Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Aki szulokkel lakik mar csendben is maradhat megelhetes es mennyi az annyi ugyben.

Rezsi Bp.-en vizoras lakas, normal meret 30 alatt nem uszod meg, telen a futes miatt 40. Ha szerecc netezni akkor egy tizest szamolj hozza. Erre jon, hogy mondjuk be kell vasarolni es nem csak ket csomag szalamit, hanem Te veszed a mosoport, oblitot es a mosogatoszert is. Aki egy ilyen havi bevasarlast 15, de inkabb 20 alatt megold az nagyon komolyan nyomja... Ekkor mar a minimal ber folott jarunk joval. Es hol van meg egy esetleges lakastorlesztes, havi 30 benzinre, netalan telefon es neha egy mozi vagy barmi. Aztan esetleg koltesz egy hobbira is. Es vannak olyan emberek, akik nem puceran jarnak, tehat oltozkodesre is kell kolteni.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás

namost Vole,azt hiszem,h mi ketten nem ugyanannyit költünk és nem uarra /hó
én legalábbis még Léldegélek 1 darabig luxus kocsi meg szolibérlet meg havi 50tonna hajzselé,házimozirendszer és éttermi vacsik nélkül is:)
csak onnan yött,h épp segítek berendezkedni barátnéknak itt,és kb ennyi van nekik fejenként,közösen 1 albiban
és ebbõl rezsivel fejenként 20-at kalkuláltak 4 személyre.le7,forró fürdõ tényleg nem lesz minden nap.na és? :-)
ahogy BKV-znak meg tekernek ótó helyett.na és? :-)
kaja is menzát jelent,a közeli általánosból,ami ugyebár eleve államilag támogatva van és még így is 350 egy ebéd (leves,második,süti,de legalább Mberes adagok) na és? :-)
TV nincs 1elõre se semmi ilyesmi csak 1 db rádió meg gép meg net (havi 5e asszem). na és?:-)
futószalag,kondigép,medence sincs,csak az egyetem sportcentruma,belépõ 100 Ft alkalmanként. na és? :-)
és gondolom a ruhákat sem feltétlen a Westendben veszik.na és? :-)
szal megélni meglehet csak sok Mberhez már hozzánõtt a luxus:D

Van rádiód is?! Ez nem igazság.. :D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Na, hát akkor tudja meg az ember, hogy mi mennyibe kerül, ha elköltözik otthonról. Hazamegy este 10kor, aztán bazmeg üres a hûtõ, meg takarítani is kellene, meg úgy egyébként. Elsõre sztem elég nehéz boldogulni, viszont ha otthon laksz, akkor 80e az elégnek tûnik, mert végülis, ha elfogy a pénz, a szülõk csak nem lakatolják le a hûtõt. Viszont egyedül laksz, és áldod az eszedet, hogy hónap elején félreraktad a vonatjegyre a pénzt.. mert csak annyid van. Na, az érdekes érzés.

pontosan...
vagy mikor kulfoldon nyaralsz, es felhiv a szomszed, hogy kikapcsoltak a villanyt..:D

jo dolgok ezek...
Van állásom...:bananadan

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pontosan
én se tudtam meg, mert nem volt az az érzés hogy jaj elfogy, mi lesz
mondjuk pofám nem volt fillért is kérni tõle, csak az üzemanyaghoz járult hozzá, mikor roadtripeltünk kicsit(családi célból ugye, akkor fizessen a család is, ne csak én)
szal:-\

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
4 éve én havi 50-nel kezdtem, az albit meg általában nem egyedül szokták kivenni, minimum 2-3 ember áll össze... 80-ból tényleg ki lehet jönni! (tapasztalat)
When the day is through, all I want to do is slow down...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
namost Vole,azt hiszem,h mi ketten nem ugyanannyit költünk és nem uarra /hó
én legalábbis még Léldegélek 1 darabig luxus kocsi meg szolibérlet meg havi 50tonna hajzselé,házimozirendszer és éttermi vacsik nélkül is:)
csak onnan yött,h épp segítek berendezkedni barátnéknak itt,és kb ennyi van nekik fejenként,közösen 1 albiban
és ebbõl rezsivel fejenként 20-at kalkuláltak 4 személyre.le7,forró fürdõ tényleg nem lesz minden nap.na és? :-)
ahogy BKV-znak meg tekernek ótó helyett.na és? :-)
kaja is menzát jelent,a közeli általánosból,ami ugyebár eleve államilag támogatva van és még így is 350 egy ebéd (leves,második,süti,de legalább Mberes adagok) na és? :-)
TV nincs 1elõre se semmi ilyesmi csak 1 db rádió meg gép meg net (havi 5e asszem). na és?:-)
futószalag,kondigép,medence sincs,csak az egyetem sportcentruma,belépõ 100 Ft alkalmanként. na és? :-)
és gondolom a ruhákat sem feltétlen a Westendben veszik.na és? :-)
szal megélni meglehet csak sok Mberhez már hozzánõtt a luxus:D

