Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Írta 2008. augusztus 01. - 11:23
Írta 2008. augusztus 01. - 11:14
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. augusztus 01. - 10:58
Na ez az,Te fakír vagy nekem közel van a munkahely,azt keveslem,ezért megyek 6körül egy kört.Ilyenkor még meleg sincs
Nekem egy nagy bajom van,alacsony a vércukrom,reggel rendesen ingerült vagyok amíg nem eszem vmit,9 után zombi üzemmód kaja nélkül.Vércukor stabilizálásra szoktam krómot szedni pluszban,bár nem viszem ám túlzásba
Mateqrov, én nem szedtem sokáig a kreatint,ott van a szekrényben ,szinte bontatlanul,mert nagy mennyiségû cukor van mellette.Meg amúgy sincs rá szükségem
Azért tudni kell hol a határ
BBB!
Látom Te és Jorus jártasak vagytok a témában, kéne némi eligazítás. Elkezdett érdekelni a különféle szerekkel, és tudatos(abb) táplálkozással megtámogatott edzés, miután rájöttem, h az outin sokkal pontosabban tudok pulzust tartani, illetve jobban ki is tudom hajtani magam.
A cél az, hogy a 24 órásra minél inkább formában legyek, ez ugye állóképességtõl kezdve sok mindent igényel. Van tipped, hogy esetleg mire érdemes beruházni? (ha van egyáltalán akármi, amire...)
Néztem, hogy kihangsúlyozzák több cikkben, hogy nincs egyszerre szálkásítás, és erõnövelés, aztán meg valahol mégis elõjön olyan, hogy szálkás izomtömegnövelés... Ez a gyakorlatban mit jelent? Pl. Attack és Reform szereket egyszerre használva, futás, kerózás, úszás, és crossfit-jellegû edzés mellett? Ráadásul külön-külön sem elõnyösek feltétlen, mivel mindkettõ ömlesztett maszlag; a reformban koffein van, míg az attackban kreatin, egyik sem könnyíti meg a hosszú távú edzést, sõt!
Írta 2008. augusztus 01. - 01:06
Ha sok a kreatin akkor érzed, hogy feszül mindenhol az izomzat. Nem is kell annyira túlszedni.
Viszont könnyíti az edzést, illetve a robbanékonyságot amitõl könnyebb pihenõkkel többet menni.
Végülis az intervallumozás is hasonló ha jól tudom, sprintek beiktatott pihenõkkel, nem?
Ettõl jobban fejlõdik az izom. Legalábbis így tudom elképzelni a kedvezõ hatás folyamatát ami tényleg létre jött.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. július 31. - 15:20
A kérdés amúgy kicsit Nõi lapozós volt, és olyasmire akartam rákérdezni, h nem ez alakítja ki pl. a terhességi csíkokat? Szóval, h nem lehet csúnya egy XXL-es bõr egy L-es testen?
Írta 2008. július 31. - 15:11
a megszerzett teljesítmény részben megmarad. Illetve könnyebben újra épül.
Persze ezt mindíg a régi önmagamhoz képest értem.
Tehát azért még a végén megyek egy társaságnak de már elõfordul, hogy utánam is jönnek.
Azóta bõ két év szinte totál kimaradt, legfeljebb ritkán laza gurulgatások voltak közben.
Ezzel együtt éreztem a fejlõdést a régi géppel is.
Azóta már könnyebb van.
Sz'tem a zsírból mehetett le sok, azért nem nõtt, sõt az elmúlt két évben inkább csökkent a súlyom 72-rõl 67-re.
Na de ez betudható az egyébirányu dolgoknak ami mindenkit súlyt Mo-on /sok idegeskedés, hajsza/.
Írta 2008. július 31. - 12:40
Írta 2008. július 31. - 11:26
Az nem baj ha éhgyomorra tekersz, viszont utána rövidesen valami fehérjét kell bevinni.Muszáj
Mennyi ideig tartható ez, hogy naponta reggel éhgyomorra tekerek?
..
Egyébként így sokkal fittebb vagyok egész nap,mint azelõtt. :olaboga:
Az izomnak épülnie kell. Ha nincs fehérje bevitel akkor önmagát bontja le (ezt hallottam).
Azért nehéz teli gyomorral nyomni mert az emésztõ rendszer átveszi a vérkeringés jórészét.
Tekerések után sajtféléket szoktam enni, vagy aludttejet (nyersen megzavar).
Esetleg fehér húst, csirkét vagy halat érdemes enni vagy "sport" fehérje keveréket.
Abban szokott lenni kreatin is.
Kb bõ két éve ill. közel három (akkor is több idõm volt tekerni).
Tavasszal elkezdtem szedni az 1000 mg-os a kreatin monohidrát tablettát.
