Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Köszi MJani01 !!

inkább 2x mint egyszer se :)

üdv

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok.

ráültem a lassan kész bringámra és a rugos tag full összecsúszott koppanásig,semmi rugózás.Hogy kell keményebbre álítani?Lécci segítsetek.
Vadi uj tagról van szó.
próbálok képet betenni róla ha sikerül.

Feltöltött kép

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Fújni kell bele levegõt.
edit: látom már válaszoltak.

A sebesség mindent megold.

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Rendben.

köszönöm a segítséget,ezzel már fogok boldogulni.

üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

.
1,teló pumpám meg nincsen,nem is láttam olyat,hol jutok hozzá legkönnyebben skacok??
2,megvan a szelep,sima tûszelep,kocsipumpa nem jó neki?
thx

1,bármelyik bringaboltban

2,nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
köszönöm sala a javítást,sose sikerül.
én ujnak kaptam,úgy értve uj,hogy nem használt,az hogy mikori széria az más kérdés.De jó lesz attól gondolom,nagyon nem strapálom.
teló pumpám meg nincsen,nem is láttam olyat,hol jutok hozzá legkönnyebben skacok??
megvan a szelep,sima tûszelep,kocsipumpa nem jó neki?
thx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok.

ráültem a lassan kész bringámra és a rugos tag full összecsúszott koppanásig,semmi rugózás.Hogy kell keményebbre álítani?Lécci segítsetek.
Vadi uj tagról van szó.

[IMG]http://http://kepfeltoltes.hu/view/080208/K_p_007a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG]

leginkább egy telópumpával kéne bele fújni egy kis levegõt. ott a becsúszószár alatti szelepen.

de ez a tag ránézésre sem feltétlem látszik vadiújnk, de még ha az is kb 8-10 évet pihent valami ládafiában.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
3. és negyedik szögletes zárójelet töröld
és jó lesz
Feltöltött kép

keress rajta egy autószelepet és fujj bele telópumpával kb 10 bárt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok.

Vadi uj tagról van szó.

Feltöltött kép

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Hmm, érdekes én A DHX Air tagomnál még egyszer sem néztem mennyi a nyomás a tagba, csak beállítottam az elõfeszítést és kész. Szerintem mindegy hogy milyen célja a használatnak extrem, vagy csak tekerés, az elõfeszítést mindig a gyártó által megadott értékre kéne rakni, a fox-éknál, ha tagot feszel adnak doksit mennyi legyen az elõfeszítés, de a netrõl is pl itt egy példa http://www.foxracing...2007_om_eng.htm

és még videón is megmutatják hogyan is kell csinálni.

sztem most nem az elõfeszítésrõl volt szó, hanem a túlfolyó kamra nyomásról.
arra meg van egy tól-ig érték azon belül lehet, sõt érdemes is állítani.
pupák sztem egyszer Te is próbáld, ki lehet még jobban mennél ;)

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Akko viszont egyértelmüena finomabb olajnak tudható be, szerintem.
Nem arra gondoltam hogy amatör vagy, hanem csak arra hogy esetleg elefelejtetted.:D

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Hmm, érdekes én A DHX Air tagomnál még egyszer sem néztem mennyi a nyomás a tagba, csak beállítottam az elõfeszítést és kész. Szerintem mindegy hogy milyen célja a használatnak extrem, vagy csak tekerés, az elõfeszítést mindig a gyártó által megadott értékre kéne rakni, a fox-éknál, ha tagot feszel adnak doksit mennyi legyen az elõfeszítés, de a netrõl is pl itt egy példa http://www.foxracing...2007_om_eng.htm

és még videón is megmutatják hogyan is kell csinálni.
FanatiX

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
denemszeretem ha amatõrnek néznek!:( Van benne elég levegõ emg is néztem 150-en is szuszog és 200on is ugyan ugy mint 75ön, télleg szerintme nincds benne levegõ emrt eceren már nincs benne hely levegõnek..csaka kkro enm szuszog ha betkerem a leglasabb utolsó 3-4 állásba...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Halihó

tegnap cseréltem dhx 5.0 tagomba olajat, motorex 2,5 es olajat tettem bele, rendesen légtelenitettem, söt olaj alatt raktam össze, egyneletesen jön vissza bicóban meg minden csak most hangosabban szuszog, ez a finomabbb olaj maitt van vagy....?