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Na, hát akkor tudja meg az ember, hogy mi mennyibe kerül, ha elköltözik otthonról. Hazamegy este 10kor, aztán bazmeg üres a hûtõ, meg takarítani is kellene, meg úgy egyébként. Elsõre sztem elég nehéz boldogulni, viszont ha otthon laksz, akkor 80e az elégnek tûnik, mert végülis, ha elfogy a pénz, a szülõk csak nem lakatolják le a hûtõt. Viszont egyedül laksz, és áldod az eszedet, hogy hónap elején félreraktad a vonatjegyre a pénzt.. mert csak annyid van. Na, az érdekes érzés.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akinek van, az nincs tisztában semmivel... mert kaját szülei fizették, lakást is, néha otthon kellet pötyögnie számítógépen, meg rohangálni, meg építkezni is(igaz) de semmire nem kellett költenie

én mindig vettem kb 20ért cuccot bicóra, költöttem benzinre meg kötelezõre mikor kellett, ettem is naponta(én fizettem, nem otthon ebéd) anyámtól fél éve egy fityinget sem kaptam, és a pénzbõl mostanra fillér nem maradt
fél év meló, több mint fél millió pénz.
kocsit most alig tudtam levizsgáztatni, és már -20ban vagyok anyámnál....
és meló nem lesz a suli miatt egyelõre úgy néz ki, szal....
de ebben nem volt albi, se semmi olyan kiadás, ami közbejöhetett...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

de szerintem 1 diák a teljes semmibõl érkezvén is simán Léldegél havi 80-ból...Koli,albérlet...és még marad is neadjisten,ha nem bulizik túl sokat.

LOL :D Ezt te sem gondolod komolyan ugye?
Csak az alberlet min. 40e ( butorozattlan kis luk, egy normalisabb mar 55-60e ) + rezsi.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
konklúziót levonva lehet állást találni... csak ott meg dolgozni kell:-\
ez meg sokaknak nem igazán szimpatikus a fene egye meg
se net, se pöcsmeresztés...
énis elmentem fõállású melóhelyre, dolgozni kellett rendesen, de semmi köcsögösködés, kifizettek, sõt...
jó volt, csak pörögni kellett.
mondjuk ebbõl lakást fizetni, rezsi, kocsi, kaja, esetleg néha kimozdulás.. lehet nem vagyok egy életmûvész, de nem hinném hogy sikerült volna.
de dolgozni mindkeinek el kéne mennie egyetem elött, hogy tudja értékelni utána hogy tanulhat még.... aki meg leragad, az maradjon is ott, ne foglalja más elöl a helyet.

szar rendszer a multi, de van sok sok munkahely, egész értelmes fizetéssel.
és kellõ nyelvcsapások árán(vagy esetleg kapcsolat) tovább is lehet menni, átmenni másik részleghez, ott továbbfejlõdni, stb....

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szerintem mondjuk a multi alapvetoen szar rendszer....

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Multinál se olyan könnyû helyezkedni, mert sok kisfõnök van feletted, akikkel nem árt együtt ebédelni, jókat beszélgetni, és sûrû nyelvcsapásokkal fényesíteni az ánuszát. Akinek ehhez nincs kedve, azt bizony ott felejtik vmelyik állásban, aztán feladja. Pl. én. Most, hogy eljöttem, mindenkit küldenek külföldre, fizuemelés, bónusz, anyámkínnya.. lehet arra vártak, hogy végre eltûnjek? Mocskok.. :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
meg neked is,szivi,ha már a kapcsolatoknál tartunk (cseke ;) )
Mtnak azért,mert a nõ Lvette az eszét.
lett volna hõsöknél felszolgálói meló,reggel6-este6 csak hétköznap vmi ~120e
és nem,mert azt sok idõre kell vállalni...és nem látja közben ST-t...stbstb
a múltkori az azért volt,h ne haljon éhen...nocomment...
szal elötte is ott vannak a le7õségek,csak nem él velük mert persze,1 olyan kéne neki,ami reggel 8-du2 és közben van net és nem kell csinálni semmit és dõl a lé
mondjuk ez a köv 4 hónapban megváltozik mert megy Miskolcra kicsit,és ott nem lesz ST csak éhezés,ergo semmi sem áll majd a munkavállalás útjába,max a sulis kötöttségek:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
de te a szuleiddel laksz nem? ugy azert egyszerubb a tortenet..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha szted ilyen egyszerû ez kala:
akkor MT barátod hogy a pi**ában nem képes még egy minimálbéres állást sem találni? vagy csak neked esnek le az ilyenek kapcsolatok miatt?
no mind1.

