Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha rugóstagot cserélek akkor a távtartókat szedjem ki a tagbol?!az a vázhoz kell vagy ha a másik tag ami lessz(az fox nem swinger)akkor annak a távtarói jók lesznek a vázba?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Dig ez DH szinten elhiszem hogy igaz, de az általam eddig tartósan használt telók közül magasan mindent vert és ver a full levegõs fox float /sorrendben , rs pilot, duke sl, rúgós pike team , marzo marathon xc, és a kölcsön psylo race/

de hogy rugóstag is legyen, a fox rp3-as tag is tekerhetetlen hintalovat csinál a bringából, ----mondom nem dh géphez mérten....

Racer ha tekerni is akarsz, én a radium rl - t venném, ha nem nagyon akkor vanillát....

ja és használtam keverve is..../pike-rp3, ill vanilla - marathon xc (na jó ezt csak kipróbáltam, meg a marzo félig rugós)

Nem volt kategória belõve még, elvben és többnyire a gyakorlatban a rugós mindig jobb mint a levegõs.
Persze a fox az kivétel.:prosze:
Rugóstagban viszont, nagyon nagyon kevés levegõs tag nyújtja azt amit egy Fox vanilla RC vagy egy DHX 5.0, sõt azt semmi sem nyújtja, csak hasonlót!:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
szerintem acélrugós-air assistoshoz acélrugós air assistosat :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

És a rugós még mindig érzékenyebb mondhat akárki akármit;)
Nekem ez a véleményem és a _tapasztalatom_

Dig ez DH szinten elhiszem hogy igaz, de az általam eddig tartósan használt telók közül magasan mindent vert és ver a full levegõs fox float /sorrendben , rs pilot, duke sl, rúgós pike team , marzo marathon xc, és a kölcsön psylo race/

de hogy rugóstag is legyen, a fox rp3-as tag is tekerhetetlen hintalovat csinál a bringából, ----mondom nem dh géphez mérten....

Racer ha tekerni is akarsz, én a radium rl - t venném, ha nem nagyon akkor vanillát....

ja és használtam keverve is..../pike-rp3, ill vanilla - marathon xc (na jó ezt csak kipróbáltam, meg a marzo félig rugós)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
vanilla r ? az legalább megbízható. mondjuk nem mozog a legszebben a propedalos verzió, de inkább, mint manitou.
nekem pont lenne is egy eladó, de sajna 200as :(

edit:
ja, és a rugóspropedalos vanilla rc-m és a vanillám közel sem mozog olyan szépen, mint a levegõs no propedálos float rc-m.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Tehát: van egy KTM FR 950 -em elöl egy RS J4 el, és hátra kéne egy 165 mm es tag. mik vannak 40000 ér ha a rugóst-rugóssal elvet követjük?
:argue:

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

és elcsé elmondta a választ, ha olvasol a sorok közt
vagyis metel r kontra revelation.

amugy hozzátenném, hogy nem mindegy, hogy a levegõs tag mellett milyen a váz karakterisztikája, milyen uton és milyen szögben nyomja a tagot, linkplate nyomja, vagy maga a hátsó háromszög, stbstb.

Most te mirõl beszélsz?:D
Én arra céloztam amikor beírtam hogy "ááá azok lámák", hogy azért érdemes azt figyelembevenni és nem megint elhinni amit a leganagyobb hangú postmesterek írnak;)
Szerintem is levegõset levegõssel és rugósat rugóssal.
És a rugós még mindig érzékenyebb mondhat akárki akármit;)
Nekem ez a véleményem és a _tapasztalatom_

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Na jó, akkor ti mejiket választanátok?
A Manitou Radium RL-t vagy a RS BAR-t (a bar kb 5-10000 el occsóbb)
vagy van más alternatíva is 40000 -ért?

mindkét tagot próbáltam. hasonlóan finoman mozog mindkettõ, a Radium elõnye, hogy lockolható - ez mászásnál azért jól jön - ha ez fontos neked, akkor Radium, viszont, mivel Manitou, kicsit a szerencsén is múlik, hogy jót fogsz e ki belõle...
ehhez a kettõhöz meg ráadásul azért szerencsésebb egy levegõs villa, mert egy 10-es skálán ~8-as a megindítási érzékenységük (vázfüggõ is persze), nem úgy, mint pl egy régi SID XC-é, ami dual air-es volt 100%-os érzékenységgel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem tõled kérdeztem, hanem Jorustól, de azért köszi!:)

