Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi
Indította
Lord_Leslie
, 2004. október 01. 18:49
Írta 2005. január 28. - 11:51

A legtöbb Mber 1szerûen lustaságból és kényelemszeretetbõl utasítja L a tömegközlekedést,legalábbis a fõvárosban.Amint megvan az elsõ kocsi,a tél sokkal hidegebb lesz,a nyár sokkal melegebb,a BKV pedig sokkal zsúfoltabb és kiszámít6atlanabb:)
Családi kocsink van,mert 5 Mber+kutya+cumó utaztatása egy 300 Km-re lévõ faluba máshogy nem megoldható,de a városban csak BKV-vel járunk (sajnos bicó kiesik,a ruházat miatt:( ) és egy kis rutinnal az ember legalább olyan gyors,mint az autósok.Hogy zsúfolt,stb?Hja kérem,kb havi 100e megspórolásának ára van...(benzin+parkolás)
Családi kocsink van,mert 5 Mber+kutya+cumó utaztatása egy 300 Km-re lévõ faluba máshogy nem megoldható,de a városban csak BKV-vel járunk (sajnos bicó kiesik,a ruházat miatt:( ) és egy kis rutinnal az ember legalább olyan gyors,mint az autósok.Hogy zsúfolt,stb?Hja kérem,kb havi 100e megspórolásának ára van...(benzin+parkolás)
Írta 2005. január 28. - 11:47

írjad ide hamar, hogy mennyit futott, mekkora motor, hány éves, stb.
vagy keresel magad hasonló adatokkal rendelkezõ példányokat a használtauto.hu -n
jajj, megint lassu voltam.
vagy keresel magad hasonló adatokkal rendelkezõ példányokat a használtauto.hu -n
jajj, megint lassu voltam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. január 28. - 11:46

Kösz!Megint nem gondolkodtam:D
Tam:Majd megkérdezem a pontos adatokat de szerintem 20 ezer felett ment:D
Volt már cserélve benn pár dolog ami elkpott a használat miatt..még nincs két éves motorját nem tudom..
Tam:Majd megkérdezem a pontos adatokat de szerintem 20 ezer felett ment:D
Volt már cserélve benn pár dolog ami elkpott a használat miatt..még nincs két éves motorját nem tudom..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. január 28. - 11:45

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. január 28. - 11:41

Jött a házhoz egy új autó, egy "sevi" Lacetti (ha jól írtam) sokat nem láttam belõle tekintve hogy nem tudtam hogy apám vesz új autót:D
Úgyhogy mint egyetlen fiúgyermek jelentõs esélyem van megkapni apám levedlett 307-es pözsõját, de nekem igazából nem kell autó és az érdekelne hogy mennyiért lehet ezt eladni?elég sok km van benne mert járt mindenfelé viszont tele van extrákkal..
Úgyhogy mint egyetlen fiúgyermek jelentõs esélyem van megkapni apám levedlett 307-es pözsõját, de nekem igazából nem kell autó és az érdekelne hogy mennyiért lehet ezt eladni?elég sok km van benne mert járt mindenfelé viszont tele van extrákkal..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. január 28. - 11:31

minden egyéb ok nélkül csupán a sznobizmusból adódóan tényleg elítélendõ dolog a tömegközledést elutasítani. de ezer embernek ezer oka van rá, hogy miért tegye. Itt egy ok:
(ez nem komoly)
Új Dodge Charger

Új Dodge Charger
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. január 28. - 11:17

én azt szoktam, hogy a metron elmegyek a legelsõ ajtóig, ott már nincs tömeg, ülõhely is van..amikor leszállok, mire odaérek a lépcsõhöz, a tömeg mögött vagyok..
..jobb üldözõnek lenni, mit üldözöttnek...
..jobb üldözõnek lenni, mit üldözöttnek...
Van állásom...:bananadan
Írta 2005. január 28. - 11:14

