Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Milyen futócipõt érdemes vennem,

Az Asicsra esküszöm. A zselés típusok nagyon jók.
Aszfaltosban futottam Tortúrát, maratont, meg sokat edzettem benne.
A terepessel meg a No megállj csak, és a Piros85. Térdfájás nélkül!
Szerintem ez elég indok.
Én is hasonlóan koptatom a cipõket, így lehet neked is beválik.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
január elején kezdtem a görgõzést.A december teljesen kimaradt,mûtét miatt.Milyen pulzustartományban érdemes ilyenkor tekerni?Napi egy órát szoktam görgõzni,általában egy nap pihivel.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
kemény ez a hétvége. tegnap 90 km GA1, közben csináltam 2×5 km K3-at. Ma 100 km GA1, plussz még mennem kell úszni. Úgy fogok aludni este, mint akit agyonvertek.

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Köszi. Aszfaltra valóval. Megnéztem 3 másik futóismerõs cipõjét és nekik is így kopik.

Én ezt a cipõt tudom ajánlani. A feleségemnek és nekem is bevált. Már próbálás közben érezni a különbséget. Sõt, ki is próbálhatod megvétel elõtt.
http://www.saucony.h...1001&termid=310

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani, megkérdezem nõvéremet, Õ egy pesti boltban (ez a kérdés, hogy melyik) volt futócipõ után kutakodva és elég komoly felvilágosítást adtak neki (mértek valami lúdtalp féleséget is), hogy mit és hogyan, az már más kérdés, hogy nem a megfelelõ stílusban. Aszfaltra való cipõvel futsz, vagy terepre készülttel?

Köszi. Aszfaltra valóval. Megnéztem 3 másik futóismerõs cipõjét és nekik is így kopik.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
MJani, megkérdezem nõvéremet, Õ egy pesti boltban (ez a kérdés, hogy melyik) volt futócipõ után kutakodva és elég komoly felvilágosítást adtak neki (mértek valami lúdtalp féleséget is), hogy mit és hogyan, az már más kérdés, hogy nem a megfelelõ stílusban. Aszfaltra való cipõvel futsz, vagy terepre készülttel?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Próbáld meg az indexen a futóbolondok fórumot, ott biztos többen értenek hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet nem ez a legmegfelelõbb fórum erre a kérdésre.
Milyen futócipõt érdemes vennem, ha a cipõm a sarka külsõ felén kopik legjobban és a jobb jobban kopik, mint a bal? Láttam mindenféle (normál, befelé dölõ, kifelé dölõ) lábtartáshoz való cipõket, de egyáltalán nem értek a futócipõkhöz. Enyhén X lábam van és a jobb lábamat a cipõ külsõ élére teszem le. Nem sokat futok, évente 1000-1500km-t, és általában aszfalton.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

260 W az elég jó a te korodban, bár semmit sem jelent, maximum a testúly kg-od arányában. (W/kg vagy mi)

Jaja... W/kg. 260/60 az 4,3W/kg... azt írták rá, hogy jó/közepes, de inkább közepes(hogy inspiráljanak egy kicsit;))

Nekem is 54 a hematokritom, pedig napi 4 litert benyakalok, az tutkó, szóval lehet, csak mázlid van.

Akkor nagyon nem aggódok... igen, azt is mondták, hogy lehet, hogy szerencsés vagyok, mert így több oxigént tud szállítani a vérem.

coacholi

coacholi

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Szisztok! Teljesítményorientált kerékpárosok számára teljesítményéletteni tesztre elég kevés helyen van hazánkban lehetõség. Én aszem összvissz 4-5 rõl tudok. Többek közt nálam is van erre lehetõség, sõt a tanítbányoknak az együttdolgozás egyik feltétele.
Bõvebben: http://www.oliworld.hu/?id=10680

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

Hi, milyen okai lehetnek annak, hogy görgõn nem tudok mostanság eljutni max pulzus közelébe?
Tavalyi mérésem szerint 192 a max, dec elején görgõn még 188 körülig is eljutottam, de az utóbbi 4 hétben 160-nál már érzem a lábamat, 170-nél már leszakadnak a lábaim és zihálok, 175-nél már a lelkem folyik ki a fülemen, a lábaim tejsavgyárként funkcionálnak, a Niagara ömlik belõlem.
Betegség? Túlhajszoltam magam? Vagy esetleg az elõzõ napi edzés (150-160-as futás, utána gyúrás) miatt kompenzál a szervezetem?

