Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Edzésmódszerek

- - - - -

• Please log in to reply
868 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mivel elszánt bringás vagyok, a válasz egyértelmû. mindent a cél érdekében :)

Akkor már nem futsz?

szerintem vegyük be a körbe az úszást is, és akkor szép lassan rájövünk, hogy miért is az egyik legkeményebb állóképességi sport a triatlon;)

én anno a duatlont is nagyon nehezen szoktam meg
- egy óra tekerés, és a még meleg izmokkal elmész egyet futni. azt hinnéd, a meleg izmok elegek, de lábban is teljesen más csoportokat használ a futás, meg felsõtestben is...és ha a futás után nyomsz még egy kör bringát, akkor lehet erre igazán ráérezni, hogy a kettõ csak a kondiban egyezik, izomcsoportban nagyon különbözõek.

és akkor hol van ehhez képest az úszás...

Volt olyan edzésem a szezon elsõ felében, hogy 2 óra bringa után egybõl 1 óra futás, ilyenkor ment legjobban a futás.
A triatlonosok lehet, hogy úszni és futni tudnak, de a biciklizni azt nem (csak egy betétszám nekik). Persze ez csak az én véleményem.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Köszi! Akkor egyelõre maradok a tervezett verseny sportjövõnél: csak bringa;):D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem vegyük be a körbe az úszást is, és akkor szép lassan rájövünk, hogy miért is az egyik legkeményebb állóképességi sport a triatlon;)

én anno a duatlont is nagyon nehezen szoktam meg
- egy óra tekerés, és a még meleg izmokkal elmész egyet futni. azt hinnéd, a meleg izmok elegek, de lábban is teljesen más csoportokat használ a futás, meg felsõtestben is...és ha a futás után nyomsz még egy kör bringát, akkor lehet erre igazán ráérezni, hogy a kettõ csak a kondiban egyezik, izomcsoportban nagyon különbözõek.

és akkor hol van ehhez képest az úszás...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
mivel elszánt bringás vagyok, a válasz egyértelmû. mindent a cél érdekében :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
És csak kétféle válasz lehetõség van, vagy van egy mindent ûberelõ?: "Mindkettõt!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

De sok embertõl hallottam már hogy a kerékpározás és a futás üti egymást.

engem is mostanában döbbentettek rá, hogy akkor bringaversenyt vagy futóversenyt akarok nyerni?!

térdfázás ellen két termonadrággal kell védekezni, amik közül nem hátrány, ha a külsõ szálálló...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Egyébként is baromság ilyen idõben órákat bringázni
Akármilyen ruhád van megizzadsz és megfázol benne

Vagy ha nem is érzel semmit 40 évesen szétmennek az izületeid

Nem szeretem az olyan kijelentéseket hogy baromság legfeljebb te nem szeretsz. Tudod ha egy hegymászót megkérdeznek hogy miért akarja megmászni azt a hegyet azt feleli mert ott van , én is így vagyok vele azért akarok brigázni mert ott van , ott van nyáron és télen is. Lehet hogy csak annyi az egész a téli bringázásban hogy jobban fel kell készülni 2 kesztyû sapka vagy maszk, zokni és némi elhatározás mert tény és való nehezebb télen bringázni mint a meleg szobából azt írni hogy baromság. Szerintem.
Egy 40 éves akinek jók az ízületei .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lenne egy kérdésem a futókhoz. Lehet olyan futónadrágot venni, amiben elõl a nemiszerv környékén szélálló anyag van? Mert 5 fok alatt 1 óra után kezd lefagyni a f...om.

A sebesség mindent megold.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Egyébként is baromság ilyen idõben órákat bringázni
Akármilyen ruhád van megizzadsz és megfázol benne

Vagy ha nem is érzel semmit 40 évesen szétmennek az izületeid

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts

A futáshoz még annyit hogy esélytelen azt remélned hogy fejlõdni fogsz tõle a bringán, a semminél viszont jobb ilyenkor télen.
Sõt inkább hátráltatja a kerékpáros edzettséget, de a szív és tüdõkapacitást segít megtartani.
Ez annyit jelent hogy ha hétvégén elõveszed a bringát azon kívül hogy a pulzusod nem lesz az egekben ugyanúgy gyenge leszel mintha nem futottál volna.

éN alapozás alatt heti egy két alkalommal futok, 15 perc volt az elsõ és azóta 5 percel növelem hetente, de egy óránál többet soha nem fogok futni.