Suck írtam egy jót, erre lepukkan a céges net. Ehh.
Szal, én BKV-val járok 14 éves korom óta, azon belül fõleg metróval, szal már hozzáedzõttem a dologhoz, az egymás képébe bámuláshoz, a metró-szaghoz, a bobeszekhez, meg a "ésmárisakezembentartomajólismertpapírzacskót" látványpékségek gyomorforgató, cukrász gyakorlataimat idézõ mirelit rémálmához.
BKV segédlettel otthonról munkába nagyjából 1:50 alatt érek be, a havi bérlet 6.000 HUF. Atóval forgalomtól függõen ~1:30-1:50 alatt jutok ki. A táv 52 km. Az ató 8-9 liter körül eszik városban, innen könnyen kiszámolható, hogy 4-5 napon belül elmegy egy tank benzin, amit 10.000 körüli összegért tudok légteleníteni. Ez így havi 40.000+ és akkor sehova máshova nem mentem még kocsival, nem számoltam értékcsökkenést, elhasználódást, stb.
Szal, én BKV-val járok 14 éves korom óta, azon belül fõleg metróval, szal már hozzáedzõttem a dologhoz, az egymás képébe bámuláshoz, a metró-szaghoz, a bobeszekhez, meg a "ésmárisakezembentartomajólismertpapírzacskót" látványpékségek gyomorforgató, cukrász gyakorlataimat idézõ mirelit rémálmához.
BKV segédlettel otthonról munkába nagyjából 1:50 alatt érek be, a havi bérlet 6.000 HUF. Atóval forgalomtól függõen ~1:30-1:50 alatt jutok ki. A táv 52 km. Az ató 8-9 liter körül eszik városban, innen könnyen kiszámolható, hogy 4-5 napon belül elmegy egy tank benzin, amit 10.000 körüli összegért tudok légteleníteni. Ez így havi 40.000+ és akkor sehova máshova nem mentem még kocsival, nem számoltam értékcsökkenést, elhasználódást, stb.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. január 28. - 09:05

Sok ember számára az autó munkaeszköz, nem tud mással menni.
Annak ellenére, hogy szeretem a környezetet, igyekszem óvni, amint van idõm sportolok, még egy darab papírt is kocsival viszek A-ból B-be, pedig a Transporter sokat fogyaszt, szennyez. Mert mondjuk azt az egy papírt éppen bkv-n utazva viszem (a kocsit leteszem az Árpád hídnál), és jön a telefon, hogy menjek ki Erzsébetre. Na ez akkor szívás egy kicsit kocsi nélkül, fõleg ha árut is vinnem kell……
Este, éjszaka ha elmegyek valahova (persze inni nem kocsival megyek, és a wc-re sem) a fene fog várni az éjszakai buszra, meg a nem járó villamosra…..Arról nem is beszélve, hogy ha az ember hegyen lakik, akkor még napközben is 10 percenként jár a busz.
Azt kell, hogy mondjam, tényleg sznobság elutasítani a bkv-t, de én azt elismerem. Nem azért keresek, hogy ugyanúgy utazzak, ugyan olyan immobilis legyek mint amikor gimibe jártam. Persze ha a bkv nem lenne koszos, büdös zsúfolt az más lenne (Prágában ugyan ilyen szar metrók, villamosok vannak, mégsem zsúfoltak, és még tiszták is a jármûvek).
Annak ellenére, hogy szeretem a környezetet, igyekszem óvni, amint van idõm sportolok, még egy darab papírt is kocsival viszek A-ból B-be, pedig a Transporter sokat fogyaszt, szennyez. Mert mondjuk azt az egy papírt éppen bkv-n utazva viszem (a kocsit leteszem az Árpád hídnál), és jön a telefon, hogy menjek ki Erzsébetre. Na ez akkor szívás egy kicsit kocsi nélkül, fõleg ha árut is vinnem kell……
Este, éjszaka ha elmegyek valahova (persze inni nem kocsival megyek, és a wc-re sem) a fene fog várni az éjszakai buszra, meg a nem járó villamosra…..Arról nem is beszélve, hogy ha az ember hegyen lakik, akkor még napközben is 10 percenként jár a busz.
Azt kell, hogy mondjam, tényleg sznobság elutasítani a bkv-t, de én azt elismerem. Nem azért keresek, hogy ugyanúgy utazzak, ugyan olyan immobilis legyek mint amikor gimibe jártam. Persze ha a bkv nem lenne koszos, büdös zsúfolt az más lenne (Prágában ugyan ilyen szar metrók, villamosok vannak, mégsem zsúfoltak, és még tiszták is a jármûvek).
Írta 2005. január 28. - 00:41

