Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

geya

geya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Tavaly életemben elõször letekertem középtávon a Duna Maratont. Master 1 ben indultam ('74-es vagyok, öregfiú). Rendesen kidöglöttem a végére. Idén mind a négy TOP-ra benevezek. Szeretnék ötleteket kapni edzéssel, felkészüléssel kapcsolatban.

1.Hogyan kezdjem a felkészülést?
2.Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
3.Milyen tempóban és mennyit szükséges feltétlenül tekerni a felkészülés alatt?

Négy éve montizom (évi 2500-3000 km megyek), de csak hétvégéken tekerek, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).

Nem megnyerni akarom, csak tisztességesen letekerni, lehetõleg szintidõn belül.

Segítséget elõre is köszönöm!

Ja, még valami, Bechterew kórban szenvedek (nem kell betojni nem fertõzõ, mozgásszervi betegség), ha valaki hasonló betegség mellett teker és tud okosakat mondani, kérem írjon.

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
hali!
Persze, nehogy az jöjjön le, hogy lenézem a hosszútávot.
"Don't trust that man, That man could loose his trust
So many people have loose Their trust in Jah"

Burning Spear

KTM Race Comp. Süle Attila

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Én is most a táv-változtatást tervezem. A rövidtáv nagyon-nagyon eredménycentrikus, ha ott valaki nem dobogós akkor az nagyon A tömeg, és én ebbe beleuntam. Hosszútávon azt hiszem az elsõ felében végezni már korrekt eredmény.

Azért hosszútávon sem megy a piknik, meg virágszagolgatás, elhiheted! :)
60+ km-es edzésekkel hosszútávot is kipróbálhatod.
Mezõny elsõ fele helyett inkább a gyõztes idõ +X%-ot mondanám. Majd a hozzáértõk megmondják, mennyi számít korrektnek. Még néhány évig szeretnék 30 alatt maradni, az nekem megfelel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

zsola_: Minden ZKSE-s máshol, máskor, másmerre. Ritkán vannak közös tekerések hétvégenként. De ettõl függetlenül jöhetsz persze, csak pontosítani kéne hol merre mivel mikor ;)

Zeg.-i vagyok, esetleg valamelyik hétvégén csatlakoznék outival egy alapozós menethez
Hol szoktál lépcsõzni ?

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Én is most a táv-változtatást tervezem. A rövidtáv nagyon-nagyon eredménycentrikus, ha ott valaki nem dobogós akkor az nagyon A tömeg, és én ebbe beleuntam. Hosszútávon azt hiszem az elsõ felében végezni már korrekt eredmény.
És el is kezdtem erre edzeni 60km+ os edzésekkel, hogy egyenlõre legalábbis a középtáv menjen.
Egyébként elég érdekes, ha akarom ha nem, minden edzésemen a pulzusátlag melegítéstõl levezeteséig pontosan 149 mostanában.
egyébként edzesonline-t használja valaki?
"Don't trust that man, That man could loose his trust
So many people have loose Their trust in Jah"

Burning Spear

KTM Race Comp. Süle Attila

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

off
aszfalton mikor szoktatok zkse-vel edzeni ?
lehet csatlakozni ?

Hol laksz?
a csapat nagyrésze egerszegi, de van tapolca melletti (én), pesti stb..

Örülök hogy idáig is eljutottam (hosszú történet :) ), de egy két év és talán majd lesz belõle középtáv is, csak erõsödjek még a röviden...

anno egyszer meséltél már gyermekkori betegségrõl, erre emlékszem.
a rövid és középtáv közt nincs olyan vészes különbség, viszont a középtáv azért rangosabbnak mondható :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
PBG: Ott az én edzõm, Specziár Viktor, 8ezer/hó, heti edzés és _mindent_ ír.

zsola_: Minden ZKSE-s máshol, máskor, másmerre. Ritkán vannak közös tekerések hétvégenként. De ettõl függetlenül jöhetsz persze, csak pontosítani kéne hol merre mivel mikor ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Jó kérdés! D szvsz te tudod majd rá a vlaszt jövõ ilyenkor. Az én edzõm, inkább barátnak nevezném, nagyon eredményes és a csc-bõl Fülöp Tibor volt az edzõje, igaz vele komolyabban foglalkoztak mint a kéthetes periódus.
De ez is jobb mint a semmi