A dobozán az állt magyar félrefordításban egy fehér marticán:
- Felhasználási javaslat: Egy tbl. edzés elõtt fogyasztva.
A dobozon eredeti angol felirat szerint:
- Direction for use: Take 5 tablets before and after your workout.
Az utóbbihoz tartottam magam. Amikor nem tekertem akkor
csak napi két-három szemet rágtam el fenntartó adagként ahogy valahol olvastam.
Az eredmény legelõször nem a gyorsabb robbanékonyabb izommunkában látszott meg
hanem abban, hogy egy idõ után szûken kedtek feszülni az ingeim a karomon,
az egyébként is feszesebb nadrágok a combomon.
Egyébként ebbõl látszik a túladagolás, illetve ha csökkenteni kell a bevitelt,
az ember teste kezd felfújódni. Szinte levegõt is kissé nehezebben veszel a
visszatartott folyadéktól. Ez kb. 6 hét után következik be. Ezt célszerü elkerülni.
Na ilyenkor pihenõt kell tartani néhány hétre.
Késõbb a kúrát megismételtem. Akkor viszont már meg kell érezni
mennyi kreatint tud túl-duzzadás nélkül felhasználni a szervezet.
Vagyis akkor óvatosan kell szedni, esetleg csak két-két tbl naponta és egy fenntartónak edzés nélküli napokon. Ezt tapasztaltam korábban a szedésével kapcsolatban.
Ami a lényeg, a sportban a hatása igazán csak jóval a második kúra után jelentkezett.
A kreatin szedését szeptemberben fejeztem be.
Októberben (korábbi önmagamhoz képest) akkora erõt éreztem magamban,
hogy
lehagytam olyan sportosnak látszó bringásokat a tetõ közelében akikrõl látszott,
hogy könnyedén tekernek fáradás nélkül a hegy felsõbb szakaszán is.
Azelõtt azokon a részeken fújtatva és izomlázzal küszködve meg-megkellett pihennem minden évben.
Most könnyedén nyomtam, még lassú is volt a tempójuk nekem ezért elhúztam mellettük.
Mivel nem voltam ilyen kondihoz szokva ezért inkább bementem az terepre
(mert ha kicsit belehúznak akkor biztosan lehagynak megmosolyogva a korábbi elõzásemet),
az erdõben úgyis lassabban szoktam felfele tekerni. -gondoltam én-
Ezalkalommal alig hittem a szememnek és a lábamnak meg az általános kondimnak!
Szinte kellemesen bizsergett az izmom és sugallta, megy az még jóval gyorsabban és erõteljesebben is.
Korábban ezen a szakaszon szinte 3-5 méterenként le kellett szállnom és végül csak tolva tudtam feljutni.
Most viszot felértem a kúthoz, ittam, megtöltöttem a kulagcsom és
néztem abba az irányba amerrõl fel kellett volna érniük.
Áhh, biztosan elmentem már -gondoltam én-.
Aztán felültem a bringára. Na még csak ekkor érkezett oda a két bringás.
Ami érdekes, még ott is hatalmas erõt éreztem magamban és
a terepet választottam, szinte repültem rajta. Korábban már pihenni jkellett volna régen.
Azután meg lassan szojktam aszfalton továbbgurulni.
A kreatin monohidrát "csodát tett" velem
A dupla kreatin kúra után egy hónap pihenõvel folyamatosan energikusan könnyedén felmentem itt is és más hasonló,
korábban általam mászhatatlannak ítélt szakaszon is megállás nélkül és könnyedén.
Ezután jött az országos változás. jóval kevesebbet ill. szinte alig jutottam tekeréshez,
Akkoriban 24-24-ben dolgoztam. Sok volt.
Egyelõre megint van szabadidõm (némi anyagi áldozat árán).
Megint rendszeresen tekerek. Azon a terep szakaszon most is szinte majdnem folyamatosan
végig tekerek ahol a kreatin kúra után elõször sikerült végig mennem.
Igaz, most nem megy annyira energikusan de nem adom fel.
Lehet, hogy kicsit hosszúra sikerült, ezért bocsi ha valakit úntattam de ezt tapasztaltam.
Ami érdekes, a testsúlyom nem nõtt meg jelentõsen.
Írta 2008. július 31. - 10:01
Na ez az,Te fakír vagy nekem közel van a munkahely,azt keveslem,ezért megyek 6körül egy kört.Ilyenkor még meleg sincsSzinte minden nap éhgyomorra tekerek majdnem egész nyáron: 20 km, 30 körüli átlaggal, felsõ aerob tartományban (155-170 pulzus nálam).
