Jelentkezz be Regisztrálj
Eger & Bükk
Írta 2012. szeptember 03. - 14:28
Tegnap én is lenyomtam a magam kis maratonját:terepen át Szilvásra anyósékhoz délelõtt,délután szintén terepen vissza.Délelõtt Gyetra-völgyben föl,Bélkõ-nyak,Katonasírok,Horotna-völgy,Szalajka-vgy.Haza u.ez,de nem Bélkõ-nyakig,hanem zöldön csapatás le Tárkányba.Onnan u.úgy Vasbánya-tetõ,Novaji kunyhó,majd Attila-kút,Sífõkút.XT-s kerekeket megpörgettem ezen a napon,tesztrájd +volt.Benyomás nagyon pozitív...
Kis szervezetem nem tudok eligazodni:tegnap délelõtt át Szilvásra nem voltam vmi fitt,Gyetra-völgyes mászás nem esett jól,délután megmár úgy mentem,mint akit felhúztak!
Mondjuk anyósoméknál jól feltöltöttem ebédkor:-) azon nem múlott!!!
Akkor most már jöhetnek a lazább tekerések Piszta?!
Írta 2012. szeptember 03. - 09:47
Kicsit érdekes volt az információ áramoltatás, de az idén is épp úgy, mint tavaly ez volt a legjobban szervezett verseny. Rajt csomag nem csak egy pólóból, zselébõl s rakat szórólapból állt. Volt Benne póló, zselé, iso, nívea tusi, after balzsam, kézkrém, primavera 0.5l ásvány víz.
A közép táv rajtolt utoljára 11 órakor. Rajtnál kb az elsõ harmadban álltam, nem vagyok az a tolakodós fajta, menjen aki menni akar. Lassú rajttal indultunk a 24-es útig. Innen jött az élesrajt s irány Kékes. Lábaim nem nagyon akartak forogni, hiába pörgettem. Így visszább vettem a tempóból, hogy a pulzus ne szaladjon el annyira, mert a Kékest csak meg kéne mászni. Sokan elmentek mellettem, de hadd menjenek. Sípályának neki kezdve totál telibevert minket a nap, kb 30 fok lehetett lágy szellõvel karöltve. Szóval az idõjárás elviselhetõ volt. Kékesen elég sok embert visszaelõztem felfelé, s a csaka végén a kõkerülõ frissítõnél kellett leszállnom mert frissítettem, meg tömörülés is volt. Lefelébe nem engedtem el annyira mert rögtön az elején a salakos résznél volt egy gumi lassító, mint a rallyba. Utánna a füvesen nagyjából eleresztettem, majd be az erdõbe keresztezve a DH pályát. Na itt ért a legnagyobb meglepetés. Tûzõnapról be a sötét erdõbe, ahol akkora por volt hogy sokat nem láttam. S rögtön hatalmas kövek között kellett megtalálni a jó nyomot. Volt kicsi para, hogy én legyek felül, ne pedig a bájk. :)Innen az adrenalin parkig, kb 15 km végig poros köves dózer volt pörgetéssel. Jó volt hogy egyszer bejártuk, most ugyanis a portól nem igazán sokat láttam a nyomból. Mindig figyeltem az elõttem lévõ kerekét, már amennyit láttam belõle. A parkba egy egynyomos köves kanyargóson verettünk le. Itt ért a második meglepetés. Egynyomosra lefordulva iszonyatos darálás. Az elsõ fékcsõ rögzítõ gyorskötözõ elszakadt, így a fékcsõ beleért a gumiba. Na mondom fasza. Parkban frissítõ, párom adott egy banánt, majd egy srác segítségével a banános zacskóval felkötöttük a fékcsövet. /Bírta végig/ A banánt lekisértem egy isoval majd hajrá tovább. A görgõ bükki aszfaltos lefelé jó volt kis pihentetésnek, majd át az épített fahíd alatt, na ez egy kicsit komisz volt, mert a nyom eléggé szét volt verve. Ezután nem sokkal következett az új rész. Jó kis köves mászások, egynyomos lefelék tetszett. 