Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
:)
Lens nem Kõszegi..Keszthelyi

konásandrás.
Gyenesdiás amásodik otthonom, a Bozót kupán és a Dynamo maratonon o mindig voltam :) Elvagyok idegenvezetés nélkül.

mayd még irok d e mennem kell.
elmenekülök a kérdések elõl a Börzsönybe :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
1ébként tényleg nem fogom hogy cc/túra bringások mi kárt okoznak, mikor ráadásul az általam ismert bringásoknak legalább fele még aránylag környezettudatos gondolkodásunak is mondható......

mivel többnyire sotter utakaat és kijárt ösvényeket használunk, növényzetben túl nagy kárt nem teszünk, ösvényekrõl nem térünk le..
ha netán a nagyvad állományt kissé megzavarjuk /bár nem hiszem hogy nagyob zavarással lennénk mint egy cserkészcsapat, vagy egy füstokádó erdészeti IFA / legfeljebb késõbb kerülnek puskavégre...

ha meg valamely területre beköltözik valami zavarásra nagyon érzékeny faj, akkor azt a területet le kell zárni, (mint ahogy tavaly pont az inóci bánya környékét nem zárták le, meg is lett az eredménye) értelmes bringások meg fogják érteni, hogy oda momentán nem kéne menni....

többit Lens leírta...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Bezzeg a Kesztheyi hg. tökéletes bringás paradicsom lenne de ugy e a fõváros messze van.... és ott minimálisabb a környezetkárosítás. Vagy inkább ugy fogalmazok kevesebb a védett érték.

meglátásom szerint a dynamo maraton nem volt akkora károsító hatással a Keszthelyi-hegységre, mint amikor 1-2 motoros végig megy az ösvényen. több helyen fel lehetett még tekerni tavaly, tavalyelõtt, de idén már nem. ez mind-mind azért van, mert a motorosok kirugatták, az esõ kimosta és így már nehezen járható az ösvény.
arra meg, hogy kevesebb a védett érték csak azt tudom mondani, hogy nem azért kevesebb, mert nincs. van bõven, vagyis lenne bõven, ami nagyon szép és érdemes lenne óvni!

jah, inkább gyere el egyszer velem tekerni, és majd utána mondjál véleményt a Keszthelyi-hegységrõl. nagyon szívesen megmutatom Neked a legszebb helyeket!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ott a pont. Nem akartam ennyire kifejteni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

kicsit saynálom a Börzsönyt.
Na egy marci nem számít d emost mayd el kezd yárni oda még több ember bringázni. Mert nagyon yó hey. Csak a heynek nem tesz yót.
Bezzeg a Kesztheyi hg. tökéletes bringás paradicsom lenne de ugy e a fõváros messze van.... és ott minimálisabb a környezetkárosítás. Vagy inkább ugy fogalmazok kevesebb a védett érték.

Ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy a Keszthelyi-hegységért nem kár, nyugodtan károsíthatják? Vagy ha a természeti kincsekrõl beszélsz, mik azok? A védett gyepszõnyegekre, virágokra, pillangókra, vagy valami másra? És miért, a Kõszegiben nincs ilyen? (utóbbit én nem ismerem, sose jártam ott, úgyhogy világosíts föl légyszi).

Egyébként pedig nem féltenék egy hegységet sem a túrázós mtb-sektõl, max a déhásoktól (de tõlük is csak 1-2 hegytetõt és ott egy-két ösvényt), de ha nekik kijelölsz egy pályát, szívesen használják majd azt. A cc meg ugye arra megy, amerre a maratonpálya. Namármost. Ha megnézed a Börzsöny marci útvonalát, legfõképpen ilyeneket találsz: aszfalt, aszfalt, sotter, aszfalt.

Egyébként meg nem értelek. Miért inkább nem a CM-esektõl vagy quadosoktól sajnálod a Börzsönyt?? MOstanában akárhányszor a Börzsönyben tekerek összefutok velük, sõt Királyréten rengetegszer ott ücsörögnek a büfében. Manapság eléggé nõ a táboruk, és egyre többen "túráznak" egyre nagyobb csapatokba verõdve. Volt olyan, hogy 2 CMesbõl és 4 quadosból álló csapattal is összefutottunk már. Tegnap 2-2 jött velem szemben a Pilisben.