Ahogy megérkezem persze kell egy pohár cukros lötyi (pl. kakaó), vagy péksüti, mert rajtam nincs túl sok zsír
Nekem egy nagy bajom van,alacsony a vércukrom,reggel rendesen ingerült vagyok amíg nem eszem vmit,9 után zombi üzemmód kaja nélkül.Vércukor stabilizálásra szoktam krómot szedni pluszban,bár nem viszem ám túlzásba
Mateqrov, én nem szedtem sokáig a kreatint,ott van a szekrényben ,szinte bontatlanul,mert nagy mennyiségû cukor van mellette.Meg amúgy sincs rá szükségem
Azért tudni kell hol a határ
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. július 31. - 09:52
vendég_Charon_*
Írta 2008. július 31. - 09:42
Ahogy megérkezem persze kell egy pohár cukros lötyi (pl. kakaó), vagy péksüti, mert rajtam nincs túl sok zsír
és igen, másképpen mûködik tõle a szervezeted, mintha (bõ) kajálás után próbálnád ugyanezt
ha minimális cukorral, vagy édesítõszerrel kevered a lötyit, amit tekerés közben iszol, a vércukrod jóval stabilabb lesz a késõbbi tekerések során is (késõbb éhezel el egy maratonon, ahol majd rendesen táplálkoznál is)
Írta 2008. július 31. - 08:15
Mennyi ideig tartható ez, hogy naponta reggel éhgyomorra tekerek? Elméletileg így hatásosabb a kardio.....tegnap 30 percet,ma 40-et tekertem, kb 25-ös átlaggal.Holnap asszem felveszem a pulzusmérõt,a nyugalmi pulzust megnézem.
Egyébként így sokkal fittebb vagyok egész nap,mint azelõtt.Este fél9 elõtt sosem jutok be a házba mostanában :olaboga:
-=B.B.B.=-
Írta 2008. július 31. - 07:15
Írta 2008. július 31. - 05:35
-=B.B.B.=-
Írta 2008. július 30. - 23:43
Írta 2008. július 30. - 23:01
ez engem is érdekelne, az alapozós része...idén már elkezdtem rendszeresebben edzeni, heti 7-8 óra átlagban, ha van rá idõm, jövõre pedig komolyan szeretnék edzeni, felkészülni.
mikor érdemes elkezdeni az alapozást jövõre, és milyen módszereket ajánlatok? kint tekerek addig, ameddig lehet (tudom, mindig lehet, csak jó ruha kell, de nincs $$ egy jó garnitúra téli szerkóra), vagy inkább bent görgõzöm? ha a görgõ, akkor minden nap kevesebbet, vagy csak heti 3-4x hosszabbakat?
illetve az L-karnitin nevû szer pontosan miben segíti a sportolót?
Ha 7-8 órát edzel, akkor semmiben. Szívizomgyulladásra és zsírégetésre használatos, az elõbbire heti 20 óra felett, a másodikra meg szerintem (ha jól emlékszem) nincs szükséged.
Edzésen még ne gondolkodj, augusztus van. De a görgõt felejtsd el, már ha eredményt is szeretnél. Bocs, átfogalmazom, NE FELEJTSD EL, de a kinti tekerés elengedhetetlen. Ha már most ezen jár az eszed, hát, nosza, vállalj diákmunkát, 100 rugót még úgy is meg lehet keresni augusztusban, abból meg elég szépen fel tudsz már öltözni, nem?
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. július 30. - 22:49
Az is kiderült, hogy nem kell megvárni a lefekvés elõtti órán belüli idõtartamot,
lényeg, hogy minél gyorsabban felszívódjon. Ezek szerint jóval elõtte is lehet?
Nekem úgy tûnik azért lefekvés elõtt egy órával, hogy kevesebb idõt töltsön a gyomorban.
Fekve lassabban emésztünk.
Értem, épp errõl jutott eszembe, most olvastam a link alapján.Szerintem lefekvés elõtt 2 órával inkább,hacsak az asszony nem kívánós,ha érted mire gondolok ....
Idézet a karnitin leírásából: "..karintinszármazékok szignifikánsan aktívabbak voltak
az éjjeli pén*sz duzzadás és nemzetközi erekciós funkciós index javításában, mint
a tesztoszteron, ugyanakkor nem eredményeztek kedvezõtlen mellékhatásokat."
Errõl az oldaláról még nem is hallottam.
Épp az elõbb olvastam végig a hatásmechanizmusát, ott írták.
Az említett kívánós asszonyról jutott eszembe, nem mintha ahhoz ilyen kellene
Írta 2008. július 30. - 21:19
Megy multivit,aminosav,fehérjeturmix stb,idén nem voltam betegszabin
-=B.B.B.=-
Írta 2008. július 30. - 21:08
Írta 2008. július 30. - 21:04
Én évek óta tolom kisebb-nagyobb kihagyásokkal.Pl reggel 500mg és éhgyomorra fél óra tekerés.
Csak az édesség ne lenne....
-=B.B.B.=-