Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Eger & Bükk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2820 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Tortúra!Lehet,h'bevállalom gyalog!Bringás teljesítésért nem adnak semmit,ugye?!

Gyalog? Az mi? :)
Szerintem adnának, csak még nem lett kipróbálva...
beérésileg :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Büdös muslicák!:-) Merre,mi okból duhajkodtatok már?Sejtem,mit dobhattatok bicóilag!

Tortúra!Lehet,h'bevállalom gyalog!Bringás teljesítésért nem adnak semmit,ugye?!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Vasárnap Kristóffal és Józsival verettünk egyet hármasban Recsk környékén. Jó volt, szép volt, csak ne lettünk volna annyira másnaposak. :)
Úgy azért komisz volt, de azt leszámítva kellemesre sikeredett. Idõ kellemes volt, táj gyönyörû, pláne hogy nekünk új hely volt.
Nap végére összejött egy 38 km kb 800m szinttel.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Volt-é vki hétvégén tekerni?Idõ jó volt hozzá!Én biztos mentem volna...De húztam az igát most mindkét nap.
Bár tegnap bringával mentem melóba,kis Kövesdi kitérõvel a piacra.Vettem némi szalonna,koolbász és tepertõ anyagot!:-) Aztán Andornak felé mentem tovább.Haza Noszvaj felé.
Ja!Tegnap meló után találkoztam Kristóffal.Tán múlt nyár óta nem is találkoztam vele!Arra +nem is számítottam,h' bringázást azért nyomatja,+ is van karcsúsodva:-)
Meg szerdán is volt kis tekerés,reggel Novaj felé,kis dagonyával.

Más:ha vki tud kedvezõ árban,kb."L"-es méretû thermo hosszú nacit,jelezze!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Louis: bütykössel nyomtam, mert tereprew készültem de idõjárás közbeszólt.

Savanya: én is tudok egy kb 250 kmt futott Kulat 18"-ban.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ááá, nem élek, ez nem az
leginkább csak létezem, de leginkább agonizálok :-)
pedig melóba' is majdnem szomszédok vunk.
piszta:
annyiért jól szálltál ki belõle most látok egy kula vázat 20 000 db egyforintosért, 2006ból, ami télleg egy fasza váz

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Eheee!Savanya!Még élsz?
Ja!Váz!Én is nézelõdtem már,h'ha netán +adná magát a Scutum,mit lehetne venni merevben helyette?!PolarX-bõl a "002-2003-as a mai napig ami bejön.Abba legalább lehetne rakni a mostani villát is.Mostani PolarX-ek elég satnyák!Más márkában nem igazán találtam ilyen stílusú és +fizethetõ vázat...De csak van tán még tartalék abban a 3.2 kilónyi Scutumban? :-)

Piszta!Azért pihenj is már,vége a szezonnak!:-)Slick-el nyomttad ezt a kört.Bátori elágtól Bátor Szúcs felõli végéig elég kaka az út(vagy már nem?),a többi szakaszon jól lehet veretni virsli gumival...

Én is raktam 1 kis bringázást bi-bi-bííí!Szombaton mégis terepen mentem át Szilvásra.Talaj minõségével csak Mellér-völgy után,Géz-bérc,Nagy-tetõ felé haladva a 2nyomos sárgán ú.n. Törés-lápáig volt gond,ugyanis nem kevés üzemanyag árán +tolólapozták-az amúgy esõ után is kiválóan járható-utat.Gratulálok!Valszeg faszállító sztráda!Nekem meg eza gondolkodás faszállító...:-)
Haza Szarvaskõig közúton mentem,de minek?!Ennyit nem idegeskedtem fél év alatt.Volt 1 köcsög Nissan Qasqai-os,aki simán elment centizve(szó szerint)mellettem,úgy,h'szembe jöttek.Bakker-rég volt ilyen-+ijjedtem!!!Kicsit el is rántottam a kormányt!Pedig nem voltam elkalandozva,csak erre tényleg nem számítottam!
Szarvaskõ után átkeltem az Eger patakon,Les-rét érintésével fölmente almári hegyre,aztán piros bringás jelzésen legurultam Berva ltp-ig.Tárkányi út,Egri út és közúton haza,mert a másik állatfajjal sem akartam lelövetni magam,me'má'sötétedett...
Mocskosul elfáradtam,Egertõl emelkedõket 8-10 km/h-ás sebivel gyûrtem le!Ahhh!85 lett kb. a vége arra a napra...Képeket majd dobok föl túrák topikba.
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
50 db ötszázasért cserélt gazdát, kormány csapival, nyeregcsõvel, bilinccsel

