Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
'06-os Garda Bikefest idõpontját tudja valaki?

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Ez az!
Kezdjük el a köv szezont.
Pl:Ki milyen edzéstervet alkalmaz?(persze csak ha publikus)
Az aerob határon érdemes alapozni v intervall a felkészülés lényege??

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
leheljünk bele életet!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Hát vége a szezonnak, és meghalt...

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hogy meghalt ez a topic...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Dear McPherson!

Legelõször légy tisztában saját képességeiddel. Mekkora az a táv, amit biztosan le tudsz egyszerre, pihenõ nélkül tekerni, az jó alap a táv meghatározáshoz. Saját tempóban menj, ne foglalkozz azzal, mások mit gondolnak. Miért, különben gyorsabb lennél? Nem hiszem.
Milyen edzettség kell? Attól függ, mi a célod, de lehetõleg minél jobb. Semmi varázslat nincs ebben. Heti 10 óra edzéssel már simán lehet vállalni a hosszútávokat is (80-120km) például. A frissítõpontok gyakorisága miatt sztem felesleges egy nehéz hátizsákot cipelni, az a túristáknak való. :)
Technikai feltétel: jól beállított, ismert bicaj, némi szerszám, pótalkatrész, szerelési rutin. Legyél annyira felkészült, amivel egy kisebb hibát el tudsz hárítani- defekt, láncszakadás, ilyesmi.
Bukó elengedhetetlen, normális ember anélkül nem megy bicajversenyre. Szemüveg a bogarak, ágak miatt kellhet.

ui.: Ha elég ügyes vagy, lábletétel nélkül végigmehetsz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
azt mondják hogy az idõ pont egy olyan dolog (a pénzzel együtt) aminek a beosztása csak rajtunk múlik.
én 3 maratonon voltam idén (Zemplén, Bükk, Mátra) és ez a 3 alkalom volt az amikor a legtöbb idõt töltöttem nyeregben. a ZM és a BM között pl. nem is ültem biciklin, a MM elõtt is egyszer tekertem. meg is létszik az eredményeimen...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
köszi szépen!
a gyõrújbaráti futamra már nem tudok elmenni mert program van már a hétvégén...
kár pedig, mert szívesen kipróbáltam volna...
a baj igazából az, hogy nincs túl sok idõm a suli mellett bringázni, majd valami lesz. bringa van, lelkesedés van, már csak az alkalom hiányzik. meg kár, hogy igazán nincs kivel elindulni, ez fõleg a szállás miatt gázos, mert reggel nem tudnék lemenni (meg amúgy is)...szal még érnie kell a dolognak, úgy látom, de akkor jövõre hátha;)
...And Justice For All

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
McPherson:

minden attól függ hol akarsz végezni. Ha tekertél idén 50-100 km-t már valószínûleg nem te leszel az utolsó. Anno az elsõ maratonom elõtt (Szilvás '03) nem sokat tekertem, mégis beleestem a mezõny elsõ harmadába.
Bicaj: látni mindenfélét a T@sco-bike-tól a milliós gépekig; szal amire futja. De merev villával ne nagyon erõltesd. Szerintem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Idén már nagyon nem, inkább csak jövõre szeretnék elindulni egyen, de ez attól is függ, hogy a sulival hogy tudom összeegyeztetni.
Szal egy ilyen maratonra milyen fokú edzettség kell? Mondom, fogalmam sincs az egészrõl.
Egyrészt melyiken induljak elõször? Kb 40-50km-re gondoltam elsõnek, és a szintemelkedésnek nem nagyon kéne 1000-1300m fõlé mennie...vagyis igazából ezt csak becsülni tudom, mert mondom, ilyen téren nagyon kevés tapasztalatom van. Szóval egy ilyen táv teljesítéséhez mit kell teljesíteni edzésként, hogy élesben is menjen? Egy ilyen verseny lábletétel nélkül zajlik egyáltalán, vagy van tolós (-pihegõs) szakasz is? Milyen tempóval kell megtenni, hogy ne égjek nagyon le?
És milyen technikai feltételei vannak a dolognak? Jó, hibátlan bicaj, pótbelsõ, kaja-pia hátizsákban, bukó, szemüveg, spec.ruházat. És még?
köszi elõre is a válaszokat!

Szia!

Idén most lesz az utolsó maraton. Szerintem hogy beleszagolj a dolgokba egy Gyõrújbaráti rövidtávot bevállalhatsz most is.

Én annyit tudok, hogy idén kezdtem, szinte bringázni is a hegyekben. Eddig 3 versenyen indultam, a Gyõrújbaráti lesz a negyedik. Az elsõ hármon rövidtávon indultam. Március végétõl másfél hónap kéztörés miatti [elsõ versenyen esés] kihagyással tekertem idáig 2000 km-t [350km spining, többi kint a szabadban].
Ez mihez volt elég?