a 80ezres havi fizetés meg egész napos meló... fõállású.
emellett csak esti suli lehet, ami meg fizetõs, szal szopás
80 ezer meg... nemtom, igaz folyton biciklit vettem, de a fizetéselõlegekbõl éltem....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

nemtom, kala
kerestél te melót?
mer az oké hogy otthon burcsázol éhbérért, de azt nem kellett keresni
majd egyszer ülj neki...

yepp,kerestem...
lett volna farkasrétinél recepciós,nyelvtudást Lvárták,lehetõleg két nyelv felsõt,megvolt,ezen túl csak érettségi kellett volna,5x10 óra a héten,h hogyan osztod L,azt bizonyos megkötésekkel ("munkatárs" :-) )te találod ki az elején. (éjszaka meg nappal is!)fizu pedig bejelentett minimál,aztán efelett feketén 50.
és azért nem az lett mert õsök kifejtették h az a +50e az nem ér meg annyit mint a segítségem itthon úgyhogy szolidaritás...más kérdés,h a végén semmi cash sem yött csak TB volt fizetve,és güri ugyanaz (már yópár éve),dehát most mit mondjak,van ez így,õsök azok õsök:-)
a fenti hely újságból volt kinézve,és végül ment oda barátosné,akinek majdnem tetszett,ha a recepciós feladatkörön túl ne lett volna konyhásnéni és szobalány is 1ben:-)
meg volt más elõnye is annak,h maradtam,de azt nem részletezném:-)

meg van 1 hmm Lfekvõben lévõ terv,ingatlanközvetítõ iroda,1 sima OKJ-s képzés kell hozzá,és megfelelõ Mberekkel és kapcsolatokkal 1 önjáró pénztermelõgép.
ill. kis energiabefektetéssel és az OtthonCentrum hálózathoz csatlakozással meg 1maga elég 1 kisebb család Ltartásához,és nem kell beleszakadni (ellentétben pl. ügyvédi melóval)

megélhetés;ez megintcsak milliyó dologtól függ;
van-e biztos háttered,vagy neked kell mindent elõteremteni lakásra,kocsira,etc
mik az igényeid...
de szerintem 1 diák a teljes semmibõl érkezvén is simán Léldegél havi 80-ból...Koli,albérlet...és még marad is neadjisten,ha nem bulizik túl sokat.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

En nem tanultam az erettsegire, de mostmar lehet hogy kell :) Mazlista vagyok :D

elözö érettségi rendszerben nem tanultunk, az újban meg nem kell tanulni...
csak amikor mi nem csináltuk, akkor nem lettek jó jegyek(annyira mint most), most meg hogy nem kell rá tanulni, alapból 5öst kap mindenki...
ezt az igazságtalanságot ejj ejj...

jó munkát meg csak idõvel vagy haveri alapon lehet találni...:\

rögtön diploma után nem pottyan az ember ölébe semmi:-(

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
igen, en is erre gondoltam a jelenlegi mh-nel, csak nem jott be..az otleteimet reszint felhasznaltak, de nem dicsertek meg erte...
iratam a cegrol egy "elemzest" mint hr-es..tuti lett, konkret tanacsokkal, az egyik igazgatonak irtam, hogy alairja a szakmai gyakorlatomat, gondolom nem akarta csak ugy ukmukfuk alairni...kerulouton megtudtam, hogy mindegyik igazgato olvasta, kiraly lett...

de ezek soherek hr-re kolteni..verszivo mind..de nem fikazom oket "nyilvanosan" inkabb...

ugyhogy most masik ceg kell..

csak az a baj, hogy pl egy hr asszisztensnek (ami jo lene nekem, mint palyakezdo, megtanulhatnam a dolgokat)is kell min. 2 ev gyakorlat....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Be kell jutni sztem egy ceghez es kihuzni az elejen. Aztan belul konnyebb helyezkedni.

a multit gondoltam..mindegy, elvallalok mindent..:D

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
kislust de majd ott béla adja a csókot, nem baj? :D (dig szomorú lesz ;-))

amúgy nettó több mint öccáz az több mint milla bruttó... ehhe.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"