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
piszta
mennyit adtak a cube vázért, ha nem vok indiszkrét?
lehet privi is.
(még mindig agyalnék egy durván ejtett felsõcsövõ ól mántin vázon, ami jó ilyen MX, túra kolbászra, szemrebbenés nélkül bele lehet verni egy 120-at mozgó villát, meglehetõsen egyenesen s viszonylag alacsony súlyponttal-tudom, gumik, 175mm hajtókar 330mm csapágymagasság, FAKK-ennek ellenére nem egy kibaszott 2,5kg súlyú tank.)
igazából a korai polarixeken kívül nem sok tippem van
azonic acélját kivéve
lehet, túrom kellen egy merida lady modellt, legfeljebb kap halálfejes matricákat :-S

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
piszta
mennyit adtak a cube vázért, ha nem vok indiszkrét, 10E?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
muhaha!
:-D
jön a tél, talán már ráérek bringázódni én is E.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

de piálni hivhatnátok, abban jó vok.

abban mi nem vagyunk jók :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
eggge, én halott vagyok, gácik.
dolgozóba csak kontenbáj, meg gyerekkel tuskóba néha-néha hadd menjen a ginkhama a huzogatós bevásárlókocsival.
de piálni hivhatnátok, abban jó vok.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Szombaton nyomtam egy kis aszfaltozást. Bükkszenterzsébet - Pétervására - Bükkszék tetõ - Bátor - Egerbocs - Szûcs - Tarnalelesz - Bükkszenterzsébet körön.
40 km 1:40-es idõ. Pulzus egekben. Itthonról elindulva jóval 10 fok fölött volt a hõmérséklet. Bükkszék tetõ után Bátorig 5,6 fok volt. Raktam feszt, hogy ne fázzak. Most inkább "izomból2 raktam, mint pörgettem. Ezért is szállt el néha a ketyegõ. De sebaj jól esett a friss levegõn.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Semmi rossznak nem vagyok elrontója,csinálunk ilyen közös tekerést!
Ti tekerésetek is jó lehetett,környék fölfedezése,jó is az!Nekem az Egertõl nyugatra fekvõ rész terepen ismeretlen.De van egy "új" turistaút,a Mária út,ami Egeren is keresztül megy.Néztem turistautakponthu-n Egertõl Kisnánáig.Jövõre igyekszem majd "bejárni"...1 kis újdonság.Mondjuk az Egerszólát-Tarnaszentmária közti erdei aszfaltutas szakasz már ismertõs.
Ha az idõ is úgy akarja szombaton bringával megyek föl Szilvásra anyósékhoz,de valszeg csak aszfalton,nagy lesz a dagonya!:-(
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Old!
Igyekszem fölrakni a képeket,este +próbálom!Emberesdi-völgy bal felén mentünk fölfelé,ez túlnyomó részt füves,2nyomos út,inkább,kevésbé bejáratott.A völgy jobb oldalán is megy földút,de azt az évek alatt sosem néztük meg,az jobban használt út.Szentvölgyben nagyon jó minõségû-az egész környékre jellemzõ-homokos talajú út van.Karancs-Medves térképpel jól lehet navigálni...

Egri bringások kipusztultak?

Piszta!Szép a Magellan-od!Gratulálok!Ostorosi tónál készült a kép róla?Nem mintha sokat foglalkoznék bringák súlyaival(izom,+erõ kell hozzá),de hol tart most súlyban a gép?

Lali!

Köszi.

Jó idõben majd jövõre benne elennék egy ilyen túrátokban én is fõleg hogy nem messze van szülõfalumtól, s semmit nem ismerek belõle.
Nem nem az ostorosi tónál készült. Szalók beach :)
Multhéten Józsival nyomtunk egy laza Pyxis túrát. Töviskes térrõl a trafóállomás melleti kaptatón felraktuk a gerincere, ott megindultunk kéke szarvaskõ irányába, majd a kavicsosra érve nyomtunk egy balost és lepattogtunk a Töviskes völgybe. Onnan az aszfaltos keresztezve megindultunk terepen a szalóki tóhoz. Ott kicsit pózolgattunk stb. Majd aszfalton a Thermál völgynek jöttünk haza. Kezdésnek a 10% aszfaltos emelkedõ fincsi volt ott. Az aszfaltoson már sötétben kenettünk, de raktuk rendesen. Végig csorogtunk a városon. Kellemes kis tekergés volt. Kihasználtuk az óraállítás elõtti "késõbbi" sötétedést még. Most erzsébeten vagyok a hoszzú hétvégén. Bájkot hoztam, szeretnék itt a környéken rakni valamit szombaton.

