Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Posted 2010. September 10. - 00:08
a 10 kilométert tûztem ki célul jövõ tavaszra mondjuk 1 óra alatt, meg az 5 perc körüli 1000-ket. most a 4 km az 25-26 perc, szóval az 5 km kb 30 lenne nekem is...alkati dologhoz nem értek, csak azt tudom, hogy világéletemben a monotonabb sportok mentek jobban (még fociban is középpályás voltam, hogy folyamatosan kelljen futni:D), sose voltam igazán robbanékony...de kösz a bíztató szavakat+tippeket, igyekszem.
burce: szerintem Jani arra gondol, hogy ez -tekintve hogy nemrég kezdtem el futni, és kb nulla az állóképességem a betegségem miatt- most afféle alapozó edzés, ahol meg az egyenletes terhelés és az állóképesség megszerzése a lényeg. aztán majd gondolom eljön egy olyan szint, amikor akármennyit futok, nem fejlõdök és akkor kell majd robbanékonyságot növelni...
Posted 2010. September 10. - 00:04
Ez miért szükséges?Ami még fontos lehet, ne sprintelj bele ezekbe a laza futásokba, tartsd végig a lassú tempót.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2010. September 09. - 23:55
Posted 2010. September 09. - 23:33
Jani: ok, lassú tempó meglesz, gyúró remélem nem kell. betegségbõl már jól vagyok, sportoltam sokat azóta és bringán pl nem jött ki vagy úszásnál ez a dolog...7vége pihi meg úszás, remélem jövõ keddig jobban leszek..
Posted 2010. September 09. - 23:23
Ami még fontos lehet, ne sprintelj bele ezekbe a laza futásokba, tartsd végig a lassú tempót.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. September 09. - 23:08
De izomláz szerû fájdalmat érzel, vagy másmilyen?
Posted 2010. September 09. - 22:24
Posted 2010. September 08. - 21:18
remélem. mondjuk a lenyújtással mindig is bajom volt, bringa után se bírtuk lenyújtani rendesen a combjaim sose...
Én pedig -bár tudom hogy hiba- de nem is szoktam nyújtani. Ideje lenne elkezdenem.
Posted 2010. September 08. - 21:03
Posted 2010. September 08. - 20:56
bloke: futottam már tavasszal 1 hónapig akkor 12 perc alatt 2500-2600 ment megerõltetés nélkül, csak a nyár totál kiesett futástéren...
kubai: hétfõ az fix úszás, kedd futás, csütörtök péntek meg idõjárás/egyetemfüggõ, de 1 futás 1 úszás...tempótartással sosem volt gond, a legtöbb sporthoz nálam van a Polar.lemegyek holnap a pályára, nyújtani legalábbis biztosan, aztán meglátom mi a jó a lábamnak, de most akkor futok egy jópárszor ilyen 25 perces 4000-ket, hogy hozzászokjak.
Ez így jónak is tûnik, de ha csak a nyár maradt ki akkor 2 hét után már bõven tudsz futni hosszabbakat úgy, hogy nem lesz másnap semmi különös "tünet".
Posted 2010. September 08. - 20:48
kubai: hétfõ az fix úszás, kedd futás, csütörtök péntek meg idõjárás/egyetemfüggõ, de 1 futás 1 úszás...tempótartással sosem volt gond, a legtöbb sporthoz nálam van a Polar.lemegyek holnap a pályára, nyújtani legalábbis biztosan, aztán meglátom mi a jó a lábamnak, de most akkor futok egy jópárszor ilyen 25 perces 4000-ket, hogy hozzászokjak.
