Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Vita. Oh jeh :)
Ha felfelé benyomod lock-outot akkor azsem fogja kimozogni a tereptárgyakat tehát lockosutos telónak felfelé csak hátránya van

nem mindegyiik lock out-os zár össze teljesen,van olyan amelyik 20-30 mm-ert enged pl a shock works villája :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

óóó nem arra gondoltam,h MILYEN érzésre
hanem,h mikorra romlik L:D
az ETA is egész yó - lenne,ha az átlag élettartama használat mellett meghaladná a fél,de leginkább az 1 évet:)

hehe majd beszámolok....bár nekem hosszúéletû lesz, mert elég erõsen gondolkodom a távszabályzó ltávolításán......igazából csak aszfalton szoktam lokolni, oda meg most kész lesz a merevfarú, ez meg hadd pogózzon...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
óóó nem arra gondoltam,h MILYEN érzésre
hanem,h mikorra romlik L:D
az ETA is egész yó - lenne,ha az átlag élettartama használat mellett meghaladná a fél,de leginkább az 1 évet:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
"namost móson kontrollal még senkinek sincs tapasztalata,szal azt nem szólom le,de..."

nekem van....jóóó
dm elõtti pályabejáráson pap réttõl a szentkereszti ereszkedésig, lokolva felejtettem a pájkot....ezek szerint mozgott valamennyit hogy nem vettem észre..:)

mindenesetre sztem Thomas, próbáld ki merevvillával, aztán esetleg egy kölcsön telóssal, és döntsd el neked melyik jobb....azért a nagy többség (kivételek mindig vannak, én is ismerek olyan embert aki egy szakadt full merev bringával lenyomja az ismerõseim 80%át lefelé is fölfelé is) nem véletlenül használ telót ....szerintem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
juteszembe merevvillában nem kell olajat cserélni :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
namost móson kontrollal még senkinek sincs tapasztalata,szal azt nem szólom le,de...
ECC,ETA,RS lockout,Manitou lockout,mondjon vki vmit,ami nem hal meg max 1 év alatt,és addig is kifogástalanul mûködik?!
saját rugóstagomat 1x úgy tettem taccsra,h túlságosan (fullra) betekertem a szelepet és kapott 1 ütést...onnantól kezdve helló
sztem a lockoutra nincs yó megoldás

nem gáz,h vita,erre való a fórum:)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
ááááááááá... 1.vita,ezt nem akartam.Én csak kérdeztem
2. küldözgetik itten nekem a sok sms-t a Londoni robbantássorozatról,már idegesít.

Valóban Kalaius,a lockout csak egy plusz lehetõség a hibára ami megkeserítheti vidám életünket eme földön egy verseny közben.:)

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Na jó belátom, hogy e profi telóval 1 merevvilla is max súlyban és árban veresenyezhet (sid, fox csodák stb.) ,de én akkor is emrevvilla párti vok :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
LeGeon: a roksoksz mósön kontrolljánál be lehet állítani ekkora ütésnél oldjon (felfelé).

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Minden csak az emebren múllik. Szerintem 1 outisnak nem kell teló, de kipróbálod és meglátod.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hej'
Most épp szabványkép van bnõvel
Szarvas meg mák,én olyanokkal csak Zalában futok össze,itt Bpen csak vaddisznók vannak,azok meg a frászt hozzák rám (de legalább én is rájukFeltöltött kép )
Szerintem a lockout ne legyen szempont mert az tipikusan 1 olyan dolog,ami csak Lromlani tud,akármilyen módszerrel is van megoldva (alsóállásban pöcökkel blokkolós,csillapítószelep-lezárós,etc) és senki sem hal bele 1 kis minimális pogózásba,cserébe a lockout súlyával kevesebb a villád,és segíti azért a mászást terepen a mozgás.
Én mondjuk már nem tudnék teló nélkül meglenni,most már lassan a 6.-at gyilkolomFeltöltött kép
És annyira mexoktam a kényelmet h outin is alap a ballonos gumi nulla nyomássalFeltöltött kép