és elcsé elmondta a választ, ha olvasol a sorok közt :)
vagyis metel r kontra revelation.

amugy hozzátenném, hogy nem mindegy, hogy a levegõs tag mellett milyen a váz karakterisztikája, milyen uton és milyen szögben nyomja a tagot, linkplate nyomja, vagy maga a hátsó háromszög, stbstb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Racer D.
ha nem csak a lázadás érdekel, hanem olyanok véleménye is, akik PRÓBÁLTAK is ilyen gépeket, akkor OPTIMÁLIS ESETBEN!!! nyugodtan veheted alapnak a Bikemagban leírtakat.
Optimális eset alatt azt értem, hogy nem egy hátul ultrafos rugós Metellel, elöl meg egy levegõs Revelation-nel szerelt gépet kell alapnak venni, mert ott télleg a Revelation gyõz, pedig levegõs.
A kerékpárgyártók sem véletlenül párosítanak levegõst a levegõssel. Nem azért mert trendi, vagy mert valamilyen dogmát akarnának rád erõltetni, hanem, mert az úgy jó - az összhang miatt és mert a felhasználók, tesztelõk és saját tesztelõik és a piac igényei miatt is ez a jó döntés.
A levegõ és a csavarrugó rugózása között mindig is lesz különbség - ezt egyelõre kár vitatni.
Az, hogy vannak próbálkozások (pl. DHX air) és már ment is olyannal valaki az egy dolog - elterjedtnek még azért nem mondható, bevált DH tagnak meg még annyira sem.
Kell még neki idõ, de addig is levegõs levegõssel, rugós a rugóssal, de aki nem hiszi az PRÓBÁLJA KI! ne lázadjon.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Na jó, akkor ti mejiket választanátok?
A Manitou Radium RL-t vagy a RS BAR-t (a bar kb 5-10000 el occsóbb)
vagy van más alternatíva is 40000 -ért?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Mondtam: RS J4 villa
a hátsó tagon még gondolkozom.
lehetséges: RS BAR, Manitou Radium RL, X-fusion Glyde RL, FOX Vanilla
Felhasználás: amatõr!!!, enduro, erdei keverés
Bringa: KTM FR 950
:bananadan

Nem tõled kérdeztem, hanem Jorustól, de azért köszi!:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
erre a levegõsök mindneképp jobbak, és nagyságrendekkel könnyebbek is. a mozgásuk pedig .. egyre rendesebbeket hoznak ki

x fusion-t asszem már 2 éve nem forgalmaznak, és ne is sajnáld.
(csak oem-ként kerülnek be)

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Milyen tag és milyen villa, milyen felhasználás, milyen váz?

Mondtam: RS J4 villa
a hátsó tagon még gondolkozom.
lehetséges: RS BAR, Manitou Radium RL, X-fusion Glyde RL, FOX Vanilla
Felhasználás: amatõr!!!, enduro, erdei keverés
Bringa: KTM FR 950
:bananadan

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Milyen tag és milyen villa, milyen felhasználás, milyen váz?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Újabb motyóknál, nem versenyszerû használatra már nincs igazán nagy különbség levegõs és rugós tagok között. Volt nálam nem rég egy gép egy hónapig, elöl levegõs villa, hátul acélrugós tag volt benne, és az az érdekes helyzet állt elõ, hogy a villa nagyságrendekkel érzékenyebben, finomabban mozgott, mint a hátsó tag, ami szorult, akadozott, stb.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Ha nekem mongyuk elöl egy RS j4 em van, akkor rugós vagy levegõs hasznosítható inkább hátra?

Ja, és ki az X-fusion nak a magyar kereskedõje?
:cheers:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jóvany azt írták...

de pl alap levegõs tag levegõs villával jobban öszelõhetõ mert ugyan oylan "nehezen"indul meg
rugósnál meg ez nincs

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
ááá azok lámák...

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
ja, de pl a májusi Bikemagban is ezt írták!!