Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Eger & Bükk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2820 hozzászólás a témában

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Ugye milyen szexi!

Ööö... szerintem nem erre gondolt :D

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Alex!Néztem Szilvás hossz táv képeket a szarvaskõi frissítõnél,alig ismertelek meg abban a cuki kis rózsaszín szerelésben!:-)

Ugye milyen szexi!
A csajok nagyon dicsérik! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Én már fúrtam át felnit nem 1et,de senki alatt nem repedt meg v. tört el!Hõterhelést kap eleget 1 felni felnifékkel használva nagyon hosszú,fékcibálós lejtõn is!Anno még a régi gépemet a Mátrában sikerült felforrósítani a felnit.Havernak tavaly Bükk marcin a belsõ a küllõfurat felé durrant el a felforrósodott felni miatt.Túl sokat fékezik!Ez azért velem soha nem fordult elõ,pedig nem 1-2 évig mentem V-fékkel!És a Mátrában azért kell fékezni... Belsõ cserével sincs gond,versenyen is megy 3-4 perc alatt!De minek vegyek folyton belsõt,+ foldozgassak,ha van ilyen kis trutyi.Belsõt 5-6 folt után már amúgy is cserélem.

Sly!A miskolci maratoni hétvégére mégy,gondolom a szombati futómaratonra?!Én meg val'szeg a vasárnapi montis maratonra.

Alex!Néztem Szilvás hossz táv képeket a szarvaskõi frissítõnél,alig ismertelek meg abban a cuki kis rózsaszín szerelésben!:-)

oda bizony! de most csak felet futok. mármint félmaratont. igaz, azt most szeretném pörgõsen.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

hány kg vagy, lopakodó? én közel 100, de csak a melóssal (1,5 inch széles gagyi kínai gumik) járok 4.5 bar-al
vagy fullyban van?

80 kg vagyok és merevhátú a gép. 2.1-es Schwalbe Smart Sam van elõl hátul. Érdekes mód sokkal ballonosabb mint az elõdje ami Schwalbe Fast Fred 2.25-ös volt és 3,5 bartól már pattogott:)

Eddig 3,5 fél bárral mentem én is, de síkon a betonon éreztem, hogy enyhén pogózik. Különösen ha másztam vele. 3 báron már különösen erõsen pogózik, az alatt pedig nyeklik nyaklik alegkisebb kanyartól is. Max 4 bar van rá írva. Ez neki az ideális mert nem pogózik de nem is pattog.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Én már fúrtam át felnit nem 1et,

Akkor meg minek kérdezed? :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Én már fúrtam át felnit nem 1et,de senki alatt nem repedt meg v. tört el!Hõterhelést kap eleget 1 felni felnifékkel használva nagyon hosszú,fékcibálós lejtõn is!Anno még a régi gépemet a Mátrában sikerült felforrósítani a felnit.Havernak tavaly Bükk marcin a belsõ a küllõfurat felé durrant el a felforrósodott felni miatt.Túl sokat fékezik!Ez azért velem soha nem fordult elõ,pedig nem 1-2 évig mentem V-fékkel!És a Mátrában azért kell fékezni... Belsõ cserével sincs gond,versenyen is megy 3-4 perc alatt!De minek vegyek folyton belsõt,+ foldozgassak,ha van ilyen kis trutyi.Belsõt 5-6 folt után már amúgy is cserélem.

Sly!A miskolci maratoni hétvégére mégy,gondolom a szombati futómaratonra?!Én meg val'szeg a vasárnapi montis maratonra.

Magellan-os

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
mé' vaze, a reszelés endoterm ? :-DD
majd öregbíted a felnidet E :-D

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
8as fúró könnyebb, viszont hõtermeléssel jár :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-D
eloxált, v. festett?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ha nem fényes lenne

lecsiszolom.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
piszta: M8 fúró könnyebb megoldás
hány kg vagy, lopakodó? én közel 100, de csak a melóssal (1,5 inch széles gagyi kínai gumik) járok 4.5 bar-al
vagy fullyban van?
igazából téleg nem nagyon van más defekt ellen, de utálnék azon agyalni, hogy a 120g-os 1000Ft-os gagyi belsõmbe még önként töltök vagy 75ml cuccot, úgy, hogy közben aranyár közelében veszek 550-600g körüli külsõket
ez van
defekt az defekt
a legputtóbb körülmények között is úton vagyok max 10 percen belül egy sima defektet követõen

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

ötezerért odaadom. köll?

ha nem fényes lenne

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

itt porosodik. mondjuk féláron már adnám.