32 km után kezdtem érzeni a fáradtság elsõ jeleit. De hamarosan sikerült átesnem ezen s raktam tovább a saját tempómban. Szénégetõk frissítõnél dinnyéztem izóztam egyet, s kulacsot töltöttem. Majd irány tovább Galya irányába. Na itt jött egy cudarabb köves felfelé. Nagyjából sikerült ezt is abszolválni, egy megállás volt mert megálltak elõlem, s nem igazán tudtam már kikerülni. A galyai lefelé egynyomos tetszett. Egy leányzó mögött jöttem lefelé, majd az azfaltosra leérve a zselé kiesett a nadrág szárából, így megálltam azt felvenni. Jött egy újabb egynyomos przós gyors lefelé. ez már ismerõs volt tavalyról, hisz innen már együtt megy a 3 táv. A Hosszúsok itt már megjelentek Innen egy hosszabb poros kétnyomos, nyomvájús szakasz következett. Ha jól tudom ez a Rudolftanyai szakasz, de nem biztos. Egyzser megálltam egy fél energia szeletet betolni mert jelzett a bendõ. Az idõzítés jó volt mert nem sokkal ezután jött egy jobbos s egy köves mászós, tolós szakasz. Erõre kaptam s végig elõzgetve felmásztam a víztározóig. Majd újjabb pihentetõ lefelé. De az öröm nem tartott sokáig, mert tudtam lesz még egy komisz mászás. Napos, köves poros felfelé. Na ez nagyon nem esett jól 52 km után. Itt már tolósra fogtam a figurát, mert a sok tolós kollégától nem is nagyon lehetett normális nyomot találni. Fentebb érve nyeregbe s pár száz méter után már ott volt az utolsó frissítõ a Vörösmarty THnál. Itt kis izó, pár slukk levegõ, majd egynyomos veretés lefelé. Egészen a fahídig. Azon átcipel, majd egy utolsó komiszabb mászás Mátraházáig. egy kidõlt fa keresztezte az utat, itt le kellett szllni hogy át tudjam rakni alatta. Felérve ismét jó kis lefelé, majd jött az épített fahíd. Sokkal lankásabb volt mint tavaly így simán vállaltam, szerencsére senki nem gátolt meg ebben. Mint a defektes mozdony úgy zakatoltam le rajta, ugyanis csúszásgátló gyanánt lecek voltak rászögelve. Órámra nézve láttam hogy nem sok km van hátra, mondom így meg lehet a 4 órán belüli idõ. A vége felé közelítve a parkhoz egyre jobban csesztette a görcs a combom. Parkban volt egy poros hirtelen kaptató. Szóltak hogy nefékezz lendületbõl meglesz, de addigra már fékestem s mókuskerékre váltottam. Nem kellett volna így a porban mintha egyhelyben tekertem volna. Leugrottam, ekkor mindkét farpofám begörcsölt. Na már csak ez hiányzott. Az utolsó nagyobb kaptatónak csak addig vágtam neki míg a lendület vitt, majd a lépcsõn felszaladtam a bringával. Itt a combom húzta be a görcs. Ekkor láttam érkezik egy hosszús, mondom elengedem. Kár volt mert annyit szerencsétlenkedett a becsatolással, hogy fogtam s indultam én is. az utolsó kis kaptatónál párom pecsenye pirosan integetett, bíztatott. Erõt adott az utolsó párszáz méterre. Bezötykölõdtem a célba, s örültem. Az idõm 4:03:30 lett. Nem lett 4 órán belül, GPS szerint viszont 3:51 volt a mozgási idõ. Számomra teljesen elfogadható, s jó eredmény.
Idei szezonom legjobb versenye volt. Utálom a köves szakaszokt, még is tetszett a pálya. S jól is feküdt. Magamhoz képest jót mentem, vállaltam a technikás részeket.
Nem voltam hulla a verseny után, sõt fel voltam pörögve. Lemostam a bringát, leslagoltam magam, átöltöztem, majd megettem a tésztát, amit adtak. Nagyon finom volt, s jól esett.
A verseny alatt 2 zselét 1 banánt 3/4 sós energia szeletet 1.5 kulacs vizet s kb a frissítõkkel együtt 1.5 kulacs izót raktam magamba.