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
A futás igenis nagyon hasznos dolog a bringásoknál,teljesen más izomcsoportot mozgat meg és igencsak megerõsiti a keringést.Én 15 évig tájfutottam ugyhogy a keringésem igencsak rendbe van,de ettõl függetlenül alapozáskor sokat futok,fõleg reggel éhgyomorra kb 60-70 percet.Utánna persze jöhet a bringázás ami jól szokott menni mivel már megmozgattam az izmokat aznap.Szerintem ha nem nagyon durva az idõ kint igenis fel kell öltözni és ki kell menni tekerni.23éve sportolok voltak igen komoly idõszakok is,és semmi baja az izûleteimnek,szerencsére,és még komoly sérülés sem volt.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Még NEM biztos, de valószínû, hogy egy ideig(remélem kitart a jövõ évi szezon végéig) lesz edzõm: CSC két hetes értekezéssel az edzésekrõl. Akkor ez azt jelenti, hogy két hétre megírják nekem elõre az edzéstervet, meg a kaját, meg mindent(merthogy ezek is benne vannak), és akkor a kétheti penzum után értekezünk(pl.: most: XII.hó12.: megírják nekem két hétre, aztán XII.26-án értekezünk), vagy hetente adják meg és kommunikáció csak kéthetente van(pl.: XII.hó12.: megírják nekem egy hétre, aztán jön XII.hó19-én újra az egyheti penzum, de az edzések teljesítésérõl csak XII.26-án beszélünk)?
Szerintetek megéri?: 6000,-Ft/hónap.

Edit: most nézem a honlapot... ebben nincs benne a kaja elõírás, meg a naponkénti edzésnapló ellenõrzés... mindegy, majd utánakérdezek a csapatom ügyintézõjénél(igazából ez a 6000,-Ft csak a csapatnak 6000,-Ft, az árlistában 9000,-Ft), hogy hogy is van ez...?!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Örülök hogy idáig is eljutottam (hosszú történet :) ), de egy két év és talán majd lesz belõle középtáv is, csak erõsödjek még a röviden...
Szóval meglátjuk mit hoz a célirányos edzés, eddig mindig csak letekertem x km-t és volt vmi, de most számomra még új irányból van megközelítve a dolog. pl.: pulzuszónás tekerés, külön kondi a láb erõsítésére, vádlira egylábas intervallumok stb. úszás, futás.

Visszafele olvasva elég eltérõek a vélemények, de én is csak jövõ év végén fogom megmondani, hogy hasznomra válltak a dolgok, de rosszat nem teszek vele....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

top maraton rövid táv összetetten javítani akarok. idén 26-ik lettem. természetesen a maratonokon egyenként is. edzés képpen meg ou-i amatõr kupafutamok. amúgy az idei az elsõ alapozás, amikor is van edzõm és összetett a felkészülés.

Ha már ennyit edzel, miért nem indulsz komolyabb távon?

A sebesség mindent megold.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás

off
milyen versenyeken szeretnéd próbára tenni magad? (maraton, xc stb... konkrétan melyik rendezvény van tervbe véve?)
on

top maraton rövid táv összetetten javítani akarok. idén 26-ik lettem. természetesen a maratonokon egyenként is. edzés képpen meg ou-i amatõr kupafutamok. amúgy az idei az elsõ alapozás, amikor is van edzõm és összetett a felkészülés.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
off
aszfalton mikor szoktatok zkse-vel edzeni ?
lehet csatlakozni ?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Majd jövõre kiderül, hogy eredményes lesz-é az alapozás :)

off
milyen versenyeken szeretnéd próbára tenni magad? (maraton, xc stb... konkrétan melyik rendezvény van tervbe véve?)
on

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
na én szerdán mentem 70km-t, vasárnapra meg 80km van. Közte futás, úszás, kondi.... Persze ruhára csúnyán sokat költöttem.... Majd jövõre kiderül, hogy eredményes lesz-é az alapozás :)

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Én személy szerint sokkal szívesebben futok ilyenkor télen.
Ha kimegyek outizni mindig az jár a fejemben hogy vigyázz megfázol, kifagynak az ízületeid stb..
Ilyenkor 2-3 órákat kellene alapozni ami azért elég mazochisztikus mennyiség szerintem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
valami ilyesmit akartam én is mondani, csak kicsit egyszerûbben fejeztem ki magam :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igaza van, a kerékpározással a keringésedet és a megfelelõ izomcsoportot is edzed, de a folyamatos monoton bringázások mentálisan nem igazán tesznek jót (én pl sokkal jobban bírom a futás monotonítását), megölik a bringázás szeretét (én úgy mondom, megöli a lelkemet). Nekem ki kell éheznem a bringázásra különben nem bírom végig a szezont.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Akkor már nem futsz?

le vagyok korlátozva :)
pedig szívesen tenném. csak konditerem elõtt egy kis bemelegítõ futás...
de már kérvényeztem Marcinál, hogy színesítsük egy kis futással. azt mondta, hogy bringát nem cserélünk el futásra, majd azon felül futhatok :D