Posted 2010. September 08. - 19:54
Én is így kezdtem, 5 hónappal késõbb 5:10-es ezrekkel futottam le a félmaratont. menj el mondjuk kétnaponta 4km-re, és 2 hét után már alig fogod megérezni (feltéve hogy odafigyelsz, és nem növeled ösztönösen a tempót...). Onnantól lehet a mennyiséget/tempót növeli aszerint hogy mit akarsz elérni, ehhez a részéhez nem értek, én akkor futottam amikor kedvem és idõm volt, annyit futottam amennyihez kedvem és idõm volt, de az elsõ hónap utána fõleg 8-12 km-es távokat futottam 6:00 alatti kilikkel.elkezdtem most futni így õsszel. kedden futottam lightos tempóban 4km-t (12 perces 2000-k), 1000-ként egy százas sprinttel, hogy ne unatkozzak. bemelegítettem, levezettem, nyújtottam, de a combom elülsõ része elképesztõ mód húzódik még ma is, meg a vádlim is egy kicsit - alig bírok leguggolni.
ez miért van?
Posted 2010. September 08. - 19:26
elkezdtem most futni így õsszel. kedden futottam lightos tempóban 4km-t (12 perces 2000-k), 1000-ként egy százas sprinttel, hogy ne unatkozzak. bemelegítettem, levezettem, nyújtottam, de a combom elülsõ része elképesztõ mód húzódik még ma is, meg a vádlim is egy kicsit - alig bírok leguggolni.
ez miért van?
Ez sok volt elsõre, ha egész mostanáig egyáltalán nem futottál.
Posted 2010. September 08. - 19:22
ez miért van?
Posted 2010. September 02. - 13:52
30 gr fehérje
3,6 gr zsír
60 gr szénhidrát aminek a fele cukor
A belinkelt kajatervbõl: „izmosodni csak olyan ételektõl fog, melyek az edzéshez energiát biztosítanak, vagy magas fehérje tartalmuk miatt építik az izomzatot.”
Én úgy gondolom, hogy a srácnak van egy bringás edzésterve és van hozzá egy táplálkozási terve is. És emellé végzi az általa leírt gyakorlatokat, amik túl sok kalóriát nem fognak elégetni (szemben egy bodys edzéstervvel), vagyis gondolom, hogy az eddigi napi szénhidrát, vitamin és zsír bevitele elég ehhez a mozgáshoz is. És mivel szálkás izomtömeget szeretne úgy, hogy nem 1, hanem 6 kocka legyen a hasán, ezért tartom feleslegesnek a túlzott mennyiségû plusz szénhidrát bevitelt. Ha egy komplett bodys edzést nyomatna még mellé, akkor én is javasolnám a plusz szénhidrát bevitelt. Így totál fölösleges szerintem. Fõleg, hogy annál a tömegnövelõnél 2 gramm szénhidrátra jut 1 gramm protein. Viszont amit te kajálsz a whey protein, na az már tuti. Az tényleg magas fehérjetartalmú. Én ilyet javasolnék neki vagy valami hasonló Scitec vagy Brutal cuccot.
A creatin nem tudom, hogy mennyire jó bringás szempontból, mivel nálunk nem én versenyzek, de bodys szempontból tudom, hogy jó. Bár puffadsz és vizesedsz tõle, de jön az erõ is. Aztán, amikor abbahagyod… lol. De kár elmenni ilyen irányba, mert nem errõl írtam az elsõ hozzászólásomban, hanem arról, hogy minek a tömegnövelõ a kockahas eléréséhez.
„Rizzsel hogy pótolod az edzés utáni negatív energiaegyensúlyt?”
sehogy, mert edzés után közvetlenül nem rizst kell enni, hanem a proteint+kreatint betölteni.
Posted 2010. September 02. - 12:45
Írod, hogy nem ismered a srác testkompozícióját és nem is akarod megismerni.Akkor hogy akarsz tanácsot adni?Ez olyan pl, mint Fekete Laci azért naturál esõsember, mert Õ nem eszik proteint, csak fél disznót és két zsák krumplit naponta. Látszik is rajta, ugye?