Szerintem szégyen a futás de hasznos.....:D fõleg a maratonok tolós szakaszain...

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Nemtudom, nekem saját tapasztalat heti 3 futás mellett hétvégén szenvedek a kerékpáron.
Kerékpár után meg szenvedek a futópályán.
Nyilván agyban is szar megszokni hogy sokkal hidegebb van ilyenkor a kerékpáron mint futva

De sok embertõl hallottam már hogy a kerékpározás és a futás üti egymást.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ezzel nem kevesen vitatkoznának, de nyilván a futással és sífutással készülõk csak azért harmadik-negyedik helyen érnek be világkupán, mert tekerniük kellett volna...:chin:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
A futáshoz még annyit hogy esélytelen azt remélned hogy fejlõdni fogsz tõle a bringán, a semminél viszont jobb ilyenkor télen.
Sõt inkább hátráltatja a kerékpáros edzettséget, de a szív és tüdõkapacitást segít megtartani.
Ez annyit jelent hogy ha hétvégén elõveszed a bringát azon kívül hogy a pulzusod nem lesz az egekben ugyanúgy gyenge leszel mintha nem futottál volna.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Gabe84: 20%-kal érdemes csökkenteni az edzésidõt, de tényleg minél többet... én 10%-kal csökkentem a kintit. A leghosszabb hetem kb. 15 óra görgõzés lesz az idei télen (plusz futás, kondi). A profik mennek 25 órát is alapozáskor egy héten, ez természetesen csak aerob munka. Fokozatosság, ciklikusság, regeneráció!

Az a baj csak ezzel a teszttel, hogy nincs igazi motiváció, nehéz így elérni a max-ot... (dr. Herman Falsetti - ha mond valamit a név) viszont tényleg biztonságos.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én sem ismerem õket, de nem nagyon írják, hogy ki végezné a vizsgálatot. Az egyik fószerrõl írják, hogy "Kiemelten foglalkozik a wattmérésen alapuló edzés tudományával..."
Aki vendéglátós és részt vett egy kerékpáros sportoktatói képzésen.

az, hogy az Isti a wattméréssel foglalkozik, az nem jelent semmit. A teljesítménydiagnosztikához nem kell a hétköznapokban wattmérõt használni. ott lövik be azokat a pulzuszónákat, amiket a hétköznapokon az edzések támpontja lesz.

attól, hogy anno vendéglátós suliba járt, nem jelent semmit. jónéhány amerikából rendelt könyvet olvas a wattmérésrõl, edzésrõl stb. mert itthon nem ír róla senki olyan specifikusan. Neki is van a bringáján wattmérõje. Az országútis "fiai" pedig nagyon szép eredményeket értek el nemzetközi vizeken is. Ha jól tudom a szegedieket (is) edzi

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Fülöp Tibor, aki csinálja a teljesítménydiagnosztikát, sokan járnak hozzá.....

http://www.shp.hu/hp...osztika_web.pdf

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Én sem ismerem õket, de nem nagyon írják, hogy ki végezné a vizsgálatot. Az egyik fószerrõl írják, hogy "Kiemelten foglalkozik a wattmérésen alapuló edzés tudományával..."
Aki vendéglátós és részt vett egy kerékpáros sportoktatói képzésen.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Gondolod, hogy odaállítanak egy jóskapistát, hogy írja le papírra, amit mutat a mûszer? Nem ismerem õket, csak a jóindulat mondatja velem...
"Nice boys don't play rock and roll"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

elvileg sportkórházban is csinálnak ilyet, az annyival jobb, hogy a szakember neve elõtt van egy "dr.", talán ezért hitelesebb lehet, ezt nekem is csak mondták....

meg lehet, hogy Õ 10másodpercen belül újraéleszt a szobában található készülékekkel, ha estleg megállna a szíved.
Ami vizsgálatok közben sem olyan ritka...

Nem elriasztásképp, csak van akinek ez szempont.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
zoozoo:
nekem csak 186-ig ment fel a pulzusom, elvileg a szívem bírta volna még, csak a lábam nem, és már nagyon rángattam a bicót a görgõn...... (vagy agyban adtam fel?!)

bloke:
a vizsgálat kb 12000 magyar píz, elvileg sportkórházban is csinálnak ilyet, az annyival jobb, hogy a szakember neve elõtt van egy "dr.", talán ezért hitelesebb lehet, ezt nekem is csak mondták....