Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
55ös nyugalmi és 198as max pulzussal jó nekem, ha 145-155 közötti pulzussal alapozok?
(tudom rendesen be kellene lõni a pulzuszónákat, de most sajnos nincs alkalmam rá)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ha jól tudom nem pontosan ez a helyzet...
Akkor lesz izomlázad, ha tejsav termelõdik az izomban, tejsav meg akkor termelõdik ha nem kap elég oxigént a szervezet /röviden/ . Magyarul ha anaerob edzést végzel (a szezon közeledtével) mindenképpen izomlázad lesz

Az izomláz nem következménye az anaerob munkának. Edzetlen izomcsoportok túlterhelése az oka. Az atlétikában pl. a legnagyobb savasodás a 400m-es futóknál mérhetö, izomlázuk még sincs. Ezzel ellentétben pl. én, ha bowlingozok (ami nem rendszeres) annak ált. izomláz a következménye.

poggibonsi

poggibonsi

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Igen nyugodtan vidd lejjeb a tempót viszont de az idõtartamnak az alap állókképesség fejlesztésekor hosszabnak kell lennie tehát nem Km hanem idõtartam !! Az edzõm azt mondta annak idején, hogy akkor jó a tempó ha tudok
mellette beszélgetni!!
koka kóla , fanta és sztrájk

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

futásnál miként kellene próbálnom a pulzusomat a közepes zónában tartani? frissen kapott pulzusmérõmmel megnéztem, hogy a szokásos futásom során hogy alakul a pulzusom, elég hamar felmászik, 177-es átlag és 192-es max lett, ami nagyon soknak tûnik alapozáshoz, fussak lassabban (nem nagyon szeretnék, mert ez a kényelmes tempó, az már inkább kocogás lenne), vagy fussak több kisebb távot pár perc megszakítással?

Az átlag és a max is nagyon magas, ez a tartomány teljesen alkalmatlan alapozáshoz.
Alapozásnál (ha futásról van szó) inkább kocogj, ne fuss én is így csinálom, sûrûn "szedd a lábad" szoval másodpercenként 3-5 kis lépés.
Ezzel a "lábtempóval" találd meg azt a sebességet ahol a pulzusod 160 alatt van, ez alkalmas az alapozáshoz. Ha emelkedõ van és 160 fölé akar menni a pulzusod, inkább sétálj bele, mert ha az anaerob zónába kerül a pulzusod akkor elb***tad, semmit sem ér az edzés, legalábbis alapozás szinten nem.
Mondjuk ez a 160 rám vonatkozik, neked nem tudom mennyi lenne a jó, de ennél magasabb biztos nem.

u.i.: ezt nem a kisujjamból szoptam :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
futásnál miként kellene próbálnom a pulzusomat a közepes zónában tartani? frissen kapott pulzusmérõmmel megnéztem, hogy a szokásos futásom során hogy alakul a pulzusom, elég hamar felmászik, 177-es átlag és 192-es max lett, ami nagyon soknak tûnik alapozáshoz, fussak lassabban (nem nagyon szeretnék, mert ez a kényelmes tempó, az már inkább kocogás lenne), vagy fussak több kisebb távot pár perc megszakítással?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

nem jó szerintem,mert túledzés következménye.azt a határt kellene megtalálni,ahol még nincs izomláz,de majd a nálam okosabbak kijavítanak :)

Ha jól tudom nem pontosan ez a helyzet...
Akkor lesz izomlázad, ha tejsav termelõdik az izomban, tejsav meg akkor termelõdik ha nem kap elég oxigént a szervezet /röviden/ . Magyarul ha anaerob edzést végzel (a szezon közeledtével) mindenképpen izomlázad lesz (persze ha jól csináltad a >180 feletti szakaszokat) persze ez ellen edzés végi levezetéssel lehet segíteni, de sztem nem lehet teljesen kiküszöbölni...

Ha nagy hülyeséget írtam, javítsatok ki, de ezeket az infókat az olvasmányaimból guberáltam....
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

a keringési rendszer ne épüljön le túlságosan

szex Feltöltött kép

btw minimális terheléssel kezdheted az úszást és tekerést pl. görgõn.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nem jó szerintem,mert túledzés következménye.azt a határt kellene megtalálni,ahol még nincs izomláz,de majd a nálam okosabbak kijavítanak :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És ez jelent olyat, hogy nagyon erõs leszek, vagy hogy jó edzést végeztem?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Mint érzés talán mazochistáknak:) Egyébként a kötöszöveti struktúrák roncsolódása az izom bizonyos részeinek (nem magának az izomnak) szakadása eredményezi.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nem a legjobb, de vannak rá módszerek amivel meg lehet gyorsítani a tejsav lebomlását :)

-=B.B.B.=-

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Az izomláz az jó, vagy nem?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, annyi biztos, hogy az égbe lõttem a vitamin(ásványianyag-)adagokat a mai naptól, mert tényleg szeretném, ha maximálisan gyorsan rendbejönne. Szóval ez (is) kizárva. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
magnéziumhiány nem lehet? még érdemes b komplexet enni mellé

-=B.B.B.=-

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mozgás nélkül teljesen? Már most is vannak olan problémáim (bõ hete állok), hogy macskásodik, görcsbeáll a vádlim. Jó nehéz lesz, de megpróbálom. Pár lazító úszás annyira ártalmas lenne? (értelemszerûen gyorsúszás, s lábtempózni eleve nem szoktam)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sajnálom, hogy ez lett a diagnózis. Saját tapasztalatból azt javaslom, hogy azt a pár hetet bírd ki mozgás nélkül. Ha 3-4 héttel tényleg megúszod még jól is jártál. Én egy ilyen sérüléssel késön kerültem orvos elé aztán túl korán kezdtem edzeni és végül kb. 11 hónapig voltak gondjaim. Sérülés utáni edzésbeállásnál nagyon jó tapasztalataim voltak a Viol Aktív olajjal saját sportolóimnál, csak ajánlani tudom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na egy kérdés. Nemtom voltatok már így, de én most jól kettévágtam az alapozásomat egy sérüléssel. (izomszakadás) Röviden - még minimum két hétig nem tekerhetek (azaz 3-4 hét kihagyás). Hogyan tudnám minimalizálni a veszteséget? Hogy mondjuk a keringési rendszer ne épüljön le túlságosan? Namost úszni pl mehetek (lábtempó felejtõs), de kábé ezzel ki is merült a sportlehetõség - max még súlyzózni lehet, azt is lite-osan.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Még egy kis plyo
csak van olyan idegen nyelv, amit ért az ember

Kicsit off: http://forum.bikemag.hu/showpost.php?p=532325&postcount=405

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég