Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Írta 2008. november 17. - 19:25
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. november 17. - 18:31
Az úszással semmi baj nincs, csak a bringások 90 %-a nem tud gyorsúszni hosszútávon,
Az tuti. 25 méterenként meg kell állnom, különben megfájdul a fejem
Tudja esetleg valaki, hogy a János-hegyi kilátó pontosan (!) milyen messze van pl. a Normafás rétesezõtõl?
Csúcstámadás az alaptáborból
Írta 2008. november 17. - 16:16
ilyen alapozó idõszakban milyen hosszú(idõ) edzéseket szokás nyomni bringán, pedálfordulat, pulzus(%-ban), sík, domb?
hetenként hány alkalommal? én most ilyen heti 4db 1órás edzéssel kezdtem... ez jó? (cél: versenyek nyerése, fõleg ox, de maraton is szóba jöhet;))
Attól függ mit akarsz fejleszteni, kitartást, erõt...
Írta 2008. november 17. - 15:34
...azért az úszást ellen szóló érvedet cáfolnám. ( azon túl, h hátizomerõsítésre anno Te javasoltad nekem pont az úszásadag növelését )
Szóval az úszás, hacsak nem HC edzésrõl van szó, szépen formálja az izomzatot, és szálkásít, de szekrény alkatod azért nem lesz tõle.
Az úszással semmi baj nincs, csak a bringások 90 %-a nem tud gyorsúszni hosszútávon, a mellúszás meg nem túlkedvezõ a lábaknak, különösen a térdnek.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. november 17. - 15:23
hetenként hány alkalommal? én most ilyen heti 4db 1órás edzéssel kezdtem... ez jó? (cél: versenyek nyerése, fõleg ox, de maraton is szóba jöhet;))
Írta 2008. november 17. - 15:06
Kistányéron égõ tekerni.
Ha 28T, akkor is?
Race, no Rest!
Írta 2008. november 15. - 11:23
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. november 15. - 07:03
Szolnokon lehet, ahol a legnagyobb emelkedõ a barátság felüljáróKistányéron égõ tekerni.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2008. november 15. - 00:13
Írta 2008. november 15. - 00:05
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2008. november 15. - 00:01
hát akkor ne told hanem tekerj....? Engem versenyen legjobban az emelkedõkön való tolás terhel meg, tulajdonképpen pár 100 méter után alig érzem a vádlim.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. november 15. - 00:00
Két 15kg-os súly a földre, láb eleje rá, két 10 vagy 15-ös súly a kézbe, lelógatva, és lassan fel-le emelkedés. 25 ilyen után a s*ggem, vádlim, nagyon tud fájni. (mármint úgy fájni, hogy érezni, hogy erõsödik az izom)
Írta 2008. november 14. - 23:47
Dante, amellett, h hobbitként abszolút elismerem jártasságot az edzéselméletben, azért az úszást ellen szóló érvedet cáfolnám. ( azon túl, h hátizomerõsítésre anno Te javasoltad nekem pont az úszásadag növelését )
halkan jegyzem meg, hogy akinek van térdfájásra hajlama, az messzire kerülje el a mellúszást.. nekem nyáron 2 hét úszás (1-2 óra) elég volt ahhoz, hogy elég kellemetlen érzés legyen még a séta is hetekig..
Írta 2008. november 14. - 19:58
A lépcsõzés alatt konkrétan a lépcsõn rohangálást kell érteni? Engem versenyen legjobban az emelkedõkön való tolás terhel meg, tulajdonképpen pár 100 méter után alig érzem a vádlim.
Írta 2008. november 14. - 19:18
Úszással a következõ a gond. A mellúszás szétveri a térdedet, ami bringánál határozottan hátrányos, szóval bringásoknak gyakorlatilag tilos. A gyors és hát jó, de egy idõ után túlerõsíti a válladat és karodat, s az meg "felesleges" többletsúly. Szóval nem érdemes anyahajó-leszállófedélzetnyi háttal bringázni, az másik sport. Triatlonosoknál nyilván más a felállás.