Fujjálrá levegõt:D :P
Énis szeretem le engedni, mert tök poén, mintha valami csatahajóval mennél.
De kell bele azér egy 50 75 psi

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó

tegnap cseréltem dhx 5.0 tagomba olajat, motorex 2,5 es olajat tettem bele, rendesen légtelenitettem, söt olaj alatt raktam össze, egyneletesen jön vissza bicóban meg minden csak most hangosabban szuszog, ez a finomabbb olaj maitt van vagy....?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

nagygabec

nagygabec

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Elol egy marzo mx com eta van ami szinten lockos.Ez alacsony nyomasu telo, nekem kb2-3 bar van benne es tokeletes.Ezert volt nekem furi hogy ilyen sok kell a tagba..mindenesetre kiprobalom amit irtatok.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Akkor ket megoldas is van, neki allhatok fogyozni akarom mondani "visszaszalkasitok" valamint novelni a nyomast a tagban.Talan a nyomast egyszerubb lesz novelni...

Hát ez igaz. Tegyél bele 12 bárat (vagy többet 13,14-et) és probáld meg. Èn a 65 kg-al a Foxot 9, a DT meg 10-báral tekertem (SAG 28%) Azt meg, hogy nem csak aszfalton szeretnéd lockolni, hanem technikás terepen, felejsd el. Egy ösztelósnak mozodni kell a terepen. Egy jól beállitot hátsó rendszer még segit is a techinás részeken felfele.

A tag tulakdonsága vátozhat még a hömérséglet miatt, sokan nem szeretik a hideget.:air:

Milyen villát raktál bele?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm, nálam a túlfolyó kamra csak 150psin van, lehet, hogy ez a "baj". holnap kipróbálom majd nagyobb nyomáson. mondjuk teljesen jól mûködik, csak furcsáltam ezt a nagy nyomást.

nagygabec

nagygabec

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Akkor ket megoldas is van, neki allhatok fogyozni akarom mondani "visszaszalkasitok" valamint novelni a nyomast a tagban.Talan a nyomast egyszerubb lesz novelni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi!

hmm... nem spórolták ki belõlem az anyagot, de azért a mágikus 100as messze van még.. én se értem, miért kell ide ekkora nyomás. vizdák jani is említette, hogy az õ madárcsontjai alá is kellett fújni rendesen, lehet, hogy a vázzal van a baj (neki is volt reign-je). 57mmbõl 170et csinálni, az ~3as szorzó, ami nem kicsi.

de ha mehet 300ig, akkor nem zavartatom magam, garancia van rá, meg amúgy is, ki tudja, hogy meddig tart a szerelem...

mondom nekem a dawgba -ott 2,5 a szorzó de a coilren már 3- a 110 kilóhoz 200 ra van fújva mind a 2 kamra és úgy pont jó a sag, meg propedálban nem is pogozik semmit, pedig azért elég hintaló vázak.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

"Pressurize your main air chamber to a minimum of 50 psi and no more than 300 psi. You will tune to a more specific air pressure in the Setting Sag section below."

de 100-110 kilóhoz bõven elég a 200 .....( persze ugráláshoz lehet kevés)

köszi!

hmm... nem spórolták ki belõlem az anyagot, de azért a mágikus 100as messze van még.. én se értem, miért kell ide ekkora nyomás. vizdák jani is említette, hogy az õ madárcsontjai alá is kellett fújni rendesen, lehet, hogy a vázzal van a baj (neki is volt reign-je). 57mmbõl 170et csinálni, az ~3as szorzó, ami nem kicsi.

de ha mehet 300ig, akkor nem zavartatom magam, garancia van rá, meg amúgy is, ki tudja, hogy meddig tart a szerelem...