Köszi, Z

görgõn szerintem amúgy is nehéz felvinni. de lehet kicsit sok volt az edzés, tartsál egy pihenõsebb hetet aztán utána meglátod.
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem is 54 a hematokritom, pedig napi 4 litert benyakalok, az tutkó, szóval lehet, csak mázlid van. 260 W az elég jó a te korodban, bár semmit sem jelent, maximum a testúly kg-od arányában. (W/kg vagy mi)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hi, milyen okai lehetnek annak, hogy görgõn nem tudok mostanság eljutni max pulzus közelébe?
Tavalyi mérésem szerint 192 a max, dec elején görgõn még 188 körülig is eljutottam, de az utóbbi 4 hétben 160-nál már érzem a lábamat, 170-nél már leszakadnak a lábaim és zihálok, 175-nél már a lelkem folyik ki a fülemen, a lábaim tejsavgyárként funkcionálnak, a Niagara ömlik belõlem.
Betegség? Túlhajszoltam magam? Vagy esetleg az elõzõ napi edzés (150-160-as futás, utána gyúrás) miatt kompenzál a szervezetem?

Köszi, Z
"Nice boys don't play rock and roll"

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

PBG
ki az edzõd?

ezt a kérdést csak most vettem észre... Specziár Viktor(Rémhöri ajánlásával;))
én azt hallottam, hogy ott drágább... na mindegy. CSC-nél tényleg nincs maszk.

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
terheléses a sportkórházban is van, ott 8-9 körül mozog az ár és csinálnak vo2 mérést is.(csc-nél volt egyik haverom, õ azt mondta h nem volt rajta maszk) bár idõpontkérés után kb 3 héttel kerülsz sorra...
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Mi ennek a vizsgálatnak a rendes neve és hol lehet ilyet Bp-n csináltatni? mi kell ahhoz, hogy el végezzék, csak ki kell fizetni? Valszeg keveset iszom és érdekelne, hogy mit és mennyit kéne, mert 25°C felett szinte mindig megfájdul a fejem.

amit PBG linkelt, CSC-t ott tudsz sima vérképet is csináltatni.
vagy kérsz beutalót orvostól vérvételre - mondjuk megmondod, hogy fáradékony vagy mostanában, szeretnéd megnézetni a vas szinted, anno nekem is ezt kellett mondani, csak úgy simán nem akartak beutalót adni :)

PBG
ki az edzõd?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://www.cyclingsportcenter.hu/ ==>elérhetõ ár(~13000,-Ft)(lehet a Sportkórházban is csináltatni, nem tudom mennyiért, de ott többe kerül) Semmi, csak ki kell fizetni. Neve: terheléses vizsgálat.
"Mit és mennyit...": pontosan nem bírják megmondani, csak a hematokrit és a hemoglobin szintedet határozzák meg, és az alapján következtetnek. Pl.: nekem valahol a felsõ referenciaérték közelében voltak ezek az adatok.
Mondjuk, ha csak erre vagy kíváncsi, akkor egy teljes vérképbõl is megtudod ezeket az értékeket.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Mi ennek a vizsgálatnak a rendes neve és hol lehet ilyet Bp-n csináltatni? mi kell ahhoz, hogy el végezzék, csak ki kell fizetni? Valszeg keveset iszom és érdekelne, hogy mit és mennyit kéne, mert 25°C felett szinte mindig megfájdul a fejem.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Voltam szombaton terheléses teszten... mit ne mondjak... kemény volt! (mondjuk ez várható volt) Kiderült, hogy egy kicsit sûrû a vérem(nem tolok EPO-t,csak keveset iszom;)), de inkább a tesztrõl: 40wattról indultam, és 3 percente emeltük 20wattal a terhelést. Így eljutottam a 260watt végéig(vagyis amikor átváltott 280-ra, akkor álltam meg), addig végig 105-ös átlag pedálfordulatom volt, ami jó... 202 volt a max pulzusom. A fülem nem nagyon bírta a strapát, mert azt szurkálták... bedagadt, meg sebes lett...
Másnap reggelre iszonyú torokfájás, láz... szóval azóta itthon vagyok.
(Most hogy ezt miért írtam le?:D)... de mindenkinek ajánlják, hogy menjen el ilyen tesztre, mert érdekes dolgok derülhetne ki(pl.: eddig túl alacsony pulzuson edzettél==> nem lesz hatékony az edzés, de egyáltalán mik a pulzuszónáid, eleget iszol-e stb.)!

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Én is most a táv-változtatást tervezem. A rövidtáv nagyon-nagyon eredménycentrikus, ha ott valaki nem dobogós akkor az nagyon A tömeg, és én ebbe beleuntam. Hosszútávon azt hiszem az elsõ felében végezni már korrekt eredmény.
És el is kezdtem erre edzeni 60km+ os edzésekkel, hogy egyenlõre legalábbis a középtáv menjen.
Egyébként elég érdekes, ha akarom ha nem, minden edzésemen a pulzusátlag melegítéstõl levezeteséig pontosan 149 mostanában.
egyébként edzesonline-t használja valaki?

Van hozzá edzõd,vagy magadtól csinálsz mindent ?
Egyébként hajrá !