A Pyxis: pontos súly adatom nincs csak kézbe véve szobamérlegen mérve kb 11.5 kg. de vmikor legurulok majd Mészihez s lemérem nála, mert érdekel a pontois súllya. Tavaszig még kerül fel rá egy kulacstartó az + 42 gr. :) Pumpatartó sincs még fenn. Tubelessítés után sztem a kereke könnyebbek lesznek valamivel. Löttyöm már emg van hozzá. Gorilla szalag kell meg 2 külsõ.
Na dióhéjban ennyi.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Old!
Igyekszem fölrakni a képeket,este +próbálom!Emberesdi-völgy bal felén mentünk fölfelé,ez túlnyomó részt füves,2nyomos út,inkább,kevésbé bejáratott.A völgy jobb oldalán is megy földút,de azt az évek alatt sosem néztük meg,az jobban használt út.Szentvölgyben nagyon jó minõségû-az egész környékre jellemzõ-homokos talajú út van.Karancs-Medves térképpel jól lehet navigálni...

Egri bringások kipusztultak?

Piszta!Szép a Magellan-od!Gratulálok!Ostorosi tónál készült a kép róla?Nem mintha sokat foglalkoznék bringák súlyaival(izom,+erõ kell hozzá),de hol tart most súlyban a gép?
Magellan-os

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Louis...a képeket láthatnám...ha publikus? köszönöm....
Ivádnál a Szent-völgy és az Emberesdi völgy széles erdészeti út?
Váraszó környékén már tekeregtem,de ez a rész "fekete folt"
https://picasaweb.go...kkTarnaiDombsag

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hahó!Amberek!
Meséljen már vki!Voltatok-e vmerre rájdolni?Vagy gyalogtúrázni,stb?

Hétfõn reggel fél 7es indulással betámadtam Derecskét!Aszfaltozni nem volt kedvem,így Cakóföld,Mész-hegy,Kis-Eged lábánál annál a volt téesz épületnél haladtam el,majd kék "+"-en becsorogtam Egerbe.Kõvágó téren lépcsõsor mellett fölcaplattam a mentõállomáshoz és kék"+"-en fölmentem teljesen OKT-ig,Szarvaskõ fölé.Közben már készítettem néhány fotót.Eddig kellemes is volt az idõ,bátori elág.nál viszont jött a +lepi:nagy köd és 2 fok.Levelek hullottak is szépen.Erdei aszfaltúton átgurultam Rozsnak-völgybe,ahol kiérve a 24-es fõútra még láttam a napot,de Siroktól kezdve,Recsken át csak köd elõttem,köd utánam.Recskrõl föl Derkóra volt ismér részem napsütésben.Érdekes,h'halad az ember fölfelé alig több,mint 50 m-t szintben fölfelé,és ennyit változik az idõjárás.Bringás társakkal 10es indulást beszéltünk +,addig volt 1 bõ fél óra pihenõm.kellett is,mert bár nem nyomtam annyira Szomolyától,már igencsak éreztem a reggeli 44km-t(szûk 3 óra alatt fényképezésekkel,pisi,hami).
Raktam be erre a napra 3/4-es gatyát is,de ne rántottam föl,volt is méregtelenítés az elkövetkezõ tekerésen.Derkóról 3an indultunk el,határban átmentünk Bodony nevezetû helységbe,ott még csatlakozott hozzánk 1db bringás srác.Továbbiakban terepen fölmentünk kompérfalvára,Mátraballára,kicsi asphalt,Pétervásárai elág.tól Emberesdi-völgyön föl Mátranovákig,Majd Mátracserpuszta,onnan le Szent-völgybe.Srácoknak +mutattam a Nagy-Lyukas-követ,jó voolt az idõ,szuper fotók készültek...Begurultunk Ivádra,asphalton vissza Mátraballára,majd a reggeli útvonalon vissza Bodonyba.Érzékeny búcsút vettünk Öcsikétõ és és utána irány haza,Derecskére.Egy 50es lett ez a túra.Náha kicsit siettünk,mert Zomby elvtársban benne van mindig a részing fíling,de így is jó volt!Jól elfáradtam,jól esett az kiadós ebéd.
Gute nacht!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Lali: fehér arany verziót vettem. Igan a Kocka elgurult, vagyis csak a váza :)