Összességében: minden király volt. Szerencsére nem volt olyan meleg mint Bükkön, mert ott az nyart ki s nem igazán élveztem a második felét. Itt szinte minden métert élveztem.
Írta 2012. szeptember 02. - 21:23
lefelé sokkalta izgalmasabb az is ;-)
ezaz
laller, kemény vagy,mint a kádszéle!
Ezt a Mátra maratonos dolgot nem hallottam, de azért néha télleg átesünk a ló tuloldalára, egy-két dologban.
Nem lehet egy sporteseményt szervezni, mert mittomén...milyen természetvédelmi okai vannak
Egyszer a tortúra szervezõitõl hallottam, hogy a BNP vmi 150 E Ft-nyi illetéket akart legombolni róluk (2-300 fõs gyalogos TT-rõl van szó, kb 1000Ft nevezési díjjal!!), plusz engedélyek, bejelentési kötelezettség, mittomén... úgyhogy, oké, mondták, ez nem a tortúra, csak véletlenül kurva sok ember túrázik egy nyomon...
Spanom nem tud egy budapesti szabadidõs sportversenyt egy év!!! alatt leszervezni, mert a 1-2km igényû nyomvonala 2 önkormányzat, a pilisi parkerdõ, illetve a BKV fennhatósága...belefáradt, abbahagyta, pedig egy Red Bullos rendezvény lett volna
Kibebaszott vastag iparûzési adót fizetõ vállalkozás, akit ismerek egy fejlesztés kapcsán olyan eddig fedett elidegeníthetetlen törzsvagyon tulajdoni problémákba ütközött, hogy az a kopasznak is hajmeresztõ-önkormányzat vmikori hibájából!! s most ez elég komoly lóvéjába kerül...
Szal, ELÉG A TELIBEVERT VÍZFEJEKBÕL!! akik a heti 168 óra munkaidejükbõl 160-at azzal töltenek, hogy birka gondolatok mondvacsinált problémanemmegoldásával bizonygassák saját kurvafontos létjogosultságukat.
a többi nyolc kávézás.
Ja.
s még kérj idõpontot, bazd meg.
Írta 2012. augusztus 31. - 21:52
Ja!Hétfõn voltam kardiológián Kövesden!Doki rendes fószer volt!Csak 1 EKG-t csinált,+hallgatózott,kikérdezett,kérdezte sportolok-e?Mondom montizok.Õ azt hitte,DH-zok.Mondtam,nem én fölfelé is megyek.Diagnózis:kutya bajom,sportszív!EKG is rendben volt...Azért titkon ebben reménykedtem,nem volt semmi baj még soha,bár az nem azt jelenti,h'nem is lehet!
Úgyhogy terhelhetem tovább a pedált!:-)
Ma +jött az XT hátsó agy is.Össze is fûztem a kereket,még 1 centír,kónuszok beállítása,zsírmustra,aztán center lock adapter és tárcsa föl és mehet a próba!
Írta 2012. augusztus 31. - 09:21
Mi Józsival kék +-on mentünk ki szarvaskõbe a fakilátóhoz, majd le faluba. Aztán piros négyzeten Les rét, majd almári vikkendek. Gerinchez leérve egyet gondoltunk s aszfalton visszamentünk kõbányának fel piros + ig aztán egy nyomos DH páláyn le Berva idõsek otthonáig. Onnan aszfalt haza. Egy negyvenes jött össze.
Írta 2012. augusztus 31. - 08:48
A Mátrában bezzeg nem kell keresgélni az izgalmas ösveineket,ott inkább az 1nyomosok vannak többségben!Honvágyam is van Mátrailag!Igen fárasztó és élvezetes kerekezéseket lehet összehozni!Akinek van kedve és jármûvel is rendelkezik,bármikor összehozhatunk 1 mátrai napot!De ki is karikázhatunk és 1 "kisebb" kört az északi oldalon is rakhatunk.Az sem lenne unalmas...
