Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
sztem igen, de ahhoz nagyon profinak kéne lenni, meg bizti sokba lenne. Kicsit korábban volt itt egy ilyen hir, valami tuningcég gyárt a DHX-hez egy bizgentyüt, amit a propedal bizgentyü helyére(?) kell szerelni, és asszem nagyobb tartományban és/vagy precizebben állitható vele a propedal, talán azzal blokkolás szintre is lehet keményiteni.
esetleg az is megfelel, ha nagy nyomásra fújod a tagot, akkor a propedal is sokkal hatékonyabb lesz, szinte merev vázat csinál a gépbõl. Persze kevésbé lesz érzékeny lefelé...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
pfff
elvileg nem
de mivel lehet állítani a propedált kézzel tökig betekered mászánál,leflé meg kiereszeted ameddig kell a sulyodhoz képest ->lockout :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

jaja nem szentírás,de egy kiindulópontot ad
és ha papíron utánaszámolsz akkor nagyábol ezt kapod

bár eléggé elbaszott dolog hogy nekem az ACbe 750körüli rugó kell,amit meg én még nem láttam 190-200as hoszban

rúgostagtúdósok.....meg lehet vajon, valami durva sufnituninggal csinálni pl egy fox dhx5 bõl, vagy valami normális rúgóstagból hogy a propedal na ilyen 15 fokú baszakodás legyen hanem egy mozdulattal, lock ?
bocs a láma kérdésért de kb ténylg fingom nincs a r.tagok lelkivilágáról...
garanciavesztés nem érdekes, meg ha forgácsoló munka kell az sem, csak az elv érdekel......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jaja nem szentírás,de egy kiindulópontot ad
és ha papíron utánaszámolsz akkor nagyábol ezt kapod

bár eléggé elbaszott dolog hogy nekem az ACbe 750körüli rugó kell,amit meg én még nem láttam 190-200as hoszban

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ne vedd szentirasnak azokat se, sokan mondtak mar, hogy xy-t szamolt ki, es sokkal puhabb/kemenyebb rugot hasznalnak nap mint nap megelegedetten. nem mondom, hogy hulyeseg, csak azt hogy kezeld fenntartasokkal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Kösz szépen a segítségeket,ez a rugókalkulátor + tényleg hasznos dolog lehet.:oczko:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
rugókeménységet váz utja,te sulyod,tag strokejábol szoktak számolni ehez értõ kalkulátorok,pl a tftuned vagy a mojo oldalán.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
nekem is Manitou rugó van rajta, a Vanilla-hoz való meg nem megy rá. Egyébként nagyon szuper. A 3ason csak a visszacsili, rugóelõfeszités meg a karakterisztika (szelep) állitható, a 4esen a propedal is. A rugó a váztól is függ, a 600as lehet kemény lenne neked, nekem 82 kilóval van 600as ugyanekkora tagon, Coilerben, bár majd lehet 650esre cserélem.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
viszont más méretû mint a régebbi foxok...

ha sokallod a fox árat olvass feljebb :D

...bocs tudom nem itt ...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a dhx-re alkalmas manitou rugó is. még a titán is.(5.0)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és ha akkora a dhx is, mint a vanilla, akkor a manitou rugó szvsz nagy lesz rá...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali!Valaki felvilágosíthatna h mik a különbségek a fox dhx 3.0,4.0,5.0 között.7,875x2.25-ös kellene.Annyit tok h az 5.0 rendelkezik kívülrõl állítható felütésvédelemmel+15 fokozatban állítható propedal-al.A 4.0,és a 3.0 mit tud(vagy nem tud az 5.0-hoz képest),és milyen árban van(probike jó bolt?-már árban)?Manitou rugó jó rá,(mert a foxét 1 csöppet sokallom)?65kg-hoz fr,dh,+városhoz jó az 550-600-as keménységû rugó?

A 3.0 és a 4.0 OEM tag, külön nem vásárolható meg, max. ha kiveszik vmelyik bringából, amit ilyennel szereltek. Különbség a tudásukban van. A részletek ügyében javallott megtekinteni a gyártó honlapját.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hali!Valaki felvilágosíthatna h mik a különbségek a fox dhx 3.0,4.0,5.0 között.7,875x2.25-ös kellene.Annyit tok h az 5.0 rendelkezik kívülrõl állítható felütésvédelemmel+15 fokozatban állítható propedal-al.A 4.0,és a 3.0 mit tud(vagy nem tud az 5.0-hoz képest),és milyen árban van(probike jó bolt?-már árban)?Manitou rugó jó rá,(mert a foxét 1 csöppet sokallom)?65kg-hoz fr,dh,+városhoz jó az 550-600-as keménységû rugó?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nekem vna több méretben több féle erõsségû rugóm.
privátban keress meg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezekrol inkabb csak velemeny van, tapasztalat nem, azzal meg nem sokra mesz. de kulonben se nagyon lehet oket kapni, es nem tudnak semmit amit egy jol belott foximaxi se.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Valószínüleg volt már róla szó,de azért kíváncsi lennék h mi a tapasztalat/vélemény a tagokról:http://www.marzocchi.com/spa/mtb/products/rear/default-OE.asp?p=1&LN=UK&Sito=usa-mtb

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
enyém 450 és jó, 5 kg-val vagyok kevesebb
mondjuk a 5th-re nem biztos, h ugyanaz áll, mint a Romicra

m3nace

m3nace

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hi. 80kg-ra mekkora rugót ajánlotok egy Gemini vázhoz? jelenleg 700-as van benne de ez túl sok, én 550-es re godnoltam. Vélemény?
Mivel a tag egy Romic Double D ezért a fox rugó túl kicsi rá, szerintem viszont a Manitou az jó.
Tudtok olyan helyet ahol van készlet is az ilyen rugókból és nem kell várni amíg meghozzák a nagykertõl?

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szevasztok 2005 ös Manitou Radium RL rõl érdeklõdnék milyen tapasztalatotok van róla. (Kemény CC-hez kéne )
Kösz

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Csá!

Most csináltattam, új távtartókat a tagomba, és elég nehezen ment bele a tag perselyeibe a távtartószem, így nem is forog benne! Ez gáz?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!