Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3562 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A bringaút még 4000-en is teljesen jó egy bizonyos idõszakban...láttam róla a filmet, és tekerhetõ shotter volt, csak a faszi néha összecsuklott az oxigén hiánytól...:D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

A kalandozások engem is érdekelnek, pl.ez a tibeti marci is érdekesnek hangzik, bár az tényleg furi, hogy meg se közelíti az igazi magasságokat! Igaz, így megoldódik a magasság-betegség problémája. Míg ha felmenne 3000-re vagy afölé, lehet, hogy csak 2 versenyzõ érne be a célba. Ezzel a marcival csak az a baj, hogy ok hogy a Himalájában vagy, de az igazi hegyekre el se jutsz a maraton ideje alatt (már ha igaz az, hogy csak az elõhegységben van a pálya). Na most azért elég nagy bûn az, hogy kimész Himalájába, de az igazi hegyeit meg se látogatod.

Na ja 2500m az csak kis dombocska. Remélem senki nem fog meglepõdni, ha azt mondom, hogy a 8000-res csúcsokra aránylag ritkán vezet fel zúzottköves út, meg nincs is az a kellemes bringás klíma.
A Garda marci is csak 1200 körül megy, hiába mennek jól bringázható utak 2000-re. A fõ ok a hó, ez gondolom Tibetben sincs másképp. Lehet, hogy az 5000-res hágó utolsó 2000 szintjét hóban gyalogolva kéne megtenni. Õk pedig bringaversenyt rendeznek és nem túlélõtábort.
Ausztria, Kenguruk földje!

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás

a DVD-n nopublic fotók is vannak:D
azokat meg nem szeretném a naptárban látni...

És ha mi igen? :D
When the day is through, all I want to do is slow down...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Azért a Transalpon többször mégy 2000m-re....és oda nem kell 230-ezerért repjegy, meg félni a betegségektõl...

Para:válogatok neked fotókat, mert rájöttem, hogy a DVD-n nopublic fotók is vannak:D
azokat meg nem szeretném a naptárban látni...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Transalpon se mész Mont Blanc-ra vagy Grossglockner-re...Szerintem óriási lehet, csak hát se pénz, s edzettség ehhez. Mert egy napi táv még oké...de 8 napon át?! :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Era: nagyon nagy gratula nektek, büszke vagyok rátok! :):) Paul nagyon ügyi, mint tudjuk, és az Anna is. Klassz lehetett ez a versenysorozat és izgalmas. Kár hogy mindenhol nem lehetek ott.
A hétvégén egy oltári nagyot buliztam a Börzsönyben, és mindkét nap bringáztam. Egész éjjel roptam, nappal meg tekertem, úgyhogy most kissé kifáradt állapotban vagyok.

Néhány dolgot azért még én is tervezek az idei évre, kisebb-nagyobb utakat. A kisebbek között lesz néhány bringás lányok túra, jó lenne, ha arra tudnátok jönni. Emlékeztek? Mint a "régi szép idõkben"... Megbeszéltük itt, majd elindultunk együtt, nagy csapatban a Pilisbe. Szerintem nem csak én élveztem, de idén a versenyzés meg a sok külföldi utazgatás valahogy elnyomta ezek lehetõségét.
Elsõ ilyen túra szept.24-25 között lesz. Irány: a Hosszú-hegyi út, a Pilis-szerpentin és Dobogókõ. Reméljük, hogy az idõ ugyanilyen szép lesz, mint ma!
Sütögetés is lesz, de ezt most már Erával egyeztetjük.

A kalandozások engem is érdekelnek, pl.ez a tibeti marci is érdekesnek hangzik, bár az tényleg furi, hogy meg se közelíti az igazi magasságokat! Igaz, így megoldódik a magasság-betegség problémája. Míg ha felmenne 3000-re vagy afölé, lehet, hogy csak 2 versenyzõ érne be a célba. Ezzel a marcival csak az a baj, hogy ok hogy a Himalájában vagy, de az igazi hegyekre el se jutsz a maraton ideje alatt (már ha igaz az, hogy csak az elõhegységben van a pálya). Na most azért elég nagy bûn az, hogy kimész Himalájába, de az igazi hegyeit meg se látogatod. Tehát máris ott vagy, hogy kell még egy hét vagy inkább még kettõ. Igy emelkedik az idõ is és a pénz is. Már a Dél-Afrikai maratonnál is megtapasztaltam azt, hogy nem lehet egy ilyen helyre egy hétre menni, mert akkor nagyon fogod sajnálni. Nekem még a 4 hét is épp hogy elég volt!