2005.május 1: Buda Maraton 40[valójában 30]km abszolút 291/341 kategória 177/197 [kéztörés a versenyen, vége így]

2005.július 3: Duna Maraton 35[35]km abszolút 88/270 kategória 51/145

2005.szeptember 4: Mátra Maraton 30[26]km abszolút 131/361 kategória 65/178

És most jön ezek után nekem a Pannon 4 középtáv. Kíváncsiság. Ez 55km lesz [meg elõtte ahelyszinre egy 20-as].

Egyik versenyen sem éreztem, hogy leégtem vagy hogy béna vagyok. Voltak céljaim, amiket vagy elértem vagy nem. Elsõ szezon, kevés km-rel. Ennyi jött ki belõlem. Most a télen megpróbálok ráedzeni a dolgokra, s aztán meglátjuk mi lesz jövõre. Mindehhez hozzá kell tennem, hogy a bringámnál a mezõny 75%-80%nak jobb gépe van. [Enyém Gepida Mundo acélváz, SR XC60 "teleszkóp", Deore tárcsa elõl, Avid V fék hátul, Avid SD7-es fékkarok, Alivio váltókarok, Deore hátsóváltó, Alivio elsõváltó, Deore Hollowtech I-es hajtómû, Deore elsõ-hátsó agy-nagyjából ennyi. Ez igy summa kb 18-19 kg]
Ha mindezt hozzászámolom, akkor elsõ versenyeken nagyjából ennyi jöhetett ki belõlem :max mindenhol 5-15 hellyel lehettem volna elõrébb abszolútban.

A tolós részek meg nem biztos, hogy pihenõs részt jelentenek. Pl Duna Maratonon magasabb volt pulzusom [172-174 standard] sokszor tolás közben, mint biciklizés közben [sár miatt].

Egy biztos a bicikliddel együtt kell élned verseny közben. Ez a fenti technika mait felsoroltam.. pl egyszer sem hagyott cserben. Idén 1 defektem sem volt, egy láncszakadásom sem, s a váltó még a legnagyobb sárban is jó helyre váltott idõben. Igaz a vázon kívûl minden alkatrész márciusi.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Hali, kedves Maratonisták!
Én nem indultam még ilyen maratonon, csak futva a félen, de nagyon érdekel. Idén már nagyon nem, inkább csak jövõre szeretnék elindulni egyen, de ez attól is függ, hogy a sulival hogy tudom összeegyeztetni.
Szal egy ilyen maratonra milyen fokú edzettség kell? Mondom, fogalmam sincs az egészrõl.
Egyrészt melyiken induljak elõször? Kb 40-50km-re gondoltam elsõnek, és a szintemelkedésnek nem nagyon kéne 1000-1300m fõlé mennie...vagyis igazából ezt csak becsülni tudom, mert mondom, ilyen téren nagyon kevés tapasztalatom van. Szóval egy ilyen táv teljesítéséhez mit kell teljesíteni edzésként, hogy élesben is menjen? Egy ilyen verseny lábletétel nélkül zajlik egyáltalán, vagy van tolós (-pihegõs) szakasz is? Milyen tempóval kell megtenni, hogy ne égjek nagyon le?
És milyen technikai feltételei vannak a dolognak? Jó, hibátlan bicaj, pótbelsõ, kaja-pia hátizsákban, bukó, szemüveg, spec.ruházat. És még?
köszi elõre is a válaszokat!
...And Justice For All

csenti

csenti

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Jön egyáltalán valaki Balassagyarmatra???

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ez most volt??(szept 9-én)
Ha valaki tud valamilyen versenyt még az idén a Biotech kupán és a Gyõrin kívûl az szóljon!!csenti@dunakanyar.net
Köszi

igen,most volt.ezen a hétvégén lesz balassagyarmati.oda sem megyek asszem

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Bocs bocs, hülye vagyok!
Rossz helyre írtam!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Gyõrújbaráton bérel valaki faházat a táborban?
Vagy egyéb szálláslehetõséget tud valaki estleg?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Most hétvégén Keszthelyen Dynamo Maraton.

A tavalyi szervezést nagyon dícsérték.

csenti

csenti

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

a hétvégén Hollókõn xc verseny,jön vki?

Ez most volt??(szept 9-én)
Ha valaki tud valamilyen versenyt még az idén a Biotech kupán és a Gyõrin kívûl az szóljon!!csenti@dunakanyar.net
Köszi

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Üdv. mindenkinek! Új vagyok és szeretném megkérdezni hogy idén lesz e még valamilyen verseny? És hogy hol lehet találni 2005-ös versenynaptárat?

http://www.mountainbikesport.hu/

@T!

@T!

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv. mindenkinek! Új vagyok és szeretném megkérdezni hogy idén lesz e még valamilyen verseny? És hogy hol lehet találni 2005-ös versenynaptárat?
Rock 'n' Roll

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

A 2006os versenynaptár mikorra szokott elkészülni ?
Nem nagyon néztem eddig ilyeneket, azért nem tom...

elõre is kössz

amikor a szövetség megkap minden infót és összeül...
december végén...
no comment...