ötezerért odaadom. köll?

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Hát csak annyit a lötyrõl, hogy javított belsõbe nem való.

Ma volt egy kis brainstorming egy kv mellett az esetemet illetõen. Egy kollegám tapasztalata az, hogy nekik belekötött a cucc két szezon közti állás alatt, másik meg azt, hogy nála kioldotta a foltot ami a belsõjén volt.

Én most sem tudom, hogy mitõl lyukadt ki a felni felõl, de a trutyi alatt nekem is kioldotta a foltot amit tegnap raktam fel.

Az én konklúzióm a következõ:
A belsõben akár 4 akár 3,5 bar a nyomás, jelentõs túlnyomás különbség van ezért a folyadékot minden képen kiakarja tolni, mindegy milyen állásban van a folt. Még ha nincs is oldó hatással a trutyi, a levegõ nyomásával párosulva elõbb utóbb megtalálja a kiutat a leggyengébb ellenállás elvén, ez pedig a folt maga. Magyarán felfeszegeti a foltot.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ne bántsátok a löttyöt!He!
Lopakodó!Ha felni felõli oldalon lyukadt ki a belsõ,azt lehet vmi sorja okozta,v.nem túl hosszúak a küllõk és az dörzsölte ki a belsõt.A felniszalag is el tud mozdulni és akkor lehet lyukadás.Az én kerekemben kígyóban fut a felniszalag.Minél ridegebb a felniszalag,annál nehezebben áll be a felni közepébe.Nem lehet,hogy fölütötted a kereket?!És csak 1 kis lyuk lett rajta?
Piszta!Felni szelepfuratot akarok nagyobbítani,tipped van?!:-D Cseréled kormányod?Tunning van?
Sly!Mikor jössz a környékre 1 kiadós tekerésre?

egyelõre bizonytalan. most hétvégén megyek, de csak futni a bükki hegyimaratonra. majd szólok, tekerhetünk egy közöset!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Felni szelepfuratot akarok nagyobbítani

8-as fúróval kell rámenni, az pont méret

Lehet, hogy a 4 bar nyomást nem bírja a belsõ.

4bar?? nem sok az egy kicsit?
annyi szerintem az országútimban sincs :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Akkor mondok jobbat. MA éjfél után arra ébredek b***, hogy a szobámban a hátsókerék megint eldobja a lavegõt hogy rohadna meg.

Mindezt azután, hogy a felni felöli kicsi lyukat befoltoztam, visszaraktam a külsõt. A felni szalag szépen takarta a küllõvégeket sorja kizárt dolog, mert a felni nem gagyi. Lehet, hogy a 4 bar nyomást nem bírja a belsõ. A Smart Sam pedig igencsak kacsázik ha nincs meg a kellõ nyomása. Viszont a max 4 bar-on szépen fut és ballonos is. 26*2,1

Ma kaptam kollegától egy Kenda 26*2,125-ös belsõt. De löttyöm nincs :(((

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Louis!

Szelepfurat: reszelõ. Nálam így történt. Prestáról lett átreszelve autószelepesre. Kormány tuning volt tavaly széles hajlítottról még szélesebb hajlítottra. Most keskeny egyenesen gondolkozom, mert eléggé zsibbat a tenyerem külsõ éle a széles fogástól. Ha kell vkinke esetleg, akokr van egy ritchey matt fekete 670es nagy befogós hajlított 1 éves kormányom 20 mm-t emel

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ne bántsátok a löttyöt!He!
Lopakodó!Ha felni felõli oldalon lyukadt ki a belsõ,azt lehet vmi sorja okozta,v.nem túl hosszúak a küllõk és az dörzsölte ki a belsõt.A felniszalag is el tud mozdulni és akkor lehet lyukadás.Az én kerekemben kígyóban fut a felniszalag.Minél ridegebb a felniszalag,annál nehezebben áll be a felni közepébe.Nem lehet,hogy fölütötted a kereket?!És csak 1 kis lyuk lett rajta?
Piszta!Felni szelepfuratot akarok nagyobbítani,tipped van?!:-D Cseréled kormányod?Tunning van?
Sly!Mikor jössz a környékre 1 kiadós tekerésre?
Magellan-os

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
miért, tudsz jobbat? :confused: