Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2006. május 17. - 09:54

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. május 15. - 14:51

Dig ez DH szinten elhiszem hogy igaz, de az általam eddig tartósan használt telók közül magasan mindent vert és ver a full levegõs fox float /sorrendben , rs pilot, duke sl, rúgós pike team , marzo marathon xc, és a kölcsön psylo race/
de hogy rugóstag is legyen, a fox rp3-as tag is tekerhetetlen hintalovat csinál a bringából, ----mondom nem dh géphez mérten....
Racer ha tekerni is akarsz, én a radium rl - t venném, ha nem nagyon akkor vanillát....
ja és használtam keverve is..../pike-rp3, ill vanilla - marathon xc (na jó ezt csak kipróbáltam, meg a marzo félig rugós)
Nem volt kategória belõve még, elvben és többnyire a gyakorlatban a rugós mindig jobb mint a levegõs.
Persze a fox az kivétel.:prosze:
Rugóstagban viszont, nagyon nagyon kevés levegõs tag nyújtja azt amit egy Fox vanilla RC vagy egy DHX 5.0, sõt azt semmi sem nyújtja, csak hasonlót!

Írta 2006. május 15. - 14:17

Írta 2006. május 15. - 13:44

Dig ez DH szinten elhiszem hogy igaz, de az általam eddig tartósan használt telók közül magasan mindent vert és ver a full levegõs fox float /sorrendben , rs pilot, duke sl, rúgós pike team , marzo marathon xc, és a kölcsön psylo race/És a rugós még mindig érzékenyebb mondhat akárki akármit;)
Nekem ez a véleményem és a _tapasztalatom_
de hogy rugóstag is legyen, a fox rp3-as tag is tekerhetetlen hintalovat csinál a bringából, ----mondom nem dh géphez mérten....
Racer ha tekerni is akarsz, én a radium rl - t venném, ha nem nagyon akkor vanillát....
ja és használtam keverve is..../pike-rp3, ill vanilla - marathon xc (na jó ezt csak kipróbáltam, meg a marzo félig rugós)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 15. - 13:26

nekem pont lenne is egy eladó, de sajna 200as

edit:
ja, és a rugóspropedalos vanilla rc-m és a vanillám közel sem mozog olyan szépen, mint a levegõs no propedálos float rc-m.
Írta 2006. május 15. - 13:19

:argue:
Írta 2006. május 15. - 12:59

és elcsé elmondta a választ, ha olvasol a sorok közt
vagyis metel r kontra revelation.
amugy hozzátenném, hogy nem mindegy, hogy a levegõs tag mellett milyen a váz karakterisztikája, milyen uton és milyen szögben nyomja a tagot, linkplate nyomja, vagy maga a hátsó háromszög, stbstb.
Most te mirõl beszélsz?

Én arra céloztam amikor beírtam hogy "ááá azok lámák", hogy azért érdemes azt figyelembevenni és nem megint elhinni amit a leganagyobb hangú postmesterek írnak;)
Szerintem is levegõset levegõssel és rugósat rugóssal.
És a rugós még mindig érzékenyebb mondhat akárki akármit;)
Nekem ez a véleményem és a _tapasztalatom_
Írta 2006. május 15. - 12:46

Na jó, akkor ti mejiket választanátok?
A Manitou Radium RL-t vagy a RS BAR-t (a bar kb 5-10000 el occsóbb)
vagy van más alternatíva is 40000 -ért?
mindkét tagot próbáltam. hasonlóan finoman mozog mindkettõ, a Radium elõnye, hogy lockolható - ez mászásnál azért jól jön - ha ez fontos neked, akkor Radium, viszont, mivel Manitou, kicsit a szerencsén is múlik, hogy jót fogsz e ki belõle...
ehhez a kettõhöz meg ráadásul azért szerencsésebb egy levegõs villa, mert egy 10-es skálán ~8-as a megindítási érzékenységük (vázfüggõ is persze), nem úgy, mint pl egy régi SID XC-é, ami dual air-es volt 100%-os érzékenységgel.
Írta 2006. május 15. - 12:39

Nem tõled kérdeztem, hanem Jorustól, de azért köszi!
és elcsé elmondta a választ, ha olvasol a sorok közt

vagyis metel r kontra revelation.
amugy hozzátenném, hogy nem mindegy, hogy a levegõs tag mellett milyen a váz karakterisztikája, milyen uton és milyen szögben nyomja a tagot, linkplate nyomja, vagy maga a hátsó háromszög, stbstb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 15. - 12:36

ha nem csak a lázadás érdekel, hanem olyanok véleménye is, akik PRÓBÁLTAK is ilyen gépeket, akkor OPTIMÁLIS ESETBEN!!! nyugodtan veheted alapnak a Bikemagban leírtakat.
Optimális eset alatt azt értem, hogy nem egy hátul ultrafos rugós Metellel, elöl meg egy levegõs Revelation-nel szerelt gépet kell alapnak venni, mert ott télleg a Revelation gyõz, pedig levegõs.
A kerékpárgyártók sem véletlenül párosítanak levegõst a levegõssel. Nem azért mert trendi, vagy mert valamilyen dogmát akarnának rád erõltetni, hanem, mert az úgy jó - az összhang miatt és mert a felhasználók, tesztelõk és saját tesztelõik és a piac igényei miatt is ez a jó döntés.
A levegõ és a csavarrugó rugózása között mindig is lesz különbség - ezt egyelõre kár vitatni.
Az, hogy vannak próbálkozások (pl. DHX air) és már ment is olyannal valaki az egy dolog - elterjedtnek még azért nem mondható, bevált DH tagnak meg még annyira sem.
Kell még neki idõ, de addig is levegõs levegõssel, rugós a rugóssal, de aki nem hiszi az PRÓBÁLJA KI! ne lázadjon.
Írta 2006. május 15. - 12:21

A Manitou Radium RL-t vagy a RS BAR-t (a bar kb 5-10000 el occsóbb)
vagy van más alternatíva is 40000 -ért?
Írta 2006. május 15. - 11:52

Mondtam: RS J4 villa
a hátsó tagon még gondolkozom.
lehetséges: RS BAR, Manitou Radium RL, X-fusion Glyde RL, FOX Vanilla
Felhasználás: amatõr!!!, enduro, erdei keverés
Bringa: KTM FR 950
:bananadan
Nem tõled kérdeztem, hanem Jorustól, de azért köszi!

Írta 2006. május 15. - 11:41

x fusion-t asszem már 2 éve nem forgalmaznak, és ne is sajnáld.
(csak oem-ként kerülnek be)
Írta 2006. május 15. - 11:36

Mondtam: RS J4 villaMilyen tag és milyen villa, milyen felhasználás, milyen váz?
a hátsó tagon még gondolkozom.
lehetséges: RS BAR, Manitou Radium RL, X-fusion Glyde RL, FOX Vanilla
Felhasználás: amatõr!!!, enduro, erdei keverés
Bringa: KTM FR 950
:bananadan
Írta 2006. május 15. - 11:26

Írta 2006. május 15. - 11:18

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. május 15. - 11:01

Ja, és ki az X-fusion nak a magyar kereskedõje?
:cheers:
Írta 2006. május 15. - 10:56

de pl alap levegõs tag levegõs villával jobban öszelõhetõ mert ugyan oylan "nehezen"indul meg
rugósnál meg ez nincs
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. május 15. - 10:52

Írta 2006. május 15. - 09:24