nos, vannak azok a bringÁZÁSok, amik idővel nem tűnnek annyira, hogy is mondjam... kihívásokkal teltnek? ...vagy inkább "jobb lett volna ma reggel ágyban maradni"-nak. mert idővel a jó részek maradnak meg. így a mai posztban is a jó részeket idézzük fel, hátha megkönnyítjük ezt a folyamatot.
reggel szép időnek nézett ki, bizakodók voltunk (ezt a képet embé-től nyúltam le):
itt már látszott, hogy lesz némi sár, de még mindig jól nézett ki, nem, is akartam elhinni, hogy ekkora szerencsénk lehet:
már akkor gyanús volt, hogy valami ősi esőtáncot járnak, de nem voltam benne biztos, most már tudom, hogy így volt:
innen felmentünk, megnéztük a Naszály csúcsot (az elbénázott boxkiállás embé első helyébe került ) kép nem készült, mindenki lihegett, aki nem, nézelődött.
a bánya mindig csak nő, ami szomorú:
itt már látszott, hogy valami készül, de még mindig bizakodtunk:
bizonyíték a Látó-hegyről (zolkow műve ), ahol a domborzati viszonyok
eléggé elvonták a srácok figyelmét a kilátásról, bár itt pont takarásban van, mivel kiskorúak is látogathatják a fórumot...
...és innen én már elő se vettem a fotoaparat. embé is hazament (puding, méghogy versenyző, hiszi a piszi...
) eddig csak sár volt, majd innen kezdődött az elázás, de zolkow-val, mint kemény mag még próbálkoztunk az északi oldallal, két turista-jelzésen is, a sárga akármin a katlanokkal - lefelé királyul megoldottunk mindet, aztán a kéken Ősagárd felé, de olyan ragadós sár volt a nem-turista utakon, hogy hagytuk, levonultunk a hegyről.
a parkolóban már király volt, pl elforgott a kerék a vázban/villában, ami nem hátrány, ha biciklizésről van szó, ez odafenn nem mindig volt elmondható:
száz szónak is egy a vége, jó volt megint találkozni zolkow-val, megismerni az arcot az embé nick mögött. azt is megtanultam, hogy maradok a régi, jól bevált elvnél: bárki bármit mond, eső után legalább négy-öt száraz nap kell, mielőtt felmennék a Naszályra.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
A túlórát -ha koncepció- emberiség elleni bűntettnek tartom, különösen, ha valami értelmetlenség miatt szív 10 ember órákat-félnapokat...
Nekem tényleg még a tegnapi hangulatomat is elb*szta, egyébként az idő erre is egész jó lett volna, mondjuk a mai jobb lesz.
Az épített pálya izgi, nem hiszem, hogy nekem való, de simán kipróbálnám!
könnyű-szép stucniból sosem elég..
kialudtad magad? végülis jó is lehetett volna a mai nap, a tegnapi esőknek délutánra nyoma sem maradt, pedig nem volt biztató. mindegy, legközelebb!
szóval a mai kör sárga témára ment, ugye ennek van szezonja. a bemelegítő emelkedő (amibe a múltkori alkalommal ellentétben alig kellett beletolni, szóval alakulok ) túloldalán rögtön be tudtam porozni magam:
meglátogattam a múltkori régi-új utakat, a végén állt egy ez:
aztán sárga:
...és sárga:
...és sárga:
imádom. aztán vég lett a sárgának, beértem az erődbe, visszanéztem, honnan is jöttem (ezt ugye néha nem árt, hajlamosak vagyunk csak előre nézni... :/ )
...és megpillantottam ezt:
meg ezt, amit bedobtam a tábla alá, ott meglesz alapon:
pár perc nézelődés után feltűntek a házigazdák is, beszélgettünk kicsit a srácokkal, innen is üdv nekik (bár nem hiszem, hogy olvasnák, az átlagéletkoruk kb a fele-harmad lehet az enyémnek...) beszélgettünk kicsit, adtam pár tanácsot (leginkább hogy tartsák titokban és ne nagyon híreszteljék, hogy "véletlenül" kivágtak egy-két fát), de no pánik, mondták, hogy a többit nem bántják, amit értékelek.
az indító rész:
a beszélgetés után a "régi", megszokott ösvényemen akartam legurulni, persze elszabtam, kicsit átalakították a fiúk az egyik kanyart. így meg tudtam nézni, hogy lejjebb van két-három ugrató és pár döntött kanyar, szóval ígéretes. megígértem, így a helyszín titok marad.
hazafelé még láttam ezt, szerintem jópofa:
Edited by Kisherceg, 2021. May 08. - 20:14.
