Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Posted 2009. January 14. - 14:52
1.Hogyan kezdjem a felkészülést?
2.Heti hány alkalommal látogassam a konditermet és milyen gyakorlatokat érdemes végezni?
3.Milyen tempóban és mennyit szükséges feltétlenül tekerni a felkészülés alatt?
Négy éve montizom (évi 2500-3000 km megyek), de csak hétvégéken tekerek, terepviszonytól függõen kb. 50-140 km-t, más kiegészítõ sportot nem végeztem, kívévéve az évi két-három teljesítménytúrát (azt is bringával).
Nem megnyerni akarom, csak tisztességesen letekerni, lehetõleg szintidõn belül.
Segítséget elõre is köszönöm!
Ja, még valami, Bechterew kórban szenvedek (nem kell betojni nem fertõzõ, mozgásszervi betegség), ha valaki hasonló betegség mellett teker és tud okosakat mondani, kérem írjon.
Posted 2008. December 19. - 12:15
Persze, nehogy az jöjjön le, hogy lenézem a hosszútávot.
So many people have loose Their trust in Jah"
Burning Spear
KTM Race Comp. Süle Attila
Posted 2008. December 18. - 19:39
Én is most a táv-változtatást tervezem. A rövidtáv nagyon-nagyon eredménycentrikus, ha ott valaki nem dobogós akkor az nagyon A tömeg, és én ebbe beleuntam. Hosszútávon azt hiszem az elsõ felében végezni már korrekt eredmény.
Azért hosszútávon sem megy a piknik, meg virágszagolgatás, elhiheted!
60+ km-es edzésekkel hosszútávot is kipróbálhatod.
Mezõny elsõ fele helyett inkább a gyõztes idõ +X%-ot mondanám. Majd a hozzáértõk megmondják, mennyi számít korrektnek. Még néhány évig szeretnék 30 alatt maradni, az nekem megfelel.
Race, no Rest!
Posted 2008. December 17. - 11:07
zsola_: Minden ZKSE-s máshol, máskor, másmerre. Ritkán vannak közös tekerések hétvégenként. De ettõl függetlenül jöhetsz persze, csak pontosítani kéne hol merre mivel mikor
Zeg.-i vagyok, esetleg valamelyik hétvégén csatlakoznék outival egy alapozós menethez
Hol szoktál lépcsõzni ?
Posted 2008. December 13. - 16:52
És el is kezdtem erre edzeni 60km+ os edzésekkel, hogy egyenlõre legalábbis a középtáv menjen.
Egyébként elég érdekes, ha akarom ha nem, minden edzésemen a pulzusátlag melegítéstõl levezeteséig pontosan 149 mostanában.
egyébként edzesonline-t használja valaki?
So many people have loose Their trust in Jah"
Burning Spear
KTM Race Comp. Süle Attila
Posted 2008. December 12. - 20:46
Hol laksz?off
aszfalton mikor szoktatok zkse-vel edzeni ?
lehet csatlakozni ?
a csapat nagyrésze egerszegi, de van tapolca melletti (én), pesti stb..
anno egyszer meséltél már gyermekkori betegségrõl, erre emlékszem.Örülök hogy idáig is eljutottam (hosszú történet ), de egy két év és talán majd lesz belõle középtáv is, csak erõsödjek még a röviden...
a rövid és középtáv közt nincs olyan vészes különbség, viszont a középtáv azért rangosabbnak mondható
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. December 12. - 17:47
zsola_: Minden ZKSE-s máshol, máskor, másmerre. Ritkán vannak közös tekerések hétvégenként. De ettõl függetlenül jöhetsz persze, csak pontosítani kéne hol merre mivel mikor
Posted 2008. December 12. - 17:31
De ez is jobb mint a semmi
Posted 2008. December 12. - 17:27
Posted 2008. December 12. - 17:18
Szerintetek megéri?: 6000,-Ft/hónap.
Edit: most nézem a honlapot... ebben nincs benne a kaja elõírás, meg a naponkénti edzésnapló ellenõrzés... mindegy, majd utánakérdezek a csapatom ügyintézõjénél(igazából ez a 6000,-Ft csak a csapatnak 6000,-Ft, az árlistában 9000,-Ft), hogy hogy is van ez...?!
Posted 2008. December 12. - 17:07
Szóval meglátjuk mit hoz a célirányos edzés, eddig mindig csak letekertem x km-t és volt vmi, de most számomra még új irányból van megközelítve a dolog. pl.: pulzuszónás tekerés, külön kondi a láb erõsítésére, vádlira egylábas intervallumok stb. úszás, futás.
Visszafele olvasva elég eltérõek a vélemények, de én is csak jövõ év végén fogom megmondani, hogy hasznomra válltak a dolgok, de rosszat nem teszek vele....
Posted 2008. December 12. - 16:56
top maraton rövid táv összetetten javítani akarok. idén 26-ik lettem. természetesen a maratonokon egyenként is. edzés képpen meg ou-i amatõr kupafutamok. amúgy az idei az elsõ alapozás, amikor is van edzõm és összetett a felkészülés.
Ha már ennyit edzel, miért nem indulsz komolyabb távon?
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. December 12. - 16:41
top maraton rövid táv összetetten javítani akarok. idén 26-ik lettem. természetesen a maratonokon egyenként is. edzés képpen meg ou-i amatõr kupafutamok. amúgy az idei az elsõ alapozás, amikor is van edzõm és összetett a felkészülés.off
milyen versenyeken szeretnéd próbára tenni magad? (maraton, xc stb... konkrétan melyik rendezvény van tervbe véve?)
on
Posted 2008. December 12. - 16:36
Posted 2008. December 12. - 13:45
offMajd jövõre kiderül, hogy eredményes lesz-é az alapozás
milyen versenyeken szeretnéd próbára tenni magad? (maraton, xc stb... konkrétan melyik rendezvény van tervbe véve?)
on
Posted 2008. December 12. - 12:28
Posted 2008. December 12. - 12:17
Ha kimegyek outizni mindig az jár a fejemben hogy vigyázz megfázol, kifagynak az ízületeid stb..
Ilyenkor 2-3 órákat kellene alapozni ami azért elég mazochisztikus mennyiség szerintem
Posted 2008. December 12. - 08:10
Posted 2008. December 12. - 01:07
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. December 12. - 00:27
le vagyok korlátozvaAkkor már nem futsz?
pedig szívesen tenném. csak konditerem elõtt egy kis bemelegítõ futás...
de már kérvényeztem Marcinál, hogy színesítsük egy kis futással. azt mondta, hogy bringát nem cserélünk el futásra, majd azon felül futhatok