Ja, az másfutni akar csak, Te kujon!
Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Írta 2008. november 13. - 13:30
Írta 2008. november 13. - 12:34
futni akar csak, Te kujon!Ha nem Zegen lennék, szívesen csatlakoznék
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. november 13. - 12:32
Ki lehet valamivel váltani a futást, mint téli edzést (a térdem nem szereti), úszás kizárt (én nem szeretem)?
Írta 2008. november 13. - 11:53
Írta 2008. november 12. - 22:39
akkor remélem összefutunk
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2008. november 12. - 22:18
dit: Oda is szoktam, de azt csak hétvégén, amikor nem sietek sehova. Akár hosszabb lélegzetvételût is, persze nem sprintelve!
Írta 2008. november 12. - 22:11
Sziasztok!
Valaki hétvégente a HHH környékére nem jár futni? Esetleg hétközben a hajnali órákban?
(Merészkedtem ide írni, hátha még belefér a topic témakörébe) Mert mennék szíves örömest!
Köszi
Lorka
Szia Lorka!
Én járok, de a Normafához. Az nem jó? :chin:
www.szaguldoviragok.hu
Írta 2008. november 12. - 22:09
vendég_Charon_*
Írta 2008. november 12. - 22:01
Írta 2008. november 12. - 21:47
Írta 2008. november 11. - 23:06
Valaki hétvégente a HHH környékére nem jár futni? Esetleg hétközben a hajnali órákban?
(Merészkedtem ide írni, hátha még belefér a topic témakörébe) Mert mennék szíves örömest!
Köszi
Lorka
Írta 2008. október 24. - 23:02
nem találtam jobb helyet, így ide:
futócipõbõl méretben mekkorát érdemes venni? igaz az, hogy 1 mérettel nagyobbat kell venni - tehát ha pont "koppan" a lábujjam a cipõ orrában, az nem jó? vettem most egy Adidas futócipõt, kicsit nagyobb, mint a lábam - furcsa benne futni a régi, szúk teremcipõ után, de az eggyel kisebb méret meg pont jó...:S
A futócipõ vásárlás ugyan olyan odafigyelést érdemel, mint a megfelelõ kerékpár kiválasztása. Ha hosszútávfutásra kell (30 percnél több) érdemes félszámmal nagyobb cipõt venni, mert a lábfej mindenkép megdagad, aminek azért kell a hely. Ajánlani tudom Neked a Sauconi-t. A Szentendrei úton találod meg a márkaboltjukat, szakszerû, futáshoz értõ, segítõkész eladókkal. Weben is fent vannak.
Írta 2008. október 16. - 21:45
Jó a felvetés, engem is foglalkoztat sok kérdés, amivel kapcsolatban már szívesen meghallgatnék egy hozzáértõt. Olyan általános kérdésekkel, mint pl., hogy egy teljes évet hogyan építsen fel az ember az elejétõl a végéig, annak fényében, hogy mi a célja. Az eszközök, az intenzitás, edzésfajták a különbözõ idõszakokban, stb.
Azaz én is szívesen vennék olyan tippet, ahol ezekre választ kapok.
Chris Carmichael könyveit bátran ajánlom, eléggé kiveséz mindent.
Írta 2008. október 16. - 17:46
De arra azért én is kiváncsi lennék, hogy az elit kerékpár versenyzõk mondjuk az alapozás alatt végeznek-e konkrét (láb)izomépítõ, izomtömeg-növelõ munkát, annak megfelelõ táplálkozással?
Igen.
-Henger-Priviben
Írta 2008. október 16. - 14:00
Lõrincz Olivér-Sok "címe" van, azonban hozzáértéséhez személy szerint kétségeket fûznék személyes tapasztalatok alapján.
Kifejtenéd? Jöhet magánban is. Mivel õt ismerem, ezért furcsállom, amit írsz.
Athén elõtt õ edzette Szilárdot.
Más edzõkkel nem voltam kapcsolatban, így az õ véleményezésüket másra hagyom.
Programajánló:
http://www.oliworld.hu/?id=10719
Race, no Rest!
Írta 2008. október 07. - 14:38
Hali, tudnátok ajánlani kerékpáros edzõket, aki foglalkoznak elhivatott amatõrökkel is?
Jó a felvetés, engem is foglalkoztat sok kérdés, amivel kapcsolatban már szívesen meghallgatnék egy hozzáértõt. Olyan általános kérdésekkel, mint pl., hogy egy teljes évet hogyan építsen fel az ember az elejétõl a végéig, annak fényében, hogy mi a célja. Az eszközök, az intenzitás, edzésfajták a különbözõ idõszakokban, stb.
Azaz én is szívesen vennék olyan tippet, ahol ezekre választ kapok.
Írta 2008. október 07. - 14:20
Sziasztok!
Én a táplálkozással kapcsolatban kérnék tanácsokat. Amatõk kerékpáros vagyok és azt veszem észre, nem igazán fejlõdöm. Valószínûleg a táplálkozásom hiányos. Tudna-e valaki tanácsot adni, hogy milyen (legális) táplálék kiegészítõ ajánlott kerékpáros edzésekhez? Országúti bringa és nem sprint számok, hanem átlagos távokat szeretnék megtenni. Tele van a net a súlyzós, konditermi edzésekhez passzoló kiegészítõkkel, de mondjuk speciálisan a kerékpáros edzések során a lábizomzat erõsítéséhez,a lábizomzat növeléséhez nem találok semmit. Vajon a komplett tömegnövelõ készítmények (pl Volumass 35) és mondjuk a kreatin kúra használata nem befolyásolja pl gyorsaságot, hatásos lehet?
Van-e website, portal, kerékpáros oldal, ami evvel foglalkozik? Valahogy az az érzésem, mintha a világ hétpecsétes titka lenne, hogyan táplálkoznak a kerékpáros versenyzõk.
Köszönetel: pgyuf
Szerintem inkább az edzésmódszer változtatásában, edzésterv személyre szabottan ésszerû felépítésében érdemes gondolkodni, bár nem pontosan határoltad be mit értesz fejlõdés alatt. Ha 10 centivel nagyobb combkörméretet szeretnél, akkor érdemes a Volumasshoz, meg a konditermi nagy súlyokkal végzett gyakorlatokhoz nyúlni, de ha az 50 kilis körén akar az alany negyed órákat fejlõdni, akkor szerintem inkább az edzésterven érdemes gyúrni. (Ennél "okosabbat" nem akarok mondani, mert a kerékpárban nincsenek mögöttem évek, de a futómúlt és a több évi konditerem-látogatás tapasztalata alapján ez a meglátásom.)
De arra azért én is kiváncsi lennék, hogy az elit kerékpár versenyzõk mondjuk az alapozás alatt végeznek-e konkrét (láb)izomépítõ, izomtömeg-növelõ munkát, annak megfelelõ táplálkozással?
Írta 2008. október 06. - 15:08
Nem korai már elkezdeni igaz?
So many people have loose Their trust in Jah"
Burning Spear
KTM Race Comp. Süle Attila
Írta 2008. október 05. - 19:44
Írta 2008. október 05. - 15:44
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."