Adtál volna helyette egy Merida stucnit. 😁Eladtaaad? Pont most akartam elkunyizni... :-D
Eladtaaad? Pont most akartam elkunyizni... :-D
Én ezt néztem, akkor még 12-ért hirdette.
https://bolha.testbi...mp-420mm-395081
Ezt láttam tegnap, el is gondolkodtam, hogy mennyire széles már.. én mondjuk 40-44 között érezném jól magam, most 42-es van, a 46-os Ricsi Venturemax nagyon sok volt már.
Ezek szerint neked kellett volna eladnom. Ha a montis oldalról közelítesz a gravelhez, akkor egyébként jó választás lehet.
Ez 44 centis kormány?
Az adventúra bicó intézménye nálam is betalált: folyton eltévedtem vele...
egy heti ismerkedés, belakás, kritikus részek fóliázása, kisebb karikák után megvolt az első "rendes" tekerés a Roninnal. "adventúráztam" (azaz mentem erre, meg arra, meg vissza), bár a sportstracker szerint ez volt a leggyorsabb tekerés idén.
mindenesetre "sikerült" átlépni a 60km/h-t, ami meglepett. aszfalton tényleg gyors, ami előnyös, mert az uncsi részeket gyorsan le lehet tudni.
földutakon felfelé okés, a régi Cruxomra emlékeztet. lefelé is, pont olyan vacak, talán kicsit vacakabb... viszont aszfalton lényegesen jobb, mint az országúti, amit pár éve próbáltam, egészen elnéző az úthibákon.
nem is tudtam, hogy ilyen komoly bicajút van itt pár faluval arrébb. persze az IQ éllovasok itt is újraértelmezik, mire is szolgál... ...és a majom az ablakban a feltartott hüvelykujjamra azt hitte, a sz@rát dícsérem...
Edited by Kisherceg, 2021. May 01. - 19:08.
a mai, rövid(ebb) kör volt.
ennek a képnek a "párját" tavaly áprilisban készítettem.
a tavalyi jobban sikerült, nem volt ellenfény. meg még pár dolog jobb volt... :/
Edited by Kisherceg, 2021. April 30. - 18:49.
a mai "első" témára ment:
- első egysebizés idén
- első tekerés a Konán belső nélkül (az Icon 2,35 nagyon tetszik, az Ardent Race-re kicsit oda kell figyelni, de alapvetően mindkettő jónak tűnik)
- első tekerés az "új" nyereggel
- első alkalom, hogy láttam az új hidat:
felül a régi, alul az új út:
bírom a régi utakat, mintha mesélnének
erről jut eszembe, ha valaki nem ismerné, itt az ideje megnézni:
ma viszont volt egy klassz tekerés.
ezt a fajta lezárogatást nehezen értem meg. oké, én is utálom a motorzúgást, de azért mégis...
ja, volt egy szakasz, ahol szerintem oxigénhiány léphetett fel. valami ilyesmi gondolatsor maradt meg azokból a percekből:
"áhhh, ez az elektromos váltás micsoda egy b@romság! mért nem inkább olyan felsőt terveznek/fejlesztenek, ahol sebesség/menetszél/hőmérséklet/mezen belüli páratartalom alapján apró motorok húzzák fel-le a cipzárt, nyitják a szellőztetés? estleg lehetne kormányról is manuálisan vezérelni. sőt, lehetne integrált, de kivehető mellkas és hátmelegítő fűtőlap is benne!"