A futás lehet, hogy nem ér annyit, mint a bringa, de sokkal többet ér, mint a görgõ. Egészen más az érrendszerre gyakorolt hatása, s keresztedzésnek is kiválló. Fikázni lehet, de érdemes körölnézni a világranglista elején, hogy ki mennyi futóedzést végez, s majd csak utána. És ugye ha futsz (terepen), akkor lépcsõzöl is. Szóval itt kicsit Matyi önmagaddal keveredtél ellentmondásba.
Dante, amellett, h hobbitként abszolút elismerem jártasságot az edzéselméletben, azért az úszást ellen szóló érvedet cáfolnám. ( azon túl, h hátizomerõsítésre anno Te javasoltad nekem pont az úszásadag növelését )
Szóval az úszás, hacsak nem HC edzésrõl van szó, szépen formálja az izomzatot, és szálkásít, de szekrény alkatod azért nem lesz tõle. Vízilabdások közül sokan gyurmáznak kiegészítésként, aki nem, az azért nem, mert nagyon lelassul tõle, meg aztán ez alkati kérdés is valamennyire.
Az a kis plusz, amit esetleg ad, az pont arra elég, h arányos legyél, és ne móka tárgya a csajok között a strandon Nem ismerek olyat, aki a pár extra mméter okozta légellenállás miatt csúszott volna le a dobogóról, de legalább ez is szálkásít, így ennyivel is kevesebb zsírpárnát kell cipelni
De saját tapasztalatom szerint legyezõ alakú hátat az úszás kevésbé, inkább földmunka, mászás, stb. épít. De még ez is több mindentõl függ, van olyan volt oszttársam, aki alkatra cingár, de a kraftot mégis beleedzette a testébe
Írta 2008. november 14. - 17:44
Írta 2008. november 14. - 17:36
.Általános edzésterv a 4hetes, késõbb 3hetes ciklus. Januárig nyugodtan mehet a 4hetes, azaz 2x4 hét. Ez fokozatosan növekvõ terhelést jelent, azaz pl a futást, ha mondjuk kedd futónap, akkor 30, 45, 60, 75 percesre vedd, majd mehet elõrõl.
Ez meglehetös leegyszerüsítése az edzéselméletnek. Te itt idöket adtál meg, ami csak egy faktor. Ha valaki 75 percet fut 70%-os terhelésnek megfelelöen és egy más edzésen ugyanilyen intenzitással 30 percet akkor az egy rendkívül alacsony edzésinger.
Írta 2008. november 14. - 17:15
Írta 2008. november 14. - 16:34
Ki beszélt itt görgõrõl? Tavaly nem volt olyan idõ hogy ne tudtam volna kimenni tekerni...A futás lehet, hogy nem ér annyit, mint a bringa, de sokkal többet ér, mint a görgõ. Egészen más az érrendszerre gyakorolt hatása, s keresztedzésnek is kiválló. Fikázni lehet, de érdemes körölnézni a világranglista elején, hogy ki mennyi futóedzést végez, s majd csak utána. És ugye ha futsz (terepen), akkor lépcsõzöl is. Szóval itt kicsit Matyi önmagaddal keveredtél ellentmondásba.
A másik része meg nem, nincs ellentmondás mert míg a futás elég hosszadalmas, a legdurvább lépcsõzésem is 45 perc körül volt. Teljesen más az intenzitás, meg a mozgás is. De mindegy.
Pl vegyünk engem. Úszni nem tudok, a futástól megfájdul a térdem meg a bokám is, többfajta cipõvel próbálva. Maradt a tekerés, a lépcsõ meg a kondi. Azért elég jó erõnlétet szereztem csak ezekkel idénre
Már 8 éve vagyok csapatban és ugyanennyi ideje versenyzem is, kisebb nagyobb kihagyásokkal, edzõm is van (de még nem írt tervet a téli alapozásra, ezért írtam ide, hátha valaki tud valamit mondani,hogy elkezdjem idõben) és minden XCO versenyen részt vettem idén De jövõre szeretnék femenni elitbe, és azért az más edzettséget igényel.
Tudom, ismerlek, ha máshogy nem, látásból
Dínónak meg mondd h. kapja össze magát, mert nem lesz jó a versenyzõje ha nem ír edzéstervet...
Elitre sem kell sokkal több mint 4-5 hónap. Csak az intenzitás meg a mennyiég változik pöppet