Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Edzésmódszerek

- - - - -

• Please log in to reply
868 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Tapasztaltam én is hasonló dolgokat és egyáltalán nem vagyok versenyzõ képességü.

Sokszor amikor gugoló v. alacsonyan ülõ helyzetbõl felállok akkor megszédülök és meg kell kapaszkodni.
Az is jó ha gyorsan vissza gugolok kissé és utána lassan állok fel.

Múltkor nagyon érdekes dolgot tapasztaltam.
Feltekertem a Jánoshegyre. (Máskor út közben szoktam enni ezt-azt, fõleg szõlõcukrot).

Most nem ettem semmit, feltekerem a normafához és rövidesen legurultam a Budakeszi úton.
Lefelé gurulás közben furcsa hideg érzés csapott meg, mintha nagyon hideg lenne a levegõ.
A Szilágyi E. fasorban már az egész testemben fagyos érzés jelentkezett és ájulásszerü rosszullétet éreztem.
Nagyon gyengének éreztem magam. Gondoltam, biztos a vércukor szintem esett le.

Gyorsan megettem egy szõlõcukor tablettát és leöblítettem vízzel.
Percek múlva visszatért belém az erõ és a hideg érzés is teljesen elmúlt.
Abszolút friss lettem. Tényleg az volt a baj, hogy leesett a vércukor szintem.

Érdekességképpen egy diétás könyvbõl:
Feltöltött kép

..A szemkáprázásos, fülzúgásos, fejfájásos dolgok inkább az alacsony vércukorral magyarázhatók, erre a megoldás a csoki..

Korábban táblaszámra faltam minden nap a csokoládét és egy idõ után rendszeresen csengett zúgott a fülem.
Aztán kiderült, hogy magas volt a vércukor szintem (16 !). Ezzel együtt tekerésnél nagyon leesik.
A magas értéket közvetlen a sokhónapos csokifalás sorozat után mérték.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm mindenkinek.

A sebesség mindent megold.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Király, több sört kell innom :D
"Nice boys don't play rock and roll"

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Még nem vagyok szaki, csak leszek(remélem), azért remélem tudok valami hasznosat mondani:) Ezeknek a felállásos megszédüléseknek több okuk van. Egyrészt fiatalkorban fordul elõ, mert az érrendszert szabályozó beidegzés még nem elég kiforrott(nekem is volt), illetve idõskorban, mert akkor meg már nem tud az érrendszer alkalmazkodni a felálláshoz. Ilyenkor az alsó végtagba megy a vér nagy része és az idegrendszer erre azzal válaszol, hogy ott az ereket szûkíti, de ehhez idõ kell. Fiatal korban még nem "tanulta meg" eléggé, idõs korban meg már annyira meszesek az erek, hogy képtelen erre. Az edzéshez kapcsolódó ilyen megszédülések meg egyrészt adódhatnak a vegetatív idegrendszer fáradtságából(hiszen elõtte nagyon intenzíven igénybe volt véve a szimpatikus része), illetve abból, hogy jó sokat izzadtunk és emiatt csökken a vérmennyiség. Én magamon észreveszem akkor is ezt, amikor egész nap a tv elõtt poshadok és a szervezetem hozzászokik az ülõ/fekvõ életmódhoz:) A szemkáprázásos, fülzúgásos, fejfájásos dolgok inkább az alacsony vércukorral magyarázhatók, erre a megoldás a csoki, míg az elõbbire a magas folyadékbevitel, illetve a hirtelen felkelések kerülése, inkább szépen fokozatosan álljunk fel:) Remélem tudtam segíteni!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Általában a reggeli felkekléshez szokták ajánlani, hogy elõször elülni,aztán pár perc múlva felállni.Sokan a reggeli órákban kapnak agyvérzést,mert olyankor hirtelen tolul a vér a zagyba.
Jani,szerintem is azért van, mert megerõltetted Magad

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Üdv, se versenyzõ, se szakértõ nem vagyok - úgy tudom, hogy egy fajta vérnyomás betegség az, ha hirtelen felállsz és megszédülsz. Szívritmuszavart is okoz néha. És minnyá jönnek az orvosok és leharapják a fejem, hogy itt dilettánskodok - szóval egy helyen olvastam, de esetleg írhatna 2 sort errõl egy szaki. :)
"Nice boys don't play rock and roll"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Mi van?Arra nem jó a jéger?:)

