Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Egy embernek egy fajta max pulzusa van, ez persze függ a pihentségtõl, lelkiállapottól stb ... Bringán azért alacsonyabb, mert kevesebb izom dolgozik, mint futás közben. Valamint a futás jobban igénybe veszi a keringést, így jobban dolgoztatja a szívet.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Szobabicajon sikerült elérnem 210-es pulzust, de kezdtem szédülni :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hát ez egyre érdekesebb. :) Eddig bringán, amit kihajtottam 192 volt - ezek szerint, ha futok, akkor még magasabb is lehet? Egy embernek mégis hány féle max pulzusa van? Ha kilóg a belem és hajtom magam bringán, nem ugyanaz jön ki, mint futásnál?
Nem vagyok nagy futó, de ezt ki kell próbálni, mert ezt nem hiszem el.
"Nice boys don't play rock and roll"

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Az is max. pulzus, amiröl Te írsz. Abszolút max. Mellette van specifikus max., ami sportágfüggö.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Sysspo: kszönöm szépen, iesmire gondoltam! :) Kardio gépen mértem már 200 fölötti pulzust, de ott kezdett sötétedni a monitor.

MJani01: ja, szentem is megvan, csak akkor még nem gondoltam, hogy valaha is érdekelni fog. :) Köszi az infót, este fellapozom!

Na kérdés; ha max. pulzusról beszélünk, akkor nem arról az elméleti maximumról van szó, amit a tested még el tud érni ideális körülmények esetén? Ilyen szempontból mindegy, hogy biciklizel, futsz vagy éppen úszol... És ez alapján, ha Jorci 1x már 200 fölé pörgette a szívét, akkor, hacsak nem telt el azóta túl sok idõ és változott meg nagyon a helyzet, de a max pulzusa is 200 fölött van.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ja, vagy úgy! :) Aszittem IRL.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Erre utaltam én is ,hogy kérdezze meg Olivért :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

185/104, bár mostanában nem mondanám kövérnek magam, a legutóbb mért testzsírszázalékom 14% volt.

Egyébként jó, hogy nem utaltok vmi két hetes kivizsgálásra Charon laborjába. :D Csak arra voltam kiváncsi, hogy - mint, amit BBB is linkelt a futásra - mittomén fuss ennyit, pusztulj bele, guggolj 4-et, majd mérd meg a pulzusod. Azt gondoltam, hogy van vmi hasonló bringára is esetleg, vagy jó a futós mérés is.

Bikemag 2007. augusztusi szám, Olivér cikke. Gondolom megvan :) .

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sysspo: kszönöm szépen, iesmire gondoltam! :) Kardio gépen mértem már 200 fölötti pulzust, de ott kezdett sötétedni a monitor.

MJani01: ja, szentem is megvan, csak akkor még nem gondoltam, hogy valaha is érdekelni fog. :) Köszi az infót, este fellapozom!

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Így van a 2 nem kompatibilis. Egy ajánlott biciklis módszer:

4-5km-es enyhébb emelkedön erös, fokozódó tempóval tekersz a végén pedig a végkimerülésig hajrázol. A frequencia inkább magasabb legyen, hogy ne a lábizom fáradása vessen gátat a teszt céljának. Az egész egy nagyon alapos bemelegítést tételez fel. Svájci vizsgálat szerint 10e-böl egy ember hal max. pulzus teszteknél.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

185/104, bár mostanában nem mondanám kövérnek magam, a legutóbb mért testzsírszázalékom 14% volt.

Egyébként jó, hogy nem utaltok vmi két hetes kivizsgálásra Charon laborjába. :D Csak arra voltam kiváncsi, hogy - mint, amit BBB is linkelt a futásra - mittomén fuss ennyit, pusztulj bele, guggolj 4-et, majd mérd meg a pulzusod. Azt gondoltam, hogy van vmi hasonló bringára is esetleg, vagy jó a futós mérés is.

Más a bringás max pulzus és más a futós. Bringán alacsonyabb lesz.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nem,inkább izmos :)

-=B.B.B.=-

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Jorci kövér gyerek? :D
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Szerintem ha meglátják Jorci méreteit nem hiszik majd, hogy biciklizik :D

-=B.B.B.=-

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ömm... ahogy örexem, kezdek elhülyüni, ez tiszta sor, ezért vki felvilágosítana, hogy a bringás max pulzust hogy célszerû meghatározni méréses módszerrel?

Sportkórház, terheléses teszt? A lényege ugyanez lesz, de közben szurkálják a füledet, mérik a pulzusodat és más egyéb módokon próbálnak még mellette idegesíteni :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ömm... ahogy örexem, kezdek elhülyüni, ez tiszta sor, ezért vki felvilágosítana, hogy a bringás max pulzust hogy célszerû meghatározni méréses módszerrel?

EZ nem tudom mennyire állja meg a helyét a kerékpárnál.
Lõrincz Olivért nem kérdezed meg? :)

-=B.B.B.=-

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Kezd el rakni,de úgy, hogy a beled oda kilógjon melléd és utána rakjad még egy kicsit JOBBAN g*ci :D
http://alleycat.hu/f...415-mi-lett.mpg
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha ekkora cukor-hintáid vannak, figyelj oda a táplálkozásra jobban!
Nyilván Charon bácsi jobban tudná, h mit merre, mint én, de azért vannak egyszerû aranyszabályok;
egyél többször kevesebbet,
lehetõleg minõségi alapanyagokból készült változatos kajákat
minden nap más Meki menü nem változatos :)
minõségi alatt azt is értem, hogy minél inkább hasonlít a kaja a természetes (természetben elõforduló) formájára, ált. annál értékesebb
eat more chikin' - több fehérjét, kevesebb zsírt, stb...