Pixel, sok boldog névnapot! :):)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Október 6-13 között 8 napos, viszonylag laza maraton lesz a Himalájában. Nagyon csábítanak a szervezõk, csak Delhiig kellene repülõt fizetni, onnan ingyen minden. Csak kell egy partner. Nem jön valaki?:)

http://www.mtbhimachal.com/

Én ráérek. Posted Image De lóvé nyista. Esetleg, ha lelépek a fórumos csapatmezpénzekkel.... Posted Image

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hm... jobbnál jobb csábító túrák :) vmit kellene, majd mi még meglátjuk...

Thy: a héten össztudnánk hozni egy lájtos randit fotós dvd-k ügyében?

Kedves Mindenki: a 2006-os naptár elsõ vázlatos tervét megtekinthetitek a naptár2006 topicban...

pussszantás mindenkinek...

péef

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mi magas Tátrát tervezünk a két ünnep közöttre...lájtos mászások:)
Üdv:Thy

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
huh ... hatalmas gratula Paulnak az elsõ helyezésért!
nem sokat tudok a tájbringázásról, csak gondolom, hogy ez olyasmi, mint a tájfutás; jól sejtem?
akkor viszont nem lehet egy könnyû dolog ezt mûvelni; gondolok itt a tájékozódásra, úgy hogy a kezed foglalt és a térkép is veszettül rázkódik - nem úgy mint tájfutásnál, ahol a test csillapítja az út egyenetlenségeit; úttalan utakon érdekes lehet egy finom iránymenet bringával ...

Burce: edvencsör sztart hír mûsorban szívesen részt vennék

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Haho, itt Besztercebanya. Veget ert a VB. Fuzy Anna nagyot ment ma a noknel, a hosszutavon es megszerezte a 10. helyet. Paul nagyon nagy oromomre megnyerte a B dontot, az idejevel a 36. lenne az A dontoben, ok is az A palyajan mentek. Kar, hogy a selejtezoben lecsuszott az A-rol. Minden esetre en nagyon buszke vagyok ra, a magyarok kozul megint o volt a legjobb es mondom, a vilag legjobbjai kozott a 36. idot mente. Most jottunk vissza a bankettrol, nyertunk egy par aprosagot. Holnap reggel utazunk haza.
Csutortokon Fuzy Anna csinalja a palyat a Normafanal, akinek van kedve, jojjon fel, jo jatek lesz.

kolamaci

kolamaci

törzsvendég

• fórumtag
  • 916 hozzászólás
Al01 és még akik mondták: mi lesz a holnapi hhh-n bicózással?
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Világvégi trekkingelésben én is benne lennék...

Ja, meg még hamarabb:
várhatóan KARÁCSONY ÉS SZILVESZTER KÖZÖTT, bükki gyalogtúrát szervez a BMFT Edvencsör csapata :)
Vagyis megyek megnézni a téli Bükköt, alvás épített barlangszállóban (****), illetve egyet a létrási ház mellett/közelében, illetve ha sikerül zsírozni, akkor bent.
Táv: Miskolc - Eger.
Péntek délutáni indulás, vasárnap estés hazaérkezés.
Lenne másnak is kedve hozzá?
(alacsony-tátra téli túrában is szívesen benne lennék, vagy erdély...)

Era&Paul: hajrá! :)
...volt szó a csütörtöki tájbringa edzésekrõl, most, hogy kezd összeállni az órarendem és látom, hogy 6ig órám lesz, nem tudok menni majd sosem.... de egy hétvégi versenyre mindenképp elmennék egyszer, szívesen kipróbálnám:-)

Tájbringáról jut eszembe: tájfutó verseny lesz Szentendrén 17-18án. Szombaton egy, vasárnap két verseny, akkor mész, amikor gondolod :-) Nevezési díj van, nem tudom mennyi. Én megyek, és akkor ez lesz életem második próbálkozása ebben a sportágban :) (érdemes kilátogatni is, rengeteg ember, baráti hangulat....)
De engem nem fizetnek ezért, tehát nem ajánlgatom többet :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy!

nyaralóknak sokkal jobb idõt mint az idei nyár volt (ami ugyebár keddre esett idén)...

pixelnek boldog névnapot(györgyi üdvözli rajtam keresztül "méhecskédet" :) )

paulnak továbbra is hajráhajrá!