-=B.B.B.=-

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jepp. Ha nem falok elég szénhidrátot, ugyanígy nézek ki edzés (bunyó, oder gyúrás) után. Bár csoki helyett sörrel szoktam helyrebillenteni. :)

Nekem is van néha "blackoutom", amikor nagyon lehajtom magam. Sõt, olyan is, hogy fokozotosan "levakulok" vércukort szint leesés miatt, olyankor káprázik a szemem, s besüppedek a fotelba. Nem pont az edzés végén, hanem mondjuk fél órával utána. De egy gyors csoki, s 5 perc alatt helyreáll.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem a magas vérnyomás miatt is ez a tünet, ha hirtelen felállok

Az jó, akkor minden "betegség" ezt tünetet okozza.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem is van néha "blackoutom", amikor nagyon lehajtom magam. Sõt, olyan is, hogy fokozotosan "levakulok" vércukort szint leesés miatt, olyankor káprázik a szemem, s besüppedek a fotelba. Nem pont az edzés végén, hanem mondjuk fél órával utána. De egy gyors csoki, s 5 perc alatt helyreáll.

A szemkáprázás nálam is megvan, de max 10-15mp alatt helyre szoktam jönni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nekem a magas vérnyomás miatt is ez a tünet, ha hirtelen felállok

-=B.B.B.=-

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem ingadozik, voltam már vele orvosnál (24 órás vérnyomás mérés többször) + mérem itthon rendszeresen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nekem már jóval bringázás elõtt óta megvan, de ilyenkor szezonban fokozottabban elõjön. Már több bringásnál láttam, hogy gondjuk van a felállással, azért kérdeztem. Nem alacsony a vérnyomásom.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem kell hozzá konkrétan alacsony vérnyomás, elég ha ingadozik. Ha nyári idõszakban fokozottabb a szédülésed, akkor egyre biztosabb a vérnyomás "probléma".
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem már jóval bringázás elõtt óta megvan, de ilyenkor szezonban fokozottabban elõjön. Már több bringásnál láttam, hogy gondjuk van a felállással, azért kérdeztem. Nem alacsony a vérnyomásom.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
én nem vagyok versenyzõ és nekem is szokott.
már akkor is volt ilyen, mikor nem is bringáztam még. szóval én nem kötném feltétlenül a bicózáshoz.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Igen, szokott :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
öö bocs, hogy beleszólok.. nem vagyok komoly versenyzõ, nem szoktam edzeni, de a mindennapjaimban szembesülök ezzel a dologgal..

tudtommal alacsony vérnyomás.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kicsit off, de nem találtam másik topicot neki.
A komolyabban kerékpározó emberekhez (akik rendszeresen edzenek, nem csak hétvégi bringások, egyszóval versenyzõk) lenne egy kérdésem.
Kinél szokott elõfordulni mondjuk miután kihajtotta magát vagy csak egy könnyebb edzés után, hogy megszédül néhány másodpercre, ha gyorsan áll föl fekvésbõl?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Jaja, Jorus-nak azt mondanám barátilag, hogy rohadj meg, hogy így fejlõdsz :D:D nem a jeges teszi?;)

Kala,ami beválhat szerintem kiegészítõk terén
HMB
"A HMB csökkenti testünk fehérjeleépítõ képességét, valamint védi az izomsejteket az edzés során bekövetkezõ sérülésektõl, tehát erõsen antikatabolikus hatású. Azáltal, hogy a proteinleépülés minimalizélva van, a HMB segítségével a proteinegyensúly az izomnövekedés felé fordul (nem az izomleépülés felé).Szálkás izomtömeg megtartása, illetve elõsegítése (szálkásításkor is ajánlott)."
,L-karnitin,
meg simán aminosavak,mert gondolom nem akarsz izomtömeget növelni

ez meg nagyon hasznos :)
http://www.tesztoszt...eron_biblia.php
http://www.tesztoszt...intervallum.php
crossfithez is vannak tanácsok a tesztoszteron.hu-n
http://www.tesztoszt..._a_crossfit.php
Én bevallom õszintén, hogy a S.ReForm-ot egyszer szedtem,de a koffein miatt elhagytam.De Te nem vagy zsíros,minek az Neked?:) De ha mindenképpen akarsz szedni akkor HCA v HCA-Chitosan,Scitec-ben jók (én azt sem veszem,Powertrack van nálunk)

-=B.B.B.=-