Tegnap nyomattam reggel 1 Szomolya-Eger terepet(igen jó tempót sikerült nyomatni,36 perc melóhelyig),délután Eged szõlõk között föl,Várhegy,Völgyfõház,Hosszú-völgyi e.h.,Hór-völgy,Bükkzsérc,Bogács,Cseresznyefalva rájdot.Jó kis nap volt,igazából a lakott területeken való cikázás és Eged lábáig volt asphalt,a többi terep(kb.10 kilcsi nemigazi út,50 terep).Azért Vasbánya tetõnél és Völgyfõ háznál is tanakodtam,nyomassak-e hosszabbat,mert nem éreztem annyira az erõt.De csak sikerült és gyõzött a kitartás és az erõbeosztás.Völgyfõ után a mászáson pihenve szendvics paprikával volt a tuning jó kilátással.Lefelék száraz,poros,sodrósak voltak,észnél kellett lenni.De azért engedtem neki.Negyed 8ra otthon is voltam...
Írta 2012. augusztus 31. - 08:42
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. augusztus 30. - 20:42
bükk über alles
gyerekkorom kedvenc ösvénye a farkasnyak(szentlélek feletti mályinka felé vivõ útelágazó) kék,várjelzés, majd vártövébõl sárga az úttörõtáborokig
nagggyon vidáman lehet csapni az aljában, a bemélyedt régi szekérúton
persze, csak gyalog
megnéztem a képeket
látókövek rulz!
ilyen tippet adhatnál még. mindig emlegettek valami DH pályát, el tudnád mondani pontosan merre van? hálám üldözne. a múltkor pl Tar-kõ aljából gurultam egyet a kék + jelzésen a Stimecz-házig (Király-út) az nagyon mókás volt, és mintha kicsit ki is lett volna építve...
Írta 2012. augusztus 30. - 10:17
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2012. augusztus 29. - 21:59
gyerekkorom kedvenc ösvénye a farkasnyak(szentlélek feletti mályinka felé vivõ útelágazó) kék,várjelzés, majd vártövébõl sárga az úttörõtáborokig
nagggyon vidáman lehet csapni az aljában, a bemélyedt régi szekérúton
persze, csak gyalog
megnéztem a képeket
látókövek rulz!
Írta 2012. augusztus 29. - 09:02
Csucsunak jobbulást!Azért el lehet kezdeni építeni 1 piramist neki,mert félig már múmia,úgy be van/volt kötve!:-)Lezúzta magát elég jól!
Szép és jó helyeken jártatok,úgy látom!Lázbérci víztározó,Garadna-völgy,Nagymezõ,stb.A fürdõs képek Miskolctapolcán készültek?
Talán lehetne kicsit kevésbé száraz az erdõk talaja,az jobb lenne...
Ma dobtuk + hazagyaloglást Egerbõl.Jó idõ volt,se túl meleg,se hideg.Még 1 montissal is találkoztunk,Cseresznyefalva irányába jött 1 darabig.Szomszéd falubéli buszos rider...
Rájdot csütörtökre teszem,de én inkább Eged,Várhegy,Völgyfõ-ház-Ódorvár kört beletéve,plusz Bükkzsércen átjátszótoronynak helyt adó hegyet nézem + közelebbrõl,érdekes köves képzõdmény.
mi tegnap raktuk meg Egedet szõlök felõl, majd Tibának le, s kék egynyomoson le tárkányba. Hazafelé még rádobtunk egy Lesrét Almárt.
Írta 2012. augusztus 28. - 21:13
Picasa _Alex_
Írta 2012. augusztus 28. - 21:05
Szép és jó helyeken jártatok,úgy látom!Lázbérci víztározó,Garadna-völgy,Nagymezõ,stb.A fürdõs képek Miskolctapolcán készültek?
Talán lehetne kicsit kevésbé száraz az erdõk talaja,az jobb lenne...
Ma dobtuk + hazagyaloglást Egerbõl.Jó idõ volt,se túl meleg,se hideg.Még 1 montissal is találkoztunk,Cseresznyefalva irányába jött 1 darabig.Szomszéd falubéli buszos rider...
Rájdot csütörtökre teszem,de én inkább Eged,Várhegy,Völgyfõ-ház-Ódorvár kört beletéve,plusz Bükkzsércen átjátszótoronynak helyt adó hegyet nézem + közelebbrõl,érdekes köves képzõdmény.
