Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

ott tovább kell menni azon az úton, s 1-2 km után már benn is vagyunk az erdõben :)
tedd el a mail címem és ha erre jársz, szóljál mindenképp!!!
egyébként sejtem merre lehet a nyaralótok. nem túl gyakran járok arrafele. egyrészt mert nem épp bringázós terep, másrészt semmi dolgom arra :)

és hogy tetszik egyébként a falu? gondolom onnan tõletek már jobb a kilátás is :)

Bringával már csak jövõre fogok arra menni, ha nem gond elötte szólok hogy a környéken leszek és adsz egy két jó bringás úti tippet.

A falu az elég nyugis, mióta le tudom kocsival vinni a bringám sokkal jobban tetszik. Egy csomó olyan helyre el tudok furikozni ahová sosem jutottam volna. Ahol a nyaralónk van éjszaka sokszor le jönnek a vaddisznók koricálni és olyan sötét van éjszaka mint egy barlangba (a közelbe semmi közvilágítás) nekem ez furcsa. A borok nagyon ütõsek 3dl és már dajdaj van.

Az a baj hogy tölünk nagyon messze van (Bp.)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ott tovább kell menni azon az úton, s 1-2 km után már benn is vagyunk az erdõben :)
tedd el a mail címem és ha erre jársz, szóljál mindenképp!!!
egyébként sejtem merre lehet a nyaralótok. nem túl gyakran járok arrafele. egyrészt mert nem épp bringázós terep, másrészt semmi dolgom arra :)

és hogy tetszik egyébként a falu? gondolom onnan tõletek már jobb a kilátás is :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

már beépítettük :D
az ilyen megesik erre fele, ami nincs lebetonozva, viszik :)

merre van az a nyaraló? temetõ mellett kell felmenni?
írjál mailt, dumáljunk majd
toth.andras@citromail.hu

A temetõ mellett is oda lehet menni, de inkább a temetõ után jobbra a szõlõ földeknél. Jövöre többször fogok menni elég jó hegyek lehetnek arrafelé, és a fodrász is nagyon ocsó 400 Ft-ért levágta a sérom :bananadan

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Most látom hogy te Lesencetomaji vagy, nekünk ott van nyaralónk. Jövöre biztos megyek a környékre majd egy-két útvonalat esetleg ajánlhatnál.

Helyi betyárok ellopták 2 raklap téglánkat, nem tudsz valamit ?

már beépítettük :D
az ilyen megesik erre fele, ami nincs lebetonozva, viszik :)

merre van az a nyaraló? temetõ mellett kell felmenni?
írjál mailt, dumáljunk majd
toth.andras@citromail.hu

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
helló!
van valaki Szegedrõl?
mert én vagyok, azt keresek pajtásokat hajtani!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

ha legközelebb erre jársz, sikíts, aztán mehetünk egy karlikát az erdõben!

jah, ez mindenkire vonatkozik. ha erre jár, szóljon!!!

:)

Most látom hogy te Lesencetomaji vagy, nekünk ott van nyaralónk. Jövöre biztos megyek a környékre majd egy-két útvonalat esetleg ajánlhatnál.

Helyi betyárok ellopták 2 raklap téglánkat, nem tudsz valamit ?

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Sziasztok!
holnap veszem meg az új gépet,Kelly's Majesticet és ki kéne próbálni.
Van ötlet hova, merre menjek? MOszkvától fel Nagykovácsi felé, arra van jó terep?
Nem vagyok annyira ismerõs Pesten. Az Örs Vezér térten veszem a bicót. Asztán estig ráérek.
esetleg nem megy ki valaki?
csatlakoznék.
de nem vagyok profi, ezt elõre is leszõgezem. A 100km nem fog menni.
köszi a válaszokat

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha legközelebb erre jársz, sikíts, aztán mehetünk egy karlikát az erdõben!

jah, ez mindenkire vonatkozik. ha erre jár, szóljon!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Nekünk is jól sikerült a hétvégi tekerés. 95 km mentünk UVH-Vöröskõ-Dobogókõ útvonalon, Paul, Era, Obsidian társaságában. Eléggé elfáradtam, de megérte.
A Pilistetõn lévõ volt katonai objektum igen érdekes volt, a kilátás és a megmaradt bunkerek látványa izgi volt. Szívesen visszamentem volna 20 évet, hogy mi is lehetett ott...
szammer

nem hiszem hogy 3-4 kilóméteres körzetbe fel engedtek volna.....Ivánék által üzemeltetett légvédelmi rakétabázis volt.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Balatongyörök környéke cool :) Nyáron én is csavartam itt egy kicsit, feltekertem ebbe a kilátóba is ahol a fotók készültek, egyik hajnalban. Sajna annyira álmos voltam, hogy utána nyomban visszafordultam, pedig akartam menni egy hosszabbat. Meg 2 éve voltam az elsõ keszthely marcin, az is nagy élmény volt. Szóval jó kis környék, tetszik.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hát igen. õ egyik volt osztálytárséknál készült. kerámiával foglalatoskodnak, mint a képen látszik a sok-sok vázából :)

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

hétvégén mentünk tekerni egyet a Keszthelyi-hegységben.