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Vita. Oh jeh :)
Ha felfelé benyomod lock-outot akkor azsem fogja kimozogni a tereptárgyakat tehát lockosutos telónak felfelé csak hátránya van merevvillával szemben. lefelé meg lehet jönni csak erõteljesen fel dolgozni kezekkel :) felkapni kerülgetni. Kis izgalom sosem árt. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Valóban,mert azért nem minden telót lehet egy pöccintéssel merevíteni.így a merev villa felfelé nem okoz gondot ha kiálsz.de lehet hogy ti ezt jobban tudjátok mint én.lefelé a gondolataim szerint meg mivel könnyebb mint egy teleszkóp így gyorsabban tudod elforgatni a kormányt.de ez is csak az én véleményem.

tudsz olyan erdei utakat találni ahova nem kell teló.....a durvábbakon meg lassabban mész...de én személy szerint már nem mennék teló nélkül....:)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
hohó,hallotam hogy elég nagy gáz az ha bentfelejted a lockoutot lefelé és felütöd a cuccot!!!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
mondtam én, hogy lehet vitatkozni...:-)

szubjektív vélemény:

a merevvilla elõnye: kisebb súly
pogózás felfelé: energiát veszítesz, viszont nem akad el a kerék a tereptárgyakban.
lock-out-os villa: drágább mint a nem ilyen
lefelé teló nélkül terepen pont a terepezés nyújtotta szépséget kell mellõzni, ha gyalogos tempóban vagy kénytelen haladni

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Szia Kalaius!

rég láttalak,de ezek szerint kereshettem a metálos képet.GECC,most kaptam sms-t a t zones-tõl,hogy Londonban tömegrobbantás történ a belváros lebénult!!!
Na szóval nagyon ráéreztél Kalaius, arra hogy a sima erdei ösvényeken mennék,de azért ha ép nincs országuti verseny és akad pár ezer forintom akkor elmennék egy cc versenyre vagy maraton izére:) amúgy nagyon érdekelne hogy bemenni az erdõbe szép csendben...hu ott egy szarvas elõ a fényképezõ katt-katt-katt.A múltkor mentem a bátyám elé(tpresident),mert õ jött haza Fehérvárról.k*rva nagy szél fújt csákvár után bmentünk Vérteskozma felé az erdõbe mentünk de nem zajongtunk és elöttünk futott át két szép szarvas,na itt megfogott ez az egész,hogy láthatok még állatokat az erdõben.

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
felfelé tuti hatalmas elõny mert oylan mint 1 lockoutos csak könnyebb és alacsonyabb. (profi eta) Lefelé meg ált. hátrány, de nem mindig és nem nagy hátrány. (profik is mennek merevviláával)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Schnellthomas:
attól is függ,mennyire akarsz bemenni terepre...a turistautak nagy része nem tartalmaz igazán köves részeket,max kavicsosak,de ott a teló sem segít:) gyökereket még kevésbé tehát a kényelmi szemponton túl nem lesz hátrány a merevvilla
de ha elõjön az,h gyorsabban szeretnél menni,ill. kevésbé járt utakon,akkor már kelleni fog valami csillapítani
de ha veszel,tényleg ne vmi gagyit,mert az olyanokkal több szívás van,mint öröm
(Zokes pl. ereszti a levegõt ált:D )
az sem hülyeség,h mielött akármit is vennél,kérsz kölcsön 1 merevvillát és kipróbálod,tiszta sor,ha elégnek érzed,akkor nem kell teló

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Valóban,mert azért nem minden telót lehet egy pöccintéssel merevíteni.így a merev villa felfelé nem okoz gondot ha kiálsz.de lehet hogy ti ezt jobban tudjátok mint én.lefelé a gondolataim szerint meg mivel könnyebb mint egy teleszkóp így gyorsabban tudod elforgatni a kormányt.de ez is csak az én véleményem.

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Hellósztok. schnellthomas-nak válaszként:
Szerintem abszolut nem gáz a merevvilla montiba. Nekem is az van a bringámban és szerintem jó. Kicsit lassabban meggondoltabban kell lefelé menni, de könnyü és nem pogózik. :)
Amíg nem elsz pénzem sid-re vagy valami jófajta lock-outosra addig és sem cserélem le a merevvillát.
Szokás kérdése, és ha outihoz szoktál akkor nem hiányzik majd nagyon.