Mondjuk ez is egy látásmód!
Kátyúk az úton vegyünk terepjárót...ugyan sok parkolóhelyet kíván, de legalább sokat zabál, és füstöl:D
Sztem ez a tömegközlekedés elutasítása szimplán sznobizmus
Kátyúk az úton vegyünk terepjárót...ugyan sok parkolóhelyet kíván, de legalább sokat zabál, és füstöl:D
Sztem ez a tömegközlekedés elutasítása szimplán sznobizmus
Írta 2005. január 28. - 00:29

Egyreszt hidegben mewg gyalog sincs kedvem kimenni a hazbol, nemhogy bringaval, amirol lefagyok. Masreszt nem tudok bringaval menni bizonyos helyekre, leginkabb a ruha miatt, mivel normalis ruhaban nem lehet bringazni, bringas ruhaban meg nem mehetsz be akarhova. A masik dolog, hogy ujpestrol a nyugati min. 45 perc, de akkor mar siettem es leizzadok, ami megjelenes szempontjabol szinten nem tul jo dolog. Letenni nem tudom akarhol a bringat, mert tuti hogy ellopjak/szetcseszik, magammal vinni pedig nem tudom szinte sehova. ( munkaba lehet jarni vele, ha ki van alakitva valami megbizhato tarolo, es ruhat is tudsz cserelni, ezt tudom ) Az idojarasrol pedig meg nem is beszeltem ( eso, szel, ho ).
Ezek utan marad a bkv vagy az auto.
A katyukat direkt azert irtam, hogy a kulso savban sokkal tobb vanb, mivel ott a tobb tonnas buszok kinozzak az utat, nem csak a szemelyautok, ezen kivul sima autot nem veszek csak terepjarot, azok meg lenyegesen erosebbek ebbol a szempontbol
Ezek utan marad a bkv vagy az auto.
A katyukat direkt azert irtam, hogy a kulso savban sokkal tobb vanb, mivel ott a tobb tonnas buszok kinozzak az utat, nem csak a szemelyautok, ezen kivul sima autot nem veszek csak terepjarot, azok meg lenyegesen erosebbek ebbol a szempontbol

Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. január 28. - 00:22

de jobb buli a dugóban ülni? én csak erre kapnék magyarázatot.nekem innen a XII.kerbõl bringával 12 perc a Kálvin tér, tömeggel 39-es busz,majd 2,es3as metró.Ez 40perc a kaputól...,kocsival egy óra, mert nem jutsz át a hídon, mert a délitõl áll a sor majd miden nap a tabánon keresztül...akkor melyiket választom? 9kor kelni, fél 9kor, vagy 8kor? idegeskedve araszolni, vagy vidáman gurulni?
A lényeg, hogy ne idegesítsd magad a tömegen...én nevetek a metrókhoz rohanókon(2 percenként jön) hallgatom az emberek hülyeségeit, és nevetek rajtuk...olyan felsõbbrendûen:D
Ez itt a lényeg....
Vole: soxor a kocsiddal sincsen esély a kátyúk ellen...félrerántani nem tudod, mert minden sáv tele...satufék nem nyerõ, mert belédjönnek hátulról...
Az elõzõ melóhelyemen gumiszervíz is volt...rakásra jöttek azok, akik nem tudtak mást tenni, csak belemenni a kátyúba...jobb kocsin ez 100 rugós kár..és az még csak a gumi. Volt egy zsír laguna, aminek meggyûrte a tornyot az üllõi út. Persze nem tudsz megállni fotózni, mert lever a többi autós, meg a fényképezõ sincsen mindig kéznél...szal...nem tudom..kinek mi....
A lényeg, hogy ne idegesítsd magad a tömegen...én nevetek a metrókhoz rohanókon(2 percenként jön) hallgatom az emberek hülyeségeit, és nevetek rajtuk...olyan felsõbbrendûen:D
Ez itt a lényeg....
Vole: soxor a kocsiddal sincsen esély a kátyúk ellen...félrerántani nem tudod, mert minden sáv tele...satufék nem nyerõ, mert belédjönnek hátulról...
Az elõzõ melóhelyemen gumiszervíz is volt...rakásra jöttek azok, akik nem tudtak mást tenni, csak belemenni a kátyúba...jobb kocsin ez 100 rugós kár..és az még csak a gumi. Volt egy zsír laguna, aminek meggyûrte a tornyot az üllõi út. Persze nem tudsz megállni fotózni, mert lever a többi autós, meg a fényképezõ sincsen mindig kéznél...szal...nem tudom..kinek mi....
Írta 2005. január 28. - 00:17

Naigen, amit a bkv-re irtam, az a mav -ra is ugyanugy vonatkozik, megspekelve azzal, hogy meg a sok kocsog bagos parasztot is el kell viselni mert nem kepesek kibirni ket oran keresztul a rohadt cigi nelkul.
Ezen kivul ket felnottnek mar olcsobb a kocsi, mint a vonat. LOL.
Ezen kivul ket felnottnek mar olcsobb a kocsi, mint a vonat. LOL.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. január 28. - 00:13

i hate mass transport too.
8.-os korom óta vagyok részese a MÁV-ingázás gyönyöreinek. Nem azért akarok kocsival járni, mert szerintem kicsi az ózonyluk, hanem mert elhányom amgam egy vonat láttán.
8.-os korom óta vagyok részese a MÁV-ingázás gyönyöreinek. Nem azért akarok kocsival járni, mert szerintem kicsi az ózonyluk, hanem mert elhányom amgam egy vonat láttán.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. január 28. - 00:07

Bizonyos szinten tevedsz Thommey. En szivesen mennek pl. metroval a nyugatiba, mert fele annyi ido mint kocsival, nem kell parkolohelyet sem talalni, nem fogy a benzin, nem amortizalodik a kocsi, de sajnos olyan mertekben undorodom mar a bkv jarataitol, hogy biztos nem fogok felszallni egyikre sem amint megtehetem. Csak hogy roviden soroljam a problemakat, koszos, neha olyan budos hogy alig kapok levegot, tomegnyomor, idiota emberek, telen olyan hideg mintha az utcan lennel, nyaron olyan meleg hogy kibirhatatlan...
Sajnos ma a BKV Plusz azt jelenti, hogy takakritjak a jaratot, es hogy menetrendsz szerint jar. Ami nem Plusz -os, az mar szinte kibirhatatlan. Ha a buszt egy marhaszallitohoz hasonlitom, akkor meg nem is tuloztam.
Sok jarat tulzsufolt, mert nem kepesek surubben inditani a jaratokat.
Neha olyanokat fekez a sofor, hogy majd kiugrik a belem.
Az utak tele vannak katyukkal, a szelso savokban foleg ( a buszok altalaban itt kozlekednek ), a sofornek eszebe sem jut kikerulni.
Sajnos ma a BKV Plusz azt jelenti, hogy takakritjak a jaratot, es hogy menetrendsz szerint jar. Ami nem Plusz -os, az mar szinte kibirhatatlan. Ha a buszt egy marhaszallitohoz hasonlitom, akkor meg nem is tuloztam.
Sok jarat tulzsufolt, mert nem kepesek surubben inditani a jaratokat.
Neha olyanokat fekez a sofor, hogy majd kiugrik a belem.
Az utak tele vannak katyukkal, a szelso savokban foleg ( a buszok altalaban itt kozlekednek ), a sofornek eszebe sem jut kikerulni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. január 28. - 00:05