egy Hím alája mennék én is szívesen, de ha már ilyen faca kis trekkingekrõl beszélünk, hamarabb össze lehetne hozni pölö egy török kört... ami szintén nem lenne kutyarossz... vhogy mostanában ezek a felfedezõs, trekking túrák jöüttek elõ hiányérzetben Nálam nagyon... lehet, hogy jövõre vmit összekellene hozni... elõször vmi bemelegítõ jellegût... mitomén... 3 hét alatt végig görögországban? vmi ilyesmire gondolok... na... ez van...meg sör fesztivál gödöllõ szitiben... ha vkinek kedve és ideje van egy jó pofa sörhöz, és kiugrik erre, szóljopn, leguríthatnánk egy korsóval közösen! :)

na pofa be... :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Ahoy, itt a VB radio. Sajnos tegnapelott a magyarok eppen lemaradtak a hosszutav A dontojerol, pedig kuzdottek rendesen, de ezek a hegyek itt joval meredekebbek... Aztan tegnap pihenonap volt, felmasztunk egy sipalya tetejere, fotoztunk. Ma volt a leglatvanyosabb szam, a valto. 3 magyar csapat volt, 2 fiu es 1 lany, csapatonkent 3 fovel. Nagy szurkolas, meg hajtas volt, de itt is gyoztek az erosebbek, a mieink nem kerultek dobogora. A valto utan en is elindultam a nyilt kategoriaban, es megcsinaltam eletem elso tajbringas versenyet. Nagyon szep osvenyeken bicajoztam, megtalaltam az osszes pontot. A baj csak az volt, hogy beloni, hogy hol vagyok mindig megalltam es nem is sprinteltem ponttol pontig. A lenyeg, meg igy sem lettem utolso. Minden esetre nagyon megtetszett a dolog. :)
Holnap van az utolso verseny nap, a cel a B donto megnyerese.

A nyaraloknak nagyon jo utat kivanok es Jojobanak boldog szulinapot.

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Köszönjük, már lépünk is, netezni sztem nem fogunk odakint.
Nektek is jó utat Thy&Ors! :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
meg az se nagy baj, ha nem akklimatizálódik gyorsan az ember... pl jerzy kukuczka is csinált pár dolgot :), pedig õ azt írta magáról, hogy nehezen akklimatizálódott, és ez fõleg addig volt baj, amíg errõl nem tudodd, és akkor csak kivitték egy expedícióra, és nem tudott ott mit csinálni.... de aztán megtanulta, hogy hogyan esik (esett) jól nekik.. (világon másodikként az összes nyolcezres csúcs, többnyire új útvonalak / téli mászások, Messnerrel volt nagy versenyben az elsõségért...)
na ez már itt off, a gyaloghintósban kéne folytatni :)

Jó utat Zita&Mellon! (..nem lehetett rossz az az Atlaszosság :))
..meg akkor Tomiéknak is elõre is :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Jó nyaralást...már nekünk is "csak" másfél hét van egyiptomig:D
A magasságot mindenki másképpen bírja, és semmi köze a testfelépítéshez, életkorhoz stb...a vér oxigénszállító képessége, és a vörös vértestek száma ami számít..van akinek meg sem kottyan 5-6000m..

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Egy Himalája trekkingben én is bennelennék, na hagyjatok ki :) Már évek óta izgat a dolog. De idén be kell érnem a Pireneusokkal ;)

Egyszer voltam 4165 m magasan az Atlaszban, ott nem volt semmi bajom. Pedig két nap alatt tettük meg azt az utat, amit a barakások 3 nap alatt. Aztán még aznap vissza tengerszintig. Lehet, az pont még határeset volt nekem.

Holnap megyünk nyaralni!!:bananadan

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Igen, utazási irodával valóban drágább, de cserébe kényelmet kapsz, tapasztaltak, tudják hol-mit lehet enni, venni, merre kell menni stb, persze elveszik a felfedezés és kalandozás élményét..
Mondjál fel ;-)
Na majd ha nagy leszek és sok pénzem lesz szívesen kalandoznék arra pár hónapot...
(a Tátrában találkoztunk egy ausztrál sráccal. kérdeztük, hogy õ hogy kerül oda. kiderült, hogy világkörüli úton van :) kivett egy év szabadságot, és körbeutazza a földet, egyiptom, tátra, anglia, töröko. (a földközi tenger térsége).. ez lesz 11 hónap, majd a maradék egyet a bnõjével tölti otthon, és pihen.. ehhe :-))