Az õ nyomaik már sokkal jobban meglátszódnak a talajon, de azt mondom, hogy még akkor sem õk okozzák a legnagyobb bajokat, hanem maga az erdészet, a vadászok meg az illegál fakitermelõk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Jó lenne ez a Börzsönyi móka, csak kár, hogy szombatra tették:( Akkor sokaknak van munka/suli.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jajjmár, ez renitens duma, miért lenne baj, hogy odamegy pár ember bringázni? Én elég gyakran járok a Börzsönyben, s csak annyit mondanék, hogy amit 1millió bringás csinálna, az SEMMI ahhoz képest, amit az erdészet mûvel. Tudod mi lesz egy bringáscsapással, ha 3-4 hétig nem használják? Eltûnik. Teljesen.

Egyébként engem érdekel(ne), ha nem az utolsó pillanatban hallanék felõle. Mondjuk 145 km az elég mogorva. Jajj, nem tudom, mi lesz, még az is lehet, hogy kinézek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hi Yobo!
Kicsit sötéten látod a jövõt :-) Szerintem kevesen lesznek (mert egy született jós vagyok). Én valszeg megyek, ha nem válik trutymóvá a várható csütörtöki esõzéstõl a börzsöny. Mondjuk sok lesz az aszfalt is benne. Este lecsekkolom.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
kicsit saynálom a Börzsönyt.
Na egy marci nem számít d emost mayd el kezd yárni oda még több ember bringázni. Mert nagyon yó hey. Csak a heynek nem tesz yót.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Szevasztok!
Most hívták fel a figyelmem egy kis szezonvégi levezetõ marcira a börzsönyben. Itt is megosztom veletek, hátha érdekel valakit. Ilyen még úgysem volt (vagy legalább is én nem tudtam róla).

http://www.zoldgomb....Doc/553-hun.doc

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nem lesz gondod a kövekkel.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
A Mátra Maraton rövid távja mennyire kavicsos, rázós, mert merevvillással indulnék? Ha esõ lesz akkor nagyon saras a pálya? Én csak a Szilvás és Bükk Maraton pályáit ismerem.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Ma Börzsönyi Szívató nekem sajna kimarad. Új még a sárgumim, nem akarnám egybõl köves dh-kon tesztelni, meg még szükségem van pár óra alvásra is, de ...

innentõl ON

Ném sározásra kimegyek Visegrád felé, dél körül indulnék, nagyjából sík terepen, a Duna Maraton ragacsos szakaszán akarom tesztelni a cápákat.

Van valaki aki csatlakozna egy kis varacskolásra?

Ha máskor visegrád felé mennél, akkor légyszi üzenj nekem (bari012@freemail.hu), én mindíg szivesen megyek:)
Csak most késõn olvastam el, hogy mentél...pedíg mentem volna dagonyázni :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!

Ismétlés: http://forum.bikemag...4&postcount=438

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Ma Börzsönyi Szívató nekem sajna kimarad. Új még a sárgumim, nem akarnám egybõl köves dh-kon tesztelni, meg még szükségem van pár óra alvásra is, de ...

innentõl ON

Ném sározásra kimegyek Visegrád felé, dél körül indulnék, nagyjából sík terepen, a Duna Maraton ragacsos szakaszán akarom tesztelni a cápákat.

Van valaki aki csatlakozna egy kis varacskolásra?
a második p néma!

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Börzsönyi szívató, most vasárnap - Túrák topicban - komoly tekerés lesz, nem érdekel benneteket?

Nekem úgy tûnik bary avatarja a Duna Maraton befutó szakaszát ábrázolja...

Kösz, hogy szóltál, utánanézek!
De, a képemen a Duna Maraton befutó szakasza van...

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Börzsönyi szívató, most vasárnap - Túrák topicban - komoly tekerés lesz, nem érdekel benneteket?

Nekem úgy tûnik bary avatarja a Duna Maraton befutó szakaszát ábrázolja...
a második p néma!

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Én sem OU-s vagyok,igazából mindegy merre megyek,csak menjek!->bary

Többit PM-ben..

szeráf

szeráf

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Én sem OU-s vagyok,igazából mindegy merre megyek,csak menjek!->bary

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Aszfalton tekersz?->bary

Hjupsz, sorry, azt kihagytam, nem, nem OU-tis vagyok.

cc-s