képek

Nagyon jók a képek, fõleg Fletó :)))

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Nekünk is jól sikerült a hétvégi tekerés. 95 km mentünk UVH-Vöröskõ-Dobogókõ útvonalon, Paul, Era, Obsidian társaságában. Eléggé elfáradtam, de megérte.
A Pilistetõn lévõ volt katonai objektum igen érdekes volt, a kilátás és a megmaradt bunkerek látványa izgi volt. Szívesen visszamentem volna 20 évet, hogy mi is lehetett ott...
szammer

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hétvégén mentünk tekerni egyet a Keszthelyi-hegységben.

képek

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

konásandrás.
...a Bozót kupán és a Dynamo maratonon o mindig voltam...

látok rá esélyt, hogy elõbbin is újra részt vehess megint ;)

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Szombaton szervezünk egy közös fórumos túrát itt a pest környéki hegyekben.
Ha valakinek jönne akkor szombaton 10:00-kor az UVH budai hídfõjétõl indulunk.
üdv
szammer

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hi!
Kösz a madaras infót. Ornitológus vagy :)?
Tegnap elõkotortam a térképet, s végigfutottam, merre is megy a nyomvonal.
Ránézésre több mint 60-70% aszfalt, a maradék nagy része pedig dózerút szerûség. Egyedül a Nagy-Hideg-hegy környékén (oda vissza) nem volt világos számomra merre vezetik a jó népet. Itt érhet meglepetés, hiszen jó kis mászókák, lejtõk vannak bár nem hiszem, hogy erre gyúrnának a szervezõk :).
A szint nem tudom mennyi lehet, kb 2000 re saccolom a 145kmes távon.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Off:
tudatlan vagyok, felvilágosít valaki? Mi vót/van az inóci bánya környékén?

On:
Szóval ki jön akkor az elsõ börzsöny marcira :)?

maradjunk annyiban hogy egy nagyon ritka, zavarásra nagyon érzékeny ragadózó madárfajta -melybõl a DINP egész területén 5 pár fészkelt - az egyik pár itt költött, viszont a folyamatos zavarással (természetesen nem csak bringások, hanem gyalogos turista, erdészet, puskás emberek által ) sikerült elhajtani......

Lens attól független hogy rühellem a puskás embereket, nem ártana a vadállományt visszalõni az erõsen túltartottról a normál mértékre, akkor lenne esély rá hogy a sarj erdõkbõl még legyen erdõ is, de persze a tendencia az hogy nevelik a fritzeknek, meg a digóknak meg az itthoni menõcsávóknak az "ágyútölteléket" , és persze mi zavarjuk a szent puskásokat...áááá

2bikkfa felé jártál akkor gondolom hallottad a láncfûrészeket is, és akkor nyilván tudod hogy mért "javították" az utat.....1ébként idén a pap réti ut környékén is nagymértékû hegyoldal kopasztás lesz....

ja ez meg már rég nem ez a topik :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jójó, csak félreírtam, de én is a Keszthelyire gondoltam, fõleg, hogy a Kõszegiben már tekertem többször is.

Egyébként a vadakról jut eszembe...Nemrég voltunk Gánton, ahol ott állomásozott egy nagyobb vadászcsapat is és esténként láttuk õket a kajáldában. Az osztrák papák azzal ütötték el az idõt, hogy fotókat nézegettek a leterített vadakról (volt ott kis õz, nagy szarvas fejjel vagy anélkül). A helyi tulajnéni pedig kifejtette nekünk, hogy az õzek igazi fertõ: terjesztik a betegséget, bemásznak a kertbe és felzabálják a termesztett növényeket, balesetet okoznak és irtani kell õket. A vadászok az õ szemében valamiféle felszabadítók, akik a gonosz és csúnya vadaktól megmentik Gánt népét. Ezért - mondta nekünk - jobban tesszük ha nappal se bringázunk az erdõben, most hogy vadásszezon van.

- De mi a kijelölt turistautakon közlekedünk - mondtuk. - Akkor se menjünk oda - utasított a némber - mert ezzel akadályoznánk a vadászok munkáját.

Na hogy ott és akkor miket gondoltam, inkább nem írom le, mert nem cyberpapírra illõ dolog. A szomorú az, hogy szerintem a legtöbb falun élõ ember ezt a dumát vágja le, a naívakat meg ezzel etetik be.

Ezek után, kérdem én. Miért mondanak olyanokat, hogy a "bringások zavarják a vadállományt"? Pontosabban, ki a *-t izgat? A vadakat úgyis lelövik, ugye? Ez egy olyan gyenge kifogás, ami még egy vértelen kullancsot se bírna el!!!!

Ja az utakról meg csak annyit: tegnap a Pilisben a Kétbikkfa feletti erdei úton járva megállapítottam, hogy valószínûleg az egész le lesz betonozva, annyira sima és szélesre döngöltté vált szegény. No comment.

Ezeket csak azért írtam le, mert ezek mellett tényleg eltörpül a mi "bûnünk"!!!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Off:
tudatlan vagyok, felvilágosít valaki? Mi vót/van az inóci bánya környékén?

On:
Szóval ki jön akkor az elsõ börzsöny marcira :)?