Charon-nak ilyen típusú kajálás kell,de ez is csak iránymutatás, nem kõbe vésett valami http://www.bodysport.hu/node/3
Gondolom ha a kreatint emlegeted, akkor tudod azt is, hogy mivel szokták a kreatint bevinni a szervezetbe. Igen, waxy maize,vitargo (ki hogy nevezi),maltodextrin,szõlõcukor. Rizzsel hogy pótolod az edzés utáni negatív energiaegyensúlyt? Segítek, sehogy.Gyorsan felszívódó ch-val, hogy a katabolizmus minnél kisebb legyen. Zsír csak akkor rakódik, ha túl sok felesleges kalóriát visz be az ember szerintem. Amit linkeltem az egy magas fehérjetartalmú tömegnövelõ, nem egy olcsó, telecukrozott valami. Én személy szerint whey proteint és waxy maize-t turmixolok össze edzés után kreatinnal és glutaminnal.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. September 02. - 10:58
Ezt Te sem gondolod komolyan, ugye?A fehérjét mivel építed be? Mibõl nyered az energiát? A fénybõl? Ismerem személyesen Charon-t, tudom milyen a testkompozíciója.
Már ne haragudj, de ezek táplálékkiegészítõk. Feltételeznek egy korrekt táplálkozást mellette. Ha te fényt eszel,akkor azt. Más földi halandó viszont eszik rizst (szénhidrát!!!!), csirkemellet, pulykamellet, halat, stb. És ezen táplálkozás mellé (most testépítõ kajálásról beszélek, nem bringásról!), jönnek a fehérjék, vitaminok, creatin +egyéb szerek.
Igen, tömegnövelésnél jó az amit te ajánlottál, de ott jön a zsír is, viszont akkor nem számít. Szálkásításnál illetve szálkás izomtömegnövelésnél viszont felejtõsek ezek a cuccok. Valóban én nem ismerem a a srác testkompozícióját veled ellentétben, és nem is akarom megismerni , de azt gondolom, hogy nem csak fehérjét fog kajálni, így nem csak fehérje+fény fog a szervezetébe kerülni, hanem szénhidrát is. Tehát lesz energia ami beépíti a proteint illetve aminosavakat. És én sem említettem sehol, hogy csak proteint egyen, hanem azt mondtam, hogy szálkás izomtömeg eléréséhez jobb a protein, mint egy magas szénhidrát tartalmú, közepes protein mennyiségû tömegnövelõ.
Posted 2010. August 31. - 09:57
Ezt Te sem gondolod komolyan, ugye?A fehérjét mivel építed be? Mibõl nyered az energiát? A fénybõl? Ismerem személyesen Charon-t, tudom milyen a testkompozíciója.Szerintem célszerûbb lenne 1 nap edzés/1 nap pihenésre szétbontanod. Ha igazán akarsz fejlõdni, akkor be kellene szerezned súlyzókat is. Elsõre csak alapgyakorlatokat csinálni (fekvenyomás, húzodzkodás/hátedzés/, nyomás vállra, vmelyik bicepsz és tricepsz gakorlat súllyal és felülés-lábemelés-hasprés és guggolás súllyal). Ha nem kajálsz rendesen /protein!!!),akkor izom sem lesz.
Az elöbb ajánlott magas szénhidrát tartalmú termékkel az a gond, hogy az tömegnövelõ, vagyis jön a zsír is. Tiszta izom a fehérje beépülésével fog növekedni.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. August 31. - 08:38
Egyet értek. A gerinc maradjon a padlón, haspréssel lehet edzeni a felsõbb hasizmot.Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy szerintem a felülés helyett csak hasprést csinálj. Nem tesz jót a derekadnak a sok felülés.
Az alsókat inkább lábfelhúzással edzeném, gerinc ilyenkor szintén egyenes és nincs megerõltetve.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2010. August 31. - 08:05
Az elöbb ajánlott magas szénhidrát tartalmú termékkel az a gond, hogy az tömegnövelõ, vagyis jön a zsír is. Tiszta izom a fehérje beépülésével fog növekedni.