megint mit tettél tönkre?:-)
hideg van most ehhez a sporthoz... meg messze is lakom:´-(
kéne vmi meleg kesztyû, és akkor máris jobban érezném magam a kerékpáromon:-D (vagy esetleg vmi adagoló, ami folyamatosan forraltbort juttat el hozzám:-)
hideg van most ehhez a sporthoz... meg messze is lakom:´-(
kéne vmi meleg kesztyû, és akkor máris jobban érezném magam a kerékpáromon:-D (vagy esetleg vmi adagoló, ami folyamatosan forraltbort juttat el hozzám:-)
Írta 2005. január 28. - 00:04

sajna kevesen használják így az autót...engem ma este szabályszerûen hülyének néztek a hidegben bicajjal:D
De most valahogy nagy ívben kerülnek az autók...jól is teszik:D
De most valahogy nagy ívben kerülnek az autók...jól is teszik:D
Írta 2005. január 27. - 23:50

a sok ilyen szemléletû autós csinálja a dugót:-)
én fõleg vidék-bp peremkerület között 2 város között fogom használni, amerre tömegközlekedés nem jár, csak órás kerülõvel, budapest felesleges érintésével...:,-(
én fõleg vidék-bp peremkerület között 2 város között fogom használni, amerre tömegközlekedés nem jár, csak órás kerülõvel, budapest felesleges érintésével...:,-(
Írta 2005. január 27. - 23:47

sajna sok ilyet látok,és erre tart a világ is...rengetegen csakazértsemmegyekbüdöstömegközlekedésselmajdinkábbszagolomaszmogotatöbbipárezerautóbólórákig szemlélettel vannak az utakon...
mert aki szállít,vagy céges ügyben megy,az más...de az emberek 80%-a egyedül ül az autóban,és csak kedvtelésbõl, vagy munkahelyre megy.
A legjobb szemlélet az, hogy nem tömegközlekedem, mert a busz is a dugóban áll (ami nem igaz teljesen), majd õ is kocsiba ül, bõvíti a dugót...
Ez most nem személyeskedés
mert aki szállít,vagy céges ügyben megy,az más...de az emberek 80%-a egyedül ül az autóban,és csak kedvtelésbõl, vagy munkahelyre megy.
A legjobb szemlélet az, hogy nem tömegközlekedem, mert a busz is a dugóban áll (ami nem igaz teljesen), majd õ is kocsiba ül, bõvíti a dugót...
Ez most nem személyeskedés
Írta 2005. január 27. - 23:44

nem maradok ilyen. mert benyára ugyse lesz anyagilag keretem:-)
néha ilyen tortúra meg kibírható, mind környezetileg, mint anyagilag.
marad a bicós melóbajárás februártól, persze nem -10 fokban 50 kilóméterperórás szélben...:-\
szal vagy bicikli(mint thy) vagy ..:-\ nincsen kedvem 30-35 km-t utazni(és másfél órát) ahelyett hogy alig 12km-re levõ(kocsival) melóhelyre bemenjek.
néha ilyen tortúra meg kibírható, mind környezetileg, mint anyagilag.
marad a bicós melóbajárás februártól, persze nem -10 fokban 50 kilóméterperórás szélben...:-\
szal vagy bicikli(mint thy) vagy ..:-\ nincsen kedvem 30-35 km-t utazni(és másfél órát) ahelyett hogy alig 12km-re levõ(kocsival) melóhelyre bemenjek.