Hahó!Amberek!
Meséljen már vki!Voltatok-e vmerre rájdolni?Vagy gyalogtúrázni,stb?
Hétfõn reggel fél 7es indulással betámadtam Derecskét!Aszfaltozni nem volt kedvem,így Cakóföld,Mész-hegy,Kis-Eged lábánál annál a volt téesz épületnél haladtam el,majd kék "+"-en becsorogtam Egerbe.Kõvágó téren lépcsõsor mellett fölcaplattam a mentõállomáshoz és kék"+"-en fölmentem teljesen OKT-ig,Szarvaskõ fölé.Közben már készítettem néhány fotót.Eddig kellemes is volt az idõ,bátori elág.nál viszont jött a +lepi:nagy köd és 2 fok.Levelek hullottak is szépen.Erdei aszfaltúton átgurultam Rozsnak-völgybe,ahol kiérve a 24-es fõútra még láttam a napot,de Siroktól kezdve,Recsken át csak köd elõttem,köd utánam.Recskrõl föl Derkóra volt ismér részem napsütésben.Érdekes,h'halad az ember fölfelé alig több,mint 50 m-t szintben fölfelé,és ennyit változik az idõjárás.Bringás társakkal 10es indulást beszéltünk +,addig volt 1 bõ fél óra pihenõm.kellett is,mert bár nem nyomtam annyira Szomolyától,már igencsak éreztem a reggeli 44km-t(szûk 3 óra alatt fényképezésekkel,pisi,hami).
Raktam be erre a napra 3/4-es gatyát is,de ne rántottam föl,volt is méregtelenítés az elkövetkezõ tekerésen.Derkóról 3an indultunk el,határban átmentünk Bodony nevezetû helységbe,ott még csatlakozott hozzánk 1db bringás srác.Továbbiakban terepen fölmentünk kompérfalvára,Mátraballára,kicsi asphalt,Pétervásárai elág.tól Emberesdi-völgyön föl Mátranovákig,Majd Mátracserpuszta,onnan le Szent-völgybe.Srácoknak +mutattam a Nagy-Lyukas-követ,jó voolt az idõ,szuper fotók készültek...Begurultunk Ivádra,asphalton vissza Mátraballára,majd a reggeli útvonalon vissza Bodonyba.Érzékeny búcsút vettünk Öcsikétõ és és utána irány haza,Derecskére.Egy 50es lett ez a túra.Náha kicsit siettünk,mert Zomby elvtársban benne van mindig a részing fíling,de így is jó volt!Jól elfáradtam,jól esett az kiadós ebéd.
Gute nacht!
Magellan-os