Írta 2012. augusztus 28. - 08:48
Megnéztük a Dédes várat, meg Mályinka környékét, arra még nem jártam. Nagyon szíp!
Csucsu zakózott egyet, úgyhogy most már a miskolci kórházzal is képben vagyok! Szerencsére nem komoly, megmarad!
Itt e néhány kép.
Picasa _Alex_
Írta 2012. augusztus 28. - 08:41
jaja 7végén Mátra közép
Írta 2012. augusztus 27. - 21:29
kellemes kerékpárolást mindenkinek
kezdek rájönni, hogy nem sok minden városi single track van, amit nem tudok beadni cruiserrel, vagy a melósbicajjal, gyerekkel együtt.
pl: kõvágó téri molkút lépcsõ, vagy honfoglalás utca szépasszonyvölgy surranó, de akár hevesi sándor-csokonai utca összekötõ üres telkek, barkóczi utca-domus parkoló-bródy sándor utca, vöörsmarty utca-kisvölgy-ráctemplom melletti lépcsõsor, ami a vincellér térhez vezet(viadukt alá)
ha gyors slickdózer kell, akkor felnémet GRES szalon mellett be, tanyák felé fel, bajusz völgyi telkek-egedalja aszfalt, szõlõk, majd nagy-eged utca-donát utca, pasa borozó mellett be surranóra, tetemvár utcai lépcsõsor
ez max egy óra, ha megállsz szedrezni az elhanyagolt telkeknél
remélem, mindenkinek felállt a kerékpáros pepese városi montizásra, muhahahaaa
nekem már mostanság csak ez jut, vaz.
1-2-t ismerek ezek közül!Ezek 1 része babakocsitolós,másik része surranós,mint a Kõvágó téri lépcsõsor mellett az egynyomos?Én azt például fölfelé szoktam +rakni.Brazilok +lesnek,h'mi van?!
Bringa?!Hmmm!Kellene menni!Holnap tuti nem,1 nap gyalogszerrel hazajövetel van betervezve feleségval,péntek bevásárlás.eeesetleg csütörtök...
Tegnap átgyalogoltunk Bogácsra,kiáztattuk a tjúkszemeinket.Sör meg fagyi ugrott be arcba,meleg vót.Belépõn kívül mást nem fizettünk,minek?!
7végén + Mátra Maraton?
Írta 2012. augusztus 27. - 20:43
Csatlakozni lehet
Írta 2012. augusztus 26. - 21:03
kezdek rájönni, hogy nem sok minden városi single track van, amit nem tudok beadni cruiserrel, vagy a melósbicajjal, gyerekkel együtt.
pl: kõvágó téri molkút lépcsõ, vagy honfoglalás utca szépasszonyvölgy surranó, de akár hevesi sándor-csokonai utca összekötõ üres telkek, barkóczi utca-domus parkoló-bródy sándor utca, vöörsmarty utca-kisvölgy-ráctemplom melletti lépcsõsor, ami a vincellér térhez vezet(viadukt alá)
ha gyors slickdózer kell, akkor felnémet GRES szalon mellett be, tanyák felé fel, bajusz völgyi telkek-egedalja aszfalt, szõlõk, majd nagy-eged utca-donát utca, pasa borozó mellett be surranóra, tetemvár utcai lépcsõsor
ez max egy óra, ha megállsz szedrezni az elhanyagolt telkeknél
remélem, mindenkinek felállt a kerékpáros pepese városi montizásra, muhahahaaa
nekem már mostanság csak ez jut, vaz.
Írta 2012. augusztus 25. - 12:55
Hali Sly!Jobbulást kívánok!
Még jó hogy 40 fok van Szegeden,hisz az már mediterrán táj:-)
köszi! sajna elég lassan gyógyul, kilencedikén meg Nike félmaraton... egyébként lassan már tényleg azt hiszem, hogy Kairóban lakunk
Írta 2012. augusztus 24. - 22:34
Még jó hogy 40 fok van Szegeden,hisz az már mediterrán táj:-)