halihó!
Segítségeteket kérném.kifingtam idei évre teljesen.Lepukkantam.Hogyan,miként zajlik egy pihenés és mikor kell egy alapos alapozást elkezdeni jövõ évre?Mibõl áll a pihenés?Bringázás rövid távokkal pörgetve,vagy süti,tej,számítógép a nyerõ?Kérnék néhány tippet,tanácsot.
Köszönöm!
Helló!
Ha kipukkantál, akkor szerintem most térj át teljesen szabadidõbájkerbe az idei év maradék részébe, de ne állj le a tekeréssel, csak túrázz és élvezd a tekerést(ilyenkor a pulzusmérõt, sõt a sebességmérést is simán lehet mellõzni). Velem is volt hasonló és rengeteget segített, hogy abszolút nem a teljesítményre mentem, hanem csak élveztem a szabadságot. Aztán szerintem már télen elkezdhetsz futkosni/görgõzni/szabadban tekerni. Igazából a szabadban tekerést ajánlom, mert a szobában tekerés nem az igazi, túl monoton és döglesztõ a menetszél híján. Ha meg annyira hideg van, akkor futás. És ezek mind közepes-alacsony pulzusszámon egészen addig, amíg össze nem gyûlik egy olyan 2000 Km-ed, utána lehet az intenzitást növelni és nagy sebességû, magas terhelésû edzéseket csinálni, kis erõfejlesztéssel(intervallumozás), de azért itt is legyenek szerintem olyan napok(fõleg a nehéz edzések után), amikor csak örömbõl tekersz, nem teljesítménykényszerbõl. És figyelj arra is, hogy ha hiába erölködsz, a teljesítményed nem javul vagy esetleg romlik, akkor túledzettségrõl van szó, ilyenkor akár egy-két hetet csak laza tekeréssel tölts. És fontos a fokozatosság, jó a fáradtság edzés végén, de csak addig, amíg az másnapra viszonylag elmúlik, nincsenek koordinációs problémák tekerés alatt és szellemileg is viszonylag friss tudsz maradni. Ha másnap reggel úgy ébredsz, hogy alig tudsz lábra állni, mintha fejbe vertek volna és semmi kedved biciklire ülni, akkor túlzásba vitted az edzést. Szerintem te is abba a hibába estél, mint én régebben, hogy nagyon a teljesítményre koncentráltál és ezért "pukkadtál ki".