommal a septun-nak sincs lock állása..../ha van akkor azzal nincs gáz/
1ébként 2-3 embörrel beszéltem leginkább erdõben összefutva, vagy bringaboltban, akiknek ugyanez volt a gondjuk......

de semmi problémám nem lenne ha azt a qrva rs pearlt be lehetne szerezni...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

de pogozik mint az állat......200 psi re fújva, keményre állítva, és a csilit is betekerve, tekerhetetlen......viszont úgy nem is mozog jól.....de specko tulajok is panaszkodtak ugyanerre a septunnél.....ráadásul nem is ilyen nehéz súlyú versenyzõk....szal az amcsi újságírókon kívûl én még nem láttam embert aki szerette volna/ja de a bikemagos tesztelõk...:)./

hm...ez kissé nehezen elképzelhetõ,vagy nem megfelelõ a rugó....
nekem a sptune egy fsr xc pro ban jóval kevesebb nyomáson mint nekem kellet volna félig lock állásban sem pogozott nem ám lockolva...
jobban utána kéne járni a "specko tulajok" véleményének,szerintem.
mert valamit nagyon nem jól csinálnak ha pogozik

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Tigger: az RP3 miert is nem jo?

ha hardra veszed a propedalt akkor mar elvileg nem pogozik, nem?

de pogozik mint az állat......200 psi re fújva, keményre állítva, és a csilit is betekerve, tekerhetetlen......viszont úgy nem is mozog jól.....de specko tulajok is panaszkodtak ugyanerre a septunnél.....ráadásul nem is ilyen nehéz súlyú versenyzõk....szal az amcsi újságírókon kívûl én még nem láttam embert aki szerette volna/ja de a bikemagos tesztelõk...:)./

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
a 2006os metel rp mekkora szemtávolsággal érhetõ el??? mert a velotraden 200as a legkisebb ami a vázamba nem való mer 190es kell bele de az answerproducts-on van 190es is???a velo-n irtak el vmit vagy létezik h Mo.-ra csak 200asat hoznak...???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

http://pushindustrie...llery/otter.jpg

az az aranyszínû akármi mire való?meg a vázon az a doboz?
mért kerül ugyan anyiba a tftuned a push és a mojo sírosszmájli

Pushnak pár éve is volt ehhez hasonló cucca, csak akkor a Honda-Turner-eket macerálták vele.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Tigger: az RP3 miert is nem jo?

ha hardra veszed a propedalt akkor mar elvileg nem pogozik, nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F