Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Please log in to reply
1607 replies to this topic

amar

amar

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Nekem személy szerint a Sram sokkal jobban bejött. Elõtte egy XT-t használtam. Nem is volt vele semmi komolyabb gondom, tényleg jól dolgozott. De egyszer csak eltört. Még csak nem is terhelés alatt. Nem azt mondom ezzel, h minden XT szar, bizonyára csak az enyém volt hibás. Mindenesetre elgondolkodtatott az, h eltört az XT váltóm, elszakadt a Hg73 és Hg93 lánc, egy deore elsõ agyban eltört a tengely, és a hátsó deore agyban pedig gyárilag ferdére lett fúrva a féktárcsa rögzítése. Pedig nem nyomom olyan keményen! Ennyi gyári hibás alkatrész kifogásához elég nagy pech kell (persze nem elképzelhetetlen...)
Szóval vettem egy Sram X9-t. Ég és föld!!! Sokkal jobb a sártûrése, jobban tolerálja a terhelés alatti váltásokat, és nekem jobban is tetszik. Lassan egy éve használom, és semmi gondom nem volt vele! És árban sem sokkal drágább mint az XT.

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Nekem az elõzõ bringámon Lx hváltó volt és tökéletesen,csendesen mûködött!Most XT-m van és tényleg profin mûködik!Nekem Shimano pedálom van,szerintem jó(PD-M520)!Hát én is sokáig gyûjtöttem az új gépre,a fizum szinte csak a keróra ment de megérte!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Aham!Értem,ez valóban egy jó érv hogy a váltás egy igen fontos dolog!Így valóban megfontolandó az egg beater!!ja,de igen Manitou Six Sport...elírtam egy kicsit!Könnyebb?Wow,na ez is egy új dolog.Caprine meg a könnyû váz?Jééé vannak még csodák ezen a Földön?De persez lehet hogy drágább a Magellan-nál,nem?Úgy tudom hogy a hátsó is radiálba van fûzve(természetesen csak az egyik oldal)
Hátsó váltóval meggyõztetek!Sram esetleg?Azt hallottam hogy nagyon jó cucc!!!Szerintetek?Hát igen minden pénz kérdése...és nem kevés pézrõl van szó(már aki megdolgozik érte annak sok pénz)
Köszi a véleményt!

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Nem Manitou lesz az a Six Sport?
Amúgy hváltónak valami jobbat kellene választanod LX vagy akkor már XT!Jobban muzsikálnak!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A Six Sportot a Manitou gyártja...
Az említett vázaktól szvsz könnyebb a Caprine Revenge (kb. 1460g a közepes méret).
A Radial XC nem csak elsõ kerékként létezik?

Hátsó váltóból az XT 13-14k, talán érdemes áldozni rá...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Én szerintem a váltóra nem alivio-t tennék hanem komolyabbt!! Szerintem a váltás az egyik legfontosabb ha tényleg terepen mész!! És jó a karbon kormány meg az Egg Beater mert én nekem is az lenne ha lenne rá pénzem, de biztos hogy én mint ahogy tettem is a váltóba fektettem és nem egy Egg Beaterben!! Hacsak nem mindennap dagonyázol a bicajjal!! :)
join your life, join your bike

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Helló mindenkinek!
A tervezett gépem adatai:
Váz:Magellan Polaris vs. Serpens
Villa:Mazrocchi Six Sport
Kormánycsapágy:FSA orbit (tûgörgõs)
Stucni:Bikepositive
Középrész+Hajtómû:LX (üreges monoblokkal)
Elsõ+hátsó kerék:Bikepositive Radial Light XC
Fék:Avid
Fékkar:Avid
Kormány:Acor karbon
Külsõk:Maxxis HighRoller (26x1.9)
Elsõ+hátsó váltó+váltókar:Alivio
Pedál:elgondolkodtat az Egg Beater

Azt hiszem ennyi!Szóval Nektek mi a véleményetek?Mit cserélnétek le a helyemben?

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
aha

!nJoy

!nJoy

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
gyors válasz volt:)

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
aha

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Holnap lesz a verseny ugye?Ma csak palyabejaras van?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Nem, ha van hey akkor elmegyek velük mert most még páyát is beyárni meg minden...
meg nem érzem magam valami yo erõben.....
Szóval csak akkor hívlak ha csak a csomagomat tudyák elvinni,nekem meg ki kell tekernem.
de azért öltözz fel, ugysem laksz messze, aztán szolok, akkor is ha elvisznek.

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Odamegyek, abban az esetben, ha kijössz kerékpárral. -Gondolom ezt most még nem tudod 100%-ra megmondani.- Egyedül nem szívesen tekerek ki, mert nem ismerem az utat és vissza is kell jönnöm!
HA kitekerünk ketten, benne vagyok!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
nem most megyek ki a Battyányi téren találkozok Jozsefhegyi SEvel (14.00kor)és õk állítólag kitudnak vinni csomaggal.
Ha mégsem akkor odaadom a csomagom nekik, és bicayal megyek ki.
akkor yöhetnél te is???
nem yössz oda? vagy mayd akkor hivyalak ha bicayal megyek??
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Te már kinnt vagy, ha jól tudom!
Lehet, de attibike még nem írt vissza! Egyedül biztos nem megyek ki, de ha rá tudok venni valakit (attibike, rvilike), akkor megyünk. Csak ehhez elõbb találkoznom kellene velük!Ami kommunikáció hiányában nehezen kivitelezhetõ!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
irtam privit!!!
gyertek Pilisszantora legalább szurkolni!!
kitekertek yo edzés lessz Buda maratonra:,)

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 posts
Én is mennék. Ha már ilyen szépen elkerültük 1mást Critical Mass-on!Most beszéltem Litespeed-el, aki azt mondta, hogy nincs nagy sár, simán lehet terepen menni.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Én elvileg fél 2 kor találkozok az egyik haverommal a Láncnál ha van kedved majd csörrets rám és valahol találkozunk csak ne köves részre menjünk!! Sár van még??
join your life, join your bike

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Valaki aki nem megy versenyre nem jon ma ki tekerni?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Komolyan hihetetlen eddig tartott a tél most meg még ez az április is szeszélyezik hogy most se lehessen rendesen tekerni!! komolyan lassan idegroncs leszek!! vagy leköltözök melegebb éghajlatokra!!

Evvan. :/
Márc. 12-20 között horvátországi edzõtáborban minden nap kellemes 15-20 fok, szinte 0 esõ. Hüpphüpp, nosztalgia...

Egyébként ne csodálkozz, vasárnap verseny lesz.