Szia!
Időnként szoktam azon a vidéken bringázni, de mindig a kerékpárutathasználom, így nem tudok a kérdésedre válaszolni. Nem tudom, hogy végül mit tapasztaltál?
Az azért megjegyzendő, hogy ha nincs is kint tiltó tábla, akkor a Vác utáni alagút és Kismaros valamint a Nagymaros vége és Zebegény közötti részeken kötelező a kerékpárút használata. Az ok pedig a KRESZ 54. § (11) bekezdése.
Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni.A 2-esnél ez egyértelmű, mert ott teljesen máshol fut. Tehát a tiltó táblák leszerelésével szabaddá vált a bringázás.Hátszelet!
értem én a kresz szabályokat,csak nem szívlelem. én edzeni szeretnék,nem pedig kerékpárúton zötyögni. néhány éve elmentem Szobig a bringaúton,de azt hittem kirázza a fogtömésem. amúgy nem hiszem,h a kisgyerekes családok,turisták azt szeretnék,h én elsuhanjak mellettük. vlmelyik nap voltam Királyréten,Kóspallagon. visszafelé Verőce után nem mentem be a kerékpárútra. befújt a hátszél,erő is akadt még. 40-es tempót jöttem. egy segédmotor tempójával haladtam. nem dudált senki,mindenki elfért. nem értem miért kéne használjam azt a sz@rt. a túlparton sokkal kevesebb a tiltó tábla. valójában itt sincs rá szükség. tudom,mert régebben naponta jártam Nosztra kört.

Sign In
Create Account

Back to top